Jump to content

Star Wars: Force Unleashed - kiegészítve!


Ody Mandrell

Recommended Posts

Star Wars: Force Unleashed - kiegészítve!

 

Oldfighter hívta fel figyelmünket egy érdekes hírre, ami játékos kedvű forumtagjaink szívét biztosan megdobogtatja majd. A cikk a http://www.gamer365.hu/ honlapon, liquid jóvoltából jelent meg.

 

 

"A LucasArts tavaly jelentette be az új, a Star Wars univerzumba helyezett akciójátékát, a Star Wars: Force Unleashed-et. Akkoriban annyit lehetett tudni róla, hogy jedi-t alakítasz benne, és 2007-ben jön. Az amerikai Game Informer nem elégedett meg ennyivel, a magazin friss számában részletes bemutató olvasható a Force Unleashed-ről. A részletekből csemegézünk:

 

A sztori: A játék története az Episode III és az Episode IV közötti időszakban játszódik. Vader ráébred, hogy a Császár csapdába csalta, hogy átállítsa az Erő sötét oldalára. Nagyon-nagyon dühös lesz, de az ilyenkor bevált ?Seduxen + sör kombó, utána meg öngyilkosság? manőver helyett inkább a bosszún töri a fejét. Megszületik a terv: tanítványt kell szerezni, kinevelni, összefogni a Császár ellen, agyoncsapni az öregurat, aztán vasmarokkal uralkodni a Galaxis felett, örökkön-örökké. A tanítvány Te leszel.

 

A játék: A hangsúly az erőhasználaton lesz. Már a játék elején rendelkezel pár jópofa képességgel (Force Speed, Force Push, Force Lightning...) ezek később erősödni és bővülni fognak. A erő-képességek energiát használnak, az egyszerűbbeket (pl. a lökést) rögtön nyomhatod, a bonyolultabbakra viszont várni kell egy kicsit, amíg elsülnek. A filmekben látottakhoz képest jóval durvább dolgokra lesz képes az Erő, a gondosan kifejlesztett Force Push például nem szimplán meglöki az ellenfelet - inkább úgy fog kinézni, mintha ágyúból lőtték volna ki a szerencsétlent. Az irányítás a Midway pszi-képességeket középpontba helyező Psi-Ops című opuszára fog hasonlítani.

 

Az erőhasználat mellett kapunk sok fényszablyás akciót is, lesznek például párbajok: Vader tanítványaként aktív rész vállalsz a Jedi rend maradékának kiirtásában, így több, a prequel-trilógiában látott jedivel is szembekerülsz majd. Ha ügyes vagy, a játék végére piszok erős leszel: jobban ütsz, mint Vader, és jobban villámozol, mint a Császár...

Nem a tanítvány lesz az egyetlen játszható karakter, néhány misszióban állítólag magát Vader nagyurat terelgetheted.

Érdekes mellékág: nevelhetsz Rancor-t. Igen, egy olyan dögöt, aminek a nyakára az Episode VI-ban Luke ráejtette az acél istállóajtót. Etetheted, babusgathatod, és a szolgálatodba állíthatod. Ha drága Rancor-tápot adsz neki, és rendszeresen fésülöd, a csatában is segít.

 

A technológia: A Force Unleashed a LucasArts új technológiai fejlesztéseinek ad otthont. Belekerül a dinamikus, a szituációkhoz okosan igazodó animációs rendszer, az Euphoria Engine és pálya anyagaihoz különféle jellemzőket hozzárendelni képes DMM (Digital Molecular Matter). A DMM leginkább a látványos rombolást szolgálja: ha nekihajítanak egy fémfalnak, akkor lepattansz róla, ha viszont fába vágnak bele nagy erővel, akkor az szilánkokra mállik, kettétörik, vagy elhajlik - annak megfelelően, hogy milyen szögből, és milyen erővel repültél neki.

 

A hangulat: A felturbózott erőhasználat durva, nagypályás csatákat eredményez majd. A fejlesztők szerint a Force Unleashed a következő játékokhoz / filmekhez hasonlítható leginkább: Ninja Gaiden, God of War, Matrix, 300 - mindez Star Wars köntösben, persze.

 

Megjelenés 2007 őszén, Playstation 3, Xbox 360 és PC platformokra".

 

Közben felkerült az sw.com -ra egy válogatás, mely a játékban szereplő karakterekről és helyszínekről mutat be képeket.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Jól hangzik. Bár ez is úgy tűnik, ilyen tojok az EU-ra mű lesz, meg a kb tojok a filmre is (Vadernek tanítvány, azannya, és a két Sith szabály?). Ennek ellenére várom, kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Talán egy újabb Jedi Knight generáció, csak most Dark Jedi Knight köntösben.

Link to comment
Share on other sites

A cikk szerint lesz PC-re. Egalábbis alulra az van írva...

Az legalább lesz.

Az EP3-ra meg tesznek. Ha nem jön meg az eszük ruházhatok befele egy PS2-re.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó, hogy végre újra megjelenik valami pc-re!

 

A Lucasarts.com ezt írja ennek a gamenek a megjelenéséről:

Availability: November 2007

Platforms: Next-Generation Platforms, Playstation 2, PSP, Nintendo DS

:pfff:

Edited by lokatelli
Link to comment
Share on other sites

Venni kell konzolt! Sokkal nagyobb élmény azzal játszani, persze ez pénzkérdés is. :pfff:

Hát ezzel vitáznék. FPS-t sokkal nagyobb élmény klaviatúra+billentyűzeten nyomni. RTS nem is tudom, hogy létezik-e konzolra, de ha igen, hát nem hiszem, hogy nagy élmény lenne egér nélkül bazirgálni. Szimulátor? Kizárt.

Ott max a TPS-ek produkálhatnak, de én azokkal is hadilábon állok sokszor az irányítás miatt. Eddig csak a Resident Evil 4-el voltam kibékülve.

Link to comment
Share on other sites

Nekem nem sikerült még megtanulnom kezelni, pedig viszonylag sokszor van alkalmam játszani. De egyszerűen nem megy.

Képminőség, hát, ha rákötöm a projektorra a gépet, akkor az is tud minőséget produkálni, főleg ha a megfelelő vas dorombol a ház alatt.

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Venni kell konzolt! Sokkal nagyobb élmény azzal játszani, persze ez pénzkérdés is. :pfff:

Azért lényegesebb többre képes egy PC mint a legtöbb konzol.Mindig is távol álltak tőlem Joystict-os böszmeségek.

Ugyan mitől másabb a hangélmény egy playstation-nek, vagy a képminősége?Akárhova rákötheted a PC-t, nem beszélve arról hogy a PS3-nak plazma tv kell.És ugye a multiplayer szintje egyenlő a nullával.

Link to comment
Share on other sites

Láttam már konzolt eleget, sőt, a legújabbakat is. Ha jó rendszered van, a PC a nyomába se érhet. Azok játékra vannak kitalálva (főleg az új XboX-nak észveszejtő a képe), míg a PC-nek ez csak egy "mellékterméke". Persze nem muszáj azon játszani, csak szerintem ne mond, hogy többre képes egy PC mint egy konzol (játék terén), mert ez egyszerűen nem igaz.

Link to comment
Share on other sites

Ez tény, mikor kijön egy új konzol, veri a PC-t játék terén, hiszen azok tényleg arra vannak kitalálva (ezért sem vagyok kibékülve velük, mert PC-vel sem játszok túl sokat, tehát ki nem dobok több százezret csak játékkonzolra). Viszont 2-3 éven belül egy konzol elavul, a PC meg leveri. Ezt konzolfejlesztőktől olvastam. Valahogy úgy van, hogy a konzol az első évben magsan a csúcson van (ez most pillanatnyilag az XBox 360, a PS3-at nagyon elbaxták a terjesztésnél), aztán felzárkózik a PC (már most jönnek a next gen cuccok, mint GForce 8-as széria, 2-4-sok magos procik, fizikai gyorsító kártya - bár ez tök felesleges, ha van többmagos procid -, directx 10, etc-etc), ilyenkor együtt mennek, de a PC fejleszthetősége miatt (mind fejlesztő, mind felhasználó szinten) a 3. év felé a konzolok alul maradnak. Ekkor persze már készülnek az új konzolok.

Csak hát ebben meg az a poén, hogy kidobsz 2-3-400 ezret (most nem tudom, mennyibe kerül egy vadi új, gyári X360 vagy egy PS3), aztán három év múlva újra költhetsz ugyan ennyit az új konzolra. Míg PC-n egyszer befektetsz 400 ezret, és abból az adott év erőművét már össze lehet dobni (most akarok majd új gépet venni, úgyhogy kiszámoltam), aztán az kevés ráfordítással akár 10 évig is elvan. Három évente egy proci/alaplap csere, három-négy évente egy videókaresz csere, mellékesen pár giga + memo, aztán vígan elvan a gép (vinyó, monitor, hangfalrendszer, egyéb hardver frissítése meg csak akkor, ha bekrepált valami).

És még egy előny PC terén. Ha a konzol bekrepál, nagy valószínűséggel vagy egy vagyon az adott alkatrészt cserélni, vagy dobhatod ki az egészet a francba (húgom pasijának elfüstölt valami a 360-asán, aztán annyit kellett fizetnie a javításért, mintha vett volna egy újat - mivel valami alapvető gyári hiba volt, ezért azzal sem járt volna jobban. Egy haveromnak meg a PS2-esében szállt el valami, erre meg közölték, hogy jobb, ha vesz egy újat). PC-nél ha valami elszál, elég csak a hibás alkatrészt cserélni, ami még mindig olcsóbb, mint az egész cuccot lecserélni (ráadásul ha még garanciális is :D).

Edited by Dzséjt
Link to comment
Share on other sites

Azért lényegesebb többre képes egy PC mint a legtöbb konzol.Mindig is távol álltak tőlem Joystict-os böszmeségek.

Ugyan mitől másabb a hangélmény egy playstation-nek, vagy a képminősége?Akárhova rákötheted a PC-t, nem beszélve arról hogy a PS3-nak plazma tv kell.És ugye a multiplayer szintje egyenlő a nullával.

Kiegészités: Magas felbontásu képmegjelenítő kell :D

A PS3 már alapból Blu-Ray lejátszóval jön ki, míg az X-box 360-ashoz meg már lehet venni kieg.-nek HD-DVD meghajtót.

Edited by Oldfighter
Link to comment
Share on other sites

Hajrá pc.Én 99 %-ban FPS-t nyomok ahhoz meg kell az egér és billentyű.Bár azt mondja egy haverom, hogy meg lehet tanulni.

Dzséjtnél van az igazság.A konzol csak ideig-óráig veri a pc-t.Most az xbox 360 a csúcs(állítólag eszméletlen szép képe van) konzol, de egy pc-vel nem veszi fel a versenyt.A Doom 3-at le kellett butítani xbox-ra mert gyenge volt hozzá a hardvere.Pl nincs sok ram benne.Ha pedig nagyfelbontású textúrát használnak(amitől szebb, élesebb lesz), irdatlan mennyiségű ram kell.A pc-be veszek még 1 GB-ot, de konzolba nem lehet.Egy Directx 10-es kártyával ,egy Core 2 Duo procival, 2GB Ram-mal felszerelt pc már veri is az XBOX 360-aa, képminőség terén.A Crysis lesz a csúcs.

1900x1600 felbontás, 8x antyaliasing bekapcsolva, és a konzol megy a levesbe.

Nem nézem le a konzolt de csak bizonyos játékra alkalmas.

Link to comment
Share on other sites

Csak a Pc-vel az a gond hogy ha megjelenik valami újabb dolog ami már nem működik a jó öreg video kártyával és a legközelebbi játéknál megint be lehet vásárolni mert nem fog futni az amúgy is feltuningolt gépen ezért valamivel hasznosabb a konzol csak ott meg a játék méregdrága és még kalózkodni sem érdemes. - (ez egy mondat :D )

Edited by Darth Fuge
Link to comment
Share on other sites

Miért Fuge, ez nincs így a konzolnál? Megjelent az X360, kénytelen vagy megvenni, ha játszani akarsz az új Box játékokkal.

Annyi a különbség, hogy ha én most veszek egy G8800-ast, az öt év múlva is elfuttat játékokat, igaz, vissza kell vennem majd a grafót, meg miegymás, de fogja vinni. Öt év múlva, már XBox 4akármennyit kell venned, hogy játszhass az új játékkal, mert még butítási lehetőséged sincs.

 

Amúgy tényleg szép képe van a 360-asnak, volt alkalmam megcsodálni a Call of Duty 3-at, hát leszédültem a székről. Aztán majdnem visszaültem, de akkor elém került a Rainbow Six: Vegas, és a padló alá olvadtam gyönyörömben (más kérdés, hogy PC-n is legalább ilyen szép, ha nem szebb az a játék a képek és videók alapján, de mivel a PC verziót még nem láttam futás közben, arról nem tudok nyilatkozni isten igazán). Meg még játszhattam a Gears of Warral, az már a kegyelemdöfés volt. Szóval most tényleg ez a csúcs, de már nem sokáig. Amint elterjed rendesen a GForce8-as széria, és a készítők is elkezdik igazán kihasználni a DirectX10-ben rejlő lehetőségeket, valamint a többmagos procik számítási kapacitását, akkor a Microsoft és a Sony nekiugorhat az új konzoloknak.

 

Kalózkodás: az XBox 360-at nem túl nehéz másolni, húgom pasija kilószámra másolja a játékokat. A PS3 már babrásabb, de azt sem lehetetlen feltörni. Más kérdés, ha chippelteted (vagy mi a szakzsargon erre), ahogy hallom, jelentősen romlik a konzol életének időtartalma. De jó, hogy isten feltalálta a crackot és a daemon toolst/alcoholt :D

Link to comment
Share on other sites

Velem meg úgy van hogy ami játékom van az mind fut kivéve a Splinter Cell 4-et mert ahhoz új vidkártya kell. Majd lesz mert amúgy is terveztem hogy veszek egy újat.

Konzollal, XBox-szal meg PS-sel meg nem is találkoztam még egyszer se.

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information