Ugrás a kommentre

1x04 - The Sith Lord


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

4. rész - The Sith Lord / A Sith Nagyúr

 

epguidetj104.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Coruscant, Kamino

 

Szereplők:

Yaddle - Bryce Dallas Howard

Dooku gróf - Corey Burton

Darth Sidious - Ian McDiarmid

Qui-Gon Jinn - Liam Neeson

Jocasta Nu - Flo Di Re

 

Történet

Dooku, a Jedi Rend egykori tagja a Jedi Templomba látogat épp akkor, amikor a Sith-ek újra feltűntek és a Szenátus új kancellárt választ. Itt találkozik régi barátjával, Yaddle-vel.

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: 1x04 - Practice Makes Perfect

Ó, igen. Na ez a rész úgy kellett mint egy falat kenyér! Megtalálták az ep I-ből a rejtélyes Yaddle-t és egy remek saga foltozó történetbe tették, hogy miért nem láttuk többé, de ez csak a köret!

A főétel, Dooku révbeérése a Sötét oldalra! Láthatjuk, ahogy kitörli a Kamino-t az adattárból és beszélgetett Qui-Gonnal is a Tatooine után. Előzményt ad annak is, ahogy Dooku mondja Obi-Wannak a Gonozison, hogy mindig elismeréssel szólt róla Qui-Gon. Majd időugrás a Jedik fájánál, immár Qui-Gon halála után vagyunk.

Eztán Yaddle követi őt és hát beleszalad...Nagyon is.. Szegényke. Ikonikus helyszín a gyártelepi Sith búvóhely, és hát epikus és tragikus csatát látunk, mind a Sötét és a világos Oldal közt, mind Dookun belül. De itt már késő neki. A csatát mindkét fronton a sötétség nyeri.

A legjelentősebb epizódja a 6-os blokknak. Számomra.

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Dzséjt megváltoztatta a címet erre: 1x04 - The Sith Lord

Ez az epizód tettszett talán a legjobban, bőven kaptunk plusz információkat, hogy mi zajlott le az EP 1 alatt, és röviddel utána. 

 

Tetszett mikor Yaddle felemelte az erővel a kaput és mégegyszer utoljára a "világos oldalon" láttuk Dookut, utána már csak a sötétség maradt számára, nem volt visszaút. Szépen rájátszottak a zenével is. 

Azon mondjuk meglepődtem, hogy Dooku tudott Maul-ról, azt hittem Sidious külön futtatja őket, hogy ne tudjanak egymásról, mindenki azt higgye ő a tanítvány.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nem annyira lepődtem meg, Maul képben volt a tervvel, Sith tanítvány kb most vált Dookuból, még a pengéje is kék volt. Eddig politikai csendestárs lehetett, talán mesternek is először szólította most. Nagyon tetszett a következtetés, hogy "mindketten elvesztettük a tanítványainkat" , talán bele sem gondoltam ebbe eddig. Egyetértünk akkor, hogy a legerősebb rész. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az rendben, hogy Maul képben volt, mégiscsak a tanítványa volt Sidiousnak, de azt nem gondoltam, hogy Dooku tud Maul-ról. Gondoltam mindenkit addig avat be amíg az feltétlenül szükséges. Mert Maulnak se kell feltétlenül név szerint ismernie Dooku-t, elég ha annyit tud, hogy a klónok ügye folyamatban van. Bár jobban belegondolva ha Sidioussal esetleg történne valami, akkor Maul vinné tovább a stafétát, így nézve lehet Maul is tudott Dooku-ról.

 

Kis párhuzam a későbbi Anakinnal: Dooku is békét és rendet szeretne a galaxisban, végül mindketten a sötét oldalon kötnek ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úristen milyen epizódot tettek ide elénk a készítők. Erre nem voltam felkészülve. Az még hagyján, hogy 20 év után végre tényleg látjuk Kamino kitörlését. Az hagyján, hogy a Liam Neeson "megformálta" Qui-Gonnak és Dooku-nak végre van közös jelenete, amiben Obi-wanról is beszélnek. Az hagyján, hogy Ian McDiarmid úgy hozza megint Sidioust, mintha egy percet sem öregedett volna 2002 / 2005 óta. És az is hagyján, hogy Yaddle, akinek eddig leginkább csak röhögtünk olyan szálat kapott, hogy ha sikerrel jár, az egész galaxis sorsát megváltoztathatta volna. Persze csak akkor, ha meggyőzi Dookut, hogy csatlakozzon és talán... TALÁN ketten elegek lettek volna ahhoz, hogy legyőzzék Palpatine-t.

 

De most tegyük félre mindezt, és élvezzük ki egy percre a párhuzamokat, szimbolikákat, mert olyan vizuális utalásokat kaptunk, amire csak csettinteni lehet. Ha valaki eddig nem tudta volna... Filoni tényleg érti a Star Warst.

 

Qui-Gon halott, a Jediknek bealkonyul. Anakinből hamarosan hivatalosan is padawan lesz.

image.png

image.png

 

Dooku sorsfordító utazásra indul.

image.png

 

Anakin sorsfordító utazásra indul.

image.png

 

Sidious nem állhatja a fényt, Dooku utoljára a világos (?) oldalon

image.png

 

Yaddle elbukik, a Galaxis egy lépéssel közelebb a sötétséghez.

image.png

 

És akkor még jegyezzük meg Kiner zenéjét. A Sith találkozóhoz írt zenei témája, ami nagyban hasonlít ahhoz a zenéhez, miközben Anakin az EpIII-ban a Jedi tanács termében gondolkodik, hogy mi tévő legyen, telitalálat. A Yaddle-höz komponált Erő téma változat pedig... sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen erős jelenetet látok Yaddle-lel valaha is mozgóképen. 

 

Teljesen felkészületlenül ért, hogy ilyen sorsdöntő eseményeket hoztak be ide, ilyen minőségben, de ha másik irányból közelítem meg, az előző két epizód tökéletes alapozás volt ennek a résznek. Le a kalappal. :clap: 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Baszkiezarész!!!! Ó, de jó volt. Dooku a fényben, Sidious a fényt sem bírja. Persze nyilván, csak túl sokat állt a sötétben és b*szta a szemét a nap, de akkor is, remek szimbólum volt. És végre láthattuk Kamino törlését, ami remekül passzol a vonalba. Láthattuk Qui-Gont és Dookut együtt (Liam Neeson hangján azért már érezni az öregedést, ellenben Ian McDiarmidon - bár lehet, nála azért tűnik fel kevésbé, mert az ep3 óta sokat hallottuk: Rebels, The Rise of Skywalker, Obi-Wan Kenobi), és az is egyértelművé vált, hogy Dooku már Maul halála előtt Sidiousnak dolgozott. Ezt eddig, főleg a TCW-s infók alapján lehetett sejteni, de most örülök, hogy meg is mutatták.

 

Tetszik, hogy Dooku Sifo-Dyas kódját használta, ami rávilágít arra, hogy ő már nem a Jedi Rend tagja, hiszen neki már nincs kódja, se hozzáférése a Jedi Archívumhoz. Ezt az is megerősíti, hogy lényegében belógott az adattárba. Látszik, hogy sunyít, próbál feltűnés nélkül bemenni oda, ahol törölhetőek az adatok. Illetve kivülállóságát az is jelzi, hogy itt már senki sem hívja Dooku mesternek, csak Qui-Gon, nyilván tiszteletből. Az is ütött, hogy kiderült, Yaddle miért nincs ott az ep1 végén Qui-Gon temetésén és a fesztiválon. Hát szegény, már halott volt. Ő lett Darth Tyranus keresztelő ajándéka. :( (Amúgy talán csak azt hiányoltam, hogy nem mondták ki ezt a nevet.)

 

Apropó, Yaddle, az is mekkora már, hogy ez a háttérszereplő kis Yodalina ekkora szerepet kapott. Lényegében, ha kicsit meggyőzőbb, talán teljesen más irányt vett volna a Galaxis sorsa. Bár valószínűleg Sidious ellen még Dookuval együtt sem lettek volna partiban, de ki tudja? Talán már az is máshogy alakította volna a dolgok menetét, ha Dooku nem áll mellette a következő 13 évben. És még egy ügyes húzás: a The Mandalorian idején sokan vakarták a fejüket, hogy Ahsoka miért mondta azt, hogy csak Yodát ismerte, aki olyan volt, mint Grogu. Sosem ismerhette meg Yaddle-t. Ahsoka ekkor még csak négy éves, egy éve, hogy bekerült a Jedi Templomba. Még ha találkozott is vele, valószínűleg nem emlékszik rá vagy halvány emlékfoszlányait összekeveri Yodával, mert szerintem 3-4 éves korára még egy togruta sem emlékszik élesen.

 

Szóval nagyszerű rész volt, és Filoni ezúttal a kánonba sem piszkált bele. Úgy tűnik, csak Ahsokával és Kanannel, a saját kreálmányaival akar saját szája íze szerint mesélni (mint író, ezt valahol megértem).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dooku archív törlés. Qui-Gon és TPM alatt játszódik, új réteget adva az EPI-nek. Qui-Gon Coruscant-i, és mélyen megrendíti Dooku-t.

 

Mekkora rész volt ez, jó ég! Sidious nagy tervével kapcsolatban az utolsó kockák is a helyükre kerültek. De azt még álmomban se gondoltam volna, hogy ez így történt! Sikerült új jelentéstartalmat húzni a TPM-re.

 

Régen sokat találgattuk, Dooku mikor válhatott ki a rendből, és egyáltalán hogy lett belőle sith. Itt most megkaptuk a válaszokat. Már a kezdés nagyszerű volt, ahogy bemutatja miként törli ki az archívumból Kaminót. És a slusszpoén, hogy ez mind az EPI idején történik. Ezentúl ha nézzük pl. Anakin tesztelését, akkor eszünkbe juthat, hogy Dooku a templom másik részén a saját rendje ellen mesterkedik. Jó volt látni Qui-Gont, akinek megint Liam Neeson adta a hangját, és aki lehet, hogy épp a leszállópályára indul a kis Anakinhoz.

Yaddle szerepe teljesen meglepett a történetben. Először azt hittem csak látványelem, egy olyan valaki, akit eddig nem nagyon ismertünk és ezért szerepel. Aztán persze ez megváltozott akkor, amikor a gróf nyomába eredt, mert érezte, hogy valami nincs rendben vele. Remek nosztalgia volt az EPII-es sith búvóhely feltűnése, ahol kiderült, hogy Dooku ideje már együtt dolgozik a sith-el. Itt azonban ennél több is történt, és ez Yaddle feltűnésének köszönhető. Először is érdekes, hogy amennyire Yoda vakon van, annyira jól átlátta a helyzetet a fajtársa. A jedik tíz évig keresték a sitheket, Yaddle pár óra alatt megtalálta őket. Sajnálatos, hogy meg kellett halnia, mert a látottak alapján a rend egyik legjobbja volt.

Dooku átállása kissé hasonlított Anakinéhoz. Itt is megvolt a csábítás mind a két oldalról, és itt is egy Jedi halála adta meg a végső lökést. Persze annyi különbség volt, hogy Dooku saját kezével ölte meg Yaddle-t.

 

Mindent egybevetve ez volt eddig a legjobb rész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Én nem annyira lepődtem meg, Maul képben volt a tervvel, Sith tanítvány kb most vált Dookuból, még a pengéje is kék volt. Eddig politikai csendestárs lehetett, talán mesternek is először szólította most. Nagyon tetszett a következtetés, hogy "mindketten elvesztettük a tanítványainkat" , talán bele sem gondoltam ebbe eddig. Egyetértünk akkor, hogy a legerősebb rész. 

Igen, talán nem is volt tervben, hogy Dooku sith lesz, csak amolyan beépített ügynök Jedik között. Az események azonban arra haladtak, hogy mester és tanítvány viszony alakuljon ki Sidious és közte.

 

18 órával ezelőtt, Donát írta:

Teljesen felkészületlenül ért, hogy ilyen sorsdöntő eseményeket hoztak be ide, ilyen minőségben, de ha másik irányból közelítem meg, az előző két epizód tökéletes alapozás volt ennek a résznek. Le a kalappal. :clap: 

Lehet majd egyben nézni. :P 

 

15 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Tetszik, hogy Dooku Sifo-Dyas kódját használta, ami rávilágít arra, hogy ő már nem a Jedi Rend tagja, hiszen neki már nincs kódja, se hozzáférése a Jedi Archívumhoz. Ezt az is megerősíti, hogy lényegében belógott az adattárba. Látszik, hogy sunyít, próbál feltűnés nélkül bemenni oda, ahol törölhetőek az adatok. Illetve kivülállóságát az is jelzi, hogy itt már senki sem hívja Dooku mesternek, csak Qui-Gon, nyilván tiszteletből.

Nem Jedi és a templomban lófrál, mint a többi lovag? Ennek mi értelme? Szerintem nagyon is Jedi itt még, csak sanszosan a Yaddle incidens és átállása után nem tért már vissza a rendbe. Ezt követően készülhetett róla a szobor az elveszett huszakhoz. Syfo-Dyas kódját meg azért használta, hogy rá terelje a gyanút, hisz már amúgy is rá volt kódolva minden tett ami a klónok létrehozására utalhatott. Dooku hülye lett volna a saját kódjával törölni, akkor már egyszerűbb lett volna egy nagy célkeresztet a hátára firkantani.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem Jedi és a templomban lófrál, mint a többi lovag? Ennek mi értelme? Szerintem nagyon is Jedi itt még, csak sanszosan a Yaddle incidens és átállása után nem tért már vissza a rendbe. Ezt követően készülhetett róla a szobor az elveszett huszakhoz. Syfo-Dyas kódját meg azért használta, hogy rá terelje a gyanút, hisz már amúgy is rá volt kódolva minden tett ami a klónok létrehozására utalhatott. Dooku hülye lett volna a saját kódjával törölni, akkor már egyszerűbb lett volna egy nagy célkeresztet a hátára firkantani.

Dooku ekkor már nem a Jedi Rend tagja. Évekkel korábban elhagyta őket, viszont időnként - ha éppen Coruscanton tevékenykedett - meglátogatta a Templomot, üléseken vett részt, stb. Mindenki tiszteletben tartotta a döntését. A Rend elhagyását a Dooku: Elveszett Jedi c. könyv meséli el, valamint vannak említések a Mester és tanítványa valamint a nyáron megjelent Padawan című könyvekben. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nem Jedi és a templomban lófrál, mint a többi lovag? Ennek mi értelme? Szerintem nagyon is Jedi itt még, csak sanszosan a Yaddle incidens és átállása után nem tért már vissza a rendbe. Ezt követően készülhetett róla a szobor az elveszett huszakhoz. Syfo-Dyas kódját meg azért használta, hogy rá terelje a gyanút, hisz már amúgy is rá volt kódolva minden tett ami a klónok létrehozására utalhatott. Dooku hülye lett volna a saját kódjával törölni, akkor már egyszerűbb lett volna egy nagy célkeresztet a hátára firkantani.

Én is ezt hittem, de elvileg tényleg nem Jedi már itt, különben ellentmondana a kánonnak.

 

2 perccel korábban, Bence1997 írta:

Dooku ekkor már nem a Jedi Rend tagja. Évekkel korábban elhagyta őket, viszont időnként - ha éppen Coruscanton tevékenykedett - meglátogatta a Templomot, üléseken vett részt, stb. Mindenki tiszteletben tartotta a döntését. A Rend elhagyását a Dooku: Elveszett Jedi c. könyv meséli el, valamint vannak említések a Mester és tanítványa valamint a nyáron megjelent Padawan című könyvekben. :)

Mondjuk erre a Qui-Gonnal folytatott beszélgetésben kitérhettek volna. Vagy egy Yaddle-ös reflektálással, mert így tényleg az az érzése az embernek, amit Ody is írt fentebb.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Bence1997 írta:

Dooku ekkor már nem a Jedi Rend tagja. Évekkel korábban elhagyta őket, viszont időnként - ha éppen Coruscanton tevékenykedett - meglátogatta a Templomot, üléseken vett részt, stb. Mindenki tiszteletben tartotta a döntését. A Rend elhagyását a Dooku: Elveszett Jedi c. könyv meséli el, valamint vannak említések a Mester és tanítványa valamint a nyáron megjelent Padawan című könyvekben. :)

 

8 perccel korábban, Donát írta:

Én is ezt hittem, de elvileg tényleg nem Jedi már itt, különben ellentmondana a kánonnak.

Mivel ezeket nem olvastam, fogalmam se volt róluk. 

 

8 perccel korábban, Donát írta:

Mondjuk erre a Qui-Gonnal folytatott beszélgetésben kitérhettek volna. Vagy egy Yaddle-ös reflektálással, mert így tényleg az az érzése az embernek, amit Ody is írt fentebb.

Teljesen úgy jön le a könyvek ismerete nélkül, hogy ő még mindig Jedi. Mindenesetre fura, hogy már nem lovag, de úgy lófrál ott, mintha mi se történt volna. Obi-Wan elmondása szerint a Jediktől kiválni nem egyszerű, főleg annyira barátian, hogy néha feltűnjön ott civilként, és a könyvtárban vagy az archívumban lófráljon.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Teljesen úgy jön le a könyvek ismerete nélkül, hogy ő még mindig Jedi. Mindenesetre fura, hogy már nem lovag, de úgy lófrál ott, mintha mi se történt volna. Obi-Wan elmondása szerint a Jediktől kiválni nem egyszerű, főleg annyira barátian, hogy néha feltűnjön ott civilként, és a könyvtárban vagy az archívumban lófráljon.

Amúgy annyiban igazat tudok adni az EpII-es Dookunak, hogy ha QGJ nem hal meg az EpI végén, simán lehet, hogy pár évvel később belőle is ilyen "bejárós" Jedi lett volna, Dooku meg megpróbálta volna behálózni. Persze ott van még Anakin, akinek a tanítása ezt némileg árnyalta volna, de sok mindent, amit átélt Dooku és árnyalta a galaxisról alkotott képét, átélt Qui-Gon is (persze nem mindent), így tényleg érdekes lett volna látni, mi a véleménye a Szeparatisták ténykedéséről.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Mindenesetre fura, hogy már nem lovag, de úgy lófrál ott, mintha mi se történt volna. Obi-Wan elmondása szerint a Jediktől kiválni nem egyszerű, főleg annyira barátian, hogy néha feltűnjön ott civilként, és a könyvtárban vagy az archívumban lófráljon.

Annyira azért nem is szokatlan. Eleve, a Jedi Templomban rengeteg civil élte mindennapjait. A karbantartók, takarítók, szakácsok, stb... szóval a "kiszolgáló személyzet" civilekből állt már a klónok háborúja előtt is. Politikusok is gyakran megfordultak ott, köztársasági méltóságok szintén. Dooku pedig ekkor már Serenno grófja, szóval a "méltóságok" kategóriába beleesik. És mint egykori Jedi mesterrel, aki a Tanács egyik tagjelöltje volt, szerintem elnézőbbek is. Nem szabad elfelejteni, hogy Qui-Gon megelőzően ezer éve nem volt olyan Jedi, aki Sith-et látott és életben maradt, hogy azt elmondhassa. A Sötét Oldalra sem álltak át nagyon. És ebben az ezer évben (vagy több?) mindössze 20-an hagyták el a Rendet. Dooku mindezeken túl a Jedi Tanács két vezető tagjával is jóban volt, hiszen ő volt Yoda utolsó padawanja és Windu jóbarátja. Ilyen "kivételes" körülmények között szerintem annyira nem fura, hogy hagyták a Templomban mászkálni. Milyen okuk lett volna arra gondolni, hogy egy ilyen prominens, majdnem 70 éven át a Rendet szolgáló férfi, akit maga a nagy Yoda tanított személyesen hosszú éveken át, elárulja őket? Hiszen ekkoriban még azt sem hitték el, hogy a Sith-ek visszatértek. Dookuról még tíz évvel ezután sem hiszik el, hogy merényletet szervezett volna Amidala ellen. Hiszen ő nem ilyen karakter, állítja ezt Windu. Szóval szerintem még az ep2 idején is simán beengedték volna a templomba.

Persze, ha teszem azt, rajtakapják az archívum lezárt szekxiójában, ahová nyilvánvalóan csak Jedi lovagok juthattak be, azért kérdőre vonták volna. De azt a szakaszt óvatosan is tette meg.

Az, hogy a Jedi Templomba szabad a bejárás, a háború kitörésével változott meg, amikor katonai támaszponttá változott a béke és a rend székesegyháza. Ekkor már nem járhatott be oda akárki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amúgy lenne egy két szavam a könyvtár rendszergazdájához, vagy őt is megkörnyékezte Sidi bácsi? 

Mert, ha Dooku Sifo Dyas mester kódjával lépett be, annak lehetett volna nyoma, aminek nem csak meditáció útján kellett volna utána járni. Persze ha meg lett volna, hogy Dyas mester törölte, egybevágott volna Obi-Wan kaminoi jelentésével, így is minden rá lett kenve. Mármint Sifo Dyasra. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, csoli1138 írta:

Amúgy lenne egy két szavam a könyvtár rendszergazdájához, vagy őt is megkörnyékezte Sidi bácsi? 

Mert, ha Dooku Sifo Dyas mester kódjával lépett be, annak lehetett volna nyoma, aminek nem csak meditáció útján kellett volna utána járni. Persze ha meg lett volna, hogy Dyas mester törölte, egybevágott volna Obi-Wan kaminoi jelentésével, így is minden rá lett kenve. Mármint Sifo Dyasra. 

Az még hagyján, de egy auditon biztos nem menne át, hogy valaki más nevében simán törölhet elemeket az archívumból mindenféle jelszó, stb. azonosítás nélkül. Arról nem beszélve, hogy már az adattárba belépésekor sem ártana valamiféle azonosítás, ha már ilyen védett adatok találhatóak ott, mint pl. az archívum elemei.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát a Jedi Templom nem Fort Knox, az fix. :) De az azért a mentségükre írhatjuk, hogy ebben a közösségben 1000 éve nem volt árulás, nem csoda, hogy vakon megbíznak egymásban. Bár talán annyi szigorúság van, hogy oda csak Jedi Tanácstagok léphetnek be - persze ez csak tipp, de Sifo-Dyas ugye az volt.

Mondjuk az is érdekes, hogy egy halott csávó kódja még érvényben van.

Viszont az lehet, hogy később visszakeresték ezt az IT-sek, és nem csak Yoda meditált rajta. Ám mivel egybevágott azzal, amit addig tudtak - Dyas rendelte a kódokat, így neki fűződött érdeke a Kamino eltűntetéséhez -, nem volt különösebb jelentőssége. De az sem lehetetlen, hogy Dooku további óvintézkedéseket is tett, mert például egy ilyen fontos hely csak be van kamerázva, aztán az furán venné ki magát, ha Dyas kódjának használatakor Dookut látnák belépni. Szóval ki tudja, mit machinált még Dooku. Ha az IT-s egy droid, azt könnyű átprogramozni. Ha egyszerű halandó, nem Erőérzékeny, akkor lefizethető. Ha Jedi, az már problémás, de kevesebbért is estek már ki emberek az ablakon. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Mondjuk az is érdekes, hogy egy halott csávó kódja még érvényben van.

 

Syfo Dias halála mikor is derült ki a Jedik számára? Ekkor már, mikor itt Dookut látjuk, a Jedik már tudják, hogy Syfo halott? Sajnos nem annyira emlékszem a vonatkozó TCWs részletekre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Donát írta:

Syfo Dias halála mikor is derült ki a Jedik számára? Ekkor már, mikor itt Dookut látjuk, a Jedik már tudják, hogy Syfo halott? Sajnos nem annyira emlékszem a vonatkozó TCWs részletekre.

Pontosan nem tudni, annyi biztos, hogy még Valorum volt a kancellár, amikor meghalt. Mivel ez a jelenet plusz/minusz néhány órával a leváltása előtt/után játszódik, lehet, hogy még nem tudták, hogy halott és ezért van még érvényben (vagy csak itt is lusták lassúak az IT-sek, és ezért nincs még törölve :D ),. De, ha így is van, akkor is furának kéne lennie, hogy egy olyan kódot használnak, aminek tulajdonosa nem lehet a Jedi Templomban, hiszen éppen küldetést teljesít a Felucián (a Jedi Tanács utasítása és tudomása szerint). 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

43 perccel korábban, csoli1138 írta:

nem raboskodott egy ideig a pike-oknál az utitársával?

Nem, ő meghalt, amikor a pyke-ok lelőtték a hajóját és az lezuhant az Oba Diah holdjára. Dooku onnan vitte el a Feluciára és hamvasztotta el, így beállítva azt, mintha ott halt volna meg (ugye a Jedi Tanács nem tudott Valorum titkos megbízatásáról). Egyben eltűntette a testet, így sosem tudták azt megvizsgálni. Silman, Valorum tanácsadója, aki elkísérte Dyast, került a pyke-ok fogságába.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Keresem az állam, a Dooku-s részek megtekintése után. 

Amennyire gyengécskébb volt az Ahsoka-s 3 rész, kivétel itt a tréninges rész, mert az király volt, annyira lenyűgözött a 3 Dooku-s rész. 

Még a hatása alatt vagyok a látottaknak.... :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem kezdetben ez is volt a célja, csak aztán Palpatine telebeszélte a fejét, utána meg a Sötét Oldal elvakította annyira, hogy már nem is látta, hogy azzá vagy még rosszabbá vált, mint ami ellen harcolt.

 

Pedig ha Dooku és Yaddle összefogtak volna, és ne adj isten legyőzték volna Sidioust (nem túl valószínű persze), akkor lehetett volna Dooku a Sith lord, Yaddle meg a tanítványa. Megnéztem volna egy Yoda vs Yaddle epII-t. :D 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

 De, ha így is van, akkor is furának kéne lennie, hogy egy olyan kódot használnak, aminek tulajdonosa nem lehet a Jedi Templomban, hiszen éppen küldetést teljesít a Felucián (a Jedi Tanács utasítása és tudomása szerint). 

 

Meg az hogy maga a rendszer nem jelzi hogy töröltek egy bolygót.  Tulajdonképpen bement egy civil, és mindenféle ellenörzés nélkül hozzáfért az adattárhoz ahol a Galaxis térképe van egy olyan kóddal akinek a tulaja már halott, illetve ahogy írtad is nem lehet ott. Ja és nincs többlépcsős azonosítás. Egy kód elég. Minimumnak kéne lennie még hozzá arcfelismerőnek pl.

Magyarán Dexter Jettser coruscanti kifőzdés ha talál egy Jedi-kódot mondjuk egy Jedi hullán, bemehet a Templomba, mondván barátját, Kenobit keresi, odaléphet az adattárhoz és simán kitörölheti mondjuk Coruscant-ot. Most jön a poén. Ezt a műveletet senki nem veszi észre. Ha Kenobi nem keresi a Kaminot, lehet 10 000 évig észre sincs véve hogy ki van törölve.

Nagyon jó a Templom kiberbiztonsági védelme.:lol:

 

Nekem is nagyon bejött a rész és döbbenet mennyit hozzáad az EP1-hez. Az EP1 egy alapvetően vidámabb rész a többinél, de ez rész egy sötét tónust ad hozzá. Három olyan dolog történik egyszerre ami visszafordíthatatlanná teszi azt hogy a Köztársaságból Birodalom legyen és a Jedi Rend elbukjon. Qui-gon temetése aki talán úgy nevelte volna Anakint hogy kevésbé jusson eszébe hogy átálljon a sötét oldalra. A második Anakin Skywalker felvétele a Rendbe és Kenobi kinevezése a mesterének. A harmadik pedig Dooku átállása amivel majd megindul a FRSZ létrehozása és a háború kirobbantása. Ezután ha nézem Qui-Gon temetésénél sok minden eszembe fog jutni. Mondjuk az érdekelne hogy Dooku hogyan és mikor találkozott először Sidioussal. Az átállás hasonló volt mint Anakinnál. Nagyon jó párhuzamokat raktál be @Donát. Ami még érdekes volt hogy Dooku nem Sith-ként szolgálta Sidioust. @Dzséjt, jól írta mint egy ügynök. Gondolom annyira meg akarta változtatni a Köztásaságot és a Jedi Rendet hogy Sidiousban látta ennek a megvalósítását. De mondjuk itt még nem Sith-ként nem gondolt hogy a Sith nem jó értelemben fogja megreformálni a Köztársaságot, hanem sötétségbe és káoszba taszítja? Hisz volt Jediként tudnia kellett hogy a Sith-ek egyenlőek a Sátánnal, nem olyan értelemben lesz változás ahogy Dooku szeretné hanem a mostani rossznál sokkal rosszabb lesz.

Yaddle halála szomorú és tragikus a galaxisra nézve. nekem is az jutott eszembe ha sikerült volna. Még ha nem is győzik le Sidioust egyikük talán el tus menekülni figyelmeztetni a Jediket.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, Bomarr írta:

Azért meglepne, ha az ex-jedik és az átlagpolgárok, akik sose voltak jedik ugyanugy lennének kezelve. Nem hiszem hogy konkrétan bárki bemehet a Jedi templomba.

 

Azért túloztam egy kicsit, de a rész alapján nekem az jött le hogy nagyon gyenge a Templom biztonsági rendszere.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Frenkie írta:

Magyarán Dexter Jettser coruscanti kifőzdés ha talál egy Jedi-kódot mondjuk egy Jedi hullán, bemehet a Templomba, mondván barátját, Kenobit keresi, odaléphet az adattárhoz és simán kitörölheti mondjuk Coruscant-ot. Most jön a poén. Ezt a műveletet senki nem veszi észre. Ha Kenobi nem keresi a Kaminot, lehet 10 000 évig észre sincs véve hogy ki van törölve.

És ezzel Dooku lényegében törölte Kaminót a létezésből, mert ugye ami a Jedi archívumban nincs feljegyezve, az kérem, nem létezik. Valahol ironikus, hogy miután törölte Kaminót, Dooku először pont Jocastához ment oda.

 

1 órával korábban, Frenkie írta:

Gondolom annyira meg akarta változtatni a Köztásaságot és a Jedi Rendet hogy Sidiousban látta ennek a megvalósítását. De mondjuk itt még nem Sith-ként nem gondolt hogy a Sith nem jó értelemben fogja megreformálni a Köztársaságot, hanem sötétségbe és káoszba taszítja? Hisz volt Jediként tudnia kellett hogy a Sith-ek egyenlőek a Sátánnal, nem olyan értelemben lesz változás ahogy Dooku szeretné hanem a mostani rossznál sokkal rosszabb lesz.

Ez a kérdés már Anakin esetében is foglalkoztatott. Persze Anakinnak személyesebb okai voltak, így ez a rész talán kevésbé foglalkoztatta, ráadásul sokkal fiatalabb is volt. Dooku viszont már a Rend elhagyásakor is érett, régóta szolgáló Jedi volt, így érdekes, hogy bedőlt a Sith-nek. Persze tudjuk, hogy Palpatine ügyesen bánik a szavakkal és kiváló emberismerőként simán kihasználja a vele szembenállók rögeszméit. Így manipulál lényegében mindenkit maga körül. Valószínűleg Dookunál is találhatott valamit.

Talán végül le tudta nyomni az ő torkán azt, amit Anakin visszaköpött, hogy a Jedik és a Sith-ek majdnem mindenben hasonlóak és végső soron ők is csak hatalmat akarnak. És Dooku, aki úgy látta, a Jedik már a Szenátust, azaz a hatalmat szolgálják, nem a kisembert, nem a Köztársaságot, így esetleg ebben megláthatta az igazságot. És ő már nem hitt abban, mint amiben Anakin, hogy a Jedik ezzel együtt is jót akarnak tenni.

 

29 perccel korábban, Bomarr írta:

Azért meglepne, ha az ex-jedik és az átlagpolgárok, akik sose voltak jedik ugyanugy lennének kezelve. Nem hiszem hogy konkrétan bárki bemehet a Jedi templomba.

Nyilván Urbaki Joszka nem tud bemenni, de a TCW-ben láttuk, hogy azért egy kicsit ügyesebb emberek simán betörhetnek. Cad Bane és az alakváltó társa még egy életbevágó holokront is el tudott lopni, sőt Bane kis híján felrobbantotta a Jedi Tanács prominens tagjait.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Nem, ő meghalt, amikor a pyke-ok lelőtték a hajóját és az lezuhant az Oba Diah holdjára. Dooku onnan vitte el a Feluciára és hamvasztotta el, így beállítva azt, mintha ott halt volna meg (ugye a Jedi Tanács nem tudott Valorum titkos megbízatásáról). Egyben eltűntette a testet, így sosem tudták azt megvizsgálni. Silman, Valorum tanácsadója, aki elkísérte Dyast, került a pyke-ok fogságába.

Újráznom kell a vonatkozó részeket! Szégyen, mi minden ki tud esni.. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 perccel korábban, Dzséjt írta:

Nyilván Urbaki Joszka nem tud bemenni, de a TCW-ben láttuk, hogy azért egy kicsit ügyesebb emberek simán betörhetnek

Szerintem a TCW-ből ennek az ellenkezője derül ki. Cad Bane, a galaxis egyik legjobb fejvadásza lehetetlennek minősíti a betörést a templomba, majd amikor a sith nagyúr erősködik akkor kér hozzá egy Rogue-osztályú csillagvadászt, elit fegyvereket, álcázó eszközzel. Végül azért jutnak be mert a sith lord szerez nekik egy halott jedit, akit használni tud az alakváltó és a sith ezen felül átadja a templom komplett terveit és a templom műszaki adatait. Nekem ebből nem úgy tűnik hogy kicsit ügyesebb emberek simán betörnek. Pláne hogy a templomnak nem csak gépi védelmi van, de ott vannak a jedik halomszámra, akik önmagukban megtudnak érezni egy betörést.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

49 perccel korábban, Bomarr írta:

Szerintem a TCW-ből ennek az ellenkezője derül ki. Cad Bane, a galaxis egyik legjobb fejvadásza lehetetlennek minősíti a betörést a templomba, majd amikor a sith nagyúr erősködik akkor kér hozzá egy Rogue-osztályú csillagvadászt, elit fegyvereket, álcázó eszközzel. Végül azért jutnak be mert a sith lord szerez nekik egy halott jedit, akit használni tud az alakváltó és a sith ezen felül átadja a templom komplett terveit és a templom műszaki adatait. Nekem ebből nem úgy tűnik hogy kicsit ügyesebb emberek simán betörnek. Pláne hogy a templomnak nem csak gépi védelmi van, de ott vannak a jedik halomszámra, akik önmagukban megtudnak érezni egy betörést.

Mondjuk ott a nehézséget nem az okozta, hogy konkrétan egy holocront kellett volna ellopni, ami még jobban védett helyen van, mint a templom normál részei?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.