Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Szerintem nagyon is igaz ez a teória. River folyton hazudik és tettet, így nem csoda, ha itt néhány dolog nem klappol. Akárcsak a Doktor. Az régen is megvolt, muszáj nekik a spoilerek miatt. Az alakváltozásra meg nem feltétlen csak a regeneráció lehet válasz. A tudata le lett töltve, innentől kezdve ő bekerülhet egy másik ember/emberszerű idegen testébe, egy klónba, egy robotba, egy mesterséges személybe, stb. Erre válasz bőven lehet. Azután meg oda időutazgat, ahová akar. Ezen nyomon a búcsújukkal sem történik szakadás, hiszen az biztos, hogy Tasha és River ugyanaz a személy, de nem ugyanaz a személyiség, pont, mint River és Mels vagy a 11. Doktor és a többi Doktor. Kicsit bonyolult, de eme sorozat kontextusában remélem érthető, mit akarok kinyökögni. Lényegében: a 11. Doktor és River voltak egy pár. Amikor a 10. Doktorral találkozott River, ilyesmiről nem beszélhetünk, vagy - ha igaz a teória - ez ugyanúgy nem áll fenn, ha a 11. Doktor találkozik Tashával. Viszont nekem igencsak soknak tűnik a hasonlóságok mennyisége, és azok mind igencsak direkt hasonlóságok. Nem néhány kósza jellemvonásról van szó, hanem konkrétan olyan egyedi jellemzők jelennek meg Tashánál, amik River egyedi jellemzői voltak (pszichopata, tudja vezetni a TARDIS-t, leplezetlen flörtölés a Doktorral, leplezetlen szexuális vonzalom a két szereplő között -> most komolyan, hányszor láttuk a Doktort minden átmenet nélkül lesmárolni egy nőt? Ez pont fordítva szokott történni, és általában a Doktor jön zavarba tőle! Itt meg úgy cuppan rá a Doki, mintha az élete múlna rajta, és ilyet csak Riverrel tett eddig). Ez véletlennek túl sok, túl direkt, túlságosan kiszámított. Ezt Moffat tudatosan csinálta. Vagy egy River Song v2.0-t akart csinálni, ami eddig alkotási stílusát elnézve teljesen kizárt (mindig törekedett az egyedi karakterekre), vagy Riverrel vannak még tervei, amit már a The Name of the Doctorban is sugallt. Mert ahogy azt a kritikámban is megpróbáltam bebizonyítani, Moffat semmit sem írt véletlenül meg. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Nagyon tetszetős teória. Remélem megerősítést nyer. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Szerintem nagyon is igaz ez a teória. Én is efelé hajlok, mert nagyon tetszik és túl sok az egyezőség. Csak közben agyalok és keresem a hogyanokat meg a buktatókat (hogy ha mégsem így van, akkor miért nem lehetne) Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Dzséjt, elolvastam a kritikád, és azon túl, hogy nagyon jó írás, az ötlött az eszembe, hogy vajon mikor tudom majd újranézni a sorozatot, hogy ilyen szinten értsem én is az eseményeket. Mert jelenleg ettől még elég messze állok. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Én is efelé hajlok, mert nagyon tetszik és túl sok az egyezőség. Csak közben agyalok és keresem a hogyanokat meg a buktatókat (hogy ha mégsem így van, akkor miért nem lehetne) A miért ne lehetnére szerintem a legegyszerűbb válasz ez lenne: mert nem azonosak. De az a baj Moffat bácsinál, hogy akármi a válasz, azt legfeljebb csak megközelíthetjük. Aztán majd keresgélhetjük az állunk, ha végre látjuk a valódi választ. Dzséjt, elolvastam a kritikád, és azon túl, hogy nagyon jó írás, az ötlött az eszembe, hogy vajon mikor tudom majd újranézni a sorozatot, hogy ilyen szinten értsem én is az eseményeket. Mert jelenleg ettől még elég messze állok. Kösszentyű! Szerintem elég csak ezeket a részeket újra megnézni (én legalábbis csak ezeket sasoltam meg újra): 5x01 The Eleventh Hour 5x06 The Vampires of Venice 5x12 The Pandorica Opens 5x13 The Big Bang 6x01 The Impossible Astronaut 6x02 Day of the Moon 6x07 A Good Man Goes to War 6x08 Let's Kill Hitler 6x13 The Wedding of River Song The Day of the Doctor The Time of the Doctor Ezekben vannak a leglényegesebb információk, a többi már csak az "aprólék". Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Szerintem elég csak ezeket a részeket újra megnézni (én legalábbis csak ezeket sasoltam meg újra): Köszi, ez nagy segítség! Ezt a 11 részt már nem olyan lehetetlen megnézni a közeljövőben. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Talán a The Name of the Doctor is befér a sorba! Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. (szerkesztve) Dobjatok a dokira egy szavazatot, ha van pár mp-etek. Szerkesztve: 2013. December 29. - kudar Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Én a Broen (Híd) sorozatra szavaztam, szerintem a 2. évad még jobb is volt, mint az előző. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Doctor eddig szépen vezet Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Hozzászólás ideje: 2013. December 30. (szerkesztve) DW Ha a classic sorozatban a Doctor jövőbeli inkarnációi közül egyet The Beast-nek, egyet The Valeyard-nak (és talán van egy harmadik is... jaja a The Storm) neveztek, és láthatóan ezek az inkarnációk eddig még nem voltak (ugyanis mint kiderült a The War Doctor sem illik bele a képbe) akkor már a classicban is borítékolható volt a 12-nél több regenerálódás. Ezzel cseng össze a Kurátorral való találkozás is, aki a történet szerint valószínűleg szintén egy jövőbeni inkarnáció lesz. Véleményem szerint a 12 regenerációs ciklust csak azért tették bele a The Time of the Doctor-ba, hogy azok, akik ezen lovagolnak, nekik egyértelművé váljon, hogy az új érában magasról tojnak már régóta erre a "szabályra". Szerkesztve: 2013. December 30. - Darth Riddick Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. Január 1. Hozzászólás ideje: 2014. Január 1. Elhunyt a Kaliforniába jöttem Phil bácsija (James Avery). R.I.P. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. Január 1. Hozzászólás ideje: 2014. Január 1. Bírtam kiskoromban a sorozatot... RIP Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. RIP Meglestem a Sherlock első 5 percét és már azon behaltam annyira jó volt. Még várok legalább egy angol feliratra, de még azt sem találtam. Rem estére már lesz. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Sherlock Évadnyitóhoz méltó rész volt, többet nem is kell mondanom Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Meglestem a Sherlock első 5 percét és már azon behaltam annyira jó volt. Még várok legalább egy angol feliratra, de még azt sem találtam. Rem estére már lesz. Én még nem láttam a részt, de angol verzió már van hozzá, ha azt keresed (feliratok.info - oldalon). Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Sherlock easter egg Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Én még nem láttam a részt, de angol verzió már van hozzá, ha azt keresed (feliratok.info - oldalon). Igen köszi azóta már megvan, csak furcsáltam, hogy nem szinte azonnal kerül fel ehhez is mint a Dokihoz. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Sherlock 3x1 - uhh zseniális kezdés és remek felvezetés az évadra. Most akkor az sem volt igaz amit a rendőrnek mondott a kamerába? Az eleje zseniális volt, ahogy levezették hogy menekülhetett meg, de még jobb volt az emo csak elképzelése, ahogy Moriartyval röhögcsélnek a háttérben. Megható volt az egész rész, imádtam a hangulatát, na és hát hiányzott ez az egész mindenttudás. Remélem Sherlock kap egy új játszótársat aki illik hozzá. John megégetésével talán már teszteli Sherlockot. Imádom a színészt aki játsza, szóval kiíváncsi vagyok mit hoz majd ki belőle. Ja és Mycroft és Sherlock kapcsolata is marha jó volt. Jókat lehetett rajtuk nevetni. Talán kicsit többet is ezen a részen mint megszokhattuk. Mondjuk azon is hogy bánt a szüleivel. :D Itt pedig a köv rész bemutatója http://www.youtube.com/watch?v=qtGf6RvjWE4 Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Aki a magyar feliratra vár a Sherlockhoz, annak mondom, hogy ezt olvastam a BitHUmen-en: "Sajnos a sorozat fordítója egy olasz időzített feliratra vár, mert az angol elég gyatra lett. Minimum 1 hét" - nem tudom mennyi igaz belőle... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. (szerkesztve) A hosszupuskán van magyar felirat egy pár órája. 3x00. Ez az? Szerkesztve: 2014. Január 2. - Ody Mandrell Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. The Time of the Doctor Most végül is kapott bónuszba egy regenerációt a Doki, vagy lényegébe végtelen számú lehet neki? Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. (szerkesztve) The Time of the Doctor Amennyire tudjuk új ciklust kapott. Ergo újabb 12-t. (Minimum!) Szerkesztve: 2014. Január 2. - Darth Riddick Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. A hosszupuskán van magyar felirat egy pár órája. 3x00. Ez az? Nem, az való. Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. Hozzászólás ideje: 2014. Január 2. The Time of the Doctor Amennyire tudjuk új ciklust kapott. Ergo újabb 12-t. (Minimum!) Megnyugtató Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Sherlockot még nem próbáltam angol felirattal, mennyire nehéz a Doctorhoz képest? Egy hetet nem igazán szeretnék várni a magyar feliratra, de annak sem látom értelmét, hogy esetleg a felét nem értem Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Én az élmény teljessége miatt biztos, hogy kivárom a magyart. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. (szerkesztve) Sherlockot még nem próbáltam angol felirattal, mennyire nehéz a Doctorhoz képest? Egy hetet nem igazán szeretnék várni a magyar feliratra, de annak sem látom értelmét, hogy esetleg a felét nem értem Amúgy meglepően egyszerű volt, már magához képest persze. Nyilván volt pár rész ahol úgy pörgött Sherlock nyelve hogy elsőre biztos nem lehet megérteni de hát ezt már megszokhattuk. Am nem értem mi baj van az angol felirattal. Én most nézem 2x és szerintem teljesen jó. Szerkesztve: 2014. Január 3. - kudar Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Neked amúgy hogy tetszett a rész? Time of the Doctor Párszor megnéztem mire kialakult a végleges véleményem. Összességében kifejezetten tetszett. Ugyanakkor nem került be a top részek közé, néhány apróság miatt. Ami nagyon bejött: -Végre válaszok érkeznek és nem kell még évekig találgatni, hogy mi a Csend, mi az Első Kérdés értelme, ki teszi fel és miért, kicsoda és micsoda volt Kovarian és így tovább -Gyönyörűen néz ki az egész. Az effektek az utóbbi két specialban néhol egészen lélegzetelállítóak lettek -Több nagyon szép jelenetet kapunk a Doktor és Clara között. Amikre azért is nagy szükség volt, mert Clara a bombasztikus nyitány után kicsit megszürkült és időbe telt mire sikerült elfogadnom -Amy a végén!!! -Tömve van rendkívül kreativ ötletekkel Ami nem annyira tetszett: -Tömve van rendkívül kreativ ötletekkel - néhol túlságosan is. Annyi ötlet van, hogy mindez sokkal jobban érvényesülhetett volna egy duplában. Több idő lett volna a hangulat mélyitésére is. Igy most itt-ott túlzsúfolt érzetet kelt. -A holografikus ruha meg a parókába rejtett kulcs szerintem fölösleges túlbonyolitás volt. Egyik se igazán jó poén, viszont értékes másodperceket és a fókuszt is elviszi a felvezetésük és a megmagyarázásuk Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. Hozzászólás ideje: 2014. Január 3. The Big Bang Theory már kis parodizálta a Star Wars EPVII online válogatást http://www.youtube.com/watch?v=f0TUJf2Ard4 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.