Jump to content

Hux tábornok

Recommended Posts

Nagyon bejött, mint ahogy vártam is. :P Igazán kellemes mellékkarakter. Az űr nácik új nemzedékének jeles képviselője. Már most klasszikus az a jelenet amiben szónoklata után elsütik a Starkiller fegyverét. Az egy dolog, hogy a beszéde szinte a pszichopatákat idézi, de utána az a magasztos és fanatikus tekintet....brrrr. :) Biztos viszontláthatjuk még, én nagyon várom. :)

Megvan benne a kurázsi, az egyszer biztos. Benne is bőven lakozik potenciál, főleg ha belegondolok abba, hogy Tarkin-ból a TCW és Rebels (az OT-t kiegészítve) milyen remek karaktert faragott, akkor meg is van a bizonyíték, hogy az ilyen velejükig romlott birodalmi tisztekből is rengeteget ki lehet hozni. Kíváncsi leszek mire mennek Kylo-val, mert egyelőre Hux egyértelműen ki akarja golyózni maga mellől, de Snoke nem hajlott a dologra. Továbbra is pártfogolja Ren-t, be akarja fejezni a képzését, nem tudom milyen szerepben tér majd vissza a 8-ban és ez mennyiben befolyásolja a kapcsolatukat Hux-szal.

Mekkora törtető szemétláda már ez a Hux. Remélem túlélte a bázis pusztulását. Akkor a kereszteslovag majd kinyírhatná. :D

Én úgy emlékszem, hogy Ren-nek nevezte, de lehet félrehallottam

Én is úgy hallottam hogy Ren-nek nevezte. Akkor amikor beszámol a fővezérnek BiBi elszalasztásáról.

Edited by Rog

Fanatizmusát és ideológiáját tekintve valóban brutális karakter. Ha a gyakorlati képességei is hasonló szinten vannak, akkor nagyon kemény dió lehet majd a Köztársaságnak. Kérdés, hogy a törtetése mennyire fizetődik ki, már a 7-ben elég erősen ki akarta golyózni maga mellől Kylo-t. Nem akarta, hogy két dudás legyen, Snoke viszont nem hajlott a dologra és valószínűleg direkt versenyezteti őket. Mondjuk Kylo szerintem annyira arrogáns, hogy mintha nem is foglalkoztatta volna Hux.

Ez is elképzelhető. Én azt hittem, hogy az Erőérzékenysége miatt. A Birodalomnál sokszor azt láttam, hogy a tisztek utálják a sith-eket és inkvizítorokat, mert nem tudják hova tenni az Erővel való kapcsolatukat. Kiváltságos helyzetben vannak, noha a mezei tisztek nincsenek meggyőződve arról, hogy igazán hatékonyak lennének. Némileg irigyek és szkeptikusak is, minden adandó alkalommal élvezettel használják ki, ha az Erőhasználó kollégák orra alá dörgölhetik a kudarcaikat. Hux is milyen büszkén mószerolja be Kylo-t Snoke-nál, hogy szerinte nem kell a droid, elég a lány.

Hux és Kylo nem azonos célért küzdenek, ez már elég lehet a tábornoknak. Hux az Első Rend fanatikus embere, aki a győzelmüket és a Köztársaság bukását szeretné, Kylo viszont mintha csak afféle másodrendű kérdésként kezelné ezt a Luke utána kutatása mellett- mármint nekem még nem derült ki egyértelműen, hogy Kylo az Első Rendnek is teljesen elkötelezett híve, úgy mint a saját egyéni küldetésének. Mintha az Első Rend számára csak egy eszköz lenne, nem pedig a cél, és mégis kiváltságos helyen áll, főleg Snoke-nál. Ez elég lehet Huxnak a neheztelésre.

Ez is igaz. Én igazából Snoke esetében se tudom, hogy az Első Rend kapcsán milyen motivációi vannak. Sidious abszolút hitt a Birodalomban és annak elkötelezettje volt ideológiailag, ahogyan Vader is. Snoke-ról simán el tudom képzelni, hogy az aktuális céljainak épp megfelel ez a szervezet, de amúgy korántsem érdekli annyira az egész, mint anno Palpi-t.

Ezért is lehet neki fontosabb Ren, Hux meg nyilván Kylo-n tudja ezt érzékeltetni, Snoke-ot nem meri nyíltan kritizálni. Snoke pl. meg se jelenik a nagy szónoklatnál, de Kylo is alkalmatlan lenne ilyen szerepre. Palpi-nál elképzelhetetlen lett volna, hogy ennyire háttérbe húzódjon és egy Hux szintű figura tartson meg egy ilyen beszédet.

Hux és Kylo nem azonos célért küzdenek, ez már elég lehet a tábornoknak. Hux az Első Rend fanatikus embere, aki a győzelmüket és a Köztársaság bukását szeretné, Kylo viszont mintha csak afféle másodrendű kérdésként kezelné ezt a Luke utána kutatása mellett- mármint nekem még nem derült ki egyértelműen, hogy Kylo az Első Rendnek is teljesen elkötelezett híve, úgy mint a saját egyéni küldetésének. Mintha az Első Rend számára csak egy eszköz lenne, nem pedig a cél, és mégis kiváltságos helyen áll, főleg Snoke-nál. Ez elég lehet Huxnak a neheztelésre.

É is így látom. Megkockáztatom, hogy az Első Rend nem csak Kylo-nak, hanem Snoke-nak is csak egy eszköz. Az Első Rendnek egy kemény vezér kellett, nekik meg egy haderő a terveik elérésének a támogatására.

Félelmetes végig az arckifejezése. :) Hux szerepéhez nagyon jó színészt találtak. Az Első Rend oldaláról nekem Hux lett a kedvenc karakterem.

Számomra fura volt, amikor kiderült, hogy ellenoldali karaktert fog játszani, mert egy nyúlfarknyi szereptől eltekintve csak pozitív szerepekben láttam eddig (kb. 5-6 filmről van szó). A fiatalok közül leginkább vele kapcsolatban voltam képben akkor, amikor bejelentették a színészeket. Mit ne mondjak, egyáltalán nem okozott csalódást negatív karaktert játszva sem :)

• 1 month later...