Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. Október 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Október 14. IG céh tag volt, szóval Cargától kapta a megbízást. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2020. Október 14. Hozzászólás ideje: 2020. Október 14. IG annyira jó volt már itt is, hogy külön öröm volt viszontlátni később. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Az a fegyver amivel Jarin szétlövi az ajtót e-web ágyú? Olyan mint az utolsó részben? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2020. Október 30. Hozzászólás ideje: 2020. Október 30. Az nem E-Web. Nincs specifikus neve, csak annyi, hogy "blaster cannon". 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. November 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. November 1. Teljessé vált a guide. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2020. November 24. Hozzászólás ideje: 2020. November 24. Végre sikerült újranéznem. Zseniális nyitánya a sorozatnak. 1 év távlatából nézve is ugyanúgy lenyűgözött, mint elsőre. Lélegző atmoszférája van minden egyes jelenetnek, és fantasztikusan egészíti ki a zene. Szépen elkezd behozni később fontos karaktereket és jól vegyíti a lassú, beszélgetősebb részeket az akcióval. Az erőd bevétele az ágyú megkaparintásával nagyon leleményes, ahogy a droid vissza-visszatérő szlogenje az önmegsemmisítéssel is szellemes. Újra elkapott a sorozat hangulata. 2 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. November 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. November 24. Örülök, hogy újra kezdted. Remek utazás vette kezdetét ezzel. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. Február 19. Hozzászólás ideje: 2021. Február 19. Azért sok szempontból kemény ennek a résznek a nyitása. Elvégre a három jómadár egy kocsma közepén akart felkoncolni egy értelmes lényt, a szerveit eladni, a pézsmáját meg a jelek szerint, megették volna. Aztán az első betévedőnek is szó nélkül nekiesnek, és miután mindhármat kinyírták - egyet félbe vágtak -, még a felfordulásért sem fizet senki, de túl sok figyelmet sem fordítanak a véres valóságra. Ehhez képest a Mos Eisley-i kocsma a kultúra melegágya. Amúgy még mindig azt mondom, hogy ez egy marha jó nyitás. Nem mutat sokat, de a hangulatból nagyot villant, és alaposan megalapozza azt, hogy a Star Wars eme szeglete nem fehér lovagokról, jószívű csirkefogókról és sötét nagyurakról fog szólni, hanem olyan alakokról, akik komiszak, morcosak, plazmát esznek, lézersugarat hugyoznak és kétezer méterről ledurrantják egy mynock szárnyát. Imádom minden pillanatát, de a kedvencem az eleje. Remek karakterképet fest Mandóról, és tudván, hogy innen hová jut... Ha belegondolok, hogy itt még külsejében is csak hasonlít későbbi önmagára, míg a többi. Ejha! És ez csak Mando, de Nevarro is mennyire más. Piszkos, szürke, a kocsmában olyan alakok, akikbe még Dr. Evazan és Ponda Baba sem merne belekötni, mert ezek a figurák valószínűleg még fel sem kelnek, amíg csak 12 naprendszerben vannak halálra ítélve. Na, innen hová jutunk... És talán a sorozaton át az alkotók is így mutatják be, hogy azért az új Köztársaság alatt jobb volt az élet, mint a Birodalom idején. Az első évadban még a "birodalmi érás" Nevarrót látjuk, a másodikban már azt, amivé válhatott a Köztársaság regnálása alatt. Jó, ez nem a Szenátuson múlott, de azért mégis beszédes, hogy itt egy bolygó anélkül változhat meg pozitív irányba, hogy megjelenne a főváros fölött egy Imperial osztályú csillagromboló. Sőt mint később láthatjuk, azért a Köztársaság sem marad távol. De a Birodalom kipusztulását is jól mutatja, hogy milyen szakadtak a rohamosztagosok. Oké, az évad vége felé kiderül, hogy azért van itt más is, de ez is jelképes. Egy szó mint száz, szerintem marha jó a The Mandalorian nyitánya, amit a későbbi részek, de főleg a második évad még fel is javít. 2 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 24. Hozzászólás ideje: 2021. Február 24. 2021. 02. 19. - 23:38, Dzséjt írta: három jómadár Kettő. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. Február 25. Hozzászólás ideje: 2021. Február 25. 17 órával ezelőtt, Iqvi írta: Kettő. Három. A sapkás jómadár is abba a fészekbe tartozik. Mando az ő arcán töri össze a ház ajándékát. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 25. Hozzászólás ideje: 2021. Február 25. 7 perccel korábban, Dzséjt írta: Három. A sapkás jómadár is abba a fészekbe tartozik. Mando az ő arcán töri össze a ház ajándékát. Oh, reája máran nem emlékeztem. A másik kettő ikonikusabb volt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Február 25. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Február 25. Ez a dokk munkás sityakos figura valóban nem túl emlékezetes, de ő kapta az első sört. Úgy, mint Baxi. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. 2021. 02. 25. - 12:10, Ody Mandrell írta: a dokk munkás sityakos figura Az amúgy feltűnt valakinek már, hogy ennek a csávónak robot keze van? Én ebben a percben vettem észre, pedig hát nem mai epizód. 1 3 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. (szerkesztve) 1 perccel korábban, Dzséjt írta: Az amúgy feltűnt valakinek már, hogy ennek a csávónak robot keze van? Én ebben a percben vettem észre, pedig hát nem mai epizód. Én is csak most, ahogy rá zoomoltam, vettem észre! Szerkesztve: 2021. Február 28. - Iqvi Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. 8 perccel korábban, Dzséjt írta: Az amúgy feltűnt valakinek már, hogy ennek a csávónak robot keze van? Én ebben a percben vettem észre, pedig hát nem mai epizód. Képet tudsz betenni? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. Hozzászólás ideje: 2021. Február 28. 2021. 02. 25. - 11:45, Dzséjt írta: Három. A sapkás jómadár is abba a fészekbe tartozik. Mando az ő arcán töri össze a ház ajándékát. @Ody Mandrell itt zoomolj rá a sapis fazonra. 1 Válasz
misafeco Hozzászólás ideje: 2021. Július 14. Hozzászólás ideje: 2021. Július 14. Elnézést, ha felmerült már korábban, de lehet tudni, hogy kik voltak a rész végén a "védelmezők" és miért védték zöld barátunkat? Volt valami céljuk vele? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. Július 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2021. Július 14. Volt szó róla, de mi se tudtunk rájönni. Mi inkább az elrablóira vagy fogva tartóira gondoltunk őket illetően. 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. Szeptember 30. Hozzászólás ideje: 2021. Szeptember 30. 2019. 11. 12. - 19:44, Donát írta: Lehet pont az a kulcs, hogy ez a faj baromi sokáig él, és nagyon ritkaság számba megy a galaxisban, így tanulmányozni egyet tanulságos lehet a galaxis kevésbé hosszú éltű lakói számára is. Nekem roppant mód bejött egyébként az egész. A zene, Nick Nolte karaktere, a végén az IG-11-es harc. Az, ahogy behozták a mandalore-i szálat és ezt a speciális fémet, amivel a szemünk láttára fejlődik a főhős. Még egész visszafogott voltam az első megtekintéskor. Most így, sokadjára újranézve még inkább odáig vagyok a nyitó epizódért. Tökéletesen adagolt vagányság, humor, látvány, akció és rejtély. A zene, a hangulat kb 100/100-as, nagyon eltalálták a nyitányt. Ráadásul érdekes mellékkaraktereket is behoztak pl. a kliens, Parshing, Greef Karga, Kuill vagy IG-11 akiről ekkor még nem tudjuk, de később is visszaköszön. 3. évad hiányában jöhet egy újranézős kör az 1-2. évadból. 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. Szeptember 30. Hozzászólás ideje: 2021. Szeptember 30. Én tegnap néztem meg az első részt újra az ep9 és az ep2 között. Baromi hangulatos, és főleg annak tükrében értékelődött fel bennem nagyon ez az epizód, hogy már tudom, hogyan ér véget az "assettel" a közös kaland. 3 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. 2020. 11. 24. - 12:03, Donát írta: Végre sikerült újranéznem. Zseniális nyitánya a sorozatnak. 1 év távlatából nézve is ugyanúgy lenyűgözött, mint elsőre. Lélegző atmoszférája van minden egyes jelenetnek, és fantasztikusan egészíti ki a zene. Szépen elkezd behozni később fontos karaktereket és jól vegyíti a lassú, beszélgetősebb részeket az akcióval. Az erőd bevétele az ágyú megkaparintásával nagyon leleményes, ahogy a droid vissza-visszatérő szlogenje az önmegsemmisítéssel is szellemes. Újra elkapott a sorozat hangulata. No én most pontosan ugyanezt éltem át. Ritka jó indítása egy későbbi sikeres sorozatnak! Nem zsúfolt, nem hosszú, mégis bevezet több fontos szereplőt, akik kulcsszerepet töltenek be majd később, s apróságokon keresztül már itt megtudunk egy csomó fontos dolgot Mando-ról (talált gyerek, nem veheti le a sisakját, nagyon visszafogott érzelmek terén, ő az egyik legjobb fejvadász), és a végén ma már biztos vagyok benne, hogy akkor sem ölte volna meg a kis lényt, akinek a megszerzésével megbízták, ha kifejezetten halva akarták volna. Egy hányatott sorsú gyerek az túlságosan személyesen érinti, s talán ez az egyetlen dolog, ami felülírhatja a megbízást még egy ilyen profinál is, mint ő. Ez benne van abban az apró mozdulatban, ahogy felé nyújtja a kezét abban a szép snittben. No és a hangulat, a látvány, valamint a rendkívül jó zene, ami azóta klasszikussá vált! Ez a sorozat már az első részével jött, látott és győzött. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. 5 perccel korábban, Pildi írta: és a végén ma már biztos vagyok benne, hogy akkor sem ölte volna meg a kis lényt, akinek a megszerzésével megbízták, ha kifejezetten halva akarták volna. Egy hányatott sorsú gyerek az túlságosan személyesen érinti, s talán ez az egyetlen dolog, ami felülírhatja a megbízást még egy ilyen profinál is, mint ő. De ezt itt még nem tudta. Kis törékeny lény volt, ez foghatta meg elsőre Groguban. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. 31 perccel korábban, Ody Mandrell írta: De ezt itt még nem tudta. Kis törékeny lény volt, ez foghatta meg elsőre Groguban. Tudni nem tudta, de ezt feltételezte. A droid mondta is neki, hogy egyes lényeknél másként van az öregedés, ezért nem számít, hogy 50 éves, s az hogy egy bölcsőben találja, kicsi is, gyámoltalan is, már könnyen vezet arra a gondolatra, hogy gyerek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Február 4. Lehet, hogy átfutott ez is az agyán abban a két percben amikor először látta. Fogalma se volt mire számítson, meg mi az ott, csak azt látta, hogy védtelen és érezte, hogy nem szabad bántani. Egy robot ilyenekre nem képes, ezért sose haragudtam IG-re amiatt mert ki akarta nyírni Grogut. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. 2019. 11. 13. - 1:28, Dzséjt írta: Egy észrevétel: a mandi páncélkovács mellvértje (akárcsak a főhősnek) vöröses és a sityakját szarvak díszítik. Ez a kettő jellemző volt Maul mandijaira is. Vajon véletlen, vagy a páncélkovács egykor Maul párti volt? IG-11 meg ugyanúgy pörög-forog, mint az IG-86-osok a TCW-ben. Valakinek már az első részben feltűnt. Nagyon hangulatos visszaolvasni az első rész utáni kommenteket. Nem is sejtettük mi van még ránk. 3 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Emiatt tanultam meg konkrétan virágboltozni Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. 22 perccel korábban, Iqvi írta: Emiatt tanultam meg konkrétan virágboltozni Én anno a TCW miatt. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Azóta is használom . Még a TCW-t is le akartam torrentezni és újrázni, de aztán elment tőle a kedvem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2023. Április 16. 2019. 11. 12. - 19:06, Yoda József írta: Vajon az ő neve is Y-nal fog kezdődni? Szerintem nem. 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Január 20. Szerző Hozzászólás ideje: Január 20. 2021. 02. 19. - 23:38, Dzséjt írta: Amúgy még mindig azt mondom, hogy ez egy marha jó nyitás. Nem mutat sokat, de a hangulatból nagyot villant, és alaposan megalapozza azt, hogy a Star Wars eme szeglete nem fehér lovagokról, jószívű csirkefogókról és sötét nagyurakról fog szólni, hanem olyan alakokról, akik komiszak, morcosak, plazmát esznek, lézersugarat hugyoznak és kétezer méterről ledurrantják egy mynock szárnyát. Nekem mindig az ugrik be a kezdésnél, hogy ez a Jedi visszatér folytatása. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.