lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. J. W. Rinzler The Making of Star Wars Revenge of the Sith című könyvében találunk néhány idevágó mondatot a rendezőtől, melyeket a film forgatásának első napján jegyzett le a szerző. R2-D2 első jelenetének forgatására készülve George Lucas Rob Coleman animációs rendezőnek mesél arról, miért szemtanúja Artu a történet szinte minden fontos eseményének. R2-D2 az ? mondja Lucas ?, aki A Jedi visszatér eseményei után száz évvel elmeséli a Skywalkerek történetét a Whill Krónikák lejegyzőjének (Keeper of the Whills). Ez a rövid részlet késztetett arra, hogy megkérdezzem: Kik azok a whillek? Hogy jönnek ők képbe? Van valós ihletőjük a való világból? Ez a Lucastól származó információ a legtöbb amit én tudok róluk. Az ep4 regényváltozatának előszván kívül és a forgatókönyv változatokon kívüli emlegetésüket leszámítva semmit nem hallottam róla. Esetleg tud valaki valami pletykát, vagy konkrét sztorit, hogy kik ezek, és miért az ő krónikájuk írja meg az SW sztoriját. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Ez legalább olyan misztikus terület mint a Plaguies-Palpatine-Anakin vonal. Lucas már az EPIV korai forgatókönyveiben is szerepeltette őket, a végére csupán egy bevezető fejezet jutott nekik a regény változat elején. A ROTS regényben asszem sámánként említik őket, de eredetük ismeretlen. Az egyik verzió szerint egy magasabb rendű faj, akik talán másik galaktikából érkeztek. Ők egyfajta krónikások, a galaxist kutatják. Néhányan közülök szert tettek a halál utáni élet titkára, gyakorlatilag megfejtették Qui-Gon és a későbbi Jedik titkát. Aztán van olyan képlet is, hogy talán Yoda faját hívhatták Whilleknek, de ez szerintem elég elrugaszkodott. Gyakorlatilag az egész SW, egy R2 által elmesélt, és egy Whill által leírt visszaemlékezés. Így még nem is gondoltam rá, de nagyon érdekes. Bár a film elején a réges-régen felirat egyértelműen erre utal, mégse gondoltam bele ebbe. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Ez legalább olyan misztikus terület mint a Plaguies-Palpatine-Anakin vonal. gen, csak a SW a Whill-el kezdődött (legelső SW-könyv) és Plagueis témájával ért véget (utolsó film) Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Jó kis rekonstrukció jött létre akkor. Fogadjunk azt hogy R2 repülni tud azt csak maga R2-D2 találta ki, és az összes hőstettét. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. De ha R2 mesélte el, akkor hogy tudott elmondani olyan dolgokat, aminek nem is volt a részese? (EpI - Kereskedelmi Szövetség hajóján a kalandok - Qui-Gonn, Obi-wan... pl.) Donát Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. De ha R2 mesélte el, akkor hogy tudott elmondani olyan dolgokat, aminek nem is volt a részese? (EpI - Kereskedelmi Szövetség hajóján a kalandok - Qui-Gonn, Obi-wan... pl.) Donát Nyílván a Jedik beszámoltak a királynőnek a történtekről, ahol ott volt ő is. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Az EpI-ben R2-val először a Nubienen találkozunk, nem? A Jedik pedig a holonet adáskor számoltak be Amidalának a fejleményekről (nem volt tárgyalás, stb) De fölösleges leragadni ezen, a példával azt szerettem volna érzékeltetni, hogy R2 nem volt ott mindenhol, így kicsit sántít ez a "mindent ő mesélt el" dolog. Felhővárosban sem volt ott, és akárki mesélte is el neki, olyan részletességgel aligha tért ki rá a dologra, hogy C-3PO fejével dobálóztak a "koboldok" a szeméttelepen. Szal nekem ez sántít. Donát Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. gen, csak a SW a Whill-el kezdődött (legelső SW-könyv) és Plagueis témájával ért véget (utolsó film) Mi van a végére írva? A Whill krónika első mondájából! Tudod mi az a monda, és mikor írnak egyáltalán mondákat? Ez is csak egy visszaemlékezés. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Donát. Nyilván nem lehetett ott R2 vagy C3PO a film minden jelenetében. Ne hülyéskedj már. Ennyire azért nem kell aprólékosan nézni ezt a dolgot szerintem. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Pont ezért sántít, hogy R2 mesélt volna el mindent. Donát Válasz
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. R2 elmondta amit tudott, de a film nem az ő leírása alapján készült. Lehet úgy is nézni hogy a Whillek R2 történetei alapján kutakodtak tovább, hogy kibogózzák a történetben a hibákat, a foltokat. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. R2 elmondta amit tudott, de a film nem az ő leírása alapján készült.Lehet úgy is nézni hogy a Whillek R2 történetei alapján kutakodtak tovább, hogy kibogózzák a történetben a hibákat, a foltokat. Szerintem is így lehetett. Donát. Senki nem mondta, hogy R2 elcsipogta, hogy Anakin melyik ujjával kapcsolta be a fénykardot... A leglényegesebb történéseknél ott volt valamelyik robot. Mert itt lényegében C3PO-ról is szó van. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 30. A filmekben a whillekből csak a kék felirat maradt. Deleted Magic arról árulkodik, hogy tervbe volt véve, hogy a jól ismert szöveg helyett egy idézettel indít a film a Whill krónikából. Nem tudom mennyire hiteles forrás, mégis csak egy rajongó rakta össze, de mégis érdekes. Nyilván, ha R2 mesélte el a whilleknek, akkor csak nagy vonalakban mondta el, nem forgatókönyvet diktált a krónikásnak. Lucas meg olvasta a krónikát, és ő írt forg. könyvet. Ezzel a kis szösszenettel valóban nagy pluszt kap a kék felirat, még akkoris, ha eddigis különlegesnek érezte az ember. Még én sem éltem magam bele, hogy az egész R2 által mesélt visszaemlékezés. Mindenesetre uncsi lehetett R2 Jedi utáni száz éve, ha még akkor is a Skywalker sztorit meséli. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Szerintem a felirat, az biztos fan munka. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2006. December 30. Szerintem a felirat, az biztos fan munka. Igan az. Elhangzik a készítő kommentárjában, hogy minden ami ebben van a saját gyűjteményéből, infóiból vannak összeállítva. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 31. Hozzászólás ideje: 2006. December 31. Mindenesetre uncsi lehetett R2 Jedi utáni száz éve, ha még akkor is a Skywalker sztorit meséli. Szerintem csak kiemeli, hogy még 100 év múlva is a SW volt "az" érdekes Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Nekem tetszene az elmélet, hogy Yoda is Whill lenne. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Nekem tetszene az elmélet, hogy Yoda is Whill lenne. Lucas ezt megcáfolta, azt hiszem. Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Hát sajnálom , pedig ahogy elképzelem, ahogy 5-7 ilyen kis Yoda tesó ütlegelik R2-t, hogy kiszedjék belőle az infókat. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Enyém... enyém! Különben nem írom le! Donát Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Hozzászólás ideje: 2007. Január 1. Donát, ez ultrajó Válasz
LeeLee Hozzászólás ideje: 2013. Március 11. Hozzászólás ideje: 2013. Március 11. Mi van, ha Lucas az igazi krónikás, és egy másik univerzumból érkezve próbálta velünk megismertetni a történteket? Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. Március 11. Hozzászólás ideje: 2013. Március 11. Egész jó ötlet Válasz
A pécsi Hozzászólás ideje: 2013. Március 11. Hozzászólás ideje: 2013. Március 11. Én is úgy tudom hogy a Whill krónikás valójában Lucas Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 15. Hozzászólás ideje: 2018. Június 15. Most már ezt is tudjuk. Bár Lucas infói most már nem tudom mennyire számítanak kánonnak? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 15. Hozzászólás ideje: 2018. Június 15. 52 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Most már ezt is tudjuk. Bár Lucas infói most már nem tudom mennyire számítanak kánonnak? Semennyire. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Június 15. Hozzászólás ideje: 2018. Június 15. Annyira, mintha én mondanék valamit. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: Október 31. Hozzászólás ideje: Október 31. (szerkesztve) Rixon elmélete legújabb videójában a whillek-ről, amik szerepeltek volna a George Lucas által elképzelt folytatás trilógiában. Szerkesztve: November 2. - Dzséjt 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Október 31. Hozzászólás ideje: Október 31. Vedd ki a különleges jelet a linkből. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.