Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Nekem az is teljesen megfelelne, ha más színésznő játszaná 100x inkább CGi, mint hogy más játssza. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Én is így gondolom. Carrie Fisher = Leia Organa. Kisebb karakterek színészcseréjét sem tudom értékelni, olyasvalakiét, aki ikonikus, még annyira sem kultiválnám. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. (szerkesztve) A színészcsere egy szükséges rossz ebben az esetben sajnos, de ha a történet ezt kívánja meg, és cgi-jal nem megoldható a dolog, akkor meg kell lépni Én is így gondolom. Carrie Fisher = Leia Organa. Kisebb karakterek színészcseréjét sem tudom értékelni, olyasvalakiét, aki ikonikus, még annyira sem kultiválnám. Dzséjt, pár hónapja ezt még eléggé máshogy láttad... Nyilván, bár szerintem pont az évek múlása veti fel az erkölcsi kérdést, hogy mi szükség van "feltámasztásra". Mint írtam, arra számtalan példa van, hogy egy fontos karakter megformálója meghal és a helyét más veszi át. Példának okáért Dumbledor karaktere, akit Richard Harris alakított haláláig, majd után átvette a szerepet Michael Gambon. Sok ilyen példa van, szóval kár azon morfondírozni, hogy meggyalázás-e a váltás. Nem az, élet szülte kényszerhelyzet. Persze én sem akarom, hogy más játssza az ep9-ben Fishert. Szerintem a legideálisabb az lenne, ha az ep8-ban kiírnák, aztán az ep9-ben már benne sem lenne. De mindez csak egy feltétellel: az nem megy a történet rovására. Mert ha ez az ára, akkor játssza el inkább más. Nem szeretem az ilyen cseréket, de ez az élet adta, nem olyan érthetetlen okok, mint az említett Batmanben Kate Holmes lecserélése. Ha az ep9-ben fontos szerepe van Leiának, és a kiírásával a történet kárt szenvedne (egy fontos karakter kiírása végzetes lehet egy történetre nézve), akkor játssza más Leiát. Inkább kelljen megszoknom egy új hercegnőt, mint egy rossz történetet végigszenvednem. Sötéten hangozhat, de tény: Leia léte a Star Wars történetének szempontjából fontosabb, mint Carrie Fisher léte. De nyilván a Lucasfilmnél is alaposan meg hányják-vetik a dolgot és igyekeznek mindenkinek a legmegfelelőbb döntést meghozni. Igazság szerint az sem lepne meg, ha a film forgatását elhalasztanák kicsivel. Szerkesztve: 2017. Április 8. - Yoda József Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Mit is láttam máshogy? Sehol sem írtam, hogy tetszene, sőt éppen azt írtam, hogy "én sem akarom, hogy más játssza az ep9-ben". És most is tartom, amit akkor írta, hogy "a legideálisabb az lenne, ha az ep8-ban kiírnák, aztán az ep9-ben már benne sem lenne". Ha úgy alakul, válasszák a két rossz körül a kisebbik rosszat, és "inkább kelljen megszoknom egy új hercegnőt, mint egy rossz történetet végigszenvednem". De ez még marhára nem jelenti azt, hogy örülnék egy másik színésznőnek. Semmi sincs itt máshogy látva, se eléggé,, se kicsit. Akkor sem tetszett az ötlet, most sem tetszik és a jövőben sem tetszene, és ki fogom fejteni, hogy bár elfogadom, ha ez az ára a jó sztorinak, de attól még utálom. Válasz
Jar-Jar Binks Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. (szerkesztve) 100x inkább CGi, mint hogy más játssza. Ezzel teljesen egyetértek. Ha a történet kívánja legyen CGI de más színész még véletlen se. Ez egy legendás színésznő ikonikus szerepe, így is kell kezelni. Szerkesztve: 2017. Április 8. - Jar-Jar Binks Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 8. Ha meglépnék ezt az új színésznő dolgot én már másnap lelépnék... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 10. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 10. Trevorrow elárulta, hogy elkészült a forgatókönyv. Válasz
Jar-Jar Binks Hozzászólás ideje: 2017. Április 11. Hozzászólás ideje: 2017. Április 11. Trevorrow elárulta, hogy elkészült a forgatókönyv. Jó hír. Bár biztos vagyok benne hogy még sokat fognak rajta csiszolni. Azt tudható hogy mikor kezdődik a forgatás? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 11. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 11. Konkrétan nem, de szerintem jövőre. Válasz
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2017. Április 14. Hozzászólás ideje: 2017. Április 14. Kathleen Kennedy megcáfolta a nem is olyan régi kijelentést, miszerint archív felvételekkel fogják életre kelteni a Carrie által játszott Leiát a IX. részben. Ezek szerint Leia nem lesz benne a filmben. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Április 15. Hozzászólás ideje: 2017. Április 15. Ebben az esetben vajon mi lesz? Majd egy regényben, vagy képregényben hal meg? Vagy már Az utolsó Jedikben? Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. http://www.starwars.com/news/star-wars-episode-ix-and-next-indiana-jones-get-release-dates Hivatalos a premier dátuma, ami nem más mint 2019. május 24. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Hoppá! Visszaállnak a májusi premierre? Másfél év alatt tető alá hozzák? Na ezt megnézem. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Eredetileg a 8.-at is májusra tervezték, aztán eltolták decemberre, nem? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Én erről nem tudok. A Han Solo filmet tologatták. Annak még most se tudom mikor lesz a bemutatója... Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. (szerkesztve) Pedig az is ott van a cikkben Szerk.: https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Last_Jedi#Release "In January 2015, Disney CEO Bob Iger stated that Episode VIII would be released in 2017, and in March, Lucasfilm announced a release date of May 26, 2017. In January 2016, The Last Jedi was rescheduled for December 15, 2017 in 3D and IMAX 3D." Tudom, wiki, nem hiteles forrás, de így rémlik nekem is... Szerkesztve: 2017. Április 25. - Yoda József Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. A Han Solot most kezdték forgatni. Szóval mához egy évre moziba kerül? Azért ez elég hihetetlen. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. 2020. július 10-én kerül moziba az Indy-film, de beírtam az Indy topicba is. Ez itt már off egy kicsit A wikis cikket meg azért mutattam meg, mert én is úgy emlékeztem, ahogy ott írják: az ep8 premierje is eredetileg idén májusban lett volna, aztán eltolták decemberre. Ugyanezt még megtehetik az ep9-cel Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Azzal nincs nagy baj, másfél év alatt össze lehet hozni, szűken. De a Han Solot egy év alatt? Kizárt. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Hozzászólás ideje: 2017. Április 25. Ja, a Solo. Ok, ezt benéztem Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2017. Április 26. Hozzászólás ideje: 2017. Április 26. Eredetileg a 8.-at is májusra tervezték, aztán eltolták decemberre, nem? Igen. Pár hónappal az EpVII után derült ki, hogy decemberre átkerül a premier. Én úgy érzem, hogy a Solo filmmel állunk át a májusi premierek időszakára, amihez képest 1 év múlva jön majd a IX. Válasz
Jar-Jar Binks Hozzászólás ideje: 2017. Április 26. Hozzászólás ideje: 2017. Április 26. Azzal nincs nagy baj, másfél év alatt össze lehet hozni, szűken. De a Han Solot egy év alatt? Kizárt. Elvileg február közepén kezdték el forgatni. Vagyis kb 2 hónapja. Tehát legkésőbb nyár végéig be fogják fejezni a forgatást és még mindig maradni fog 9 hónap az utómunkákra. Ráadásul mivel az Ep8 elvonja a figyelmet - egészen kb februárig - zavartalanul tudnak majd dolgozni rajta. Szerintem simán megcsinálják. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. A Vanity Fair Katleen Kennedy-vel készült interjújában szó esik az ep9-ről is és arról, mi a helyzet azután, hogy Carrie Fisher meghalt. Az elmondottak alapján Colin Trevorrow nagyjából egy év munka után pont decemberben adta le a film forgatókönyvét Kennedy-nek, és "szignifikáns szerepe" volt Leia tábornoknak. Fisher halála viszont "drámaian megváltoztatta a dolgokat", újra kellett gondolniuk az egészet. Viszont az ep8-ban semmit sem változtattak meg a tragédia miatt. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. A Vanity Fair Katleen Kennedy-vel készült interjújában szó esik az ep9-ről is és arról, mi a helyzet azután, hogy Carrie Fisher meghalt. Az elmondottak alapján Colin Trevorrow nagyjából egy év munka után pont decemberben adta le a film forgatókönyvét Kennedy-nek, és "szignifikáns szerepe" volt Leia tábornoknak. Fisher halála viszont "drámaian megváltoztatta a dolgokat", újra kellett gondolniuk az egészet. Viszont az ep8-ban semmit sem változtattak meg a tragédia miatt. Viszont ha jövő évben kezdik meg a forgatást - mint a Han Solo film esetében - akkor még van idejük változtatni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Szerző Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Remélem egyszer kiderül mi lett volna ez a szerep. Viszont ez felveti azt is, hogy a TLJ -ben le kell zárni Leia történetét. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Nem feltétlen, a technológia biztosítja, hogy a szerepét az ep9-ben is lezárhassák. Eleve mondta Kennedy, hogy az ep8-hoz nem nyúltak hozzá Fisher halála miatt. Ha az ep9-ben eztán is jelentős szerepe van, akkor biztos nem az ep8-ban zárják le a sztoriját. Szerintem egy rövid digitális szerepe lesz ezután Leiának, amiben meghal. Az lenne a legjobb megoldás (off-screen semmiképpen sem ölhetnek meg egy ilyen fontos szereplőt). A szerepét meg megkapja egy másik (talán új) karakter. Én mindenképpen így írnám át. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Én úgy hiszem, hogy a film elején lesz majd egy támadás, amiben Leia meg fog halni. Válasz
Jar-Jar Binks Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Szerintem egy rövid digitális szerepe lesz ezután Leiának, amiben meghal. De Leia annyira fontos karakter hogy az sem feltétlen jó ha csak úgy piff-puff hirtelen lelövik őt. Az ő halálának olyannak kellene lenni mint Han esetében volt. Egyszerűen méltatlan lenne ha egy 2 perces jelenet után kiírnák. Én - bár nem vagyok nagy híve a digitális felélesztésnek - ebben az esetben arra szavaznék hogy CGI Leia legyen, de kapjon méltó lezárást. Ne húzzák ki a szerepe 90%-át... Az egyszerűen méltatlan lenne. Azt persze nem tudom hogyan akarják történetileg kiírni őt, de egy Luke-Leia közös halál (hiszen feltehetően Luke is ki lesz írva) elég szívszorító lenne. Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Fel nem használt jeleneteket simán beleollózhatnak. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Hozzászólás ideje: 2017. Május 26. Egyre jobban úgy érzem, hogy Leia végzete nem mozgóképes filmben lesz. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.