kudar Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Ha azt megérezte kezdő tanítvány korában, hogy Leia-ék bajban vannak a Felhővárosban akkor ezt is érznie kellett. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Abban az esetben a jövőt látta, nem az aktuális eseményt, erre Yoda is felhívta a figyelmet és láthattuk hisz, hiszen akkor még nem voltak bajban (már az általános bajt leszámítva, hogy a hajó hiperképtelen és birodalmiak üldöztetik őket ). Ettől függetlenül én is úgy érzem, hogy azért Hant és Kylót érzékelnie kellett. Ha Yoda képes volt őt a Dagobah-ról skubizni meg Kananékkel tereferélni, meg Ben megérezte az Alderaan pusztulását, akkor azért Luke-nak is érzékelnie kellett a hozzá közelállók érzelmi hullámait - még ha Yoda nagyobb spíler is az Erőben, és az Alderaan pusztulása nagyobb volumenű. Viszont pont ezért a Hosnian-rendszer eltakarítását is éreznie kellett. Han halálát Leia is érezte, pedig ő nem kapott Jedi képzést. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Han halálát Leia is érezte, pedig ő nem kapott Jedi képzést. Viszont ő meg közelebb állt Hanhoz. Bár szerintem is tud a fontosabb változásokról. Hosnianról mindenképpen és Han haláláról is. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Nem tudjuk hogyan viszonyul a galaxis a jedikhez. Lehet, hogy még mindig szitok szó. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Nem tudjuk hogyan viszonyul a galaxis a jedikhez. Lehet, hogy még mindig szitok szó. Az ep7 és a Vérvonalak alapján nekem nem úgy tűnik. Az utóbbiból az is kiderült, hogy Luke elvonultan él a Birodalom bukása óta, ez pedig szerintem azt is magával vonzza, hogy a Jedi Rend feltámasztásán is az új Köztársaságtól elszeparáltan munkálkodik. Szerintem csak a Szenátus és a családtagjai tudtak arról, hogy valahol a Galaxisban Luke próbálja feltámasztani a Jedi Rendet, és ezért is lett ez olyan legendákba illő mese. A Galaxis olyan 50 éve nem igazán látott Jedit, Luke sincs a porondon 29 éve. Szerintem ezután igazán már sehogy sem viszonyulnak a Jedikhez. Persze a Lázadók, akik azért elég sok Jedivel együttműködtek (Kanan, Ezra, Ahsoka, Luke), nyilván tisztázták őket az árulás vádja alól, és a klón háborúk kitörésének vádját is ejtették, de úgy érzem, az ep7-re ez már senkit nem is érdekelt. Valószínűleg már az új Köztársaság megalakulásakor sem. A Jedik a bukásuk előtt is inkább mesei figuráknak tűntek sokaknak, 50 évvel a tényleges eltűnésük után meg... Hát látjuk, Rey és Finn reakcióját. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Meg szerintem önmagában az a tény, hogy Palpatine az évek során kimutatta a foga fehérjét, sokat javított a Jedik Palpi által megtépázott renoméján. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Hozzászólás ideje: 2017. Január 25. Gyakorlatilag minden előttem szólóval egyetértek. A cím sok mindenre utalhat, egyelőre tuti nem vonnék le belőle messzemenő következtetéseket. Sőt, kifejezetten valószínűtlennek tartom, hogy konkrétan Luke halálára vagy a jedi-vonal teljes kivezetésére utalna. Azért ilyen szinten aligha "spoilereznék" el a film legnagyobb csattanóját. Ennyi erővel lehetett volna a 7 "Han is dead", a 8 meg "Luke is also dead". Yoda az utolsó jedinek nevezte Luke-ot, ez tényleg egyfajta sajátja lett. Ahogyan abban se lennék biztos, hogy Anakin egy személyben lenne a Kiválasztott, mégis rajta maradt. Ettől függetlenül szinte biztos vagyok abban, hogy Luke nem fog nekiállni új Jedi Rendet építeni. A 6 és 7 között megpróbálta, de ebből nekünk nem mutattak semmit. Elég hülyén venné ki magát, ha most megint ezt próbálná, csak most a filmben. Nyilván ugyanúgy nem éri meg nekifogni, de azt se tudjuk, hogyan próbálta régen. Szóval sántítana az egész. A jedi-vonaltól elszakadni viszont necces, mert a sithek úgy érzem félre lettek téve. Az szinte csak mellényúlás lehet, ha Snoke-ról vagy a Renekről kiderül, hogy valamiképp sithek. A Sagaban meg szerintem felesleges lenne 6 rész után mindkét oldalon új Erőhasználó csoportra tenni a fókuszt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Március 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Március 8. LA Times egyik újságírója látott néhány képkockát a filmből. Az egyikben Luke megkérdezte Rey-től "Ki vagy te"? Többi apró infó itt található: http://io9.gizmodo.com/these-are-probably-lukes-first-words-in-the-last-jedi-1793086672 A cikk többi része azt az elképzelés támasztja alá, hogy Luke-nak lövése sincs mi történt a galaxisban. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 8. Hozzászólás ideje: 2017. Március 8. A cikk többi része azt az elképzelés támasztja alá, hogy Luke-nak lövése sincs mi történt a galaxisban. Akkor ez nem úgy indul ahogy én képzeltem.. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Ha Luke szeretné tudni, hogy mi folyik a Galaxisban, akkor nem vonult volna el Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. (szerkesztve) Ha Luke szeretné tudni, hogy mi folyik a Galaxisban, akkor nem vonult volna el Ha nem szeretné tudni, miért Luke? Szerkesztve: 2017. Március 9. - csoli1138 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Huhhh...ezt a kérdést értelmezd légyszi. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Huhhh...ezt a kérdést értelmezd légyszi. Bocsi, gépelési hiba volt benne. Most már sokkal jobb! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Én így sem értem. Azért mert Luke, miért kell neki feltétlen tudnia, mi történik a Galaxisban? Vagy csak a poén nem ül? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Én se értem. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. Hozzászólás ideje: 2017. Március 9. (szerkesztve) Én értem a poént szerintem Szerintem ez egy szóvicc akart lenni Luke, azaz look, azaz nézni Tehát "Ha nem szeretné tudni, akkor miért nézi?" Szerkesztve: 2017. Március 10. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Ááááááá! Oké, leesett a papír húsz fillér. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. (szerkesztve) Én így sem értem. Azért mert Luke, miért kell neki feltétlen tudnia, mi történik a Galaxisban? Vagy csak a poén nem ül? Én se értem. Én értem a poént szerintem Szerintem ez egy szóvicc akart lenni Luke, azaz look, azaz nézni Tehát "Ha nem szeretné tudni, akkor miért nézi?" Nem egészen Yoda, de ez tetszik! . Bocsi, ez kb nyilván olyan, mint egy beteg rím, de arra gondoltam, hogy egy LUKE SKYWALKER karakterénél fogva ne legyen érdekleten a galaxis sorsát illetően. Mindezt rossz magyarsággal Karrde szórendjét megfordítva fogalmaztam meg viccből. Ennyi, bocsi! Szóval Dzséjt, még Te jártál legközelebb. Szerkesztve: 2017. Március 10. - csoli1138 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Jó, így akkor már végképp értem. Ettől függetlenül, egyet nem értek. Attól, hogy ő Luke Skywalker, még nem mindenható, és ha egy elhagyatott, jelenlegi tudásunk alapján minden technológiát mellőző bolygón kutat, akkor még ő is nehezen informálódhat a Galaxis napi ügyeiről. Azért ne lássunk már bele többet a karakterbe, mint amennyi van. Ne adjunk neki olyan képességeket, ami sosem volt. És ez még csak a racionális, az ep7 végéből és az előző hat filmben, a TCW-ben és a Rebelsben felszedett tudásunkból logikusan következő magyarázat. Ehhez még oda lehet akár azt is tenni, hogy Luke-nak az egész életét rááldozta a Galaxis megmentésére, de mást sem kapott, csak tragédiák sorát, így teli lehet már a hócipője is a Galaxissal. Mondjuk ez szinte kizárt, hiszen ő azért lépett le, hogy az első Jedi Templomot meglelje, és tanulmányozza a Jediket, amit valószínűleg nem csak az idő elütése végett csinál, hanem, hogy másodszor is újrakezdje. Vagyis ha teli is a hócipője, még nem tojik a Galaxisra, csak egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy minden nap felcsatlakozzon a HoloNetre és megnézze a Köztársasági Híreket vagy az Ellenállás Különkiadást, esetleg a Fókuszban a Galaxist. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Megint elszaladtál! Egyrészt írtam is, hogy viccből írtam. Másrészt nem várok irreális dolgokat a karaktertől. Csak azt, hogy a 8-ban visszakapjuk Őt. Ez meg is lesz! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Akkor ez nem úgy indul ahogy én képzeltem.. A fenti tőled származó idézet nem tűnik viccnek. És ezt Ody ama írására írtad, amiben azt taglalja, hogy Luke-nak lövése sincs, mi történik a Galaxisban. A viccet félretéve reflektáltam arra a gondolatra, amiből a vicc lett végül. Ezért írtam oda, hogy "ettől függetlenül". Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. (szerkesztve) A fenti tőled származó idézet nem tűnik viccnek. És ezt Ody ama írására írtad, amiben azt taglalja, hogy Luke-nak lövése sincs, mi történik a Galaxisban. A viccet félretéve reflektáltam arra a gondolatra, amiből a vicc lett végül. Ezért írtam oda, hogy "ettől függetlenül". Ja igen, konkrétan az a hsz nem is vicc. Tartom is; ha "Te ki vagy?"-gyal és tudatlanul kezdi Luke, azt én nem így képzeltem. Szerkesztve: 2017. Március 10. - csoli1138 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Ha én jól értem Csolit, arra akar kilyukadni, hogy meglehetősen karakteridegen lenne az eddig látott 3 film alapján (IV-V-VI), hogy Luke Skywalker ne akarjon tudni semmit a galaxis dolgairól. Másrészről viszont, ha egy valami világos az EpVII-ből, az az, hogy Luke rengeteget változott, hisz a korábbi részek Luke-jairól (bocs' ) nehéz lenne elképzelni, hogy hosszú évekig egyedül tengődjön egy szigeten, vagy ilyesmi. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Ki tudja min ment keresztül 32 év alatt? Benne van a teljes meghasonulás is. Válasz
A pécsi Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Most gondoljátok el. Legyőzte a két legfőbb gonoszt (ha tevőlegesen nem is, így vagy úgy, de rajta múlott). Azt hitte, hogy gyökeresen ki van írtva, mert mindnki azt mondta neki, hogy a Sith-ek, és csak is a Sith-ek a főellenség. Úgy látszik nem látta a TCW-t, hogy vannak más erőhasználók is. :rock: Erre a semmiből előjön egy Snoke és elragadja a legkedvesebb tanítványát, aki kiírtja az iskoláját. Én is frusztrált lennék. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Hozzászólás ideje: 2017. Március 10. Ha én jól értem Csolit, arra akar kilyukadni, hogy meglehetősen karakteridegen lenne az eddig látott 3 film alapján (IV-V-VI), hogy Luke Skywalker ne akarjon tudni semmit a galaxis dolgairól. Másrészről viszont, ha egy valami világos az EpVII-ből, az az, hogy Luke rengeteget változott, hisz a korábbi részek Luke-jairól (bocs' ) nehéz lenne elképzelni, hogy hosszú évekig egyedül tengődjön egy szigeten, vagy ilyesmi. Jól értesz. De persze mindez illeszkedhet a karakterébe, ez már a 8-on múlik! Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2017. Május 19. Hozzászólás ideje: 2017. Május 19. Luke állítólagos felszerelése: http://starwarsmedia.hu/comment.php?comment.news.1658 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2017. Május 20. Hozzászólás ideje: 2017. Május 20. Azért csak legyen meg az a zöld kard is, hátha fel kell szeletelni egy kenyeret, nem? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Május 20. Hozzászólás ideje: 2017. Május 20. Hát, az ep7-ben nem fityegett az övén. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2017. Május 20. Hozzászólás ideje: 2017. Május 20. Talán egy nagy ládában őrizgeti. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.