Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Off: A Mad Max-sorozatból hagyományosan a második részt szokták klasszikusként emlegetni, és ha van egy is, ami a régi trilógia közül hasonlít egy picit a Harag útjára, akkor az a 2. rész.

Igen ez igaz viszont én inkább az első rész híve vagyok, azt láttam először is meg az is tetszett a legjobban nálam valahogy az az igazi Mad Max. Igazi harag,bosszú és kegyetlenség. Ami a Harag útjára hasonlít én is a 2.-ikat mondanám.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Bár nem Oscar, de átadták a VES díjakat, ami a technikai oldal oscarjának is számít. Nos ebben a TFA 7 kategóriában volt jelölve, ebből négyet megnyert, köztük a legfontosabb, a legjobb vizuális effektek kategóriát is. Elemzők szerint ez sokat elárul az Oscar díj végkimeneteléről is.

• 2 héttel később...
  • 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A Mad Max meg kapott 6-ot..jó tényleg nem rossz film, de ez kicsit túlzás.

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:

Őszintén, ki emlékszik rá, hogy tavaly vagy tavalyelőtt ki kapta a legjobb vágás, speciális effektusok vagy a többi technikai díjat? Én arra se hogy ki volt a legjobb főszereplő vagy a legjobb film.

Ami meg a legjobb trükköket illeti az Ex-Machinától nem sajnálom. Ahhoz képest hogy viszonylag kis költségvetésű film többször tátottam rajta a szám. Az SW így is kapott elég elismerést a nézői visszajelzéseken és a rekordérdeklődésen keresztül. Az ep.7 meg így is úgyis forradalmi lesz a valós és a CGI trükkök keverése/összeházasítása terén. Ezt úgyse az Oscar fogja eldönteni.

Hozzászólás ideje:

A star wars-t már rég nem Oscarban mérik.

Melyik filmtől hangos 2015?

Na ezt tessék utánozni minden nyertesnek, akik a feledés szürke vagy neadjisten sárga homokjába vesznek.

Hozzászólás ideje:

Igazából nincs mit csodálkozni. Oscart csak olyan film nyerhet,amelyiknek még nincs "tizenhuszadik része", megvan az újdonság varázsa, lásd az Új remény termését, utána szépen leapadt. Pedig a további részek egy cseppet se voltak gyengébbek, sőt. Egyébként lehet, hogy pont ezért akarják a meleg témát belevinni a franchise-ba, ettől egyből dőlnének az Oscar-szobrocskák...

Hozzászólás ideje:

Igazából nincs mit csodálkozni. Oscart csak olyan film nyerhet,amelyiknek még nincs "tizenhuszadik része", megvan az újdonság varázsa, lásd az Új remény termését, utána szépen leapadt. Pedig a további részek egy cseppet se voltak gyengébbek, sőt. Egyébként lehet, hogy pont ezért akarják a meleg témát belevinni a franchise-ba, ettől egyből dőlnének az Oscar-szobrocskák...

Egyrészt ne melegezzünk már!

Másrészt morbid de igaz. Miért is nyert a Saul? ...

Én magasról pottyantom az akadémiát.

Ja és a Saul és a Max sem volt úttörője semminek...

Ráadásnak ott a LOTR, ami emelkedő tendenciát tud magának oscarokból a filmek előrehaladtával..

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Csoli, csak az irónia kedvéért említettem meg. Az Oscar sose arról szól, hogy melyik film ténylegesen mennyire jó. Arra ott vannak a bevételi adatok.

Hozzászólás ideje:

OFF

A meleg téma azért jött elő, mert tegnap hangos volt a net J.J. azon kijelentésétől, miszerint elérkezett az idő, hogy ledöntsék a korlátokat az SW világában és meleg karaktereket is írjanak bele.

Az az igazság, hogy eddig én is csak egy rossz viccnek gondoltam ezt a dolgot, de ha J.J. is ilyeneket nyilatkozik, akkor teljesen megalapozott a félelmem/félelmünk! Sajnos!

ON

Én is örültem volna 1-2 szobrocskának, de mint már korábban is említve volt, a Star Wars-t már rég nem Oscar szobrokban és a Filmakadémia véleményében határozzák meg!

A magam részéről egyébként az Oscar már jó ideje nem igazán érdekel, de totálisan érdektelenné 2012-ben vált!

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Egyik kategóriában se volt kiemelkedő a Star Wars. Akár meg is kaphatta volna de az volt a reálisabb hogy nem. Nekem nem igazán jött be a Mad Max de technikailag elismerem a filmet és azokba jobb volt mint a Star Wars.

A technikai díjakat nem az nyeri aki a legnagyobb leghangosabb és leglátványosabb VFX-t hangkeverés stb. csinál hanem az aki ezeket a technikai megoldásokat a legjobban használja úgy ahogy az adott filmbe megkívánja és amivel még inkább jobbá teszi a filmet és nem látványossá.

Hozzászólás ideje:

Csoli, csak az irónia kedvéért említettem meg. Az Oscar sose arról szól, hogy melyik film ténylegesen mennyire jó. Arra ott vannak a bevételi adatok.

Transfomers? A bevételi adatok soha sem tükrözik a film minőségét.

Szerkesztve: - Fulcrum

Hozzászólás ideje:

Egyrészt ne melegezzünk már!

Másrészt morbid de igaz. Miért is nyert a Saul? ...

Én magasról pottyantom az akadémiát.

Ja és a Saul és a Max sem volt úttörője semminek...

Ráadásnak ott a LOTR, ami emelkedő tendenciát tud magának oscarokból a filmek előrehaladtával..

1, A Mad Max csak technikai díjakat nyert, szerintem összességében megérdemelten.

2, ne melegezzünk, egyetértek, de miért zsidózol burkoltan? Azt lehet? Szerintem sem a Saul fiát, sem a vetélytársakat nem láttad.

3, a LOTR nem mutat emelkedő tendenciát: 4-2-11 Oscar, a harmadik rész volt kiemelkedő. Megjegyzem, A hobbit-trilógia már egy Oscart sem tudott megnyerni.

Hozzászólás ideje:

Erről beszélek. A Hobbit-trilógia idejére már ráunt az akadémia Gandalfékra.

Fulcrum: mindig vannak kivételek.

Szerkesztve: - mikiwan

Hozzászólás ideje:

Erről beszélek. A Hobbit-trilógia idejére már ráunt az akadémia Gandalfékra.

Vagy csak nem érte el a LotR színvonalát. Nagyon nem.

Hozzászólás ideje:

Egyik kategóriában se volt kiemelkedő a Star Wars. Akár meg is kaphatta volna de az volt a reálisabb hogy nem. Nekem nem igazán jött be a Mad Max de technikailag elismerem a filmet és azokba jobb volt mint a Star Wars.

A technikai díjakat nem az nyeri aki a legnagyobb leghangosabb és leglátványosabb VFX-t hangkeverés stb. csinál hanem az aki ezeket a technikai megoldásokat a legjobban használja úgy ahogy az adott filmbe megkívánja és amivel még inkább jobbá teszi a filmet és nem látványossá.

A technikai dijaknak meg a film technikai megvalósitásánál tapasztalható minőségnek édes kevés köze van egymáshoz. Hype, kellő marketing az Akadémia tagok körében. Na ez már sokkal fontosabb. A Mad Max az ég egy adta világon semmi érdekeset vagy újat nem hozott hangkeverés, makeup (ez külön vicc!) vagy a kosztümök terén.

Ahogy az Ex-Machina se nagyon tudott semmi olyat amit az A.I. ne tudott volna 15 éve, ha speciális effektusokról van szó.

Hozzászólás ideje:

2, ne melegezzünk, egyetértek, de miért zsidózol burkoltan? Azt lehet? Szerintem sem a Saul fiát, sem a vetélytársakat nem láttad.

Nem veszem fel a kesztyűt! ;)

Hozzászólás ideje:

A technikai dijaknak meg a film technikai megvalósitásánál tapasztalható minőségnek édes kevés köze van egymáshoz. Hype, kellő marketing az Akadémia tagok körében. Na ez már sokkal fontosabb. A Mad Max az ég egy adta világon semmi érdekeset vagy újat nem hozott hangkeverés, makeup (ez külön vicc!) vagy a kosztümök terén.

Ahogy az Ex-Machina se nagyon tudott semmi olyat amit az A.I. ne tudott volna 15 éve, ha speciális effektusokról van szó.

Erre Film topicban válaszoltam.

Nem veszem fel a kesztyűt! ;)

Gyáva embernek nincs hazája. :)

Hozzászólás ideje:

Gyáva embernek nincs hazája. :)

Amigy is off és tök értelmetlen beszélni róla. Asszem Bomarr is, és nagyjából mindenki képben van itt.

Nem kell ragozni.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.