Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Luke Skywalker, a remete

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ha azt megérezte kezdő tanítvány korában, hogy Leia-ék bajban vannak a Felhővárosban akkor ezt is érznie kellett.

Hozzászólás ideje:

Abban az esetben a jövőt látta, nem az aktuális eseményt, erre Yoda is felhívta a figyelmet és láthattuk hisz, hiszen akkor még nem voltak bajban (már az általános bajt leszámítva, hogy a hajó hiperképtelen és birodalmiak üldöztetik őket :) ). Ettől függetlenül én is úgy érzem, hogy azért Hant és Kylót érzékelnie kellett. Ha Yoda képes volt őt a Dagobah-ról skubizni meg Kananékkel tereferélni, meg Ben megérezte az Alderaan pusztulását, akkor azért Luke-nak is érzékelnie kellett a hozzá közelállók érzelmi hullámait - még ha Yoda nagyobb spíler is az Erőben, és az Alderaan pusztulása nagyobb volumenű. Viszont pont ezért a Hosnian-rendszer eltakarítását is éreznie kellett.

Han halálát Leia is érezte, pedig ő nem kapott Jedi képzést.

Hozzászólás ideje:

Nem tudjuk hogyan viszonyul a galaxis a jedikhez. Lehet, hogy még mindig szitok szó.

Az ep7 és a Vérvonalak alapján nekem nem úgy tűnik. Az utóbbiból az is kiderült, hogy Luke elvonultan él a Birodalom bukása óta, ez pedig szerintem azt is magával vonzza, hogy a Jedi Rend feltámasztásán is az új Köztársaságtól elszeparáltan munkálkodik. Szerintem csak a Szenátus és a családtagjai tudtak arról, hogy valahol a Galaxisban Luke próbálja feltámasztani a Jedi Rendet, és ezért is lett ez olyan legendákba illő mese. A Galaxis olyan 50 éve nem igazán látott Jedit, Luke sincs a porondon 29 éve. Szerintem ezután igazán már sehogy sem viszonyulnak a Jedikhez.

Persze a Lázadók, akik azért elég sok Jedivel együttműködtek (Kanan, Ezra, Ahsoka, Luke), nyilván tisztázták őket az árulás vádja alól, és a klón háborúk kitörésének vádját is ejtették, de úgy érzem, az ep7-re ez már senkit nem is érdekelt. Valószínűleg már az új Köztársaság megalakulásakor sem. A Jedik a bukásuk előtt is inkább mesei figuráknak tűntek sokaknak, 50 évvel a tényleges eltűnésük után meg... Hát látjuk, Rey és Finn reakcióját.

Hozzászólás ideje:

Gyakorlatilag minden előttem szólóval egyetértek. ;) A cím sok mindenre utalhat, egyelőre tuti nem vonnék le belőle messzemenő következtetéseket. Sőt, kifejezetten valószínűtlennek tartom, hogy konkrétan Luke halálára vagy a jedi-vonal teljes kivezetésére utalna. Azért ilyen szinten aligha "spoilereznék" el a film legnagyobb csattanóját. Ennyi erővel lehetett volna a 7 "Han is dead", a 8 meg "Luke is also dead". :D Yoda az utolsó jedinek nevezte Luke-ot, ez tényleg egyfajta sajátja lett. Ahogyan abban se lennék biztos, hogy Anakin egy személyben lenne a Kiválasztott, mégis rajta maradt.

Ettől függetlenül szinte biztos vagyok abban, hogy Luke nem fog nekiállni új Jedi Rendet építeni. A 6 és 7 között megpróbálta, de ebből nekünk nem mutattak semmit. Elég hülyén venné ki magát, ha most megint ezt próbálná, csak most a filmben. Nyilván ugyanúgy nem éri meg nekifogni, de azt se tudjuk, hogyan próbálta régen. Szóval sántítana az egész. A jedi-vonaltól elszakadni viszont necces, mert a sithek úgy érzem félre lettek téve. Az szinte csak mellényúlás lehet, ha Snoke-ról vagy a Renekről kiderül, hogy valamiképp sithek. A Sagaban meg szerintem felesleges lenne 6 rész után mindkét oldalon új Erőhasználó csoportra tenni a fókuszt.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

LA Times egyik újságírója látott néhány képkockát a filmből.

Az egyikben Luke megkérdezte Rey-től "Ki vagy te"?

Többi apró infó itt található: http://io9.gizmodo.com/these-are-probably-lukes-first-words-in-the-last-jedi-1793086672

A cikk többi része azt az elképzelés támasztja alá, hogy Luke-nak lövése sincs mi történt a galaxisban.

Hozzászólás ideje:

A cikk többi része azt az elképzelés támasztja alá, hogy Luke-nak lövése sincs mi történt a galaxisban.

Akkor ez nem úgy indul ahogy én képzeltem..

Hozzászólás ideje:

Ha Luke szeretné tudni, hogy mi folyik a Galaxisban, akkor nem vonult volna el :)

Ha nem szeretné tudni, miért Luke? :hehe:

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Én értem a poént szerintem :D

Szerintem ez egy szóvicc akart lenni ;) Luke, azaz look, azaz nézni :)

Tehát "Ha nem szeretné tudni, akkor miért nézi?"

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Én így sem értem. :hmm: Azért mert Luke, miért kell neki feltétlen tudnia, mi történik a Galaxisban? :? Vagy csak a poén nem ül? :para:

Én se értem. :D:para:

Én értem a poént szerintem :D

Szerintem ez egy szóvicc akart lenni ;) Luke, azaz look, azaz nézni :)

Tehát "Ha nem szeretné tudni, akkor miért nézi?"

Nem egészen Yoda, de ez tetszik! :D. Bocsi, ez kb nyilván olyan, mint egy beteg rím, de arra gondoltam, hogy egy LUKE SKYWALKER karakterénél fogva ne legyen érdekleten a galaxis sorsát illetően.

Mindezt rossz magyarsággal Karrde szórendjét megfordítva fogalmaztam meg viccből. Ennyi, bocsi! ;)

Szóval Dzséjt, még Te jártál legközelebb. :)

Hozzászólás ideje:

Jó, így akkor már végképp értem. :)

Ettől függetlenül, egyet nem értek. Attól, hogy ő Luke Skywalker, még nem mindenható, és ha egy elhagyatott, jelenlegi tudásunk alapján minden technológiát mellőző bolygón kutat, akkor még ő is nehezen informálódhat a Galaxis napi ügyeiről. Azért ne lássunk már bele többet a karakterbe, mint amennyi van. Ne adjunk neki olyan képességeket, ami sosem volt.

És ez még csak a racionális, az ep7 végéből és az előző hat filmben, a TCW-ben és a Rebelsben felszedett tudásunkból logikusan következő magyarázat. Ehhez még oda lehet akár azt is tenni, hogy Luke-nak az egész életét rááldozta a Galaxis megmentésére, de mást sem kapott, csak tragédiák sorát, így teli lehet már a hócipője is a Galaxissal. Mondjuk ez szinte kizárt, hiszen ő azért lépett le, hogy az első Jedi Templomot meglelje, és tanulmányozza a Jediket, amit valószínűleg nem csak az idő elütése végett csinál, hanem, hogy másodszor is újrakezdje. Vagyis ha teli is a hócipője, még nem tojik a Galaxisra, csak egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy minden nap felcsatlakozzon a HoloNetre és megnézze a Köztársasági Híreket vagy az Ellenállás Különkiadást, esetleg a Fókuszban a Galaxist. :)

Hozzászólás ideje:

Megint elszaladtál! Egyrészt írtam is, hogy viccből írtam.

Másrészt nem várok irreális dolgokat a karaktertől. Csak azt, hogy a 8-ban visszakapjuk Őt. Ez meg is lesz!

Hozzászólás ideje:

Akkor ez nem úgy indul ahogy én képzeltem..

A fenti tőled származó idézet nem tűnik viccnek. És ezt Ody ama írására írtad, amiben azt taglalja, hogy Luke-nak lövése sincs, mi történik a Galaxisban. A viccet félretéve reflektáltam arra a gondolatra, amiből a vicc lett végül. Ezért írtam oda, hogy "ettől függetlenül". ;)

Hozzászólás ideje:

A fenti tőled származó idézet nem tűnik viccnek. És ezt Ody ama írására írtad, amiben azt taglalja, hogy Luke-nak lövése sincs, mi történik a Galaxisban. A viccet félretéve reflektáltam arra a gondolatra, amiből a vicc lett végül. Ezért írtam oda, hogy "ettől függetlenül". ;)

Ja igen, konkrétan az a hsz nem is vicc.

Tartom is; ha "Te ki vagy?"-gyal és tudatlanul kezdi Luke, azt én nem így képzeltem.

Hozzászólás ideje:

Ha én jól értem Csolit, arra akar kilyukadni, hogy meglehetősen karakteridegen lenne az eddig látott 3 film alapján (IV-V-VI), hogy Luke Skywalker ne akarjon tudni semmit a galaxis dolgairól.

Másrészről viszont, ha egy valami világos az EpVII-ből, az az, hogy Luke rengeteget változott, hisz a korábbi részek Luke-jairól (bocs' :D) nehéz lenne elképzelni, hogy hosszú évekig egyedül tengődjön egy szigeten, vagy ilyesmi.

Hozzászólás ideje:

Most gondoljátok el. Legyőzte a két legfőbb gonoszt (ha tevőlegesen nem is, így vagy úgy, de rajta múlott). Azt hitte, hogy gyökeresen ki van írtva, mert mindnki azt mondta neki, hogy a Sith-ek, és csak is a Sith-ek a főellenség. Úgy látszik nem látta a TCW-t, hogy vannak más erőhasználók is. :rock: :rock: Erre a semmiből előjön egy Snoke és elragadja a legkedvesebb tanítványát, aki kiírtja az iskoláját. Én is frusztrált lennék.

Hozzászólás ideje:

Ha én jól értem Csolit, arra akar kilyukadni, hogy meglehetősen karakteridegen lenne az eddig látott 3 film alapján (IV-V-VI), hogy Luke Skywalker ne akarjon tudni semmit a galaxis dolgairól.

Másrészről viszont, ha egy valami világos az EpVII-ből, az az, hogy Luke rengeteget változott, hisz a korábbi részek Luke-jairól (bocs' :D) nehéz lenne elképzelni, hogy hosszú évekig egyedül tengődjön egy szigeten, vagy ilyesmi.

Jól értesz. :peace: De persze mindez illeszkedhet a karakterébe, ez már a 8-on múlik!

• 2 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.