Ugrás a kommentre

1x18 - Descent


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

18. rész - Descent / Leereszkedés

 

epguidere118.jpg

 

Írta: Paul Giacoppo

Rendezte: Bosco Ng

  

Helyszín: Castilon

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Neeku Vozo - Josh Brener

Imanuel Doza kapitány - Jason Hightower

Torra Doza - Myrna Velasco

Pyre parancsnok - Liam McIntyre

Tierny ügynök - Sumalee Montano

Eila - Nikki SooHoo

Kel - Antony Del Rio

Leia Organa tábornok - Carolyn Hennesy

Chl'parr - Frank Welker

Vilpac - Frank Welker

Freya Fenris - Mary Elizabeth McGlynn

Griff Halloran - Stephen Stanton

Bo Keevil - Dave Filoni

Grevel - Dee Bradley Baker

Nod - Jonathan Lipow

Narb - Fred Tatasciore

Jooks - Mary Elizabeth McGlynn

Synara San - Nazneen Contractor

Kragan Gorr - Gary Anthony Williams

Valik - Jennifer Hale

Opeepit - ???

LE-12

CB-23

R1-J5 "Bucket"

Buggles

 

Történet

Kaz, Yeager és Neeku menekülni kényszerül a letartóztatás elől, Tamet pedig elfogják a rohamosztagosok és az Első Rend Biztonsági Hivatalának egyik tisztje elé kísérik kihallgatásra. Eközben Kaz merész tervet eszel ki azért, hogy felvehessék a kapcsolatot az Ellenállással.

 

Érdekességek

- Az epizód eredeti változatában nem szerepelt Tierny ügynök, Tam letartóztatását és kikérdezését Pyre parancsnok ejtette volna meg. A forgatókönyv korai változatában Pyre-t lecserélték Tierny admirálisra. A második változatban lett belőle biztonsági ügynök.
- Az Első Rend Biztonsági Hivatala - a Birodalmi Biztonsági Hivatal modern változata - a Marvel Poe Dameron képregénysorozathoz készült. Elsőként Terex ügynök tesz róla említést a 3. számban.
- Kaz szolgálati lapján, amit Tierny ügynök elővesz, egy lista olvasható (aurebesh írással) Hamato Xiono mint családtag; a Hosnian Prime, mint szülőbolygó; a pilóta, mint rang; az Új Köztársaság hadseregének szolgálata; és egy megjegyzés, hogy "Betoborozták, hogy az Ellenállást szolgálja."
- Tierny ügynöknek, akárcsak Kallus ügynöknek és más Biztonsági Hivatal-beli ügynököknek, látványosan egyedi öltözete van. Kihallgató ügynökként az öltözetét nagyrészt a rendőrségi szerelés inspirálta. A sisakja annak a kettőnek a keveréke, amilyet Darth Vader és Kallus ügynök viseltek. A karjára írt jelzés aurebesh-el a "FOSB" (First Order Security Bureau/Első Rend Biztonsági Hivatal).
- Kaz és Yeager is új külsőt kaptak erre az epizódra: ez az első, hogy a kabátja nélkül láthattuk Yeagert, valamint mindkét karakter új hajkinézetet kapott.

- Bár a mechanikáját nem mutatták az epizódban, a Kolosszust úgy tervezték, hogy elég extra hely legyen rajta a pilonoknak (csak a víz alatti szinten), hogy a felső rész leengedhető legyen az egész bázis mozgatása nélkül.
- Eredetileg úgy ért volna véget a rész, hogy a kalózok befogják Kaz üzenetét, majd ezt követte volna az a jelenet, amelyben Kaz eltökéli, hogy felszabadítja a Kolosszust. Ezeket végül felcserélték.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

Chelidae karakter illusztráció I

 

2.jpg

Tierny ügynök karakter illusztrációja

 

3.jpg

Az Első Rend tisztje I

 

4.jpg

Yeager karakter illusztráció I

 

5.jpg

Yeager karakter illusztráció II

 

6.jpg

Az Első Rend tisztje II

 

7.jpg

Kazuda "Kaz" Xiono karakter illusztrációja

 

8.jpg

A Colossus hologram térképe

 

9.jpg

Kommunikáció zavaró eszköz 

 

10.jpg

Chelidae karakter illusztráció II

 

11.jpg

Radar

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Resistance minőségi pályája elkezdett meredeken felfelé ívelni. A múltheti rész is nagyon tetszett, ez meg még annál is jobban. A Colossus elsüllyesztése baromi jó jelenet volt, és kellemesen őrült terv Kaztól. Tam még mindig hihetetlenül naívnak és idiótának tűnik, és az új ügynök úgy érzem, ezt jól ki is fogja használni. Tierny itt jó fejnek tünteti fel magát, miközben Kazt lejáratja. Szerintem Tam az Első Rend oldalán fog kikötni, ami amúgy tetszetős fordulat lenne.

 

Tetszik Yeager és Doza aktív szerepe. Ez is mutatja, mennyire más érában vagyunk már. Egy egykori birodalmi tiszt és a Lázadó Szövetség pilótája simán együtt dolgozik az új, közös ellenség ellen. Leia megjelenése is jó volt. A "következő bázissal" talán már Craitre gondolt? Az Ellenállás talán már az ep7 előtt készült a költözésre? :hmm: Az is tetszett, hogy Leia megemlítette a megosztott erőket, ez is jelzi, miért nincsenek ott a hadihajók és a bombázók a Csillagpusztító elleni támadásban.

 

Neekut sajnos megint kicsit túltolták, de még tűréshatáron belül volt. Ugyanakkor tetszett, hogy most inkább a szóbeli poénok uralkodtak, amik nem tették debillé a szereplőket. Tetszett Torra lelkesedése és reakciója az apja rosszalló tekintetére, ahogy az is, amikor Yeager közölte, hogy abban biztos volt, hogy Kaz képes lesz elsüllyeszteni a Colossust. A végén pedig bár rövid volt és velős, de érzelmes is volt a búcsú Yeager részéről. Attól tartok, hogy ő talán már nem fog tudni visszajutni a csapathoz. :para:

 

És most már biztos, hogy a Hosnian Prime az utolsó két rész valamelyikében robban fel. Érdekes, hogy az utóbbi részek ennyire szorosan összefüggnek és párhuzamban zajlanak az ep7 eseményeivel. Vajon Rey és Finn hol járhat mindeközben? Elhagyták már a Jakkut? Han belekeveredett már?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

24 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem Tam az Első Rend oldalán fog kikötni, ami amúgy tetszetős fordulat lenne.

Erre én is gondoltam, Kallus-al ellentétes utat járna be. De viszont ha megtudja hogy az Első Rend mit művelt a Hosnian Prime rendszerrel utána nehezen tudom elképzelni hogy átállna ez eléggé karakter idegen lenne. Tam egy nagyon pozitív természetű karakter. Valaminek még történnie kellene.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elkezdtek beindulni az események, úgy hogy közben megmarad a fókusz ezen a kis csapaton. Ahogy korábban sejtettem Kaz előlép vezetőnek, még a rész elején Yeager húzza ki őket a szorult helyzetből (ez külön jó volt, hogy nem húzták sokáig ezt a szálat azzal, hogy Kazéknek később még ki kell szabadulniuk, hanem egyből el tudtak megnekülni), utána viszont már nem csak Yeager, hanem Doza is szinte lesi Kaz szavait, ő az aki kitalálja a megoldást, hogy miként tudnának segítséget kérni az Ellenállástól. Ő az aki aktív szerepben tűnik fel, ő kezdeményez, cselekszik. Ugyan a terve elég őrült és csak egy áldozat árán tudnak végül sikerrel járni (bár a siker itt képlékeny), de mégis Kaz az aki viszi előre a többieket, megoldást keres a problémára és a végén is ő tartja a lelket a többiekben, hogy ki kell tartaniuk és valahogyan (még nem tudja hogy), de megoldást találnak majd a problémára. Ez nagyon komoly fejlődés Kaztől, itt egy igazi vezérként láthatjuk, még ha szüksége is volt sokszor Yeager segítségére, de Kaz nagyon nagyot lépett előre a szememben, nagyon szépen fejlődik és ott van benne a potenciál, hogy egy igazán értékes tagja legyen az Ellenállásnak. Eddig is látszott benne az, hogy megvan a bátorsága, az őrültsége, de ezt nem mindig tudta így a gyakorlatban megvalósítani, mint most. Azt hiszem erre a Kazre Poe is büszke lenne.

 

Az új szereplőt amikor beteaselték először átvillant az agyamon, hogy talán Phasma, aztán eszembe jutott, hogy a filmek ismeretében neki most máshol van dolga. Tierney mindenesetre érdekes jelenség volt. Egyértelműen a "jó zsaru" szerepét öltötte magára és nagyon könnyedén manipulálta Tamet, aki láthatóan eléggé össze van zavarodva. Ebben nem csak az lehet benne, ami személy szerint vele történt, vagy az ER-el kapcsolatos érzelmei, hanem hogy kiderült, hogy amit eddig igaznak hitt az hazugság volt Kaz-zel kapcsolatban. Még mindig naívan egy félreértésnek akarja hinni ezt az egészet, ami lehet vágyvezérelt gondolkodás, vagy csak szimplán ilyen naív, de a Hosnian előrevetített katasztrófája kíváncsi vagyok milyen módon fogja befolyásolni az érzelmeit. Ezt a mézesmadzagot azután nehezen veheti be az ER-ről, hogy ők csak békét akarnak, azután, hogy egy konkrét tömegmészárlást hajtottak végre, persze az azért érdekes lenne, ha tényleg meglépnék, hogy ő átáll a másik oldalra és esetleg úgy kerül szembe később Kaz-zel. Tierney behozatlának abból a szempontból mindenképpen örültem, hogy legalább nem mindig ugyanazakot az arcokat látjuk és mindig Pyre van a középpontban (azt csak most vettem észre, hogy neki még a sugárvetője is aranyból van), Tierney kimért stílusa egyébként Arihnda Prycet juttatta eszembe.

 

Végig nagyon lekötött az epizód, jó volt Kaz terve is az állomás elsüllyesztésével, elég látványosra sikeredett. Az akciók itt nem voltak bénák, vagy gyerekesek, bár azért a rohamosztagosok továbbra sem tudnak célozni, számomra Neeku sem volt idegesítő itt és CB-23 is fontos szerepet kapott, tetszik ahogy ő is gesztikulál miközben kommunikál az emberekkel és a kis magánakcióját BB-8 sem csinálhatta volna jobban. Mondjuk mikor a víz alatt belekapaszkodtak, az kissé azt juttatta eszembe, mikor a TCW-ben Palpatine, vagy Anakin felült R2 hátára. :D 
Yeager áldozata érdekes fejleményekhez vezethet. Megpróbálhatják vele Kazt valahogy csapdába csalni, de az is lehet, hogy neki még Tam miatt lesz jelentősége, hogy a lány végül is miatta fog Kazéknek segíteni és a végén ő szabadítja ki Yeagert, vagy ha Yeager szomorú véget és (meghal) akkor is miatt helyezkedik szembe az Első Renddel. Arra is kíváncsi leszek, hogy Dozával mi lesz. Itt még talán nem kezdtek el rá gyanakodni, hogy összejátsszik Yeagerékkel, de azt is el tudom képzelni, hogy ő sincsen biztonságban. Amikor az adó meghibásodásáról esik szó Doza rögtön a vízre fogná, amiről hamar rájönnek Pyrék, hogy kamu, úgyhogy akár ő is gyanús lehet. 
A cheldiaek, vagy a gyerekek visszatérésének is örültem, bár mondjuk már kezd az az alsó szint olyan lenni, mint a fogócskában a ház, hogy oda mindig vissza tudnak menni, ott biztonságban vannak, mikor itt a rész elején menekültek már sejtettem, hogy előbb utóbb ott fognak kikötni. Azt amúgy nem gondoltam volna, hogy Choppert is összetákolják, azt hittem őt tényleg utoljára láttuk.

 

És akkor a végéről, az, hogy Leia nem küld segítséget az volt, amit vártam. Furcsa is lett volna, hogy az Ellenállás most ezzel is tud foglalkozni, de a csapat és a karakterek fejlődésének dinamikáját nézve is jobb, hogyha nem ugrik csak be úgy egy felmentősereg, hanem maguknak kell megoldaniuk a problémát, abből amit itt elő tudnak teremteni. Ezzel el is érkeztünk a rész végéhez, jó hogy visszahozzák a kalózos szálat. Synarának a szerepe biztos kulcsfontosságú lesz, hogy ő is segít Kaznek, a kalózok meg gondolom bosszút és zsákmányt akarnak, úgyhogy lehet Synara rá tudja venni őket, hogy segítsék Kazt, viszont arra leszek majd még kíváncsi, hogy a platform többi polgára miként csatlakozik be egy esetleges felkelésbe az Első Rend ellen, de várom a folytatást az biztos. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

45 perccel korábban, Fulcrum írta:

Erre én is gondoltam, Kallus-al ellentétes utat járna be. De viszont ha megtudja hogy az Első Rend mit művelt a Hosnian Prime rendszerrel utána nehezen tudom elképzelni hogy átállna ez eléggé karakter idegen lenne. Tam egy nagyon pozitív természetű karakter. Valaminek még történnie kellene.

Igen, a Hosnian Prime az ő esetében fordulópont lehet. De láttunk már olyat, hogy egy alapvetően jó karakter igazolta egy egész bolygó elpusztítását - gondolok itt Ciena Ree-re, aki nem volt rossz ember és mégis képes volt megmagyarázni az Alderaan felrobbantását, és bár a Halálcsillag II megrendítette a Birodalomba vetett hitét, még azután sem pártolt el tőlük. Bár tény, Tam és Ree más jellegű karakterek, ugyanakkor nem tartom kizártnak, hogy az Első Rend megtévesztéseinek hála végül Tam is igazolja magában a Hosnian-kataklizmát. Pláne, hogy a látottak alapján Tamara könnyen manipulálható. Elvégre valószínűleg ő is tud az Alderaan elpusztításáról, mégis birodalmi párti.

Persze valószínűbb, hogy a Hosnian inkább felnyitja a szemét.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem túloztak a hírek, remek epizód volt! Folytatták azt a vonalat amit az évad építget, annyi különbséggel, hogy beleléptek a gázba!

 

Eddig ez volt a legkomolyabb rész az biztos, és ehhez még Neeku is felnőtt. Attól most tekintsünk el, hogy azt nem hiszi el ami igaz, ami meg nem, azt egyből bekajálta. :)De Neekut így szeretjük. Igaz Dzséjt? :D 

Persze voltak itt sokkal érdekesebb dolgok is, mint pl. a biztonsági tiszt, Tierny felbukkanása. Rögtön Kallus ugrott be, de csak a titulusról mert egyébként a nő egyáltalán nem volt olyan. Tierny azt a szerepet játszotta amit az Első Rend is próbál eladni magáról kifelé, de vajon mennyi lehetett ebben tudatos? Arra gondolok, hogy tudhatta, hogy Tam jó véleménnyel van róluk? Ezért volt vele ilyen nyájas? Vagy ez alap? Egyébként Tam-nek kijárt volna egy pofon amikor a nyílt lövöldözés közben is még azon kattogott, hogy ez biztos tévedés. :facepalm:  Tierny egyébként igen felkészült volt mert tudott Poe-ról és mindent tudott Kaz-ról is. Tamnak talán nem így kellett volna megtudnia az infókat, de ez is csak egy adalék egy remek fináléhoz. 

Maga az állomás elsüllyesztése ismét egy jó ötlet volt Kaz részéről, de leginkább az tetszett ahogy Yeager a kezébe vette a dolgokat. Ahogy elszállt minden remény, egyből harcos üzemmódba kapcsolt. Most fizetődtek ki egyébként az évad remek karakterépítései, hiszen a kis csapatot megismerve a szívünkhöz nőtt Kaz, Yeager, Neeku (igen ő is), Kel és Eila valamint a Chelidae-lek is. 

Viszont az akció végén nem értettem miért nem ment Yeager is Kazzel? Talán így akar Tam közelébe férkőzni? Más oka nem lehetett, hogy ott maradjon. Mindenesetre meglepő fordulat volt. Leia üzenete egyszerre szomorú és bosszantó. Szomorú mert megint bebizonyosodott, hogy az Ellenállás mennyire kis létszámú alakulat és bosszantó, mert simán magukra hagyta volna őket de azért Kaz csatlakozzon az Ellenálláshoz valamelyik bázison. Remélem jól értettem, hogy erről volt szó. Viszont Kaz itt mutatta meg igazi nagyságát, ami túlmutat minden csetlésén botlásán: igazi tisztaszívű ember aki nem hagyja cserben a barátait! Azért érdemes elgondolkozni egy pillanatra azon, hogy mi lett abból a fiúból, aki már az első rész végén is le akart lépni az állomásról.

Dozát is érdemes megemlíteni, aki jól próbálta eladni a tervet, de egy hírszerző tisztet nem igazán lehet átverni, tetszett ahogy Tierny egyből gyanút fogott. 

 

Yeager elfogásával, a kalózok újbóli képbe kerülésével egy olyan több kimeneteles és előreláthatatlan végkifejletre van kilátás, amire csak csettinthetünk. HA kicsit bátrabbak lesznek, ez lehet a legjobb évadzáró a TCW-s "Ahsoka kizárás" szál óta. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hú, ez az epizód. Az évad második felétől ugye maga a sorozat folyamatosan egyre csak jobb(a bibóról most ne beszéljünk:P). Ebben a részben már totális az ER kontroll, Doza pedig már próbálkozik a probléma feloldásával. Az elején jól tették hogy feloldották a műhelyben lévő helyzetet, így volt idő a többi esemény kifejtésére. 

 

Kaz egy hihetetlen utat járt be, az ebben a részben szereplő Kaz távolról se hasonlít az évad eleji önmagára. Tetszett ahogy a talpára ált, és kitalálta hogy hogyan vegye fel a kapcsolatot az ellenállással. Az állomás elsüllyesztése nagyon jó jelenet volt. Epekedve várom már az utólsó két részt, hogy miképp üldözik el az ER-t, és hogy mi lesz az állomás és a szereplőink sorsa. Mondjuk Yeagert nem tudom viszontlátjuk-e. Egy szó mint száz, ez a rész eddig viszi a pálmát, és ha tartják ezt a minőségi emelkedést akkor innen már nem tudják elrontani a következő részeket és a 2. évadot.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Igaz Dzséjt? :D 

Úgy-úgy, egyszerűűűűeeeen iiiimáááádooom... :P 

 

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Arra gondolok, hogy tudhatta, hogy Tam jó véleménnyel van róluk? Ezért volt vele ilyen nyájas?

Szerintem pontosan tudta, hogy Tam szimpatizáns. Emlékezz csak vissza a The Disappearedre, amikor a verseny lezárása és a pilóták földre kényszerítése után Kaz, Tam és Neeku Z bárjában beszélgetnek. Tam végig védi az Első Rendet, közben a háttérben a genya fekete BB droid kukkol. Az egyik Tam-féle védőbeszéd után a kamera még mutatja is, ahogy a kis droid züzög valamit.

Abban a részben az a kis fekete gyenyaroller szerintem Tamet elkönyvelte szimpatizánsnak, az akta odakerült Tierny-hez, és ő már ebben a részben úgy jöhetett ide, hogy tudta: ha azt az oldalát mutatja Tamnek az Első Rendről, amit a lány gondol róluk, akkor könnyen a kezébe kerítheti. Valahol ez nagyszerű előre tervezése a Resistance-nek. Egy jelentéktelen, másra fókuszáló jelenet plusz értelmet adhat egy későbbi rész eseményeinek. Yeager, az ex-lázadó viszont biztos nem lesz meghívva egy italra, és szerintem Kaz sem kapna ilyen rendes eljárást, ha kézre kerülne, mert róla is tudja, hogy az Ellenállással van. Érzésem szerint Kaz egy olyan asztalhoz lenne szíjazva, mint Poe az ep7-ben, és egy vallató droid társaságát élvezhetné (Yeager szintén).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

1 órával ezelőtt, Fulcrum írta:

Erre én is gondoltam, Kallus-al ellentétes utat járna be. De viszont ha megtudja hogy az Első Rend mit művelt a Hosnian Prime rendszerrel utána nehezen tudom elképzelni hogy átállna ez eléggé karakter idegen lenne. Tam egy nagyon pozitív természetű karakter. Valaminek még történnie kellene.

Szerintem se lenne reális. Egy dolog valamit hinni, más dolog beállni és szolgálni úgy, hogy elárulom a barátaimat. Tam-ből ezt nem nézem ki, akármit is gondoljon.

 

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

hanem Doza is szinte lesi Kaz szavait, ő az aki kitalálja a megoldást,

Érdekes, hogy Doza az UK-t akarja értesíteni. Kíváncsi lettem volna a reakciójukra... :( 

 

3 perccel korábban, Dzséjt írta:

Yeager, az ex-lázadó viszont biztos nem lesz meghívva egy italra, és szerintem Kaz sem kapna ilyen rendes eljárást, ha kézre kerülne, mert róla is tudja, hogy az Ellenállással van. Érzésem szerint Kaz egy olyan asztalhoz lenne szíjazva, mint Poe az ep7-ben, és egy vallató droid társaságát élvezhetné (Yeager szintén).

Ez lehetne egy pont, mármint Yeager kínzása ami felnyithatná Tam szemét. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Érdekes, hogy Doza az UK-t akarja értesíteni. Kíváncsi lettem volna a reakciójukra... :(

Nos mivel a Castillon nem tagbolygó, szerintem le se csokizták volna az ügyet. Viszont Doza részéről logikus hogy őket akarja hívni, hisz nekik van a legerősebb haderekük, és gondolom az ellenállásról eddig nem tudhatott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Leia megjelenése is jó volt. A "következő bázissal" talán már Craitre gondolt?

Ez egy érdekes dolog mert külföldi fórumokon megy a vita róla. Sokak szerint D'Qar mert Craitre még nem volt képbe ilyenkor. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Fulcrum írta:

Ez egy érdekes dolog mert külföldi fórumokon megy a vita róla. Sokak szerint D'Qar mert Craitre még nem volt képbe ilyenkor. 

Szerintem már tervezték a D'Qar elhagyását, de nem Crait lehetett az eredeti úticél mert oda csak azért szálltak le mert útban volt és nem is ugorhattak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Iqvi írta:

Nos mivel a Castillon nem tagbolygó, szerintem le se csokizták volna az ügyet. Viszont Doza részéről logikus hogy őket akarja hívni, hisz nekik van a legerősebb haderekük, és gondolom az ellenállásról eddig nem tudhatott.

Tudjuk, hogy Ryloth problémája se érdekelte őket, akiknek kb. pont ugyanez volt a bajuk ami most a Dozáéknak. És azárt a Rylot pöppet jelentősebb bolygó. Szerintem nem is válaszoltak volna egy ilyen megkeresésre. :( 

2 perccel korábban, Fulcrum írta:

Ez egy érdekes dolog mert külföldi fórumokon megy a vita róla. Sokak szerint D'Qar mert Craitre még nem volt képbe ilyenkor. 

Crait nem Holdo ötlete volt? Ráadásul a vészhelyzet szülte tervébe került bele. Kétlem, hogy Leia már most oda akarna menni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló rész volt! Ahogy az utóbbi részekben úgy itt is igaz: tényleg érződik, hogy van tétje az eseményeknek. Az Első Rend továbbra is kompetens és hatékony a maga módján. Féltem tőle, hogyha előtérbe kerülnek akkor egymás után fogják őket szivatni, de erről szó sincs. Ezen a ponton Tam tényleg elég nagy marha, hogy még komolyan feltételezi hogy az Első Rend jót akar, de így sem érzem irreálisnak ezt a vonalat. Alapvetően ha eszmékről, oldalakról van szó, az embert a logika helyett az érzelmek vezetik. Mivel Tam családja jól járt a Birodalommal anno, ő szeretné elhinni, hogy az ahhoz nagyon is hasonlító Első Rend alapvetően rendben van. Butaság, de érthető butaság. A jelenete Tierney-vel remek volt. A bázis elsüllyesztése pedig pazarul nézett ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Szerintem már tervezték a D'Qar elhagyását, de nem Crait lehetett az eredeti úticél mert oda csak azért szálltak le mert útban volt és nem is ugorhattak.

Azért nagyon nem csak azért szálltak le oda, mert útba esett. Azért mentek oda, mert ott volt egy régi lázadó bázis, aminek elég erős adója volt ahhoz, hogy az egész Galaxisba szétsugározhassák a segélykérést. Az sem lehet véletlen, hogy pont a tőszomszédságában lévő rendszerben lépett ki a flotta a hipertérből. És mivel Leia még a lázadás idejéből ismerte a Craitet, hiszen járt az ottani szövetségi bázison, elég valószínűtlen, hogy tök véletlen kevertek oda, nem pedig tervszerűen repültek oda. Pláne úgy, hogy alig volt üzemanyaguk két ugrásra. Szinte teljesen biztos, hogy eleve a Crait volt a célpont.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy Leia-tól elég nagy meggondolatlanság volt csak úgy meg adni a következőbázis koordinátáit. Kaz-ék elég nehéz helyzetben vannak nagy lenne rá az esély hogy végül el buknak (nyilván nemfognak) és ha elkapják őket az Első Rend könnyen megszerezhetik tőle azokat a koordinátákat. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ennyi kockázatot vállalnia kell, ha szeretné visszaszerezni azokat, akik küldetésen vannak. Nem csak Kazék, bármelyik terepen lévő ügynök könnyen elbukhat és kiszedhetik belőle, hol van az Ellenállás bázisa (ugyanezzel a Szövetségnek is számolnia kellett anno, ezért sem árt, ha rajtkészültségben vannak). Kylo Ren akár Poe-ból fejéből is kiolvashatta volna, de BB-8 elfogása is ugyanakkora kockázat, hiszen az ő memóriájában is benne van D'Qar koordinátája. Ennyi rizikót vállalni kell, vagy mehet mindenki haza. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

31 perccel korábban, Fulcrum írta:

Nem biztos Maz kocsmájába mentek. Vagy ha igen akkor pont nem voltak ott vagy az épület másik részében voltak vagy ezer más dolog lehet még. :D 

Kint voltak a WC-n. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A BF2-ben lehet látni, hogy rengeteg folyosó, szint és szoba van abban a kastélyban (mondjuk a méretei alapján ez a filmből is lejön), simán ellehettek valahol, nem mindenki volt ám a fő csarnokban. ;) Ráadásul Poe jakkui kiruccanása és a Hosnian-kataklizma között legalább két jakkui nap telt el (BB éjszaka indult neki a sivatagnak, másnap alkonyatkor találkozott Rey-jel, és a következő nap délután szálltak fel a Falconnal). Szóval Z és társai 100-szor is leléphetett már a Takodanáról, mire Hanék odaértek. Tulajdonképpen ehhez valószínűleg egy óra sem kell. Finn alig érkezett meg, és már egy másik hajóba segített bepakolni az induláshoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

32 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt a kommunikációs zavaróeszközt amit Kaz és Yeager megrongált, az Első Rend telepítette a Colossusra?

 

 

Valószínű, akkortól zavarták a távközlést mikor ,,védelmükbe" vették a Colossust.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is az Első Rend telepítette. Egyrészt, mi szüksége lenne arra bárkinek is, hogy a saját kommunikációját zavarja? Másrészt, láthatóan kívülről van rácsatolva az antennára - látni három vezetéket, ami összeköti a zavarót a parabolával - és fekete. Ha gyárilag is a Colossuson lett volna, szerintem fehér lenne, mint az állomás, és jobban integrálták volna az adóvevőbe. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyre jobb ez a sorozat, ez egy nagyon jó rész volt. Tetszett, ahogyan sok szál összeért benne, több dologra is választ kaptunk. Pár dolog nem annyira jött be, pl. Vödör visszatérése, de amúgy kifejezetten bejött.

 

Kiemelten tetszett az ER ügynöke, aki ésszel és manipulációval operált, miközben azért figyelt arra mi történik. A katonák az ER esetében is akkora inkompetens idióták, mint a ház, viszont legalább a tisztek vagy megkülönböztetett katonák értelmesebbek.

Az persze nagyon érdekes, hogy az ER mintha kicsit idejekorán túltolta volna ezt a diktatórikus és galaxist leigázó mentalitást. Eddig itt azt láttuk, hogy ez a háttérből szervezős, sunyulós alakoskodás elég jól beválik. Szépen használják az erőforrásaikat, legyen az anyagi jellegű vagy épp információk, ügyesen zsarolnak, vesztegetnek, szervezkednek. Közben mutatják a jóságos és igazságos arcot, amit láthatóan többen be is kajálnak.

Nyilván ezek fontos előkészületek a nagy bummhoz és az inváziós műveletekhez, viszont kérdés mennyire jó út az. Igazából sejthetjük, hogy nem lesz az, mert valószínűleg a ST az ER bukásával zárul, ami a 8 utáni helyzetből nagy bravúr lesz. És ez csak úgy jöhet össze, ha a szélesebb támogatottság teljes hiányában lesznek. Annyiból viszont logikus, hogy egy olyan ER-et, ami a 7-ben és 8-ban mutatta magát, épeszű és jóérzésű ember nem támogat, ahogyan a nép sem fog asszisztálni a kizsigerléshez.

És itt azért adódik a kérdés, hogy nem lett volna-e érdemesebb az okosabb utat választani a brute force helyett. Más szempontból persze érthető, hogy a Starkillert se lehet örökké titkolni (Kazék végül is kezdenek kapiskálni dolgokat), megvolt a tökéletes alkalom az elsütésére, amivel a lehető legnagyobb kárt tudták okozni, elsöpörték az ÚK-ot. Ha várnak, akkor lehet lebuknak és oda a nagy lehetőség. Vagy ha túl nagy befolyást szereznek, akkor az ÚK is jobban odafigyel rájuk, akár a SK leleplezése nélkül is elkezdhetik megosztani az erejüket, akkor pedig nem lehet egy csapással kivégezni őket.

 

Örültem neki, hogy az Ellenállás nem tudott segítséget küldeni. Elsőre csalódás volt ezt hallani Leia-tól, de jobban belegondolva teljesen logikus. Ill. out-universe is tetszik, hogy nem mindig működik a "hívjuk aput és majd ő rendet tesz" motívum. Neeku továbbra is baromi idegesítő, kezdhetnének már vele érdemben valamit. Most már kezdünk olyan vizekre evezni, ahol ez a gyerekes ökörködés nagyon nem illik a képbe.

Torra nekem szimpi karakter, de néha ő is annyira bazári ábrázolásban tud gyerekes lenni, ami néha azért zavar. Yeagernél most szakadt el a cérna, ő egyértelműen látja a vihar előtti jeleket, be is állt szépen Kaz mellé. Doza apó pedig hiába próbált volna lavírozni, bejött, amitől tartott, nem lehet kipolitizálni az ER-et. Az viszont tetszik benne, hogy nem húzza be fülét-farkát, hanem azért jelzi, hogy hiába vágják az arcába, nem erről volt szó, nem ebben állapodtak meg.

Kaz szépen fejlődik, jó látni, ahogyan vezértípussá avanzsál. Ügyes és nagy ötlet volt az állomás elsüllyesztése, bár azért megvolt benne a motívum, hogy egy egész állomásnyi ember életét kockára teszi és feláldozza, ami kicsit necces. De egye fene, belefért bizonyos szempontból, legalábbis érthető volt.

 

Én annyira Tamet sem marasztalnám el. mert az ő szempontjából azért érthető az álláspontja. Itt azért nagyon sok minden visszaüt azok közül, amiket korábban mondtam. Ebben benne van Yeager és Kaz is, de legfőképp Poe. Óriási ostobaságnak tartom még most is, amit kitalált. Egy tök amatőr gyerek be lett dobva kémnek, pár hónap alatt egyértelműen le is bukott. Nyilván nagy szerepet játszott ebben a kis közös akciójuk, amikor is besétáltak egy ER bázisra. Meg persze űrsétakocsikázásra mentek a Kolosszus egyik legjellegzetesebb hajójával. Gratulálok...

Ráadásul Yeager falazott neki, ami miatt ő is pácban van, főleg a csapata, leginkább Tam előtt. Kaznek röhejes az alibije, szerelni nem tud, versenyzőként meg nem is szerepelt, csak tán egyszer. Azt hittem, azért egy pilótát küldenek, mert majd ezen képességeit fogja kihasználni, de lényegében semmi ilyen nem történik, tök felesleges volt pont őt küldeni erre a küldetésre. Az meg, hogy az ÚK egyik szenátorának gyerekét akarják eladni szegény pilótagyereknek meg szerelőnek... Röhej. Komolyan azt hitték, hogy ez nem fog kiderülni?

A sok-sok hazugságnak és félrevezetésnek pedig meglett az eredménye. Tam hogyan bízzon bárkiben is, ha egyértelmű bizonyítékokkal alátámasztható, hogy átverték? Benne simán összeállhat a kép, hogy ezért voltak annyira gyanúsak a dolgok. Már az megtörte a bizalmát, hogy hülyének nézik és nem avatják be, de hogy ilyen súlyú dolgokban szimplán átverik, az lehet az utsó csepp. És akkor az még elő se került, hogy Kaz egy "kalózfruska" szöktetéséért kockáztatta a "barátait".

Nem azt mondom, Tam nyilván naiv, de azért igen szépen az ER kezére játszott a többi sakkbábu is. Ezt Tierney szépen ki is használta, tetszik ez a szál. Persze aztán itt is bejön az, amit pár bekezdéssel feljebb írtam. Azzal, hogy a SK elsül, kiirtanak egy egész rendszert, aláássák ezeket az erőfeszítéseket. Mert mutathat akármilyen pozitív képet magáról az ER, az nem magyarázható, hogy egy teljes rendszert mindenestől elpusztítanak. Ráadásul az ÚK-t azért nehéz lesz olyannyira szörnyű szervezetnek bemutatni, hogy érvelhető legyen a HP eltörlése a térképről. Ha nem tudnám, hogy hamarosan bekövetkezik a bumm, azt mondanám, hogy Tam nagy dilemmák közepette de elfogadná az ER ajánlatát. Így viszont erősen hajlok arra, hogy végül meg fogja gondolni magát a HP sorsának következtében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.