Jump to content

A Birodalom katonái

Recommended Posts

Nem hangzik rosszabbul, mint a viharosztagos vagy sokkosztagos. :)

Bár szerintem esélyesebb a parti- vagy partosztagos. Esetleg valami teljesen más, mint ahogy a stormtrooper is rohamosztagos lett. Mondjuk partiőr.

De a legesélyesebbnek azt tartom, hogy mint minden más -troopernek, ennek sem említik a nevét a filmben.

Nem kekeckedésből, de a "storm" szó igeként tényleg azt jelenti, hogy "megrohamozni". Az I. világháborús német sturmtruppentől jött a név. Ami a shoretroopereket illeti, én a partosztagosokra szavazok, de valóban nem bizonyos, hogy hallani fogjuk a nevüket. Viszont a klasszikus idézet sokkal jobban hangzik velük: "Aren't you a little short for a shoretrooper?" :D

Edited by Merr-Sonn

Nem hangzik rosszabbul, mint a viharosztagos vagy sokkosztagos. :)

Bár szerintem esélyesebb a parti- vagy partosztagos. Esetleg valami teljesen más, mint ahogy a stormtrooper is rohamosztagos lett. Mondjuk partiőr.

De a legesélyesebbnek azt tartom, hogy mint minden más -troopernek, ennek sem említik a nevét a filmben.

Már látom is, ahogy a fiatal naív párologtatófarmon felnőtt gyerekek alig várják, hogy besorozzák őket partiosztagosnak. Aztán a Sziget helyett ide hozzák őket szegényeket partizni. :lol::D

• 2 weeks later...

Gondolom ilyen Squad Leader Scarif Stormtrooper osztagparancsnokok dirigálnak közvetlenül a partiosziknak. Vagy a scarif-i rohanosziknak ha lesznek olyanok.

OBvHFzQ.jpg

Edited by Rog

Snowtrooper konkrétan van az előtérben, amikor az X-szárnyúak betámadják a Csillagpusztítót, kettő ott strázsál ama tiszt mellett, amelyiket Hux ugrasztja. De többet is látni Hux beszédekor (kettő ott áll Phasma mellett, néhány a háttérben a többi tiszttel) Sarco Plank valóban csak a háttérben látható, ugyanakkor, mint Zuvivo (egymás mellett állnak). Ellenálló katonát ebben a kivitelben rengeteget látni, akkor is, amikor Leia megérkezik Takodanára, és egy 6 fős csapat szó szerint az előtérben szalad el Finn mellett, amikor a hajók landolnak D'Quaron. Még a sikló sem lett teljesen kivágva, hiszen amikor Finn és Rey odaérkeznek az oszcillátorhoz, a háttérben látni a járművüket.

Megjegyzem, az alanti imperial ground crew biztos szerepelni fog a filmben, hiszen a trailerben is láthattuk már őket és Jyn tényleg ilyen ruhában flangál az első előzetes végén.

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Lettek új kedvencek? Számomra a deathtrooperek nagyon ott vannak a szeren. Igazi elit egység. Egyből rendet raktak a parton. :)

Igazából minden új páncél tetszett, de valóban, a fekete halálosztók talán kiemelendők. Mondjuk nekem kicsit sok volt az újdonság. A rohamosztagosoknál és a hajóknál is azt éreztem, hogy ehhez képest a 4 felhozatala igencsak szegényes. Persze szépen fokozatosan az OT-ban is előkerülnek újabb és újabb modellek, de a Rogue One után nézve az Ep.4 visszalépésnek tűnik, ami in-universe számomra furcsán hat.