Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Január 1. Hozzászólás ideje: 2023. Január 1. (szerkesztve) Szerkesztve: 2023. Január 1. - Darth Revan9 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2023. Január 1. Hozzászólás ideje: 2023. Január 1. Imádom azt a nótázást. 1 Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: 2023. Január 16. Hozzászólás ideje: 2023. Január 16. (szerkesztve) Ma van az év legszomorúbb napja. Boldog legszomorúbb napot! Jót derültem, miután az örökbecsű Metró újságot ma hosszú szünet után újra kezemben tarthattam, s értesültem róla, hogy egy Brit tudós már jó, kiszámolta hogy január harmadik hétfője a legszomorúbb nap az évben, ami történetesen ma van. It's made my day. Megvan a képlet, juhuuuu. https://qubit.hu/2023/01/16/allitolag-ma-van-az-ev-legszomorubb-napja-de-a-blue-monday-nem-tudomany-csak-uzlet Szerkesztve: 2023. Január 16. - Szisz 3 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Valakit esetleg érdekel egy matekpélda? Ma találtam ki, a való élet ihlette, kell hozzá minimális fizika, valség számítás és függvények (+ kicsi geometria). Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. 6 órával ezelőtt, Donát írta: Valakit esetleg érdekel egy matekpélda? Ma találtam ki, a való élet ihlette, kell hozzá minimális fizika, valség számítás és függvények (+ kicsi geometria). Én láttam a facebook-on és fel is dobtam a nálam jobb matekos családtagoknak. Elgondolkoztak rajta, de csak odáig jutottunk közösen, hogy Spoiler mindenképpen jobban jársz, ha megelőzöd a 80 km/h-val haladó másik autóst, mert biztosan 1 perccel hamarabb érsz a lámpához, s annak függvényében, hogy épp zöld-sárga (25% esély) vagy piros (75% esély) a lámpa, lesz az előnyöd valamekkora. De hogy ezt tovább finomítsuk, ahhoz a valószínűségszámítás kifogott rajtunk. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. 11 perccel korábban, Pildi írta: Én láttam a facebook-on és fel is dobtam a nálam jobb matekos családtagoknak. Elgondolkoztak rajta, de csak odáig jutottunk közösen, hogy Spoileres tartalom megtekintése mindenképpen jobban jársz, ha megelőzöd a 80 km/h-val haladó másik autóst, mert biztosan 1 perccel hamarabb érsz a lámpához, s annak függvényében, hogy épp zöld-sárga (25% esély) vagy piros (75% esély) a lámpa, lesz az előnyöd valamekkora. De hogy ezt tovább finomítsuk, ahhoz a valószínűségszámítás kifogott rajtunk. Várj, berakom ide is, hogy meglegyen az előzménye. Idézet Ha valaki esetleg unatkozna, íme egy összetett matek feladat a való életből. Kell hozzá egy kicsi fizika, egy kicsi valószínűség számítás és egy kicsi geometria is. Autóval épp kijössz a városból, mikor előtted egy autó 80 km/h sebességgel tötyög. Ha megelőzöd, a következő 5 km-es szakaszt 100 km/h átlagsebességgel teszed meg, ha nem előzöd meg, akkor 80 km/h-s átlagsebességgel. Igen ám, de az 5 km-es szakasz után jön egy lámpás kereszteződés, ahol a lámpa 15 másodpercig zöldet (vagy sárgát, amin még átmész) mutat, 45 másodpercig pirosat. Kérdés: mennyi lesz a várható idő előnyöd a leelőzött autóhoz képest a kereszteződés elhagyása után? @Pildi van bekészítve három segítségem, mondom az elsőt. Spoiler ahhoz, hogy közelebb jussatok a megoldáshoz, érdemes felírni, hogy attól függően, hogy a zöld 1., 2.,15 vagy a piros 6., 7., ... 60. másodpercében értek oda a lámpához, hogyan alakul az úton megszerzett előny. Ja és a feladatból egy picit talán hiányzik az, hogy az általatok leelőzött autó a továbbiakban is 80-nal halad amíg el nem éri a lámpát. 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. Hozzászólás ideje: 2023. Január 29. 1 órával ezelőtt, Donát írta: Várj, berakom ide is, hogy meglegyen az előzménye. @Pildi van bekészítve három segítségem, mondom az elsőt. Spoileres tartalom megtekintése ahhoz, hogy közelebb jussatok a megoldáshoz, érdemes felírni, hogy attól függően, hogy a zöld 1., 2.,15 vagy a piros 6., 7., ... 60. másodpercében értek oda a lámpához, hogyan alakul az úton megszerzett előny. Ja és a feladatból egy picit talán hiányzik az, hogy az általatok leelőzött autó a továbbiakban is 80-nal halad amíg el nem éri a lámpát. Átgondoljuk újra. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Február 5. Hozzászólás ideje: 2023. Február 5. Jujj... Hát ez, jujj. 3 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Március 28. Hozzászólás ideje: 2023. Március 28. 2023. 03. 26. - 16:12, NorbiLordi írta: Lajos Bá helyében a bal oldali órákat téli, a jobb oldali órákat nyári időszámítás szerint állítanám. Aztán télen balra néznék, nyáron pedig jobbra. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. @Dzséjt ezek rosszak! 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. Ezek sem rosszak, csak a gazdi nem gondolta át megfelelően, hogy miből lehet a cicáknak mászóka (mindenből, szóval rögzíteni kell mindent ). 2 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. Hozzászólás ideje: 2023. Április 24. @Ody Mandrell, mintha csak reagálni akartak volna a posztodra, ez a mai produkciója az én cicáimnak: 1 6 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 1. Hozzászólás ideje: 2023. Május 1. Eszem f*szom megáll.... 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Május 9. Hozzászólás ideje: 2023. Május 9. És amúgy meg tengeri hal 1 Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2023. Május 9. Hozzászólás ideje: 2023. Május 9. Igen, itt többszörös a képzavar Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 11. Hozzászólás ideje: 2023. Május 11. Szerintem ez csak poén a tulaj részéről. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Július 16. Hozzászólás ideje: 2023. Július 16. A Halálos Iramban franchise jövője. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 1. Hozzászólás ideje: 2023. Augusztus 1. Pedig Ajay is megmondta, mielőtt bement a magas fűbe, hogy ne menjenek be a magas fűbe. 4 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.