Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Hogy tetszett a könyv? 11 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

@Ody Mandrell nem hiszem. Szerintem valamiféle utalás. Vagy a novelláskötetből valakire (nem olvastam minden novellát, így nem tudom), vagy valamilyen egyébb kánon, esetleg legends karakterre. Vagy az író saját életéből valakire.

Gondolkozzunk, ki szereti a versenydroidokat.

Szerkesztve: - starwarsfan1113

Hozzászólás ideje:

Ezt nem értem már bocsánat. :) 

Aki beszél a droiddal a végén az pont olyanokat mond mint amiket TK-421. A kérdésem lényege nem arra vonatkozott, hogy ki ihlette az írót, hanem hogy a történetben kit látott az utolsó másodpercekben a droid.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Megőrülök, ha Tarkin-ból meleg karaktert csinálnak. Most olvastam el A végső dobás c. Han-Lando könyvet, ott meg kiderült, hogy az egyik szereplő transzgender (ez nekem nem tűnt fel, de az eredetiben a "they" névmást alkalmazzák rá). 

Nem értem az összefüggést. A they-t nem a transzgenderekre szokták alkalmazni. A transzgenderek általában a választott nemüknek megfelelő névmást részesitik előnyben. A they az csak egy nem nélküli névmás. Takarhat sok mindent.

Hozzászólás ideje:

Arra gondoltam, hogy csak egy random személy, aki valamiért fontos lehetett az irónak, és hirtelen elvesztett, a Halálcsillag felrobbanásához hasonlóan.

Ha megvan a holtteste, 421-es biztos nem lehetett, de valakinek kell lennie, mert amúgy meg minek szerepelt volna a végén.

Én csak a lehetséges okokat írtam, miért rakna be egy random karaktert a költő.

Hozzászólás ideje:
9 perccel korábban, Bomarr írta:

Nem értem az összefüggést. A they-t nem a transzgenderekre szokták alkalmazni. A transzgenderek általában a választott nemüknek megfelelő névmást részesitik előnyben. A they az csak egy nem nélküli névmás. Takarhat sok mindent.

Non-binary. Ennek mi a magyar megfelelője?

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, starwarsfan1113 írta:

Arra gondoltam, hogy csak egy random személy, aki valamiért fontos lehetett az irónak, és hirtelen elvesztett, a Halálcsillag felrobbanásához hasonlóan.

Ha megvan a holtteste, 421-es biztos nem lehetett, de valakinek kell lennie, mert amúgy meg minek szerepelt volna a végén.

Én csak a lehetséges okokat írtam, miért rakna be egy random karaktert a költő.

Az alfa tiszt mondja a droidnak előtte, hogy megölték TK-421-est. Ezt ugye 1977 óta tudjuk, hisz benne volt az Új Reményben. :) Az a baj, hogy akit a végén elvileg lát a droid az pont úgy beszél mint TK-421.

Hozzászólás ideje:

Lehet csak én akarom belelátni, és a droid áramkörei megzavarodtak, és valóban képzeli.

Az üzenete ilyen esetben, az, hogy minden egyszerű élőlény is érez. Így is van értelme. Lehet csak így:lol2:

Hozzászólás ideje:

Ha már úgy is megy a topic akkor egy pár szót írok a könyvről. :) Nem sok mindent tudtam a könyvről, mielőtt olvastam volna, azt igen, hogy egy novella gyűjtemény, viszont azt nem, hogy ezen novellákat mind az EP 4 köré fűzték, ezzel tulajdonképp nem is lenne problémám, de valamelyik részével túl sokat foglalkoznak, pl. amikor a kantin jelenetet már 5x-re olvasom, még ha más szemszögből is az kicsit már meh kategória volt nálam. Vannak gyengébb és kifejezetten jó sztorik is benne, pl. az Obi-Wan halála köré font story az nálam mindent vitt, hasonlóan jó az mikor Qui-gonnal beszélget illetve a Yodás történet is. Az a story amely arról szól, hogy a Yavinon harcoló egyik lázadó, hagy egy üzenetet a gyermekének, arra az esetre ha Ő meghal nagyon szomorú és a végével tud még egyet facsarni az ember szívén :( 
Találtam ellentmondásokat két novella között, az egyik amikor a bith zenész meséli a memoárjait és valami olyasmit mond, hogy ledobta Greedo elé a hangszerét mire az elesett benne, ezt sehol máshol nem említik, pedig ahogy már írtam azt a részt eléggé körbejárták. Ebbe még mondjuk bele lehet magyarázni, hogy a zenész szépít a dolgon az életrajzi könyv kedvéért. A másik észrevételem TK-421-hez kapcsolódik, az alpha prioritású személy azt mondja a droidnak, hogy a behatolók megölték TK-421-t és elvitték a ruháit is, egy későbbi sztoriban, amely egy rohamosztagos a saját szemszögéből mesél, azt állítja, hogy látja TK-421-t a páncélja hátán átégetett lyukkal.

A Lando által játszott játékban pedig nem látom a logikát egyáltalán, ezt leszámítva egész jó a története.

A váltakozó minőségű novelllácskákat átlagolva egy közepesre értékelem az egész könyvet.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:
2018. 10. 14. - 13:38, Bomarr írta:

-A birodalmi kiskatonák szinte mind pikkelnek a Birodalomra. Nagyon megerőltető lett volna egy olyan bakáról is irni, aki esetleg szereti a Birodalmat? Azért az érdekesebb lett volna.

Épp most olvastam a Gikszer címűt és az pont egy igazi Birodalomhoz hű csótány rohamosztagosról szólt. :D 

• 7 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Az Egy új reményessel pont az a gond, hogy 40 sztori volt a könyvben. És ez úgy néz ki, hogy túl sok. Nem tudtak egy sztorit rendesen körüljárni.

Illetve a novellák minősége is nagyon csapongó volt. 5-ös skálán egytől ötig volt ott minden. 

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Még két fejezet van belőle, így elmondhatom, hogy lassan három éve olvasom... Szerintem ez mindent elmond. Arra jó volt ez a könyv, hogy rájöjjek: az antológia nem biztos, hogy az én műfajom. Továbbá az se szerencsés, ha szinte minden ANH-s történésnek illetve mellékkarakternek írnak valamilyen háttérsztorit. Nem mondom, volt pár érdekes és drámai, de a legtöbbjük teljesen felesleges és unalmas. Beru néni és az értelmes Dianoga volt a mélypont, hogy csak kettőt említsek. 

5/2

Hozzászólás ideje:

Sajnos én sem olvastam még végig.

Az alapötlet jónak tűnhetett, miszerint a 40. évfordulót egy 40 novellát tartalmazó antológiával köszöntsék, de nem kellett volna a 40 darabszámot erőltetni, ha nem jött össze elég érdekes sztori, jó írók tollából. Elég lett volna az a tíz (most csak nagyságrendet mondok), ami igazán érdekesre sikerült, és azokat lehetett volna kicsit bővebb lére ereszteni. Lehet, akkor jobban jártunk volna. :)

Hozzászólás ideje:
2021. 01. 13. - 21:49, Ody Mandrell írta:

Szerintem ez mindent elmond. Arra jó volt ez a könyv, hogy rájöjjek: az antológia nem biztos, hogy az én műfajom.

Az antológia mint műfaj tud nagyon jó lenni. Egyszerüen ez egy rossz könyv :D Némelyik iró úgy tűnik tojt bele, elhülyéskedték. A nem emberi karakterek -még az állatok is- meg nagyon emberiek lettek. És érdektelenek.

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

@Iqvi ha olvastad volna a könyvet nem lennél meglepett. :) 

Olvastam, csak váratlan volt ez a reakció.

Hozzászólás ideje:
21 órával ezelőtt, Bomarr írta:

A nem emberi karakterek -még az állatok is- meg nagyon emberiek lettek. És érdektelenek.

Pl. az egyik buckalakó POV-karakter, aki a Galaxis dolgaival is tisztában volt. Hihetetlenül kiábrándító volt.

Ennek ellenére azért nekem nem olyan rossz a véleményem a könyvről. A történetek nagy része élvezhető volt.

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Ennek ellenére azért nekem nem olyan rossz a véleményem a könyvről. A történetek nagy része élvezhető volt.

Legfőképp azok voltak jók, amik az Alderaan tragédiája köré épültek. 

2 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Pl. az egyik buckalakó POV-karakter, aki a Galaxis dolgaival is tisztában volt. Hihetetlenül kiábrándító volt.

Jaj, kár volt felhoznod. :facepalm: 

Amúgy anno Dzséjt ajánlására kezdtem bele mert dicsérte. Járna neki egy szeneslapát ezért...visszahívom Zééé-t. :lol:

Hozzászólás ideje:
29 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Legfőképp azok voltak jók, amik az Alderaan tragédiája köré épültek. 

Ezzel teljesen egyetértek.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.