Ugrás a kommentre

Szinkron

lokatelli

Szereted a szinkront?  

58 felhasználó szavazott

1. 1. Szereted a szinkront?

• Igen
      38
    • Nem
      16

Ajánlott hozzászólás

Akkor készült egy Szomszédokos Etus udvarlóiból összeállított Palpi hang casting. :)

Ja. Károly és Virág doktor már az SW szinkronválogatáson is rivalizálnak. :D

Imádom amikor a Szomszédokban egymást cikizik. :D

És ha már Kézdy: Sötét Mancs rulez. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudom melyik filmből van, de nem igazán jó Palpihoz, ahhoz Sinkó a numero uno!

Az tuti. Jó lenne a Hannibálból azt felhasználni amikor arról beszél hogy megette az egyik pocok máját és pezsgőt ivott hozzá.

Nincs meg neked videón? Akkor át lehetne a szöveget venni a gépre és audioszerkesztővel kivágni.

A hozzászólás linkje

Az tuti. Jó lenne a Hannibálból azt felhasználni amikor arról beszél hogy megette az egyik pocok máját és pezsgőt ivott hozzá.

Nincs meg neked videón? Akkor át lehetne a szöveget venni a gépre és audioszerkesztővel kivágni.

Sajnos a bárányok nekem csak vhs-en van meg, de megpróbálom megszerezni korongon, akkor felmásolom és majd eljátszadozom Hannibál magyarhangjával.

Pl. Amikor megkérdezi a szenátornőt, hogy hol fog neki viszketni, ha levágják a kislányát,...ezt betenni egy Padmés dumcsiba :D)))

A hozzászólás linkje

Én is VHS-re gondoltam. Én össze szoktam kötni a géppel a videót és úgy veszem át a hangot ha olyanom van. De ez a film sajna nekem nincs meg, így arról nem bírok kivenni semmit.

De ez a szenátornős-Padmés tényleg állati lenne. :D

A hozzászólás linkje

Én is VHS-re gondoltam. Én össze szoktam kötni a géppel a videót és úgy veszem át a hangot ha olyanom van. De ez a film sajna nekem nincs meg, így arról nem bírok kivenni semmit.

De ez a szenátornős-Padmés tényleg állati lenne. :D

A videóm tavasszal elromlott, és azóta nem törtem össze magam, hogy megcsináltassam, mert már csak a DVD-t használom. Amúgy most vettem észre, hogy meg van nekem a BÁRÁNYOK dvd-n, de sajnos csak angolul van rajta :D((

A hozzászólás linkje

• 2 héttel később...

Nemrég volt alkalmam meghallgatni az eredeti szinkronokat újra. Hát az ep4 és ep6 szinktonja nagyon jó, de szerintem az ep5-é csapnivaló. Yoda kertitörpe hangja bár illik az ősülethez, ennyi év távlatából (amit az SE szinkron és az angol hanggal töltöttem) borzalmas, főleg a komoly mesterhez. Solo hangja irritál, Landoról mindig Terence Hill jut eszembe (bár illik hozzá a hang), Luke meg olyan semilyen. Vader monoton hangja meg... jesszus. Az ep6 szinktonja viszont legalább olyan jó, mint az ep1-é. Nagyon eltaláltak a hangok, a szövegek, szóval király. Így én valami hasonló hangosztásnak örülnék egy esetleges új szinkronban:

Luke Skywalker - Rékasi Károly, a legjobb Luke hang, nagyon eltalált.

Leia - Bencze Ilona illik hozzá a legjobban, mert Tóth Aguszta szvsz túl könnyed, Kovács Nóra meg valahogy olyan öreges hozzá.

Han Solo - Csernák János, ha Harrison Ford, csak ő jöhet szóba

Darth Vader - na itt gondban vagyok, mert szerintem a legjobb hang még mindig Kránitz Lajos, de sajnos ő meghalt. Maradt Kristóf Tibor, de szerintem ő nem az igazi. Nagy Attila meg pláne nem, még ha élne, akkor sem. Tehát vagy visszahoznám Kristóf Tibort, vagy nem tudom, keresnék rá egy mély hangú emberkét.

C-3PO - Józsa Imre, szerintem ő a legjobban eltalált C-3PO hang.

Obi-Wan "Ben" Kenobi - Szabó Ottó volt a legjobb, nyugodjék békében :D Nehéz lenne őt pótolni. Viszont Bács Ferencben volt valami, amitől ő sem rossz Obi-Wannak. Csak tényleg egy hangon kéne beszélnie mind a hat részben. Ezt nehéz megoldani, bár a két külön hang sem akkora tragédia.

Palpatine - meglepődve hallottam, hogy már az eredeti ep6-ban is Grúber Hugó volt a hangja, és újra megállapítottam, hogy Sidiousnak nem jó. Vagy Reviczky Gábort kéne vissza, vagy Melis Gábort kéne végig, vagy Lenci javaslatára mehetne az ep1-3 és 5-6-ra Sinkó László.

Yoda - Versényi László szerintem nagyon jó hang neki, még úgy is, hogy ennek ellenére Tarkinnak is őt adnám, mert neki is nagyon jó. Mivel mindkét szereplőnél máshogy beszél, annyira nem fülbeötlő, mint pl Dexter és Watto esetében Besenczy Árpád.

Lando Calrissian - Sörös Sándor, annyira telibe talált ez a hang, hogy lekeveri az eredetit (mondjuk személy szerint Sörös Sándor a kedvenc szinkronhangom, annyira jó). Landonak tökéletes (és akkor gonban vagyunk Bail Organával :D).

Wedge Antilles - nem tudom ki volt az ep6-ban a hangja, de az a legjobb hang neki. Galbenisz Tomasz sem rossz, mert neki is elég jellegzetes hangja van, de valahogy nem az igazi.

Dooku gróf - Szilágyi Tibor, alap.

Fettek és klónok - Berzsenyi Zoltán, még az ep4-5-6-ban is felhasználnám néha egy-egy rohamosztagoshoz :D

Jar Jar - Bicskey Lukács, ki más :D

Mace Windu - Kőszegi Ákos, legalább annyira eltalált neki, mint Landonak Sörös Sándor.

Watto - Besenczy Árpád, megint csak alap.

A szinkronrendező meg lehetne Dezsőfi Rajz Katalin (tuti nem jól írom a nevét).

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje

Lando Calrissian - Sörös Sándor....Landonak tökéletes (és akkor gonban vagyunk Bail Organával :)).

Mivel nem játszanak együtt, ez szerintem nem olyan nagy gond. Ha Yoda és Tarkin kaphatna egy szinkronhangot, náluk is belefér.

A hozzászólás linkje

Rékasi szvsz csak a 6. részben lenne jó, az éretlen Luke-hoz(ep5-6) nem illene.Sthol András-t még mindig tartom.

A többivel kb egyetértek, de az hogy Obi-Wan-nak 6 részen át ugyanolyan szinkronja lenne...Az eredetiben se egy ember játszotta.

Vader: Ide egyik ex-szinkronját se tenném bele, újjat kéne keresni, a legjobb lenne egy ismeretlen.Például Kránitz Lajos-ról(az egyik kedvenc szinkronhangom) mindig Jockey jut eszembe.

MissKarrde: A gond csak az hogy Versényi torzította a hangját Yoda-hoz, míg Tarkin-hoz nem, Bail-nél Sörös Sándor ugyan olyan normális hangja lenne mint Lando-nak.

A hozzászólás linkje

MissKarrde: A gond csak az hogy Versényi torzította a hangját Yoda-hoz, míg Tarkin-hoz nem, Bail-nél Sörös Sándor ugyan olyan normális hangja lenne mint Lando-nak.

Ja, és még igazán ok sem lenne rá, hogy jelen esetben torzítsanak, elvégre két emberről van szó, és mindkettőhöz nagyon megy ez a hang alapjáraton. Azért mégis meg lehetne próbálkozni vele :)

A hozzászólás linkje

Ez ep6 ősszinkronja nekem nagyon nem jött be.

Vader egy az egybe Jockey Ewing akorriban még a közepén járt a Dallas és mindenféle torzitásmentesen teljesen ugyanaz mint a sorozatban, későbbi SE ill ep3-ban már valamivel árnyaltabb a kép, de közrejátszik, hogy a korűval együtt változott mélyült öblösebb lett a hangja. Luke nekem nagyon idegen.

Az egész olyan furcsa és amatőr nekem. Szöveg is néhol nagyon gagyi, pl az Uralkodó Luke beszélgetései annyira hangulattalanok először Luke magázódik, aztán egyszercsak letegezi, mintha nem egymáshoz beszélnének. Nálam Luke mégmindig Stohl akármennyire ellenszenves és elkoptatott hangú.

Vader Nálam mindörökké Hollósi, 3PO meg Maros, annyira tudálékos, idegesítő és szerethető egyben Józsával kevésbé. Inkább csak egy elvégzett munka szaga van (ezt le is nyilatkozta :) ), teljesen jó robothang, de c-3PO több ennél nekem. Ráadásul Józsának annyi más hangja van amiről egyből az ugrik be(Szinte az összes Cheavy Chase, Vészhelyzet Green doki, és akkor még a Gálvölgyi show-s megjelenések), hogy nekem nem tökéletes.

Ugyanúgy ahogy Ben Szabó, erre nem tudok elképzelni semmilyen kompromisszumot, akármennyire szeretem Bács Ferencet, és még passzol is mint hang, nem hiába akkora színészi kvalitásokkal amikkel rendelkezik akár Luke is lehetne.

ep5-ös Landót jól hallottad Valóban Terence Hill! Újréti az örökös Terence Hill hang, valóban nagyon idegesítő, de Sörös Sanyiról nekem Bail ugrik be. Neki jobban eltalált jobban is hasonlítanak. Landonak Gesztesi szerintem tökéletes. Nagyon bírom a kakterességét.

Yoda Versenyi Tarkin 3szöggel teljesen egyetértek. Versényi annyira máshogy beszél Yodaként, olyan bölcsen. Tarkinként meg olyan előkelően és lenézően, hogy tökéletes.

Annyira tökéletes Versényi erre a két szerepre, mint Besenczy a Watto-Dex párosra, egyszerűen zseniális.

Dooke, Fettek, Jar Jar WIndu tökéletesek.

Wedge olyan keveset beszél, ahogy beszélhetne akárkinek a hangján nem zavarna, de nekem Galambos Péter jött be leginkább (THX-es szinkron ep56).

Palpatine különleges helyzet, mert annyira megszerettem Grúbert, hogy semmiképp nem cserélném le. De Sidinek valóban nem jó. Bár az ep3-ban szinte végig elégedett vagyok és az a recsegős hang a névadós jelenetben príma lett.

Én leginkább a Grúber-Reviczky párost favorizálnám.

Leianak nekem sosem volt bajom Kovács Nórával. Nekem sosem tűnt öregesnek, még akkorsem, ha tisztában vagyok vele, hogy durván 20 év a különség korban a hangjuk között, de szerintem annyira hasonlít és passzol a hangjuk , mint a Ford-Csernák páros.

Lehet, hogy azért nem tudom öregnek hallani, mert én láttam a Kenguruk című magyar filmet amiben 20 évesként ilyen

képpel láttam.

Valóban nem találtad el a nevét, de csak kis szépség hiba ffy a vége.

Bár ő is mindig igényes munkát ad ki a kezéből Habár a Jedi ep6 nekem nem jött be.

Az én favoritom Rohorovszky Béla. Tőle csak szuper munkát hallottam. Minden munkája vetekedik az eredeti hanggal. Egyszeűen tökéletes. Mindegyik szinkron ami nagyon tetszett a végén bemondják: Rehorovszky Béla.

A hozzászólás linkje

Nálam asszem marad Vadernek a THX-es Hollósi, Landónak Gesztesi, Leiának meg Kovács az alap, bélap, célap, ..., zélap, zsélap.

Nekem Luke-nak egyelőre jó a Stohl, de a Rékasi-Luke is érdekelne, hogy passzolt hozzá.

A hozzászólás linkje

Én mióta hallottam eredetiben (vagyis mióta kiadták DVD-n... egészen addig csak és kizárolag szinkronosan láttam) már nincs semmi kedvem visszatérni. Vadert például csakis elrontani lehet... ennek ellenére remek kedvesség lenne, ha mondjuk a HD-kiadáson (azon ugy is sok hely van) az összes létező magyar SW szinkront felpakolnák és kedvére nosztalgiázhatna az ember.... nomeg raknának rá egy vadi újat is a kibővitett/megváltoztatott párbeszédek miatt... más kivánságom nincs :)

A hozzászólás linkje

Lokatelli-vel teljesen egyetértek.Hollósy a legjobb ex-Vader, de nem tökéletes.

Elég ha csak annyit írok hogy thx szinkron gárda.Szinte mindegyik a legjobb választás volt akkoriban.

C3PO eredeti hangja nekem alapból nem jön be ( főleg a régi trilógiában), Anthony túl robotszerűen adja elő(igaz hogy robotot is kell :) ).

Csernák helyett senkit se tudnék elképzelni Han szerepére, etalon szinkronhang.

A hozzászólás linkje

Vader: Ide egyik ex-szinkronját se tenném bele, újjat kéne keresni, a legjobb lenne egy ismeretlen

Én mai napig imádom Hollósi első Vader mondatait. Annyira félelmetes, legalábbis én nagyon megszeppentem, mikor először hallottam.

"Hol vannak azok az adatok, amiket elloptatok?! Mit csináltatok a tervrajzokkal?!"

A hozzászólás linkje

Én mióta hallottam eredetiben (vagyis mióta kiadták DVD-n... egészen addig csak és kizárolag szinkronosan láttam) már nincs semmi kedvem visszatérni. Vadert például csakis elrontani lehet...

Ezzel én is így voltam.

De nem biztos, hogy csak elrontani lehet.

Spanyolok Vadere teljesen JEJ csak spanyolul beszél.

Hihetetlen a hasonlóság. Klubnapon volt egy rövid részlet, azóta már tüzetesebben megvizsgáltam.

A hozzászólás linkje

Ezt az összahasonlítást már régebben csináltam. Sajna törölték az oldalt, most nyomom fel megint folyamatosan töltődik felfelé. Majd mellé teszem a Kristófot is és mindenki eldöntheti melyik miben jobb esetleg.

Obi1-el értek egyet Hollósi thx a legjobb de nem tökéletes. De tökéletes szinte csak az eredeti hang lehet.

A hozzászólás linkje

"Hol vannak azok az adatok, amiket elloptatok?! Mit csináltatok a tervrajzokkal?!"

Nekem ez a kedvencem tőle. "Ha nem küzdesz, akkor utolér a végzeted!"

Frankó ahogy az utolsó szót megnyomja.

A hozzászólás linkje

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.