Dzséjt Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Köszi. Ha tetszett az a részlet, akkor remélem, ezzel a poszterrel is elégedett leszel, merthogy itt is van egy ilyesmi. (Ami nekem speciel a kedvenc képrészletem ezen a poszteren). Gondolom az a részlet az, ahol az esküvői, tehát a végzete előtt álló Padmé letekint a terhes, és immár a végzete felé száguldó Padméra. Amúgy nagyon jól sikerült darab ez is. Padmé még mindig a legszebb nő a Star Wars univerzumban. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. (szerkesztve) Gondolom az a részlet az, ahol az esküvői, tehát a végzete előtt álló Padmé letekint a terhes, és immár a végzete felé száguldó Padméra.Amúgy nagyon jól sikerült darab ez is. Padmé még mindig a legszebb nő a Star Wars univerzumban. Köszi, Donát, köszi, Dzséjt! Dzséjt: Nem pont erre gondoltam, bár ez sem rossz. Középen a csókjelenetre, a kapu ívei közé zárt halott Padméval - mint aki koporsóban fekszik. EDIT: A részlet, amit Te említettél, mással függ össze (az én értelmezésemben persze): középen balra áll fekete ruhában az a Padmé, aki nemet mondott Anakinnek - jobbra pedig fehérben az a Padmé, aki igent. Majd lesz kommentár is, de csak később. Szerkesztve: 2006. Október 2. - SimonZ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Jól látom, hogy Padmé 'oldalait', jellemét próbáltad bemutatni? Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Jól. Jellemének alakulását, életét és halálát. Röviden. A legutóbbi posztereim mind ezzel a célzattal készültek/nek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. No de ennek ellenére kíváncsi leszek az ellemzésedre is. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. No de ennek ellenére kíváncsi leszek az ellemzésedre is. Csatlak Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Talán holnap meglesz. Estefelé. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hát ez gyönyörű! Padméból sosem elég Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Hozzászólás ideje: 2006. Október 2. Gyönyörű kép, gratula Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Nagyon jó lett. Padméból tényleg sosem elég! Nekem egyedül a bal felső Geonosis-i nem illik oda valamiért. és mint mindig: csak így tovább! Válasz
Azrael Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. Hozzászólás ideje: 2006. Október 3. szerintem is remek kép és én is kiváncsi vagyok az elemzésre Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. (szerkesztve) Köszi mindenkinek! Íme, egy rövid leírás: PADMÉ AMIDALA Ezzel a képpel visszatértem a karakterekről készülő posztersorozatom klasszikus megjelenéséhez. (Csak Anakin/Vader esetében használtam az egyszínű képeket.) Az alapséma jól látszik, ha az új képet összehasonlítjátok a sorozat többi tagjával. Felül két kép a karrakterről, melyek közül a kisebb minden esetben egy "akciókép" (jelen esetben Padmé a Geonosis-on), a nagyobb pedig egy olyan kép, mely szerintem jól jellemzi a figurát. A kép alsó részén eddig körben helyezkedtek el a kisebb képek a szereplőről (minden epizódból egy-egy), melyek körbefogtak egy, a karakterrel kapcsolatos kulcsjelenetet a filmekből. Most, a Padmé-poszter esetében ettől el kellett térnem, hiszen ő az első az eddigiek közül, aki nem szerepel mindkét trilógiában, csak az elsőben. Így a poszter alsó részében a félkörös elrendezés mellett döntöttem, mely egy, nálam már megszokott ívben mutatja be a karakter jellemének alakulását. Részben a szimmetria kedvéért, részben a II. epizódbeli nagyobb szerepéért döntöttem úgy, hogy abból a filmből két képet is elhelyezek a poszteren, melyek Padmé életének egy fontos változását is tükrözik. Bal oldalon fekete ruhában látható az a Padmé, aki az emlékezetes kandallós beszélgetés során nemet mondott Anakinnek, jobbra pedig fehér ruhában, már lehajtott fejjel, mikor kimondja az igent a Naboo-n. Köztük a poszter közepén alul látható az a jelenet, ahol megváltozik a lány hozzáállása: a szerelmi vallomás az arénában. A kapuban azonban nem az aréna homokja látszik, hanem egy csillagmező - utalás a köztük eredetileg meglévő távolságra, és persze az Across The Stars-ra. A két szerelmes feje fölött pedig a jövő sejlik fel: Padmé élettelen teste, melyet koporsóként vesz körbe a kapu íve. Ahogy Lucas mondja a II. rész DVD-jén, az audiokommentárban: "Tudják, mit választanak, és mindketten megszenvedik a választásukat." Alul, a széleken egy-egy kép látható a Baljós árnyakból és A Sith-ek bosszújából. (Érdemes megfigyelni, hogy egyszerűsödött Padmé ruháinak stílusa a három epizódban.) Az I. részben ebben a vörös ruhában szintén nemet mondott: "Nem egyezem bele olyan megoldásba, mely háborúhoz vezet." A III. részbeli zöld ruhája akkor volt rajta, mikor néhány szenátorral a lázadás csíráját tervezgették az eltorzuló galaktikus állam ellen - de ezt persze csak egy kivágott jelenetben láthattuk. A kép hátterét a Naboo idilli tájképei adják. Szeretet, szelídség és harciasság, azoknak az eszméknek a védelme a szenátusban és a csatamezőn, melyekben mindhalálig hitt - ezek együttesen jellemzik Padmét, ezért kapott helyet a poszteren a fegyveres Padmé is. Szerkesztve: 2006. Október 4. - SimonZ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Remek elemzés! A sorozat nem különben. Jól mutat így együtt. Leiáról nem készülsz ilyen képet készíteni? Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. és Luke-ról! Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Nagyon jó kép!Bár a Palpis és az Obis jobban bejön. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Zolikám! Csalódtam az elemzésedben. Mindent leírtál ami az én fejemben is keringett érzésekként. Semmi újat nem mondtál a képről. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 4. Luke-ról valószínűleg hamarabb lesz kép, Leiáról csak utána. Aztán már erősen a végéhez fog közeledni a sorozat. Lokatelli: örülök neki. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2006. Október 23. Hozzászólás ideje: 2006. Október 23. Mivel az elmúlt pár hétben/hónapban csak immel-ámmal jártam fel, igy ezek a fantasztikus képek és a nem kevésbé különb elemzések elkerülték a figyelmemet. Tényleg egy külön élmény olvasni őket! Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. Október 23. Köszi! Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. November 24. Hozzászólás ideje: 2006. November 24. (olvasgatom ezeket a képelemzéseidet régebbről.... van ilyen angolul is? Önreklámnak? ) Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. November 24. Van, de csak kevés. Elég nehézkesen megy, és túl nagy erőfeszítésbe kerülne mindet lefordítani. Van pár, amit még magyarul sem írtam le, csak a fejemben vannak. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 25. Hozzászólás ideje: 2006. November 25. Elég nehézkesen megy, és túl nagy erőfeszítésbe kerülne mindet lefordítani. Szerintem ne próbáld a magyar kommenteket lefordítani. Inkább csak kezd el önálló írásokként leírni angolul a gondolataidat az adott képpel kapcsolatban, és ne ragaszkodj a magyar hű visszaadásához. Véleményem szerint így sokkal jobban meg lehet valamit írni angolul. Nekem legalább is a suliban így működött a dolog, míg ha magyarul kitaláltam, és próbáltam lefordítani, úgy már nem. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2006. November 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. November 25. Nem fordítok le mindent angolra, de a magyart használom kiindulópontnak, mert ott legalább már össze van rendezve mindaz, amit le akarok írni. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Egy új poszter: A Sith útja Háttérképverziók az oldalon. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Imádom! Ki a falamra vele! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Egyetértek Gratula, fantasztikus kép Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Hozzászólás ideje: 2007. Január 20. Hú nagyon eredeti kép! Nagyon tetszenek a láva folyamok a párbajozók körül, mintha lángolna körülöttük minden. Lehet, hogy ennek a képnek esélye van letaszítani a kedvenc pozíciójáról az Obi-Wanosat? Ezen még gondolkodnom kell. Komment ugye lesz. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.