Jump to content

3x10 - Visions and Voices


Ody Mandrell

Recommended Posts

10. rész - Visions and Voices / Látomások és hangok

 

epguider310.jpg

 

Írta: Brent Friedman

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Dathomir, Atollon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Maul - Sam Witwer

Bendu - Tom Baker

Rex - Dee Bradley Baker

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

Ezra olyasvalakire lesz figyelmes a lázadók bázisán, akit rémálmaiban sem látott volna szívesen viszont: Darth Maulra. Az egyetlen probléma, hogy rajta kívül senki más nem látja. Szerencsére Kanan ott van, hogy segítsen neki, és hamarosan az is kiderül, hogy Ezra nem bolondult meg teljesen.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Az epizód munkacímei ”Dark Blade of Dathomir” és ”The Boy Who Cried Maul” voltak.

- Dave Filoni a Maul látomást úgy írta le, hogy az „Freddy Kruger-szerű” legyen.

- A sötét kard először a TCW második évadában tűnt fel, ahol a Mandalore történetszálban kapott szerepet. Ez egyúttal lehetőséget is teremtett arra, hogy Mandalore ősi története is szóba kerüljön.

- Maul szentélyében szétszórva láthatunk harci droid fejeket és Maul korábbi Mandalore harcosainak eldobált sisakjait.

- Maul ellopott egy kubista festményt, ami Duchess Satine Kryze-t ábrázolja. A nő Obi-Wan szerelme volt, akit Maul a férfi szeme láttára gyilkolt meg.

- Kevin Kiner zeneszerző egy kis zongora részlettel idézte meg Satine témáját. Ez akkor hallható amikor Ezra a nő képét nézi.

- Meredtih Salenger és Anna Graves a TCW-ben éjnővéreket szinkronizáltak, és most visszatértek ebbe az epizódba is.

- A Maul szentélyének falára firkált ősi sith szöveg jelentése: ”KENOBI”

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A sötét kard illusztrációja

 

2.jpg

Dathomiri korsó illusztráció

 

3.jpg

A sérült sith holokron illusztrációja

 

4.jpg

Maul termének illusztrációja

 

5.jpg

Dathmori barlang illusztráció

 

6.jpg

A Dathomiri barlang bejáratának illusztrációja

 

7.jpg

A Maul látomás. Digitális concept festmény

 

8.jpg

Ezra és Maul a Dathomiri barlangban. Digitális festmény

 

9.jpg

Az éjnővérek felbukkanása

 

10.jpg

Ezra és Kanan a Dathomiron. Digitális concept festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Én általában nem szoktam a részekről írni, de ez a rész miatt jobban várom a maradék többit, mint most a Rogue One-t. :o

Obi-wan Kenobi? Ebből gyerekek Obi vs Maul lesz! De lehet, hogy Obi&Ezra&Kanan vs Maul, és szerintem végleg lezárják Maul történetét. Ha elég merészek, akkor ezt nem az évadzáróra tartogatják.

És végül Sabinehoz került a dark saber. Nagyon érik már egy új trailer!

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Hát igen bejelentették a jövő évi finálé párbaj résztvevőit. Alapvetően tetszett a rész de ez a szellem megszállás kicsit olyan SW idegen volt nekem. És szinte az is biztos hogy nem csak Maul és Obi fog találkozni hanem Ezráék is ott lesznek. Nagy rész lesz az biztos.

Edited by Fulcrum
Link to comment
Share on other sites

Egy ilyen epizód pár nappal a Rogue One előtt kellemes bemelegítés. Nagyon baba epizód volt, nem kevés TCW beütéssel. Már az nem semmi, hogy tisztáztak néhány lényegi kérdést, például, hogy az Éjnővérek valóban az Erőt használták, de hatalmuk csak a bolygón érvényesült igazán (azt már régebben tudtuk, hogy a Dathomir a Dagobah-hoz és más világokhoz hasonló csomópontszerűség az Erőben). De ez persze csak kis része volt az epizódnak.

 

Nagy érzelmi bomba volt Maul kis zuga, aminek középpontjában ott volt az egész múlt, de legfőképpen Satine. Ahogy megláttam a képet és felcsendült a téma, a szívem összeszorult. Maul gaztetteinek egyik ékes példája. Mondjuk talán jobb is, hogy Satine a Birodalmat már nem élte meg. Kár, hogy Sabine ide nem jutott el. Viszont hozzákerült a sötétkard, amiről eszembe jutottak Maul szavai: "I claim this sword, and my rightful place as leader of Death Watch." Lehet, hogy Sabine lesz a Halálőrség vezére végül?

 

Amúgy az egész rész végig rendkívül hátborzongató volt, egy lazább horrorsztorinak is elment volna. Már az eleje, ahogy Maul szellemesdit játszi, de a vége a barlanggal és a valódi szellemekkel nagyon hangulatos volt. Apropó, akik megszállták Kanant és Sabine-t, szerintem nem akárkik voltak, hanem Karis és Naa'leeth, akik Asajj-jal tartottak Dooku megölésekor, és Grievous támadásakor haltak meg.

 

És most már biztos, hogy az évad végén jön a nagy Obi-Wan Kenobi vs. Darth Maul visszavágó. Külön ironikus lesz, hogy tényleg a Tatooine lesz a színhely. Ahol először csapott össze Jedivel, ott ér véget a története? Azért annyiszor megúszta már, hogy most nem akarok túl nagy reményeket táplálni a kipurcanásával kapcsolatban, pedig már tényleg nem húzhatják tovább. Viszont most felmerül a kérdés: mire fog várni Maul? Ő tudja, hogy az a Tatooine, Ezráék nem. Miért nem száguld eleve oda? Talán ennyire fél tőle? Vagy csak a bolygó van meg, de azon belül nem ismeri a pontos helyét? Mert az még érthető lenne, azért egy komplett bolygó átfésülése nem lehet egyszerű. Qui-Gonékat gyorsan megtalálta, mert csak a kevés településeket kellett átnéznie, de ugye Ben nem ezeken él.

Minden esetre azért az is megborzongató, hogy Maul galaktikus léptékkel mérve karnyújtásnyira került Luke-hoz. A Sith Nagyúr, aki "találkozott" az apjával, amikor még az gyerek volt, most talán csak néhány kilométerre tőle fogja kilehelni a lelkét.

Meg vajon milyen lesz Kanan és Ben találkozása? Mit tudhatnak meg egymástól? Ben felfedi Luke létezését, mint az új reményt? Meg hogy találják meg Bent Kananék? Bail tudja, hol van, de ezt Kananék nem tudják. Nagyon izgalmasak lehetnek az elkövetkezendő események. Kár, hogy most a sorozat kicsit lepihen, persze abból a szempontból mégsem baj, hogy az elkövetkezendő hetekben úgyis a Rogue One-nal fogunk foglalkozni. A Lázadók egy másik történetével. :D

Link to comment
Share on other sites

Igen, ezt vártam. Eddig is sejtettük, de most már szinte kimondták, hogy mi jön.

A rész maga is tetszett, Maul jól berendezkedett a Dathomir-on. Mondjuk az, hogy a zöld löttyhöz is ért, nekem meglepő volt kissé. Azon túl, hogy az anyabolygója, élt ő egy háztartásban a nővérekkel? -nem tudom.

De az effajta misztikumot a tcw miatt jól kezelem, elfogadtam, hogy ilyen is van a star warsban, illetve volt, mert azért kellőképp ki lett iktatva már a tcw-ban.

Egy kicsit nehéz nehéz a részről írni, mert baromira az foglalkoztat, hogy hova fut ki ez.

Sabine-nál mindenesetre jó helyen van a kard, ha nem is tisztességesen került a mandikhoz, nekem mégis helyesnek tűnik, hogy most is egy mandalori birtokában van.

A Bendu is érdekes volt. Az el- és feltűnései a méretéhez képest elgondolkodtatóak.

De legalább most úgy viselkedett, hogy az valóban semlegesnek tűnt.

Eddig egyértelműen pozitívban volt a mérlege.

A következő két rész tudjuk hova tartozik, de kiváncsi vagyok ide mikor kanyarodunk vissza?

Hány rész is van vissza?

Link to comment
Share on other sites

Ez is húsz epizódos lesz, szóval még a felén sem vagyunk túl. Mondjuk januárban ezen szépítenek legalább a duplaepizóddal. :)

Miután Maul megszökött Sidioustól, azért elég tartósan együtt dolgozott Talzinnal, azalatt már elleshetett egy-két dolgot. Meg azért az elmúlt 16 évben lehetett ideje tanulmányozni ezt a misztikumot - ki tudja, mennyi ideig raboskodott a Malachoron, de nem valószínű, hogy sokáig. Sőt, akár az is lehet, hogy eleve Sidious tanította meg ezekre a módszerekre, hiszen anno Sidi és Talzin egymástól tanultak.

 

A Bendu az nagy szám volt. Az eltűnése is meglepő volt, de a beszólás:

- Mit akartok tenni?

- Nem akarom többé látni Mault.

- Akkor ne fordulj meg. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt! Megint totális TCW feeling. Ráadásul még az éjnővérek hangulatát is 100% -ban hozta. Örültem, hogy bővül a tudásunk róluk, most már többet tudunk a zöld szmötyi hatalmáról is. Ezek a boszik tényleg elpusztíthatatlanok. Még szerencse, hogy Talzin tényleg kinyiffant, ezeknek meg csak az oltár körül van/volt erejük. Persze ez eléggé behatárolja őket ami cseppet sem baj. Maul megint egy féreg volt, hisz alkut kötött az italért cserébe. Kanannak és Sabine-nak nagy szerencséje, hogy Ezra ennyire lojális. Pedig Kanan mennyire félt tőle, hogy elemészti a fiút a sötét oldal. Pedig ezzel ellenkezőleg inkább megerősítette. :hmm: A rész csattanója Kenobi emlegetése volt! Most már biztos, hogy összefutunk az öreggel valamikor. Bár ez megint egy rakat kérdést fog felvetni. Maul egyébként csak Obira hajt? Semmi más célja nincs immár?

 

A rész hangulatilag volt nagyon erős. Eleve az Atollon is már megalapozta a darkosabb hangulatot, de a Dathomir még mindig olyan hátborzongató, ha nem hátborzongatóbb mint régen. A szó szoros értelmében egy szellembolygóvá vált. Bendu feltűnésének örültem, de most is csak rébuszokban beszélt. :) Olyan mint egy bölcs Jedi mester akihez tanácsért lehet fordulni. Még kész szerencse, hogy egy azon bolygón van a bázis és Ő. :D

 

Nagyon kíváncsi leszek mi lesz ebből, ez a szál még sokat tartogat. Mint ahogy elvileg a Lothal elleni támadás is, de őszintén szólva nem hinném, hogy egy ekkora sejt komoly kárt tudna tenni abban a gyáregységben.

 

Végül ki kell emelnem a látványvilágot ami TCW szintű volt! :o

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Nagy érzelmi bomba volt Maul kis zuga, aminek középpontjában ott volt az egész múlt, de legfőképpen Satine. Ahogy megláttam a képet és felcsendült a téma, a szívem összeszorult. Maul gaztetteinek egyik ékes példája. Mondjuk talán jobb is, hogy Satine a Birodalmat már nem élte meg. Kár, hogy Sabine ide nem jutott el.

Az olyan volt mint egy szentély. Maul régmúlt "dicsőségnek" emlékei. Már csak ezek maradtak neki, és a szellemek. Viszont így Maul bázisa is lelepleződött, de nem hinném, hogy többet vissza menne oda.

 

Apropó, akik megszállták Kanant és Sabine-t, szerintem nem akárkik voltak, hanem Karis és Naa'leeth, akik Asajj-jal tartottak Dooku megölésekor, és Grievous támadásakor haltak meg.

Nekem is ismerősek voltak de akkor ezért. :D Valószínű ők voltak. A terveik Talzin régi tetére hajaztak, hiszen egyszer ő is szinte a semmiből teremtette újjá az Éjnővérek rendjét.

 

És most már biztos, hogy az évad végén jön a nagy Obi-Wan Kenobi vs. Darth Maul visszavágó. Külön ironikus lesz, hogy tényleg a Tatooine lesz a színhely. Ahol először csapott össze Jedivel, ott ér véget a története? Azért annyiszor megúszta már, hogy most nem akarok túl nagy reményeket táplálni a kipurcanásával kapcsolatban, pedig már tényleg nem húzhatják tovább. Viszont most felmerül a kérdés: mire fog várni Maul? Ő tudja, hogy az a Tatooine, Ezráék nem. Miért nem száguld eleve oda? Talán ennyire fél tőle? Vagy csak a bolygó van meg, de azon belül nem ismeri a pontos helyét? Mert az még érthető lenne, azért egy komplett bolygó átfésülése nem lehet egyszerű. Qui-Gonékat gyorsan megtalálta, mert csak a kevés településeket kellett átnéznie, de ugye Ben nem ezeken él.

Minden esetre azért az is megborzongató, hogy Maul galaktikus léptékkel mérve karnyújtásnyira került Luke-hoz. A Sith Nagyúr, aki "találkozott" az apjával, amikor még az gyerek volt, most talán csak néhány kilométerre tőle fogja kilehelni a lelkét.

Meg vajon milyen lesz Kanan és Ben találkozása? Mit tudhatnak meg egymástól? Ben felfedi Luke létezését, mint az új reményt? Meg hogy találják meg Bent Kananék? Bail tudja, hol van, de ezt Kananék nem tudják. Nagyon izgalmasak lehetnek az elkövetkezendő események. Kár, hogy most a sorozat kicsit lepihen, persze abból a szempontból mégsem baj, hogy az elkövetkezendő hetekben úgyis a Rogue One-nal fogunk foglalkozni. A Lázadók egy másik történetével. :D

Mintha azt mondta volna Ezra, hogy ezt a konkrét infót nem tudták meg. Maul biztos levette azt, hogy az a bolygó a Tatooine?

 

Alapvetően tetszett a rész de ez a szellem megszállás kicsit olyan SW idegen volt nekem.

Láttad a TCW Talzinos részeit? :) Ott jobban belemerültek ebbe a világba. Mindig is ilyen horrorisztikus volt az egész.

 

Mondjuk az, hogy a zöld löttyhöz is ért, nekem meglepő volt kissé.

Szerintem az éjnővérek szellemétől kapta az utasításokat, melyeknek az volt ára, hogy cserébe hús vér lényeket szállítson amikbe beköltözhetnek.

Link to comment
Share on other sites

Mintha azt mondta volna Ezra, hogy ezt a konkrét infót nem tudták meg. Maul biztos levette azt, hogy az a bolygó a Tatooine?

Ritka nagy idióta lenne, ha nem vette volna le, miután több alkalommal is megfordult a Tatooine-on. :)

Link to comment
Share on other sites

Ez is húsz epizódos lesz, szóval még a felén sem vagyunk túl. Mondjuk januárban ezen szépítenek legalább a duplaepizóddal. :)

Miután Maul megszökött Sidioustól, azért elég tartósan együtt dolgozott Talzinnal, azalatt már elleshetett egy-két dolgot. Meg azért az elmúlt 16 évben lehetett ideje tanulmányozni ezt a misztikumot - ki tudja, mennyi ideig raboskodott a Malachoron, de nem valószínű, hogy sokáig. Sőt, akár az is lehet, hogy eleve Sidious tanította meg ezekre a módszerekre, hiszen anno Sidi és Talzin egymástól tanultak.

 

Értem. A Son of Dathomirt egyszer olvastam és nehezen építek rá. Az én sw kánonom mozgóképes -úgy is mondhatnám.

Link to comment
Share on other sites

Értem. A Son of Dathomirt egyszer olvastam és nehezen építek rá. Az én sw kánonom mozgóképes -úgy is mondhatnám.

 

Jó, hát azért azt hozzá kell tenni, hogy a Son of Dathomir több, mint képregény. Annak a történetívnek a részét képezte, ami a TCW-vel indult, de az nem fejezte be, legfeljebb olyan részek készültek el, amik részben lezárták a történetét, valójában nem igazán. Ezeket a szálakat most a Rebels próbálja befoltozni.

 

Nekem nagyon tetszett a rész! Mault okosan használják, nem úgy, mint Ahsokát. Ugyanakkor úgy érzem, hogy Maul sztoriját le szeretnék zárni az évad végére. Ami nagy kár. Nagyon nagyon izgalmas karakter lett, sokkal izgalmasabb, mint az a rémalak, aki a TPM-ben volt. Ez a figura itt van előttünk, érthetőek a motivációi, a döntései, világos a múltja, megkockáztatom, még talán szimpatizálni is lehet vele, már bőven nem sith, sokkal inkább mozog a szürke zónában. Mindenekelőtt látványosan esendő, és ettől nagyon izgalmas a jelenléte.

 

Kár, hogy valószínűleg még ez az évad, de ha ez nem, akkor a Rebels biztosan lezárja az ő sztoriját (ellentétben Ahsokáéval, ami szerintem biztos, hogy folytatódik majd, csak nem a Rebelsben). Tökre érdekes lenne az, ha Maul egy olyan karakter, aki mindig ott van a tűzközelben, de sosem szerez valódi hatalmat, hanem csak egy árny, aki figyeli a történéseket. Egy örök túlélő, aki kárhoztatva van a túlélésre. Elnézném őt még egy olyan sorozatban is, ami már a TFA idején játszódik.

Link to comment
Share on other sites

Tökre érdekes lenne az, ha Maul egy olyan karakter, aki mindig ott van a tűzközelben, de sosem szerez valódi hatalmat, hanem csak egy árny, aki figyeli a történéseket. Egy örök túlélő, aki kárhoztatva van a túlélésre. Elnézném őt még egy olyan sorozatban is, ami már a TFA idején játszódik.

Ez egy érdekes gondolat. Így még sose tekintettem rá, de jobban belegondolva van benne igazság. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dathomir sosem volt a kedvencem, de egy epizód erejéig talán elfér. Nekem főleg a rész eleje tetszett, a párbajok és a szellemesdi már nem annyira. A fekete kard jó, hogy végül Sabine-nál kötött ki. A Maul vs. Obi-wan meg kvázi borítékolható volt. Nekem csak az a fura, hogy mind Maul, mind pedig Ezra lényegében Obi-want keresi. Így miért is kellett újra összekapcsolniuk a tudatukat? Hiszen így elvileg nem kaphattak többlet infót a kavarodás tisztázásából, hiszen eleve ugyanazt keresik... :)

Link to comment
Share on other sites

Remek kis rész volt, mondjuk pont nem az én ízlésemnek megfelelő, de ez már az egyéni problémám. :) Jó volt az alap, jól építették fel a részt és ütött a végfelismerés is. Bendut most már szépen használják Kananék, de már Maul is rátalált. A TCW utalások és hangulat megidézése is remekül működött, Maul "szentélye" zseniális. Ami nekem már nem tetszett, az a zöld szellemvilágosdi, de ezzel vélhetően soha nem fogok tudni megbarátkozni. Most tovább bővítették az ismereteinket ennek kapcsán, de ez a fajta szellemidézés, megszállás, csak a bolygón, ill. csak az oltárnál működő varázslat nekem továbbra is nagyon idegen a SW univerzumától.

Persze az Obi-Maul csörtét nagyon várom már, remélem végre eljön a vég a zabraknak. Annak is nagyon örülnék,ha végül Obi-Wan győzné le végleg, az lenne igazán stílszerű.

 

Nekem csak az a fura, hogy mind Maul, mind pedig Ezra lényegében Obi-want keresi. Így miért is kellett újra összekapcsolniuk a tudatukat? Hiszen így elvileg nem kaphattak többlet infót a kavarodás tisztázásából, hiszen eleve ugyanazt keresik... :)

Pontosan ezért. Maul konkrétan Obi-Wan-t kereste, Ezra viszont nem, ő a sithek legyőzésének kulcsára volt kíváncsi. Maul tudta, hogy ha Obi-Wan életben van, akkor nyilván okkal bujkál vhol és fontos szerepe lehet a sithek megbuktatásában. Ezért kellett neki Ezra, mert így ahogy a fiú hozzájutott pár infóhoz a lázadók reményéről, Maulnak kiesett belőle Kenobi holléte.

 

Amúgy szerintem, ha Maul nem rohan rögtön a Tatooine-ra, annak az lesz az elsődleges oka, hogy még ki akarja deríteni, miért is van ott Obi-Wan. Ahogy Dzséjt is írta, eleve kell vmi kapaszkodó, hogy a bolygón belül hol keresse. Ráadásul szerintem továbbra se "csak" az a célja, hogy egyszerűen megölje, hanem megint a legnagyobb csapást szeretné bevinni neki. Ehhez pedig tudnia kell, hogy mit keres az öreg a porfészekben. Az tuti, hogy köze van a sithek potenciális legyőzéséhez, Kenobi egyetlen fontos célja már csak ennek elősegítése. Maul úgy tudná a legnagyobb kudarcot és fájdalmat okozni, ha ezt a reményt is elvenné tőle.

Link to comment
Share on other sites

Pontosan ezért. Maul konkrétan Obi-Wan-t kereste, Ezra viszont nem, ő a sithek legyőzésének kulcsára volt kíváncsi. Maul tudta, hogy ha Obi-Wan életben van, akkor nyilván okkal bujkál vhol és fontos szerepe lehet a sithek megbuktatásában. Ezért kellett neki Ezra, mert így ahogy a fiú hozzájutott pár infóhoz a lázadók reményéről, Maulnak kiesett belőle Kenobi holléte.

De nekem azért nem világos, mert mindketten ugyanazt a személyt keresik. Tehát bármi is van Maul fejében, ami Ezra infója lenne, az ugyanúgy Obi-wanra vonatakozik, mint ami Ezra fejében van, és Maulnak kéne Obiról. Vagy valamit benézek? :)

Link to comment
Share on other sites

Maul csak azt tudta, hogy Ben él, de azt nem, hol. Ezra meg azt látta, hogy hol a kulcs a Sith-ek elpusztításához (két napos bolygó), de azt nem látta, hogy ki a megoldás. És Ezrának még a hol is zavaros, ködös volt, ezek mellé meg több más emlék is betársult. Ezért kellett újra összekapcsolniuk, hogy mindketten megkapják a választ a "hol?" és "ki?" kérdésekre.

Link to comment
Share on other sites

hiszen eleve ugyanazt keresik... :)

De ezt ők nem tudják. :) Szerintem azután se igazán tudatosult bennük, hogy Maul mit tervez vagy mit láthatott meg.

 

Maul csak azt tudta, hogy Ben él, de azt nem, hol. Ezra meg azt látta, hogy hol a kulcs a Sith-ek elpusztításához (két napos bolygó), de azt nem látta, hogy ki a megoldás. És Ezrának még a hol is zavaros, ködös volt, ezek mellé meg több más emlék is betársult. Ezért kellett újra összekapcsolniuk, hogy mindketten megkapják a választ a "hol?" és "ki?" kérdésekre.

Kb. így lehetett szerintem is.

Link to comment
Share on other sites

Csak ma tudtam megnézni a legutóbbi 3 részt, így ezt is.

 

Amit a leginkább nem értek, hogy Ezra mégis miért nem nyírja ki végre Mault? Láthatóan csak problémaforrás. Jediség ide vagy oda, egy ilyen féregtől megszabadítani a galaxist nemes cselekedet. Amúgy Yoda is elpusztítani akarta a Sith-eket (és valahol Maul még mindig az). Arról nem is beszélve, hogy Maul tudja, hol van a Chopper bázis. Ezra mégis elengedte, azt remélve, hogy legközelebb nem zsarolja meg őket, ha kell neki valami? Oké, nyilván a nagy Kenobi-Maul rematch-ig életben kell tartani, de örülnék, ha végre lezárnák a zabrak sorsát, még a Rebels keretein belül.

 

Maga a rész tetszett különben (ahogy az előző 2-vel se volt gondom), a Dathomirra való visszatérés és a Darksaber előkerülése plusz piros pontok. Azt nem tudom, Maul miért a mandaloriakhoz köti ezt az eredendően Jedi-fegyvert, a mandik csak ellopták a Templomból, sok más közük nincs hozzá. Tökéletesen köszönt vissza a részben ez a TCW-s világ, ami tovább fokozta a konzisztenciát. Jó látni, hogy az Éjnővérek mégsem haltak ki teljesen. Sokakkal ellentétben nekem mindig is tetszett ez a vonal a TCW-ben. Annyi, hogy a szokottnál jobban ráment a fantasy vonalra, de ez az Erő mibenlétéből kifolyólag egyáltalán nem SW idegen. Azért, mert nem láttuk a filmekben, semmit nem jelent. Ennyi erővel minden újítás SW idegen... az Éjnővérek és a hozzájuk kapcsolódó elemek 100%-ig beleillenek ebbe az univerzumba.

Link to comment
Share on other sites

Az Éjnővéreket tekintve egyetértek, bár nekem se a szívem csücskében vannak mégis akad bennünk valami megkapó. Talán a misztikum az.

 

Ezra nem igazán nyír ki senkit, nagyon fura egy szerzet mert néha úgy tűnik, hogy bármire képes lenne de aztán mégse. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Amit a leginkább nem értek, hogy Ezra mégis miért nem nyírja ki végre Mault?

Talán tudja, hogy nem sok esélye lenne vele egy párbajban. Ezra első kézből tapasztalta meg a Malachoron, hogy Maul még hatvan egynéhány évesen is komoly ellenfél párbajban és az Erőben sem gyenge, míg Ezrát Darth Vader harminc másodperc alatt leverte - és azért még az inkvizítorokkal szemben sem teljesített túl jól. A hallucináció alatt ugyan levágta volna, de akkor már egy eléggé felfokozott érzelmi állapotban volt, másrészt sikerült meglepnie a láthatóan fegyvertelen ál-Mault. Az igazival ez nem menne, Maul nem hülye, nyilván számol azzal, hogy a Jedik ellene fordulhatnak és nem fegyvertelen. Ugyanazt nem tudná ellene elkövetni Ezra, mint szegény lázadó fickó ellen. :)

 

Azt nem tudom, Maul miért a mandaloriakhoz köti ezt az eredendően Jedi-fegyvert, a mandik csak ellopták a Templomból, sok más közük nincs hozzá.

De attól még a mandalore-i kultúra részévé vált. A Jediké volt, legalább ezer évvel azelőtt, hogy Pre Vizsla villogni kezdett vele Obi-Wan előtt. A Jedik valószínűleg már évszázadokkal azelőtt elfelejtették, hogy nekik valaha is volt ilyenjük - a fénykard az életük és a jelképük, a mindennapokban viszont úgy cserélgetik őket, mint más a fehérneműt. :) A sőtétkard 1000+ év alatt a mandi kultúra részévé vált, generációról generációra öröklődött a Vizsla klán vezetői között, az ő szimbólumukká vált, ezzel párhuzamosan a Vizsla Ház szimbólumává, és feltehetően sokáig a Vizslák vezették Mandalore-t is, így a hatalom szimbólumává vált. Az, hogy a Jediktől lopták, csak hozzátesz régmúlt nagyságuk emlékéhez, de amúgy már jelentéktelen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information