Jump to content

Mike Chen: Brotherhood


Recommended Posts

A könyv 2022. május 10-én fog megjelenni Amerikában. A történet az AOTC és a TCW mozifilm eseményei között foglal majd helyet. :)

 

star-wars-books-brotherhood.jpg

 

 

A Klónok háborúja elkezdődött. Csatavonalak húzódnak szerte a Galaxisban. Minden egyes bolygóval, amely a Szakadárok sorát gyarapítja, a Jedi Rend által őrzött béke lassan kezd kicsúszni a kezük közül.

 

Miután egy robbanás kárt tesz a Kereskedelmi Szövetség drágakövén, Cato Neimoidián, a Köztársaságot kezdik el vádolni és a bolygó törékeny semlegessége veszélybe kerül. A jedik Obi-wan Kenobit küldik oda, a Rend egyik legtehetségesebb diplomatikus elméjét, hogy kivizsgálja a gazságot és tartsa egyensúlyban a helyzetet amely vészesen kezd megváltozni. Ahogy Obi-wan nyomoz a Neimoidiak hősi őrével, a szakadárok ellen találja magát akik azt szeretnék, ha a bolygót magukhoz csatolhatnák - és megérzi Asajj Ventress ördögi kezét a ködben amely a bolygó körül kering.

 

A kialakult káosz közepette, Anakin Skywalkerből jedi lovag válik. Annak ellenére, hogy Obi-wan egyedül utazik - és régi mestere figyelmeztetése, hogy most hallgasson rá - Anakin önfejű elhatározása nem akadályozza meg őt abban, hogy elrontsa a bulit és magával vigyen egy ígéretes de gondterhelt ifjoncot.

 

Anakin, aki egykor Obi-wan padawanja volt, most egyenlő félként találja magát - de legfőképp bizonytalan helyzetben az őt felnevelő férfival szemben. A közöttük lévő súrlódás felerősíti a veszélyt a körülöttük lévők számára. A két jedi lovagnak egy új módszert kell találnia ahhoz, hogy együttműködjenek - és gyorsan kell tanulniuk, hogy megmentsék Cato Neimoidiát és a népét a háború tűzétől. Hogy legyőzzék a rájuk leselkedő veszélyt, tovább kell nőniük a mester-tanítvány kapcsolaton. Testvérekké kell váljanak.

 • Like 2
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Ez a regény is érdekesnek tűnik. A Cato Neimoidi-i adalékok mellett olyan jelentősebb állomásokat is megismerhetünk, amik a TCW-ből kimaradtak. Pl. Anakin lovaggá válásának körülményeit, vagy Ventress első találkozását a Jedikkel. Az is lehet, hogy most megismerjük a Kánon magyarázatát Obi-Wan Ep3-as szövegének, amikor azt mondja Anakinnak, hogy "Az a dolog Cato Neimoidián nem számít." :D 

 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Kicsit háttérbe szorult a Luke-Lando könyv mögött, de ezt is nagyon várom. Alapból szívesen látok minden TCW-tartalmat, főleg így, hogy végre megkapjuk a kánon verzióját Anakin lovaggá válásának. Mike Chen írta az egyik legjobb történetet a Birodalom Visszavág novelláskötetbe, így az írói kvalitásaival kapcsolatban sincsenek kétségeim.

Link to comment
Share on other sites

Mindenképpen várós darab lett. Örülök, hogy végre a kánonban is megismerjük Anakin lovaggá ütését és az első találkozót a két jedi és Ventress között. És Cato is egy érdekes helyszín, pláne, ha esetleg megtudjuk végre, mi történt ott. Az író alapján erre minden esély meglehet - twitteren írta a szerző, hogy nagy PT rajongó.

 

Nem tudom, hogy Grievous feltűnne -e esetleg, de ha nem, akkor már csak ő hiányzik a palettáról. Miképp jelent meg a klónháborúkban? :)

Edited by Bence1997
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 6 months later...

Mike Chen: Brotherhood

 

A könyv remekül meséli el az átmenetet a Klónok támadása és a Klónok háborúja között. Sőt, talán még egy kezdő TCW történetnek is elmehetne. Nagyon élveztem a könyvet, amely betekintést nyújt a háború elejébe. A történet bemutatja számunkra, hogy mi volt az az átmenet, amely végbement. Miképp lettek a jedik a Köztársaság hadseregének tagjai? Hogyan találkozott elsőként Anakin és Obi-wan Ventress-el? Miért is kapott Anakin padawant? És az egyik legfontosabb kérdés: Tulajdonképpen mi is történt a Cato Neimoidián? És vajon Anakin valóban 10-szer mentette meg Obi-wan életét vagy utóbbinak igaza van és a Caton történtek nem számítanak? Minderre és talán még egy kicsikét többre is gyönyörűen választ ad a Brotherhood c. könyv.

Röviden a történetről: Cato Neimoidia sérülést szenved el, ami miatt valamiért a Köztársaságot kezdik el gyanúsítani. Obi-wan önként vállalkozik a feladatra, hogy kiderítse mi is történt pontosan. Az eközben frissen lovaggá ütött Anakint saját küldetésre küldik. Obi-wan Caton lévő nyomozása csavarokkal és fordulatokkal van megtűzdelve, amelynek következtében bajba kerül, ezért Anakinon a sor, hogy kisegítse mesterét.

A könyv rendesen bemutatja a neimoidiak kultúráját, a POVok között pl. fel is tűnik egy neimoidiai őr, aki szerves részét képezi a történetnek. Illetve a jedik oldaláról van egy másik szereplő, akinek sorsa nagyon izgalmas - nagyon picit hasonlított a története Luke Ep8-as sztorijához, de csak egy nagyon picit - és a végén is érdekes fordulat keletkezett körülötte.

 

A történet nagyjából a Queen's Hope c. könyvvel fut párhuzamosan, a kettő egy duológiát alkot, de külön-külön is fogyaszthatóak, az író szerint nagyon apró kapcsolatok vannak a két mű között - pl. feltűnik egy karakter, aki elvileg mind a két könyvben szerepel.

Ventress bemutatkozása érdekesen van bemutatva.

 

Az író rengeteget merített a régebbi művekből. A ROTS regényváltozatából egy konkrét témát át is vett - nem olvastam még a ROTS regényváltozatát - de vannak itt utalások a kánon régebbi műveire - pl. Mester és tanítvány - és az egész szinte szerves részét képezi a TCW kezdetének. Van 1-2 dolog áthozva a régi CW sorozatból megemlítés szintjén.

A könyv egyben folytatása az AOTC-nak, de közvetlen előzményt is ad a TCW-nek. Aki elolvassa a könyvet, érteni fogja.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 5 months later...

Múlt hét csütörtökön érkezett meg a könyv, tegnap estére sikerült is elolvasnom az egészet. Szerintem nagyon jó könyvet kaptunk, az író jól ír, olvastatja magát a regény.

Érdekesnek hatott a mi volt az az esemény, ami nem számított a Cato Neimoidián, de nem gondoltam volna, hogy ennyit kilehet hozni a dologból. Morális kérdések, politika, titkos viszony, testvériség és sok egyéb más témát feszeget az író, Obi-Wan és Anakin még mindig nagyon jó, de a két neimoidi, Ruug és Ketar mint két ellenpólus is érdekesek voltak. A Jedi ifjonc Mill Alibeth szintén jó, Anakinnal való kapcsolata előrevetíti Yoda jövőbeli döntését, miszerint Anakin kapjon egy padavant. Ezeken kívül rengeteg easter egg-et tartalmaz a könyv, a napsárkányos vetülettel szépen megidézi a ROTS regény változatát, megemlíti pl: Mace Windu Dantuini misszióját a CW-ből és hasonlók, de rengeteg kánon műre is van utalás, igazi nagy betűs EU mű ez. Végre megkaptuk Ventreess és a két Jedi első találkozását is. Amit hiányoltam belőle, hogy a lovaggá ütés ceremóniáját szívesen olvastam volna részletesen is, ahogy a CW-be láttuk, és Anakin sebhejének megszerzése adta volna magát szerintem, mikor elsőnek összecsapnak Ventreess-szel, de ami késik, nem múlik :D 

És való igaz, az a dolog a Cato Neimoidián nem számít, Obi megmentette volna saját magát ott abban a helyzetben, de azért nem bánta hogy Anakin megjelent a bolygón végtére is :D 

Mike Chen-től szívesen olvasnék még SW könyvet! Ezzel végre beértem a magyar megjelenéseket (elmúlt hónapokban daráltam a könyveket) így az összes magyarul megjelent Star Wars könyvet sikerült eddig elolvasnom, most jön egy kis pihi, várjuk a Shadow of the Sith-et :) 

 • Meglepő 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information