Jump to content

1x03 - The Twins


Recommended Posts

3. rész - The Twins / Az ikrek

 

3v.jpg

 

Írta: Hiromi Wakabayasi

Rendezte: Hiroyuki Imaishi

 

Helyszín: Tatooine

 

Szereplők:

Karre - Junya Enoki / Neil Patrick Harris

Am - Ryoko Shiraishi / Alison Brie

B-20N - Tokuyoshi Kawashima / Jonathan Lipow

R-DUO

 

Érdekességek

- "Japán vagyok, így számos helyen látom meg azokat a japán elemeket, amelyeket az amerikai módi szerint ültettek a Star Warsba. Ez előtt szerettem volna tisztelegni ezzel a projekttel". - Hiroyuki Imashi ("Az Ikrek" rendezője, Trigger)
- " A Trigger a kezdetektől fogva valami igazán eredetit akart alkotni, de legalább ennyire koreografáltat... és nagyszabásút... és túlzót." - James Waugh (executive producer, Lucasfilm Ltd.)
- "Az egész kardpárbaj a fejemből pattant ki! [nevet] Elég sok harcjelenet ötlete van a fejemben". - Hiroyuki Imashi ("Az Ikrek" rendezője, Trigger)

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ne ez egy fokkal jobb volt, mint a korábbi epizód DJ Büntetés rendezésében.

De továbbra is csak az első, ami ér valamit nálam. Említettem Tartakovsky-t és csak 3 részen vagyok túl, de nem lesz meg a színvonala. (Számomra!)

Ez van. Elkínlódok vele, mert nem nagy lélegzetvételű az évad, de most már kicsit kevésbé lelkesen várom a holnapi részt!

Link to comment
Share on other sites

Hát ez valami fantasztikus volt, eddig ez élveztem a legjobban az évadból, úgy, hogy nekem az első kettő is tetszett. Ennél a sztorinál éreztem leginkább azt, hogy egy Star Wars alkotást gondoltak újra, ahol tényleg új köntösben mutatnak valami olyat, aminek a kontúrjait már ismerhetjük, csak teljesen másképp. Az első epizódnál sokkal inkább a japán hangulat dominált, míg a második részre hangsúlyosabbak lette a SW elemek, de az egy annyira szokatlan szituációban mutatta be a messzi-messzi galaxist, hogy emiatt voltam egy kicsit távolságtartóbb. Itt viszont, szinte már az első képkockáktól kezdve éreztem azt, hogy ez egy SW mű. Az első képek, a páncélokkal, a helyszínekkel, már rögtön a sequel trilógia hatását éreztették bennem és aztán erre kaptunk egy még látványosabb és egyben még egyértelműbb utalást is a rész végén a kettéhasított csillagrombolóval. Közben ott volt a Luke - Leia párhuzam is az ikrekkel, de itt úgy oldották meg, hogy a Saga gerincét képező jó és rossz, világos és sötét oldali szembenállásokat belesűrítették az ikrek karakterébe. Emiatt külön érdekes volt az a néhány elejtett kis infó morzsa a múltjukat illetően, hogy mind a kettejüket a sötét oldallal alkották meg, mert aztán a rész végére nekem az volt az érzésem, hogy nem csak a fiú, de a lány is inkább a jó oldal felé tendál, vagy legalábbis sikerült megmenteni, önmagától. Ettől még érdekes lehet, hogy a droid aki megtalálta majd hová viszi és mi lesz a további sorsa, ezt a történetet és ennek a folytatását nagyon megnézném.

 

Igazából itt éreztem azt elsőnek, hogy érdekelnek ezek a karakterek, hogy mi történt velük korábban, hogyan jutottak ide és mi lesz velük a jövőben. Ezt eddig igazából egyik Visions epizód sem tudta elérni. Az is tetszett, ahogy ábrázolták ezt a konfliktust, a közepében a kirstállyal és a belőle származó erővel, ami adott esetben túl nagy és túl sok lehet ahhoz, hogy valaki kontrollálni tudja és ez egyenes út a sötét oldal felé. Hogy ebből ki tudták rángatni a csajt és a testvére végül megmentette az talán az egész sorozat eddigi legfelemelőbb pillanata volt. A kis asto droid meg nekem egy az egybe R2-t idézte meg, ahogy hűségesen mindig ott van és segíti hősünket.
 

A vizuális megvalósításról még néhány szó, az epizód stílusa nagyon jól sikerült. Megvoltak a kissé túlzó japán elemek, az elrugaszkodottság, ezt leginkább a végső csatában éreztem elnagyoltnak, de emellett ez számomra egy ízig-vérig Star Wars kalandnak érződött. A csillagrombolók, a rohamosztagosok, az X-Wing, mind mind hozzájárultak ehhez a vizuális élményhez. Egyébként nagyon jól eltalált képeket is kaptunk, egyrészt a kettévágott csillagromboló látványa még mindig hidegrázós, másrészt nekem az is nagyon tetszett, mikor oldalról mutatják őket a nagy szembenállásban közöttük a kristállyal, egyik kék, másikuk vörös energiát sugározva felé. Itt gyakorlatilag egy képbe összesűrítve ott voltak azok az érzelmi hangsúlyok amelyekkel az epizód során játszottak. A legjobb kép szerintem viszont a fináléban volt látható az ikernapokkal. Ez a Star Wars védjegye számomra, annyira kifejező kép és a Saga teljes ismeretében annyi különböző réteg van benne (a kedvenc képem a RotS-ből). Ahogy felvirradnak az ikernapok, talán az itteni ikrek számára is van még lehetőség a felemelkedésbe, így ez egy kifejezetten reménytkeltő kép volt, ami nagyon illett a rész befejezéséhez. 
 

Eddig az az érzésem, hogy mindig kellemesen tud meglepni a sorozat és most először éreztem úgy, hogy ennek az alternatív megközelítésnek abszolút van létjogosultsága, az előző részek egyedi alkotói vízióin túlmenően is. Ha így folytatják a végére abszolút más szemmel fogom nézni a sorozatot.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
20 minutes ago, Ody Mandrell said:

Nem tudtad? Kylo Ren cilli-villi cuki fej volt. Há' nem úgy nézett ki? :D Szerintem ha Quasimodo lett volna Kylo Ren akkor is ezt mondanák rá. :D 

Ren nem az esetem, de elismerem jóképűségét.:P

Link to comment
Share on other sites

  • Ody Mandrell changed the title to 1x03 - The Twins
  • 1 month later...

Egész jó volt. Egyfajta alternatív eredeti trilógia. Gondolom az ikrek Luke és Leia megtestesítői. Csak így a lány töltötte be Vader szerepét is.

Azokra a korai koncepciókra emlékeztetett, melyekben Luke átállt volna a sötét oldalra és Leia lett volna a 7-8-9 főszereplője, valamint az ő konfliktusukat tették volna középpontba.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information