Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Empire magazin, majd a hónapban fognak még tőlük jönni érdekességek.

Nagyon bejönnek a lentebb betett új BB droidok.

Hozzászólás ideje:

Mondjuk azon kívül, hogy hidegen hagy, nekem ebből inkább az jön le, hogy xenophiliás a hölgy, ami meg nem az első a Star Warsban, még mozgóképes sem, hiszen pl. a TCW-ben és a Rebelsben is akadt rá példa (eleve, a Rebels két főszereplője, Kanan és Hera is az). De már rég bizonyított, hogy a fajok közötti párkapcsolat (pláne, ha ember férfi és dögös idegen lány között van) totálisan bocsánatos bűn, a homoszexuális és a biszexualitás az, akit máglyán kell elégetni, legalábbis akkor, ha férfi. Ha nő és dögös, akkor semmi gond. :evil:

Megjegyzem, jó sz*r ez a fordítás, mert se a garn, se az aqualish, se a talz nem helységnév. Így az, hogy "benne jár" valaki, az inkább olyan Freddy Krugeres. :D

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Mondjuk azon kívül, hogy hidegen hagy, nekem ebből inkább az jön le, hogy xenophiliás a hölgy, ami meg nem az első a Star Warsban, még mozgóképes sem, hiszen pl. a TCW-ben és a Rebelsben is akadt rá példa (eleve, a Rebels két főszereplője, Kanan és Hera is az). De már rég bizonyított, hogy a fajok közötti párkapcsolat (pláne, ha ember férfi és dögös idegen lány között van) totálisan bocsánatos bűn, a homoszexuális és a biszexualitás az, akit máglyán kell elégetni, legalábbis akkor, ha férfi. Ha nő és dögös, akkor semmi gond. :evil:

Megjegyzem, jó sz*r ez a fordítás, mert se a garn, se az aqualish, se a talz nem helységnév. Így az, hogy "benne jár" valaki, az inkább olyan Freddy Krugeres. :D

Eredetiben "into" van, ami teljesen korrekt :)

Amúgy igen, az idézet abszolút nem a biszexuális témáról árulkodik, inkább arról, hogy a hölgy nem tartja elég nyitottnak azt, hogy valaki csak a humanoid pasikra izgul, és nem jönnek be neki más fajból származóak. De ha még sincs igazam, max. bepipulnak kicsit a homofób SW fanok, nem az én problémám. :P

Mondjuk nekem földi emberi szemmel a gran, aqualish, talz, stb. fajok és az ember közti kapcsolat sokkal durvább perverziónak tűnik, mint akármi, ami két ember között történhet. :D

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Carrie tegnapelőtti szülinapjának alkalmából Márk az alábbi fotót osztotta meg.

4aYwmrA.jpg

Jó buli lehetett. :D

Hozzászólás ideje:

Nekem is egyből Jocasta és a Jedi Archívum jutott eszembe.

"Amiről nekünk itt nincs feljegyzésünk, az kérem, nem létezik" - na kérem, pedig ezek eléggé kézzelfoghatónak tűnnek. :) Vajon az egyikben ott lapul az a sokat emlegetett prófécia? :hmm:

Amúgy masszív könyvek lehetnek, ha ilyen jó állapotban maradtak több ezer éven át. :o

Hozzászólás ideje:

"Amiről nekünk itt nincs feljegyzésünk, az kérem, nem létezik" - na kérem, pedig ezek eléggé kézzelfoghatónak tűnnek. :) Vajon az egyikben ott lapul az a sokat emlegetett prófécia? :hmm:

Amúgy masszív könyvek lehetnek, ha ilyen jó állapotban maradtak több ezer éven át. :o

Igen az hardver'.. A jedi templom viszont egy rakás e-book volt.. :)

Hozzászólás ideje:

Pont tegnap láttam... még egy olyan k*csög Jedit, mint az a nő... :lol:

Hozzászólás ideje:

Ez az egyik legizgalmasabb egyébként: Luke mit talált ezekben a könyvekben, és a jedik tudtak-e ezekről? Utóbbit azért kétlem, mert akkor ezek a jedi ereklyék nem Ahch-Ton lennének hanem Coruscanton a jedi templomban.

Szerintem a Jedik már Ahch-Tót is elfelejtették. Vagy lementették - csoli után szabadon - ebookba, a könyvek meg ottmaradtak. Belegondolva, ugye a holokronok már önmagukban hatalmas mennyiségű információt tartalmaztak, a Jediknek meg vagy száz holokronjuk volt. Ennyi felhalmozott, elraktározott információban mennyi tudás veszhetett el, csak azért, mert olyan mélyen volt, hogy már senki sem ásta elő? Aztán jött a Birodalom, és egy részét elpusztította ennek az információhalomnak, egy részét feldolgozta.

És itt jön képbe, hogy talán Ahch-Tóról nem tudtak a Jedik, vagy nem tudták már, pontosan hol van. Mert ugye a Birodalom elkezdte elpusztítani a Jedi templomokat és ereklyéket szerte a Galaxisban. Szerintem Lothal is csak azért úszta meg, mert az ottani templomról szóló feljegyzések csak Kanan hologramjában voltak meg. De Jedha, Ilum, ezek elvesztek. Ahch-To viszont nem került a Birodalom elé, ugyanakkor tudjuk, hogy az odavezető térkép egy részlete a Birodalomnál volt. Szerintem a Jedik vagy direkt törölték a pontos helyet, vagy a Jedi Templom ostromakor tűnt el az adattöredék, vagy az évezredek alatt elveszett (tudjuk, hogy olykor elvesznek rendszerek az Archívumból :) ).

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Remélem az idő az oka, ami tetszene is. De az még jobb lenne, ha ezt a helyet az évezredek alatt teljesen elfelejtették volna. Bár ha akkora szent helye ez a Jediknek, akkor nem tűnhetne el nyomtalanul.

A piramisok is több ezer évesek, mégis rengeteget tudunk róluk mert fontosak a civilizáció számára.

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Na jó, de a piramisok "csak" pár ezer évesek és itt vannak velünk, ezen a bolygón. Az ahch-tói első Jedi templom alsó hangon is 25 000 éves és fényévekre van a Jedik központjától, a coruscanti Jedi Templomtól. 25 ezer év alatt pedig civilizációk nőnek fel vagy tűnnek el. Talán az a faj, ami megalapította a Jedi Rendet, már nem is létezik. Ne feledjük el, a Jedik azért megvívtak pár háborút, a háborúkban pedig pusztulnak a dolgok. Eleve, az ep7 végén igazán templomot nem látni, csak romokat. Ki tudja, mi pusztította el. Az idő? A Sith-ek?

25 ezer évbe rengeteg dolog belefér, amiért a Jedik már nem fordítottak figyelmet Ahch-Tóra. Amúgy sem azok a ragaszkodó fajták. Viszont azért nyilván volt valamijük róla, mert a Birodalom csak a coruscanti Jedi Templom archívumából szerezhette meg a térkép felét. És valahogy Luke-nak is el kellett oda jutnia. Szóval valahol, valamilyen információ volt arról, hogy hol van az első Jedi templom.

Sőt most így beugrott, hogy talán valami olyan titok lapul Ahch-To mélyén, ami miatt a Jedik maguk "törölték ki a történelemből", és szedték két részre az odavezető út térképét.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Lehet, hogy így volt, majd meglátjuk. Vagyis csak remélem. :) Nagy dobás lenne ha ebbe ilyen mélységben belemennének.

Talán még annyit erről, hogy szinte biztos, hogy Yodáék semmit nem tudtak erről a helyről. Persze most feltételezem, hogy valami fontos van ott. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.