Ugrás a kommentre

3x12 - Warhead


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

12. rész - Warhead / Robbanófej

 

epguider312.jpg

 

Írta: Gary Whitta

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Atollon

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Thrawn főadmirális - Lars Mikkelsen

Kallus ügynök - David Oyelowo

Wedge Antilles - Nathan Kress

Derek Klivian (Hobbie) - Trevor Devall

EXD-9 - David Acord

AP-5 - Stephen Stanton

C1-10P

 

Történet

A Ghost távollétében Zeb felügyel a Chopper bázisra, amit nem sokkal később felfedez egy birodalmi felderítő droid. Zebre, Chopperre és AP-5-ra hárul a feladat, hogy megoldják ezt az aprónak éppen nem mondható problémát.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Eredetileg a "Warhead" egy kisebb történet lett volna a "Trials of the Darksaber" sztorin belül, amolyan háttértörténés Sabine képzése közben. Később azonban a két szál külön vált és létrejött a két epizód.

- Zeb eredetileg Rex társaságában szerepelt ebben a részben, de ezt később megváltoztatták és bekerült a két droid.

- A Chopper-bázis ellátó központja a fő műveleti központ alatti korall levélen helyezkedik el. A bázist a természetes természeti struktúrákra építették fel.

- Az epizód nyitójelenete mind zeneileg mind hangeffektek terén tisztelgés a TESB előtt. Viszont nem ez az egyetlen kapcsolat: a klasszikus film korai változatában a kutasz droid találkozott volna egy wampával is, akire rá lő. Ehhez hasonló jelent valósult meg ebben a részben akkor, amikor a Birodalmi droid kapcsolatba lép a kryknákkal.

- Hobbie és Wedge immáron lázadó pilóta uniformisban látható.

- A felderítő droid visszaszámlálójának kinézetét a Predator című film idegen lényének hasonló berendezése ihlette.

- A felderítő droid belső nézeti képén látható írásban felfedezhető az epizód produkciós száma is (WOLF 314).

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Sérült Gonk droid illusztráció

 

2.jpg

Hobbie A-szárnyú pilóta teljes karakter illusztrációja

 

3.jpg

A Lothal szektor holotérképének concept rajza

 

4.jpg

A Chopper bázis ellátóraktárának külső nézete. Concept rajz

 

5.jpg

Éjszaka az Atollonon. Digitális concept festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Garazeb Oreliost továbbra sem az esze miatt fogjuk szeretni. A elhagyatott bolygón a titkos lázadó bázis közelében talál egy droidot, és minden gyanú nélkül visszaviszi a bázisra és rábízza egy protokolldroidra. Zseniális húzás, miért nem hív mindjárt oda egy Vipert. :) Apropó, érdekes, hogy nem Vipereket küldtek. Vagy lehet, hogy nem csak felderítést akartak, hanem némi szabotálást is? Mert csak azt tudom még elképzelni.

AP-5 jópofa droid, kezdem egyre jobban kedvelni.

A rész legjobb pillanata mégis a vége. Tetszett, hogy a lázadók bár sikeresen elhárították a veszélyt, Thrawnnak segítettek leszűkíteni a bázis lelőhelyének lehetőségeit. Ráadásul elég komolyan. Az egész Galaxis helyett 94 bolygót átfésülni már nem akadály (noha azért nem is rövid idő), pláne, ha Thrawn ezt még tovább is tudja szűkíteni, mondjuk az által, hogy kiszűri a lakott bolygókat. Szegény Kallus ehhez részben hozzájárult, persze, mást nem tehetett. De az az érzésem, hogy Thrawn következő lépése a kém kiiktatása lesz. Az fontos lépés lehet egy támadás előtt, hogy a lázadók ne tűnjenek el, mielőtt odaér a flotta.

Fokozódik a galaktikus helyzet. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

De az az érzésem, hogy Thrawn következő lépése a kém kiiktatása lesz. Az fontos lépés lehet egy támadás előtt, hogy a lázadók ne tűnjenek el, mielőtt odaér a flotta.

Ezt a trailer és 3x14 - Through Imperial Eyes szipniózosa után nem volt nehéz kikövetkeztetni.

Nekem meg az a érzésem hogy abban a részben Kallus-tól elbúcsúzunk.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Garazeb Oreliost továbbra sem az esze miatt fogjuk szeretni. A elhagyatott bolygón a titkos lázadó bázis közelében talál egy droidot, és minden gyanú nélkül visszaviszi a bázisra és rábízza egy protokolldroidra.

Annyiból jól tette, hogy a Birodalom egy napon belül megjelent volna a bolygó felett, ha csak úgy otthagyja a pókicák között. Ugyan a Főnix sejt nagy részét nem érte volna csapás, az ott felhalmozott ellátmánynak biztos búcsút inthettek volna. Nyilván értelmesebb lett volna a bázison kívül bevizsgáltatni, csakhogy az Atollonon konkrétan nincs más hely, ahol ezt el lehetne végezni.

 

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy Kallus leadja-e az infót a Főnix sejtnek, hogy nem ártana új bolygó után nézniük, ugyanis azt a ~100 bolygót már tényleg bakfitty átvizsgálni

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Annyiból jól tette, hogy a Birodalom egy napon belül megjelent volna a bolygó felett, ha csak úgy otthagyja a pókicák között. Ugyan a Főnix sejt nagy részét nem érte volna csapás, az ott felhalmozott ellátmánynak biztos búcsút inthettek volna. Nyilván értelmesebb lett volna a bázison kívül bevizsgáltatni, csakhogy az Atollonon konkrétan nincs más hely, ahol ezt el lehetne végezni.

De Zeb még csak be sem vizsgáltatta igazán. Megkérdezett egy protokolldroidot, aki azelőtt a Birodalomnak raktárakat rendezett teherhajókon, hogy felismeri-e, aztán rábízta. Legalább egy fegyveres őrt állíttathatott volna mellé, vagy eleve tarthatta volna kikapcsolt állapotban. De nem, ő bekapcsolja, aztán hagyja, hadd csatangoljon a bázison, és még csak egy fegyveres ember sem vigyáz rá, csak egy fegyvertelen protokolldroid.

 

A predatoros visszaszámláló amúgy milyen durca volt már. Szinte vártam, hogy elkezd röhögni a droid.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Zeb nagyon jó arc, de tény, hogy a rész elején valóban nem használta az eszét. Ha Kallus nem szól, az egész bázis oda lett volna, mire a Szellem visszatér.

Az teljesen igaz, hogy miután bevitték magukhoz a beszivárgót, már sok egyéb lehetőség nem volt, mint visszaküldeni a feladóhoz, így ezzel a megoldással a lehető legjobban jöttek ki végül ebből a helyzetből - rövid távon.

A vége a már szokásos Thrawn jelenettel, amikor a lázadók megint megnyertek egy csatát, de az admirális közben csak mosolyog, mert tudja, hogy szorul a hurok, az kimondottan jól sikerült. :) Az, hogy Kallus ott szolgál épp mellette, egyszerre áldás és átok: közel van a tűzhöz, így igazán hasznos információkat tud kiszivárogtatni, viszont a lebukás veszélye is magas.

 

Nekem az az érzésem, hogy ha Thrawn sejti, hogy Kallus az ügynök, akkor most pontosan azt várja, hogy Kallus figyelmeztetni fogja a lázadókat a veszélyre, és akkor lecsap rá. :(

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem ez lesz a kedvenc epizódom.

Itt volt egy rész, ami Zebet helyezi a középpontba, a teljes csapat (Choppert kivéve) elmegy valami küldetésre, ő hátramarad és főszerepbe kerül... érdekesnek ígérkezett az alaphelyzet abból a szempontból, hogy mit láthatunk Zebtől. A végeredmény számomra az volt, hogy nem sok mindent. Konkrétan semmivel nem került hozzám közelebb a karakter ez után a rész után, úgy hogy ő volt főszerepben. Nem tettek sokat hozzá a karakteréhez, hanem abszolút egy olyan helykitöltő epizódnak éreztem az egészet, ami a végével minden bizonnyal tökéletesen illeszkedik majd a Thrawn által felvezetett láncolatba, de nekem azért egy kicsit kevés volt. Se a Chopper - AP-5 (R2-D2 - C-3PO 2.0) páros, se az AP-5 és Zeb kettős nem kötötte le nagyon a figyelmemet. Végig azt éreztem, hogy olyan nagyon jópofa akar lenni ez az epizód ezekkel a zrikálásokkal meg beszólogatásokkal, de különösen AP-5 esetében ezt már erőltetettnek éreztem. Maga a történet nagyon soványka volt, azzal együtt, hogy a konfliktus jelentősége, amit a beszivárgó okozott viszont kiemelkedően nagy is lehet a csapatra, vagy Fulcrumra nézve.

Thrawn géniuszát meg már annyira teaselik, hogy csalódott lennék, ha mondjuk csak az árulót kapcsolná majd le a végén és a Ghost legénységéből mindenki sértetlenül megúszná... bár Kallust is kezdem megkedvelni.

A reconba belepillantva, viszont a következő rész, az előzetes alapján nagyon várós. :yes:

 

Ami nem volt teljesen tiszta a vége felé, hogy mikor újraindítják a birodalmi droidot és elmegy a hajójához, akkor hogy nem vette észre, hogy kvázi az orra előtt lőtték szét az adóvevőjét :?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a beszivárgó droid egy korai C-3PO koncepcióra emlékeztet.

Nagyon szeretem McQuarrie műveit, így mindent, ami konkrétan rá épül! :clap:

 

Tényleg. Nem tud valaki egy oldalt, ahonnan a "fő művei" jó felbontásban elérhetőek?

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem ez egy remek rész volt. Nem kevés EPV beütés uralkodott a történeten, az eleje pláne ebbe az irányba mutatott az ismerős zenei taktusokkal. A sorozat nem egyszer operál ezekkel a módszerekkel, de teszi ezt finom és kellemes módon, nem hivalkodóan. Először fura volt, hogy egy ilyesfajta droidot küldenek ki mint amilyet láttunk, később meg kutasz droidot. Aztán persze minden a helyére került Thrawn révén. :)

 

Nekem nem volt gondom az alapszituval. Végre Zeb is fókuszba kerülhetett, bár az igaz, hogy sokkal nem bővítették a karakterét, de az az igazság, hogy talán ő az egyetlen akiről már mindent tudunk amit kell. Ennél érdekesebb aligha lesz. :) Szerintem jól megoldotta a feladatot, persze azt a szarvashibát leszámítva, hogy a bázisra vitt egy idegen droidot. :lol: Szuper volt a Zeb-AP5-Chopper hármas. :D Sokszor mosolygotam rajtuk, de főleg AP-5-öm aki egyfolytában osztotta a Lasatot. :D Most vagy tanult Choppertől vagy ő is akkora görény mint a C1-es.

 

Habár filler epizódnak tűnt, mégse mondanám annak és ennek oka a konklúzió. Thrawn egyre inkább szorítja a hurkot a csapat körül és már tényleg nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége. Az évad végén hatalmasat kell durrannia. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Garazeb Oreliost továbbra sem az esze miatt fogjuk szeretni. A elhagyatott bolygón a titkos lázadó bázis közelében talál egy droidot, és minden gyanú nélkül visszaviszi a bázisra és rábízza egy protokolldroidra. Zseniális húzás, miért nem hív mindjárt oda egy Vipert. :) Apropó, érdekes, hogy nem Vipereket küldtek. Vagy lehet, hogy nem csak felderítést akartak, hanem némi szabotálást is? Mert csak azt tudom még elképzelni.

Ez kifejezetten Thrawn akciója volt, szerintem ez az oka a "különleges" droidnak.

 

AP-5 jópofa droid, kezdem egyre jobban kedvelni.

A legnagyobb poénja a végén volt amikor elnézést kért a lassabb reakció időért mert Zeb-nek támad egy jó ötlete. :lol2:

 

A rész legjobb pillanata mégis a vége. Tetszett, hogy a lázadók bár sikeresen elhárították a veszélyt, Thrawnnak segítettek leszűkíteni a bázis lelőhelyének lehetőségeit. Ráadásul elég komolyan. Az egész Galaxis helyett 94 bolygót átfésülni már nem akadály (noha azért nem is rövid idő), pláne, ha Thrawn ezt még tovább is tudja szűkíteni, mondjuk az által, hogy kiszűri a lakott bolygókat. Szegény Kallus ehhez részben hozzájárult, persze, mást nem tehetett. De az az érzésem, hogy Thrawn következő lépése a kém kiiktatása lesz. Az fontos lépés lehet egy támadás előtt, hogy a lázadók ne tűnjenek el, mielőtt odaér a flotta.

Fokozódik a galaktikus helyzet. :)

Hát nagyon kíváncsi leszek mi lesz Kallussal. :para: Ezt a Fulcrum pozíciót kicsit degradálták a szememben azzal, hogy szinte bárki lehet ilyen ügynök. Ettől független nagyon sajnálnám ha meghalna.

 

Annyiból jól tette, hogy a Birodalom egy napon belül megjelent volna a bolygó felett, ha csak úgy otthagyja a pókicák között. Ugyan a Főnix sejt nagy részét nem érte volna csapás, az ott felhalmozott ellátmánynak biztos búcsút inthettek volna. Nyilván értelmesebb lett volna a bázison kívül bevizsgáltatni, csakhogy az Atollonon konkrétan nincs más hely, ahol ezt el lehetne végezni.

Ha váratlan jönnek akkor bármi lehet, még nagy veszteség is.

 

Arra viszont kíváncsi leszek, hogy Kallus leadja-e az infót a Főnix sejtnek, hogy nem ártana új bolygó után nézniük, ugyanis azt a ~100 bolygót már tényleg bakfitty átvizsgálni

Kallusnak vigyáznia kell az ilyen infókkal, mert ha olyat fecseg ki amit csak kevesen tudnak, óhatatlanul is rá terelődhet a gyanú. Thrawn szerintem már így is figyeli és infókat csepegtet neki. Kíváncsi lehet rá, hogy a lázadók reagálnak ezekre.

 

Nekem az az érzésem, hogy ha Thrawn sejti, hogy Kallus az ügynök, akkor most pontosan azt várja, hogy Kallus figyelmeztetni fogja a lázadókat a veszélyre, és akkor lecsap rá. :(

Pont erre céloztam fentebb. Akkor nem csak én félek ettől. :(

 

Ami nem volt teljesen tiszta a vége felé, hogy mikor újraindítják a birodalmi droidot és elmegy a hajójához, akkor hogy nem vette észre, hogy kvázi az orra előtt lőtték szét az adóvevőjét :?

Bent ült a kompban, hogy vette volna észre? :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A legnagyobb poénja a végén volt amikor elnézést kért a lassabb reakció időért mert Zeb-nek támad egy jó ötlete. :lol2:

Azon én is szakadtam. :lol:

 

Ezt a Fulcrum pozíciót kicsit degradálták a szememben azzal, hogy szinte bárki lehet ilyen ügynök.

Szerintem azért annak, hogy Fulcrummá váljon valaki, elég sokat kell tennie vagy tudnia. Eddig kettőt ismerünk... Hármat Cassiannal, de nála nem tudjuk, hogy az Albarrio-szektorban mit jelentett toborzó ügynöknek lenni. Feltételezem, nem egy irodában ült, aminek ablakán hologramok hirdették: A lázadásnak szüksége van rád! Csatlakozz a Szövetséghez. :)

De Ahsoka és Kallus azért nem kispályás. Ahsoka Jediként már eléggé előkelő helyen volt a körözési listákon, ráadásul a lázadó hálózat egyik vezetője volt. Kallus meg úgy tűnik, hogy az IBH egyik vezető tisztje, egy főadmirális mellett szolgál, szóval elég komoly veszélynek teszi ki magát, komoly infókat szerezhet, és az tuti, hogy ilyen pozícióba nem juthat akárki. Mondjuk Ahsoka pozíciójába sem.

Plusz van egy előnye annak, ha több Fulcrum ügynök van: nehéz behatárolni, ki az. A Birodalom azt hiszi, egyetlen emberről van szó, de hogy találnának meg egy embert, amikor mindig máshonnan jut ki infó? Teszem azt, kijut egy infó Thrawn mellől, majd pár nappal kijut infó Coruscantról, és a Birodalom valahogy megtudja, hogy mindkettő Fulcrum műve. De ha addig Thrawn Kallusra gyanakodott, és az ügynök el sem mozdult mellőle, akkor elbizonytalanodhat.

Szóval szerintem az, hogy több Fulcrum ügynök működik, kifejezetten jó ötlet.

 

Thrawn szerintem már így is figyeli és infókat csepegtet neki. Kíváncsi lehet rá, hogy a lázadók reagálnak ezekre.

Nekem már az is gyanús, hogy Kallust roppant mód maga mellett tartja. Korábban említettem, hogy úgy érzem, Thrawn a birodalmiakat is tesztelte. Járt a Ryloth-on, elküldte Konstantine-t egy semmitmondó küldetésre, és persze, a gyárban sok időt töltött Kallusszal, néha specifikusan őt kérdezgette. Az az érzésem, hogy kereste, ki a kém, pontosabban, ki elég eszes ahhoz, hogy a Birodalom belső köreiben huzamosabb ideig kémkedhessen. Az összes tiszt, akivel Thrawn eddig kapcsolatba került az ügyben, leszerepelt: ki idióta, ki türelmetlen, ki fajankó. De Kallus hamar bebizonyította, hogy eszes, művelt és higgadt fickó, sőt, már arra is sikerült akaratlanul céloznia, hogy nem szívleli az oktalan járulékos veszteségeket.

És végül tuti az lesz, amit írtatok: Thrawn kiad valamit, amit Kallus továbbad, és ezzel lelepleződik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kallus nem hülye, szerintem vigyáz a szivárogtatásra, bár szerintem is ilyesmi lesz. Vagy tudja, hogy ha ezt az infót kiadja azzal lebukik, de vállalja és meg akar lépni. Na ekkor csaphat le rá Thrawn.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mint ahogy ez az epizód is mutatja, van olyan helyzet, amikor olyan infót kap, amit mindenképpen el kell árulnia, de ezzel végül mégis árt. A két rossz közül a kisebbik rossz. Pedig most Thrawn még nem is akart ilyen helyzetet teremteni. És épp ez az, hogy szerintem direkt egy ilyen helyzetet fog teremteni. Kallus okos, de sajnos Thrawn sem hülye. És Kallusnak van egy hátránya: nem tudhatja, melyik információ csapda.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sok lehetőség nincs, hiszen ezekről az infókról csak a közvetlen beosztottjai tudhatnak. :)

Hát azért nem igazán, hiszen az az infó, amit most Kallus leadott, például Egyenarc hadnagytól származott, és nyilván tudta más is a csillagrombolón, például a droidok kezelőszemélyzete. Ugye nem Thrawn állította be a két kezével a droidokat, majd rakta fel őket a kapszulákba, és még csak nem is hozzá futottak be közvetlen az adatok. A kört nagyjából jelenleg csak eme üzenet alapján leszűkítheti úgy két-három csillagromboló személyzetére, ami 74 170 ember. És ebbe nem számoltam bele a rohamosztagosokat, ráadásul csak két csillagrombolóval számoltam.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem voltam elájulva ettől a résztől. Gyakorlatilag nálam a Kallus-Thrawn végjáték mentette meg az érdektelenségtől. Nagyon jól fog jönni a Sabine-Mandalore szál, mert úgy érzem, hogy eléggé elléptünk abba az irányba, amikor a "rosszak" hajtják a szekeret. Maul, Thrawn vagy Kallus ténykedése érdekesebbé vált, mint Heraék akciói. Ami nem feltétlenül baj, de mintha a lázadók megrekedtek volna egy szinten. Az is nagy érvágás, hogy Ahsoka személyében egy különleges vissza-visszatérő karakter eltűnt, míg a másik oldalon azért ott van Maul és Thrawn.

 

Mindenki elment, maradt Zeb és a droidok. Úgy érzem, hogy mindannyian akkor működnek igazán, ha mellettük van egy-egy erősebb szereplő, akivel jól tudnak interakcióba lépni. Most így nekem egyikük se volt elég ahhoz, hogy kellően érdekesek és élvezetesek legyenek a jelenetek. AP-5 korábban kifejezetten tetszett, de itt egy idő után már idegesített. Egyrészt erőltetettnek éreztem a folyamatos szurkálódásait, másrészt kezdett frusztrálni a vontatott és lassú beszéde. Sokszor éreztem azt, hogy kifejezetten húzzák az időt.

 

Furcsa volt ez az eleinte amnéziás, majd abból felépülő hibrid droid. A memóriáját nem tudták törölni, de gyakorlatilag minden mást megtehettek vele. Amúgy miért nem váltott át harci üzemmódba a pókoknál? Azért egy birodalmi droidot ilyen simán bevenni maguk közé nem kis felelőtlenség volt. Ha nem is lett volna ilyen súlyos a helyzet, de egy ilyen kósza droid bmikor értesítheti a Birodalmat vagy elpusztulhat, ezáltal jelezve az ellenségnek. Mindezt azért, hogy egy amúgy tök jelentéktelennek tűnő munkát meggyorsítsanak vele. Nyilván később több hasznát vették volna, de most nagy kockázatot vállaltak. aztán végül ötletesen kezelték a helyzetet.

 

Thrawn ötlete jó volt, droidokkal mindig megéri felderíttetni. Max. vesztenek pár robotot, de a potenciális nyereség felbecsülhetetlen. Most persze alaposan ráfaragtak, mert Zebéknek hála egy teljes hajó veszett oda a legénységgel együtt. Persze kék barátunkat ez se zavarta, lényegesen közelebb került a céljához. Kananéknak ideje lenne új bázis után nézni. Azért nem kell akkora zseninek lenni ahhoz, hogy valakinek eszébe jusson az, ami Thrawnnak is. A lázadók ugyan nem tudják mennyi droid indult felfedezőútra, de akármennyi is, pontosan annyira kell koncentrálnia a Birodalomnak.

Kallustól ezt az infót egyelőre nem tudhatják meg, mert túl kockázatos. Thrawn egyelőre csak vele osztotta meg a "sikerét", ha rögtön kikotyogja és a lázadók eliszkolnak, akkor még nagyobb gyanúba keveredhet. Persze az admirális is számíthat rá, hogy a lázadók maguktól is rájönnek a leleplezés közeledtére, de azért minden apró morzsa számít. Meg persze ha már megkezdődik a majd' 100 bolygó vizsgálata, akkor már megint jó sokan fognak tudni az egészről, így kevésbé lesz bizalmas az infó. De úgy vélem, hogy ahogy a Főnix bázisa kapcsán szűkül a kör, ugyanígy történik ez az áruló megtalálása kapcsán is. Szóval igencsak óvatosnak kell lennie Kallusnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kötve hiszem, hogy két csillagromboló teljes személyzete tudja éppen milyen műveletet hajtanak végre. Ez így elég sarkított.

Miért ne tudhatna? Nyilván nem férnek hozzá mondjuk a bejövő hírszerzési adatokhoz, de azért arról biztos még a higéniai részlegen szolgálatot teljesítő rohamosztagos is tud, hogy éppen felderítő droidokat szórnak szét az űrben. És szinte az is biztos, hogy a csillagromboló belső hálózatához kisebb-nagyobb mértékben mindenki hozzáfér. A kémeknek meg rossz szokásuk, hogy engedély nélkül férnek hozzá ilyesmikhez nagy mértékben. Vegyük csak a tiszteket: 9000+ tiszt szolgál egy csillagrombolókon. Ennek legalább harmada magasabb rangú lehet, akiknek nyilván hozzáférése van a csillagromboló aktuális hadműveleteihez. Ez máris 3000+ ember. Ezek között egy kémet megtalálni épp elég.

De nézzük csak azt meg, hogy magában az epizódban hányan juthattak volna hozzá azokhoz az infókhoz, amit Kallus leközölt: ott van Egyenarc hadnagy, akihez valószínűleg már eleve úgy juttatta el valaki az adatot. Ez máris kettő. Mivel a szolgálatban a posztokon váltják egymást az emberek, ez még legalább két ember, ha csak két váltásban dolgoznak. Máris négyen vannak, akik biztos megkapják azt az infót, amit Kallus tovább adott a lázadóknak. És akkor még nem számoltuk a hídszemélyzetet, akik simán hallhatták a fennhangon jelentést tevő Egyenarc hadnagyot. Ez a jelenet alapján máris még két ember, de mivel a vájatokban többen is dolgoznak, akár még tíz ember is lehet. Máris van több mint egy tucat olyan figuránk, akik Thrawn közelében sem jártak, nemhogy közvetlen beosztottnak számítanának, mégis tudhatják azt az infót. Egyenarc hadnagy nem is ugyanazon a csillagrombolón szolgál, amin Thrawn van. Mégis, ő adta át azt az infót, amit Kallus végül közölt.

Szóval ezekről az infókról nem csak Thrawn közvetlen beosztottjai tudhatnak. Semmi olyat nem adott még ki Kallus, amiről húsz másik ember ne tudhatna, vagy ne férhetne hozzá egy 46 785 fős legénységet számláló csillagrombolón egyetlen ügyes kém, aki meg jószerivel bárki lehet. És ebben a hadműveletben nem is csak egy romboló vett részt. Ez Kallus szerencséje. Ezért nem bukott még le.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálam ez nem szidom és nem dicsérem kategória lett. Ilyen a Rebels, most már ki kell mondjam.

Thrawn újabb lépést tett, nekem ez az ami számít. Kallust még sajnálni fogjuk az tuti. Nekem Zebet valamiért hiába árnyalgatják, nem jön át.

A legerősebb próbálkozás erre a tavalyi volt, de egy véleménnyel vagyok a droiddal. Ő egy izomagy.

Persze a részből kiderül az ellenkezője is, mégis a legérdektelenebb karaktere számomra a Ghost legénységének. - a droidokat leszámítva.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.