Jump to content

Zene


Ody Mandrell
 Share

Recommended Posts

 • 11 months later...

Joe Shirley lesz a sorozat zeneszerzője. Ludwig Goranssson az Instagramján ezt írta: "Nagyon izgatott vagyok, hogy végre megoszthatom a Book of Boba Fett fő témáját. Mindig nagyszerű együtt dolgozni Jon Favreauval, Robert Rodriguezzel és Dave Filonival a Lucasfilmnél. Végül, köszönöm a barátomnak, Joe Shirleynek, hogy egy hihetetlen albumot hozott létre ehhez az elképesztő sorozathoz, amely ma fog elindulni a Disney+-on."

 

A főtéma Ludwigtól alább hallgatható meg:

 

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

A részt még nem néztem meg, de a youtube-on belehallgattam a soundtrackbe. Elég érdekes, még a Mandaloriannál is jobban eltér a szokásos Star Wars-zenéktől, de tetszik. Nem is tudom, hogy volt-e már példa ilyen vokális soundtrackre (a Duel of the Fates-t kivéve).

 

Link to comment
Share on other sites

1 órával ezelőtt, ati írta:

Nem tudom mi volt a baj a mandalori stáblistás jelenetében hallható zenével.

Az, hogy az a The Mandalorian stáblistás zenéje, nem a The Book of Boba Fetté. Amióta készülnek sorozatok és spin-off sorozatok, mindig más a zenéjük, még ha ugyanaz is szerzi.

Link to comment
Share on other sites

2 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Az, hogy az a The Mandalorian stáblistás zenéje, nem a The Book of Boba Fetté. Amióta készülnek sorozatok és spin-off sorozatok, mindig más a zenéjük, még ha ugyanaz is szerzi.

Szerintem ati a stáblista végi jelenet zenéjére gondolt, amikor Boba elfoglalta a trónt :) a Bad Batch is átemelte a TCW-s Bad Batch témát, most is lehetett volna ilyet csinálni akár

Link to comment
Share on other sites

Ja értem, bár ez sem változtat azon, hogy az a The Mandalorian zenéje, és általában a spin-offok saját zenével dolgoznak, ez a jelemzőbb, pláne, ha főtémáról van szó. Star Trek, Stargate, NCIS, CSI, Battlestar Galactica, Babylon 5, Buffy stb - akárminek van spin-offja, az más zenével dolgozik, még akkor is, ha a fősorozatban volt back door pilotja. Ennek ellenére a TBoBF-ben is hallható a mandis "Boba Fett téma".

Link to comment
Share on other sites

20 órával ezelőtt, Whill írta:

Nem is tudom, hogy volt-e már példa ilyen vokális soundtrackre (a Duel of the Fates-t kivéve).

Az előzmény trilógiában elég sok a vokális zene a Duel of the Fates-en kívül is, de az azért mégiscsak más mint ez, más célt is szolgálnak. Másrészt míg Ludwig Göransson Boba Fett témájában csak hümmögnek, John Williams valódi szöveget, szanszkrit szavakat írt a kórus számára. A 3. részben van a legtöbb olyan zene amiben van vokál/kórus. Pl. ilyen a Grievous theme, Anakin's Dark Deeds vagy a Battle of Heroes is. Ja és ami még eszembe jutott a Marauders Arrive a Solo - Egy Star Wars történetből. Ott meg bolgár női vokalisták énekelnek.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

Mindenképpen említést akartam tenni a zenéről is. Bár a Luke téma nem most készült, hanem még a Mando 2. évad évadzárójához, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire ütősre sikerült! Ehhez párosult egy kiváló, már-már Giacchinot idéző zenei aláfestés a 6. évad végén lévő döntéshez, ami nála instant libabőr, valahányszor meghallgatom. Mindemellett nagyon jól sikerült a régi témák zenei integrációja is, mind az Erő téma mind pedig Yoda témája gyönyörűen szólt most is, szerves részét képezve az epizódhoz írt soundtracknek. És minél többet hallgatom, annál jobban tetszik a Book of Boba Fett alaptémája is. Szóval minden elismerésem Ludwignak és Josephnek! :clap: 

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information