Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Köszi. :) Ha tetszett az a részlet, akkor remélem, ezzel a poszterrel is elégedett leszel, merthogy itt is van egy ilyesmi. (Ami nekem speciel a kedvenc képrészletem ezen a poszteren). :?

Gondolom az a részlet az, ahol az esküvői, tehát a végzete előtt álló Padmé letekint a terhes, és immár a végzete felé száguldó Padméra.

Amúgy nagyon jól sikerült darab ez is. Padmé még mindig a legszebb nő a Star Wars univerzumban.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Gondolom az a részlet az, ahol az esküvői, tehát a végzete előtt álló Padmé letekint a terhes, és immár a végzete felé száguldó Padméra.

Amúgy nagyon jól sikerült darab ez is. Padmé még mindig a legszebb nő a Star Wars univerzumban.

Köszi, Donát, köszi, Dzséjt! :)

Dzséjt: Nem pont erre gondoltam, bár ez sem rossz. Középen a csókjelenetre, a kapu ívei közé zárt halott Padméval - mint aki koporsóban fekszik.

EDIT: A részlet, amit Te említettél, mással függ össze (az én értelmezésemben persze): középen balra áll fekete ruhában az a Padmé, aki nemet mondott Anakinnek - jobbra pedig fehérben az a Padmé, aki igent.

Majd lesz kommentár is, de csak később.

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:

Nagyon jó lett. Padméból tényleg sosem elég! :o

Nekem egyedül a bal felső Geonosis-i nem illik oda valamiért.

és mint mindig: csak így tovább! :o

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszi mindenkinek! :o

Íme, egy rövid leírás:

PADMÉ AMIDALA

Ezzel a képpel visszatértem a karakterekről készülő posztersorozatom klasszikus megjelenéséhez. (Csak Anakin/Vader esetében használtam az egyszínű képeket.)

posters.jpg

Az alapséma jól látszik, ha az új képet összehasonlítjátok a sorozat többi tagjával. Felül két kép a karrakterről, melyek közül a kisebb minden esetben egy "akciókép" (jelen esetben Padmé a Geonosis-on), a nagyobb pedig egy olyan kép, mely szerintem jól jellemzi a figurát. A kép alsó részén eddig körben helyezkedtek el a kisebb képek a szereplőről (minden epizódból egy-egy), melyek körbefogtak egy, a karakterrel kapcsolatos kulcsjelenetet a filmekből.

Most, a Padmé-poszter esetében ettől el kellett térnem, hiszen ő az első az eddigiek közül, aki nem szerepel mindkét trilógiában, csak az elsőben. Így a poszter alsó részében a félkörös elrendezés mellett döntöttem, mely egy, nálam már megszokott ívben mutatja be a karakter jellemének alakulását.

Részben a szimmetria kedvéért, részben a II. epizódbeli nagyobb szerepéért döntöttem úgy, hogy abból a filmből két képet is elhelyezek a poszteren, melyek Padmé életének egy fontos változását is tükrözik. Bal oldalon fekete ruhában látható az a Padmé, aki az emlékezetes kandallós beszélgetés során nemet mondott Anakinnek, jobbra pedig fehér ruhában, már lehajtott fejjel, mikor kimondja az igent a Naboo-n. Köztük a poszter közepén alul látható az a jelenet, ahol megváltozik a lány hozzáállása: a szerelmi vallomás az arénában. A kapuban azonban nem az aréna homokja látszik, hanem egy csillagmező - utalás a köztük eredetileg meglévő távolságra, és persze az Across The Stars-ra. A két szerelmes feje fölött pedig a jövő sejlik fel: Padmé élettelen teste, melyet koporsóként vesz körbe a kapu íve. Ahogy Lucas mondja a II. rész DVD-jén, az audiokommentárban: "Tudják, mit választanak, és mindketten megszenvedik a választásukat."

Alul, a széleken egy-egy kép látható a Baljós árnyakból és A Sith-ek bosszújából. (Érdemes megfigyelni, hogy egyszerűsödött Padmé ruháinak stílusa a három epizódban.) Az I. részben ebben a vörös ruhában szintén nemet mondott: "Nem egyezem bele olyan megoldásba, mely háborúhoz vezet." A III. részbeli zöld ruhája akkor volt rajta, mikor néhány szenátorral a lázadás csíráját tervezgették az eltorzuló galaktikus állam ellen - de ezt persze csak egy kivágott jelenetben láthattuk.

A kép hátterét a Naboo idilli tájképei adják.

Szeretet, szelídség és harciasság, azoknak az eszméknek a védelme a szenátusban és a csatamezőn, melyekben mindhalálig hitt - ezek együttesen jellemzik Padmét, ezért kapott helyet a poszteren a fegyveres Padmé is.

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:

Zolikám! Csalódtam az elemzésedben.

Mindent leírtál ami az én fejemben is keringett érzésekként.

Semmi újat nem mondtál a képről. :D

:D

• 3 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Elég nehézkesen megy, és túl nagy erőfeszítésbe kerülne mindet lefordítani.

Szerintem ne próbáld a magyar kommenteket lefordítani. Inkább csak kezd el önálló írásokként leírni angolul a gondolataidat az adott képpel kapcsolatban, és ne ragaszkodj a magyar hű visszaadásához. Véleményem szerint így sokkal jobban meg lehet valamit írni angolul. Nekem legalább is a suliban így működött a dolog, míg ha magyarul kitaláltam, és próbáltam lefordítani, úgy már nem.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Hú nagyon eredeti kép!

Nagyon tetszenek a láva folyamok a párbajozók körül, mintha lángolna körülöttük minden.

Lehet, hogy ennek a képnek esélye van letaszítani a kedvenc pozíciójáról az Obi-Wanosat?

Ezen még gondolkodnom kell. :peace::)

Komment ugye lesz.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.