Darth Sky Hozzászólás ideje: 2020. Október 7. Hozzászólás ideje: 2020. Október 7. Előrendelhető A káosz ébredése kötet. 1 Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. Október 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. Október 7. A könyv nagyon jó értékeléseket kapott külföldön, és sok rajongó szerint az eddigi legjobb kánon könyv. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. A 2. rész címe: Thrawn Ascendancy - Greater Good lesz, és 2021. május 4. -én fog megjelenni. A szinopszis: Thrawn legújabb diadala még mindig a vállán nyugszik. Annak ellenére, hogy győzelemre vitte a Chisseket és dicsőséget hozott a Mitth házba, a Chiss Birodalom valódi veszélyét még nem sikerült megszüntetni. Ellenségeik nem küldenek fenyegetéseket, ultimátumokat, vagy tömeges hajókat a Káosz szélére. Fegyvereiket mosoly és nagylelkűség takarja - szabadon felajánlott ajándékok, feltétel nélkül nyújtott szolgáltatások. A Birodalmon keresztül, a látszólag következménytelen események beharangozhatják a Chissek végzetét. Amint a Thrawn és az Expanziós Flotta az ellenséges terv feltárását végzi, rátalálnak egy hűvös igazságra. A titokzatos ellenség ahelyett, hogy megtámadná a chiss fővárosait vagy rablóforrásait, a Chiss Birodalom alapjain csap le, kibővítve a Kilenc uralkodó család és a Negyven Nagy Ház közötti szakadékot. Mivel a rivalizálás és a gyanakvás ellentmondásokat vet a szövetségesek között, minden harcosnak el kell döntenie, hogy mi számít a legfontosabbnak: családja biztonsága vagy maga a Birodalom fennmaradása. Borító: 2 2 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Tetszik a borító. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Hozzászólás ideje: 2020. Október 29. Akkor ez nyilván nálunk is jönni fog jövőre. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Theory time. Ugye azt tudjuk, hogy a trilógia a Chissek IR-ben betöltött politikai szerepét boncolgatja, és az ellenségeikkel szembeni harcokat. Mi van, ha a trilógia azzal fog zárulni, hogy Thrawn elmegy a Birodalomba? Ezzel tulajdonképpen nem két trilógiát kapnánk, hanem egy 6 részes Thrawn sorozatot. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. December 1. 6 órával ezelőtt, Iqvi írta: Theory time. Ugye azt tudjuk, hogy a trilógia a Chissek IR-ben betöltött politikai szerepét boncolgatja, és az ellenségeikkel szembeni harcokat. Mi van, ha a trilógia azzal fog zárulni, hogy Thrawn elmegy a Birodalomba? Ezzel tulajdonképpen nem két trilógiát kapnánk, hanem egy 6 részes Thrawn sorozatot. Spoiler Ha jól tudom, az első részben benne van Thrawn találkozása Anakinnal, szóval az elmélet megalapozott. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. 1 perccel korábban, Whill írta: Spoileres tartalom megtekintése Ha jól tudom, az első részben benne van Thrawn találkozása Anakinnal, szóval az elmélet megalapozott. Köszi, ezt eddig nem is tudtam. Te előrendelted? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Ez a trilógia az SW galaxis egy teljesen más szegmensét mutatja be? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. 1 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ez a trilógia az SW galaxis egy teljesen más szegmensét mutatja be? Igen, az ismeretlen régióban fog játszódni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Szóval még nem jelent meg egy része sem? A korábbi Thrawn könyvek akkor mind "utózmányok"? Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. (szerkesztve) 3 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Szóval még nem jelent meg egy része sem? A korábbi Thrawn könyvek akkor mind "utózmányok"? Majd december 9.-én jön. Ez lesz a prequel. Itt írtam róla röviden: https://starwarsempire.blog.hu/2020/11/25/konyvek_2020_dec Szerkesztve: 2020. December 1. - Iqvi 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Vajon lesz-e utalás a jövőbeni IR lehetőségekre. Úgy értem az EPIX utáni lehetőségekre. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. December 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. December 1. 1 órával korábban, Iqvi írta: Köszi, ezt eddig nem is tudtam. Te előrendelted? Igen. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. December 2. Hozzászólás ideje: 2020. December 2. 21 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Vajon lesz-e utalás a jövőbeni IR lehetőségekre. Úgy értem az EPIX utáni lehetőségekre. Sajnos ezt erősen kétlem. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Most tartok a negyvenhetedik oldalnál, és eddig nagyon jó a könyv. A magyarázat az IR hiperűrútvonalainak járhatatlanságára pedig zseniális! 2 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Nekem is tetszik. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Ma hozta a futár, holnap én is nekilátok. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Kár, hogy holnap munkanap, ezért nem lehet elég jól haladni a könyvvel. Eléggé belefeledkeztem reggel és hazafelé a vonaton. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Hozzászólás ideje: 2020. December 11. Én mindig csak utazáskor olvasok (buszon), így ez nekem nem probléma. Alig várom a holnap reggelt. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 12. Hozzászólás ideje: 2020. December 12. 2020. 10. 29. - 17:48, Bence1997 írta: A 2. rész címe: Thrawn Ascendancy - Greater Good lesz, és 2021. május 4. -én fog megjelenni. A szinopszis: Thrawn legújabb diadala még mindig a vállán nyugszik. Annak ellenére, hogy győzelemre vitte a Chisseket és dicsőséget hozott a Mitth házba, a Chiss Birodalom valódi veszélyét még nem sikerült megszüntetni. Ellenségeik nem küldenek fenyegetéseket, ultimátumokat, vagy tömeges hajókat a Káosz szélére. Fegyvereiket mosoly és nagylelkűség takarja - szabadon felajánlott ajándékok, feltétel nélkül nyújtott szolgáltatások. A Birodalmon keresztül, a látszólag következménytelen események beharangozhatják a Chissek végzetét. Amint a Thrawn és az Expanziós Flotta az ellenséges terv feltárását végzi, rátalálnak egy hűvös igazságra. A titokzatos ellenség ahelyett, hogy megtámadná a chiss fővárosait vagy rablóforrásait, a Chiss Birodalom alapjain csap le, kibővítve a Kilenc uralkodó család és a Negyven Nagy Ház közötti szakadékot. Mivel a rivalizálás és a gyanakvás ellentmondásokat vet a szövetségesek között, minden harcosnak el kell döntenie, hogy mi számít a legfontosabbnak: családja biztonsága vagy maga a Birodalom fennmaradása. Borító: Előre hozták a megjelenést április 27-re. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. December 12. Hozzászólás ideje: 2020. December 12. Szuper! A borító tetszik, a szinopszis szerint pedig tovább bonyolódik az első rész története. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2020. December 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2020. December 12. 1 órával korábban, Iqvi írta: Előre hozták a megjelenést április 27-re. Akkor valószínűleg már a nyáron olvashatjuk magyarul. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. December 13. Hozzászólás ideje: 2020. December 13. 21 órával ezelőtt, Whill írta: Akkor valószínűleg már a nyáron olvashatjuk magyarul. Ha időben megérkezik a szöveg anyag. 1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 17. Hozzászólás ideje: 2020. December 17. Ez a canon-féle Thrawn, mint karakter, nekem sokkal jobban bejön, mint az "erdeti" Legends-féle. Sokkal koherensebbnek és kidogozottabbnak érzem. A könyv pedig zseniális, már a felénél tartok. Nagyon furcsa egy olyan Sw-könyvet olvasni, ahol eddig egyetlen emberi fajhoz tartozó egyén sem bukkant fel. 4 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Én most úgy érzem, Zahn ezzel a könyvvel sokkal jobbat alkotott mint a Thrawn: Árulással. Sokkal szabadabban alkothatta meg a sztorit, mert nagyobb az időkerete. 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Hozzászólás ideje: 2020. December 18. Gondolom, szabad kezet is kapott, mert a történet nem igazán érinti a főbb SW-os eseményeket. Nekem is fura úgy SW-ként olvasni, hogy tulajdonképpen alig van köze a messzi-messzi galaxishoz. De az tény, hogy a könyv remek, gyorsan elolvastam. Rég nem olvastam a legendákbeli könyveket, amelyekben Thrawn szerepel, de nem igazán emlékszem, hogy markánsan eltérne a "két" karakter egymástól. Persze a korábbi történetek kánonból törlése adhatott Zahnnak annyi mozgásteret, hogy többet tudott alakítani a karakteren. Valószínűleg soha nem lesz egyik Köztársaság barátja sem, de összességében inkább pozitív, mint negatív figura. 4 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2020. December 21. Hozzászólás ideje: 2020. December 21. Lassan végzek a könyvvel, és szerintem újraolvasom a Szövetségeket, mert konkrétan megkaptuk a Köztársasági szál előzményét és közvetlwn folytatását. A konfliktus a Chissek és a Nikarduniak között nagyon érdekes, egyfajta hidegháborús helyzetet vázolt fel Zahn, ahol a chissek a sajág külpolitikai elveik miatt kb tehetetlenek lennének ha Thrawn nem lenne. A családrendszere az adoptációval szintén zseniális adalék a chissek társadalmához. Plusz érdekesség volt látni, mégha csak rövid ideig is, hogy hogyan viszonyulnak a Chissek a Kisebb Űrhöz. Érdekesek a technológiai eltérések. Zseniális regény, zseniális! 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2020. December 29. Hozzászólás ideje: 2020. December 29. Elolvastam, nekem nagyon tetszett, egy remek felvezető a trilógiához. A Thrawn színvonalát azért nálam nem éri el, de a folytatásainál ez a könyv egyértelműen jobb. Bővebb kritikát a napokban mindenképp írok. 1 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2020. December 30. Hozzászólás ideje: 2020. December 30. Én majd csak jövőre olvasom el. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.