Ugrás a kommentre

Sorozatok

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Bomarr nehéz a TW hangulatához hozzá szokni, az már tuti. Az elején nekem sem tetszett, de egyre jobb lesz, a 3-4. meg kifejezetten zseniális.

Ráadásul én ezzel kezdtem és nem a dokival, és így egy csomó dolgot nem értettem...

Ja és Riddick ha már úgyis szereted a Doki zenéjét is, ez is tetszeni fog. :D

http://www.youtube.com/watch?v=UJd5ldQXJdo

Szerkesztve: - kudar
  2011. 10. 14. - 15:01, kudar írta:

Torchwood:

Spoileres tartalom megtekintése

A zene állat, és mintha már hallottam is volna. (Nem volt belőle részlet a Dokiban?)

Szerkesztve: - Darth Riddick
Hozzászólás ideje:
  2011. 10. 14. - 15:34, Bomarr írta:

Torchwood

Hozzászólás ideje:

Bomarr, Riddick:

Hozzászólás ideje:

Torchwood

Pedig már a Doktorban is eléggé nyílvánvaló volt, hogy

De inkább az 5-6. évadról írj. :D

http://www.youtube.com/watch?v=fYSij6houls

Hozzászólás ideje:

Torchwood

Hozzászólás ideje:

Akkor az ígéretek szerint Doctor Who V. évad spoilermentesen.

Azt tudni kell, hogy az előző évadhoz képest a stábban komoly változások álltak be. A korábbi vezető író (Russell T Davies) távozott, helyét pedig átvette Steven Moffatt, aki korábban csupán pár részt írt (pl. a remek "Pislantást"). De ennél ő picit több is lett: producerként gyakorlatilag átvette a kormánykereket a show felett. Hogy milyen hatással lett ez a frenchise-ra? Nos az ötödik évadig a Doctor Who volt a sorozat amit kedveltem. Innentől viszont ez lett a sorozat amiért odavagyok. Minden más -beleértve a korábbi Doctor Who évadokat is- csak egy nagy kihagyással követheti nálam a dobogó első helyezettjét.

Bár már az első pár epizódon is éreztem, hogy erősebb a rendezés, de a negyedik és az ötödik résszel érkező dupla-sztori ("Az angyalok ideje", "Hús és Kő") volt az aminél átszakadt nálam a gát és megadtam magam a szériának. Ez az olykor bohókás sorozat olyan sci-fi hangulatot rittyentett a képernyőmre, hogy már nem tudott lejjebb esni az állam. Ez már sokadlagos, de hogy tudták ilyen jól megcsinálni az effekteket? Tényleg nem tudtam hogy makettet, CGI-t nézek vagy a stáb beült egy űrhajóba és lefilmeztek az első útjukba eső idegen bolygót (oké, utóbbi kapcsán kétségeim vannak). Érdemes egyébként 720p-ben nézni, mert elég jól megdobja az élményt.

Mint korábban irtam én nem voltam annyira oda, ha a Doktor a történelmi korokba ruccant ki, de az ezt követő részekben még ezek is kiválóan működtek. Ami külön tetszik: Moffat nem feledkezik meg róla, hogy ez egy irdatlan hosszú széria, tele régi történettel. Azzal, hogy leporol néhány korosabb ötletet, akarva-akaratlan arra sarkallja a magamfajta rajongót, hogy pótolja be a klasszikus részeket is. A nyolcadik-kilencedik rész erre tipikus példa.

Valahol egyébként olvastam, hogy Matt Smith játéka olyan mintha magát a Doktort kérték volna fel, hogy játsza el a Doktort. Ennél jobb jellemzést én se tudnék rittyenteni. Energikus játéka minden korábbi szinészelődjét elhalványítja. Utastársai pedig valószinüleg a legjobban kidolgozott mellékszereplők a sorozat történetében. Van is egy meseszép rész: Amy's choice címmel, ami néhány meglepetés mellett mélységet ad nekik.

Az évadzáró: ez mindig kissé kínos kérdés a Doctor Who-nál, mivel az évadzáró az ahol rendszerint valami kolosszállissal akarnak előrukkolni, viszont ebből sokszor az lesz hogy a TÚL nagy fába beletörik a fejszéjük. Az ötödik zárása jó lett. Nem emiatt fogjuk emlegetni ezt se, de Moffat jól megoldotta (ellentétben a hatodikkal, ami viszont lenyűgöző lett, de erről majd később). A sok kavarás miatt mondjuk asszem még újranézem, de a szériát egyben nézve: le a kalappal. Szereztek egy rajongót.

2010-es karácsonyi különkiadás: ez az első karácsonyi Doctor Who film, ami nemcsak attól karácsonyi, hogy szenteste játszódik, hanem a sztoriban is központi szerepet kap a szeretet ünnepe. Nemcsak a legjobb Doctor Who special, de az egyik legjobb karácsonyi film. Igen, ennyire jó. Előjön a sorozat szentimentálisabb vonala és az eredmény meseszép. Az egyik főszerepben egyébként a Harry Potter filmek Dumbledore-jaként elhíresült Michael Gambon. 10-ből 11 pont a filmnek :D

Na azt hiszem kiárongtam magam. Majd máskor még futok egy hasonló kört a hatodik évaddal is.

Doctor 5x4!! :) Do not blink!! :)

Bomarr: én mondjuk már eddig is imádtam a sorit, de ez most így az 5. évadtól tényleg egész más. Tisztában vagyok minden váltással írók, stb.

Mondjuk ember legyen a talpán aki sorrendbe tudja tenni a dokikat. :D

Ja és én eddig egyik évadzárót sem találtam túlzónak, sőt pont az tetszett benne mindig, hogy ott aztán mindent beleadnak ami csak a csövön kifér.

Amúgy köszi szépen az írást, elég részletes lett. A 6.al ráérsz még messze vagyok tőle. :)

Riddick: sajnálom, de van :( (de csak a 4. évadban) :)

Hozzászólás ideje:

Végülis nálam is nagyjából ez történt: az imádat egy még nagyibb imádatba csapott át :D

Doctor 5x4

Tyúúú... és én még csak most végeztem 'A képtelen bolygó' és 'Az ördöglyuk' (2x08 - 2x09) epizódokkal.

Nagyzserű kilátások, köszi Bomarr :) tulajdonképpen akkor csak még jobb lesz az, ami eleve kiváló! :D

Hozzászólás ideje:
  2011. 10. 14. - 18:16, Darth Riddick írta:

Tyúúú... és én még csak most végeztem 'A képtelen bolygó' és 'Az ördöglyuk' (2x08 - 2x09) epizódokkal.

Ennél a két résznél mondtam először, hogy "wow, ezt meg merték csinálni?" :D

Hozzászólás ideje:

Bomarr, Riddick, kudar

Bomarr

Az Impossible Planet egyik kedvenc részem.

Amúgy októberbe jön majd a The Adventure Game 2. évadának 1. része. The Gunpowder Plot címmel.

Az 1. évadhoz hasonlóan ez is hivatalos játék lesz. ;) Az író Phil Ford, aki a Doctor Who és 2 spin-off sorozatába is írt részeket. (DW: The Waters of Mars, TW: Something Borrowed)

Doctor Who

Túl vagyok a 2. évadon.

Hozzászólás ideje:

Nézi közületek valaki a Terra Novát? A nézettségi adatokat elnézve óriási bukás lesz. 3 hét alatt két millió nézőt veszítettek és a hazai sorozatos fórumokon is csak fröcsögnek. És nem értem, hogy miért, hiszen egyáltalán nem rossz sorozat. A készítők is megmondták, hogy ez egy ilyen epizódikus családi drámasorozat lesz, akkor a nézők mégis miért számítanak másra? Szerintem egyáltalán nem érdemli meg ezt az össznépi fújjolást.

Hozzászólás ideje:
  2011. 10. 15. - 6:48, Ody Mandrell írta:

Én meg eljövök egy hétre otthonról, erre nem otthon hagytam a Castle-t? :D

2011. 10. 15. - 8:52, KisKósa írta:

Nézi közületek valaki a Terra Novát? A nézettségi adatokat elnézve óriási bukás lesz. 3 hét alatt két millió nézőt veszítettek és a hazai sorozatos fórumokon is csak fröcsögnek. És nem értem, hogy miért, hiszen egyáltalán nem rossz sorozat. A készítők is megmondták, hogy ez egy ilyen epizódikus családi drámasorozat lesz, akkor a nézők mégis miért számítanak másra? Szerintem egyáltalán nem érdemli meg ezt az össznépi fújjolást.

Én nézem, szerintem nagyon jó kis könnyed sorozat. Azt, hogy a fórumokon fröcsögnek, ne vedd figyelembe. Az divat, anélkül nem lesz férfi a tízéves (tapasztalataim alapján a nőkből hatványozottan kevesebb a f*szparaszt). Jó, nem egy csúcsminőség, nem ez lesz a következő Lost vagy 24, de a Stargate és Star Trek által hagyott könnyeden szórakoztató akció-sci-fi űrt betölti. Remélem nem kaszálják el, bár elég drága, így ha nem hozza a nézettséget, akkor... Pedig nem vártam, lehet éppen ezért jött be nagyon?

Hozzászólás ideje:

Ahogy a múlt hónapban előre lenyilatkoztam én kihagyom a Terra Novát. A dínós cuccok nem igazán tartoznak bele az érdeklődési körömbe.

Ma délelőtt úgy döntöttem lecsekkolom mit hoz ki Abrams és Nolan Dzsoni Emerson Miskával és Caviezel Jimmy-vel a Különvéleményben is felbukkanó bűnmegelőzős témából így letudtam a "Person of Interest" első három részét. Eddig az első része jött be a legjobban. Jimmy figurája (Reese) néha elég jól be tud badasodni de sajna ezt a második és harmadik részben visszább vették. Remélhetőleg később újra látható lesz amint "üt-vág és lő mindenkit" üzemmódba kapcsol.

http://www.youtube.com/watch?v=evNe9Jeh2Nc

Ettől a soritól Batmanusos Róka úr totál kibukna. :D

Hozzászólás ideje:

Ez a Terra Nova nem kezdődött valami jól. Most néztem a nyitó duplarészt. Elég szomorú, hogy ebből az ötletből (emberek a dinók között) csak egy rakás közhelyet sikerült kihozni. A fiatal sráctól a falra másztam. Egy pohár vízben megtudnám folytani olyan idegesítő volt. Voltak jó elemek is, de nem annyi, hogy azonnal töltsem a folytatást.

Supernatural - 7x04

Nagyon jó kis rész volt, annak ellenére, hogy filler-epizódnak indult (aminek mellesleg szintén ideje volt már).

Szóval jó rész volt, nekem bejött, várom a folytatást, főleg, ami a 7x06-ot illeti.

De a következő is jónak tűnik...

http://www.youtube.com/watch?v=UlhbMc8qYSA

Szerkesztve: - Darth Sky
Hozzászólás ideje:

No ezt is megéltem, fullra végeztem a 24-el. :) Ez a nyolcadik évad volt talán az mely nagyon megosztotta a tetszési indexemet. Az eleje förtelmesen pocsék volt, a vége meg zseniális. Összesítve annyit elmondhatok, hogy a sori erőssége a karaktereken és az izgalmi faktoron van, de ezen kívül a sok-sok sablonos közhely alaposan rontotta a renoméját. Jack Bauer a végére igazi gyilkológépé vált, szóval méltó helye lenne McClane mellett mondjuk egy közös filmben....esetleg. ;)

Hozzászólás ideje:

Fringe - 4x04

Hozzászólás ideje:
  2011. 10. 15. - 8:58, Dzséjt írta:

Remélem nem kaszálják el, bár elég drága, így ha nem hozza a nézettséget, akkor... Pedig nem vártam, lehet éppen ezért jött be nagyon?

Hát, a ha a nézettség ilyen ütemben esik, akkor alighanem a Flashforward sorsára jut. :(

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.