Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Timothy Zahn: Thrawn - Ascendancy Trilógia

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A könyv nagyon jó értékeléseket kapott külföldön, és sok rajongó szerint az eddigi legjobb kánon könyv.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

A 2. rész címe: Thrawn Ascendancy - Greater Good lesz, és 2021. május 4. -én fog megjelenni. A szinopszis:

Thrawn legújabb diadala még mindig a vállán nyugszik. Annak ellenére, hogy győzelemre vitte a Chisseket és dicsőséget hozott a Mitth házba, a Chiss Birodalom valódi veszélyét még nem sikerült megszüntetni. Ellenségeik nem küldenek fenyegetéseket, ultimátumokat, vagy tömeges hajókat a Káosz szélére. Fegyvereiket mosoly és nagylelkűség takarja - szabadon felajánlott ajándékok, feltétel nélkül nyújtott szolgáltatások.

A Birodalmon keresztül, a látszólag következménytelen események beharangozhatják a Chissek végzetét. Amint a Thrawn és az Expanziós Flotta az ellenséges terv feltárását végzi, rátalálnak egy hűvös igazságra. A titokzatos ellenség ahelyett, hogy megtámadná a chiss fővárosait vagy rablóforrásait, a Chiss Birodalom alapjain csap le, kibővítve a Kilenc uralkodó család és a Negyven Nagy Ház közötti szakadékot. Mivel a rivalizálás és a gyanakvás ellentmondásokat vet a szövetségesek között, minden harcosnak el kell döntenie, hogy mi számít a legfontosabbnak: családja biztonsága vagy maga a Birodalom fennmaradása.

Borító:

r/StarWarsLeaks - Star Wars: Thrawn Ascendancy - Greater Good (Book 2) cover reveal

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Theory time. Ugye azt tudjuk, hogy a trilógia a Chissek IR-ben betöltött politikai szerepét boncolgatja, és az ellenségeikkel szembeni harcokat. Mi van, ha a trilógia azzal fog zárulni, hogy Thrawn elmegy a Birodalomba? Ezzel tulajdonképpen nem két trilógiát kapnánk, hanem egy 6 részes Thrawn sorozatot.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
6 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Theory time. Ugye azt tudjuk, hogy a trilógia a Chissek IR-ben betöltött politikai szerepét boncolgatja, és az ellenségeikkel szembeni harcokat. Mi van, ha a trilógia azzal fog zárulni, hogy Thrawn elmegy a Birodalomba? Ezzel tulajdonképpen nem két trilógiát kapnánk, hanem egy 6 részes Thrawn sorozatot.

Spoiler

Ha jól tudom, az első részben benne van Thrawn találkozása Anakinnal, szóval az elmélet megalapozott. :)

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Whill írta:
  Spoileres tartalom megtekintése

Köszi, ezt eddig nem is tudtam. Te előrendelted?

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ez a trilógia az SW galaxis egy teljesen más szegmensét mutatja be? 

Igen, az ismeretlen régióban fog játszódni. 

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Szóval még nem jelent meg egy része sem? A korábbi Thrawn könyvek akkor mind "utózmányok"? :D 

Majd december 9.-én jön. Ez lesz a prequel.:D 

Itt írtam róla röviden: https://starwarsempire.blog.hu/2020/11/25/konyvek_2020_dec

Szerkesztve: - Iqvi

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Most tartok a negyvenhetedik oldalnál, és eddig nagyon jó a könyv. A magyarázat az IR hiperűrútvonalainak járhatatlanságára pedig zseniális!

Hozzászólás ideje:
2020. 10. 29. - 17:48, Bence1997 írta:

A 2. rész címe: Thrawn Ascendancy - Greater Good lesz, és 2021. május 4. -én fog megjelenni. A szinopszis:

Thrawn legújabb diadala még mindig a vállán nyugszik. Annak ellenére, hogy győzelemre vitte a Chisseket és dicsőséget hozott a Mitth házba, a Chiss Birodalom valódi veszélyét még nem sikerült megszüntetni. Ellenségeik nem küldenek fenyegetéseket, ultimátumokat, vagy tömeges hajókat a Káosz szélére. Fegyvereiket mosoly és nagylelkűség takarja - szabadon felajánlott ajándékok, feltétel nélkül nyújtott szolgáltatások.

A Birodalmon keresztül, a látszólag következménytelen események beharangozhatják a Chissek végzetét. Amint a Thrawn és az Expanziós Flotta az ellenséges terv feltárását végzi, rátalálnak egy hűvös igazságra. A titokzatos ellenség ahelyett, hogy megtámadná a chiss fővárosait vagy rablóforrásait, a Chiss Birodalom alapjain csap le, kibővítve a Kilenc uralkodó család és a Negyven Nagy Ház közötti szakadékot. Mivel a rivalizálás és a gyanakvás ellentmondásokat vet a szövetségesek között, minden harcosnak el kell döntenie, hogy mi számít a legfontosabbnak: családja biztonsága vagy maga a Birodalom fennmaradása.

Borító:

r/StarWarsLeaks - Star Wars: Thrawn Ascendancy - Greater Good (Book 2) cover reveal

Előre hozták a megjelenést április 27-re.:D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával korábban, Iqvi írta:

Előre hozták a megjelenést április 27-re.:D

Akkor valószínűleg már a nyáron olvashatjuk magyarul. :)

Hozzászólás ideje:

Ez a canon-féle Thrawn, mint karakter, nekem sokkal jobban bejön, mint az "erdeti" Legends-féle. Sokkal koherensebbnek és kidogozottabbnak érzem. 

A könyv pedig zseniális, már a felénél tartok. Nagyon furcsa egy olyan Sw-könyvet olvasni, ahol eddig egyetlen emberi fajhoz tartozó egyén sem bukkant fel.

Hozzászólás ideje:

Én most úgy érzem, Zahn ezzel a könyvvel sokkal jobbat alkotott mint a Thrawn: Árulással. Sokkal szabadabban alkothatta meg a sztorit, mert nagyobb az időkerete.

Hozzászólás ideje:

Gondolom, szabad kezet is kapott, mert a történet nem igazán érinti a főbb SW-os eseményeket. Nekem is fura úgy SW-ként olvasni, hogy tulajdonképpen alig van köze a messzi-messzi galaxishoz. De az tény, hogy a könyv remek, gyorsan elolvastam. Rég nem olvastam a legendákbeli könyveket, amelyekben Thrawn szerepel, de nem igazán emlékszem, hogy markánsan eltérne a "két" karakter egymástól. Persze a korábbi történetek kánonból törlése adhatott Zahnnak annyi mozgásteret, hogy többet tudott alakítani a karakteren. Valószínűleg soha nem lesz egyik Köztársaság barátja sem, de összességében inkább pozitív, mint negatív figura. 

Hozzászólás ideje:

Lassan végzek a könyvvel, és szerintem újraolvasom a Szövetségeket, mert konkrétan megkaptuk a Köztársasági szál előzményét és közvetlwn folytatását. A konfliktus a Chissek és a Nikarduniak között nagyon érdekes, egyfajta hidegháborús helyzetet vázolt fel Zahn, ahol a chissek a sajág külpolitikai elveik miatt kb tehetetlenek lennének ha Thrawn nem lenne. A családrendszere az adoptációval szintén zseniális adalék a chissek társadalmához. Plusz érdekesség volt látni, mégha csak rövid ideig is, hogy hogyan viszonyulnak a Chissek a Kisebb Űrhöz. Érdekesek a technológiai eltérések. Zseniális regény, zseniális!

Hozzászólás ideje:

Elolvastam, nekem nagyon tetszett, egy remek felvezető a trilógiához. A Thrawn színvonalát azért nálam nem éri el, de a folytatásainál ez a könyv egyértelműen jobb. Bővebb kritikát a napokban mindenképp írok. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.