Jump to content

2022 Legjobbjai - legjobb idei női főszereplő

Donát

2022 Legjobbjai - női főszereplő  

28 members have voted

1. 1. Ki volt a legjobb női főszereplő 2022-ben?

• Fennec Shand
      0
    • Ahsoka Tano
    • Yaddle
    • Leia Organa
    • Mon Mothma
    • Reva Sevander
    • Dedra Meero

This poll is closed to new votes

• Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 01/08/23 at 10:59 PM

Recommended Posts

Mivel ebben az évben már jó néhány sorozatot kaptunk a messzi-messzi galaxisról, idén először megrendezzük az Év Legjobbjai szavazásokat. Ebben a topikban a legjobb idei női főszereplőről tudtok szavazni.

A szavazást Január 8-án zárjuk, addig nyugodtan le lehet adni a voksokat, hogy melyik is volt a tavalyi legjobb alkotás.

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nem szeretem a Dedrához hasonló karaktereket, viszont Denise Gough játéka elérte nálam, hogy minden percét élvezzem a képernyőn töltött idejének. Ez nálam nagy szó egy zsigerből unszimpatikus karakter

Dedra, egy kompetens és komplex birodalmi karakter. 

Viszont, vigasztaljon a tudat, hogy jövőre nagy esélyes lesz Ahsoka, ez több mint valószínű.  

Kövezettek meg, de nálam a kis Leia vezet jelenleg. Annyira telitalálat lett a castingja, hogy minden percében csak ámultam a színészen is és a kicsi Leián. Az, hogy az inkvizítor ellenében sem tört meg, az figyelemre méltó és jó előjele a későbbi gondolatszondás kalandjának is. A második helyen nálam Dedra szerepel, a harmadikat pedig Mon Mothmának adnám oda.

Leia nálam is versenyben van Dedra mellett. Előbbi egy aranyos kis csoda, és valóban remek párost alkot Ben Kenobival, miközben sokat adott hozzá a karakterhez is különböző szempontokból.Dedra meg klasszikus mesék nem éppen klasszikus gonosz boszorkánya. Hatékonysága, esze és találékonysága kiemeli a Birodalom megszokott inkompetens szürkeségéből.

Mon Mothma is felmerült bennem, mert sokat fejlődött a szememben, de még mindig nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy kis híján feloszlott a hülye ideái miatt a Lázadók Szövetsége és szétcseszi az új Köztársaságot.

Szóval ezen is meditálok még, ígérem.

Edited by Dzséjt

Itt zsigerből Ahsokára nyomtam volna/nyomnék szívem szerint. Viszont, az erős elfogultság lenne. Ha az idei tartalmakat nézve értékelünk, akkor a Tales of the Jedi Ahsoka-szála nálam nem éppen piros pont a már ecsetelt problémák (nem a karakter) miatt, éppen ezért más jelöltre szavaztam. Azért voltam bajban, mert Mon Mothma, Leia és Yaddle egyaránt megérdemelnék. Viszont, van egy különdíj is, ahol kompenzálható a dolog... így azon kettő személy közül kerítek győztest a másik kategóriában, akik itt kiesnek. A választásom végül a kis Leiára esett. Mert bár Mothma is baromi nagyon nőtt a szememben a személyes/családi vonulat által, a végre erősen pozitív személyiséget kapó Yaddle-el együtt, ám számomra Leia volt az idei év egyik legkellemesebb meglepetése SW fronton, így megérdemli a voksomat. 

• Like 1
  • Tetszik 1

9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Itt zsigerből Ahsokára nyomtam volna/nyomnék szívem szerint. Viszont, az erős elfogultság lenne. Ha az idei tartalmakat nézve értékelünk, akkor a Tales of the Jedi Ahsoka-szála nálam nem éppen piros pont a már ecsetelt problémák (nem a karakter) miatt, éppen ezért más jelöltre szavaztam. Azért voltam bajban, mert Mon Mothma, Leia és Yaddle egyaránt megérdemelnék. Viszont, van egy különdíj is, ahol kompenzálható a dolog... így azon kettő személy közül kerítek győztest a másik kategóriában, akik itt kiesnek. A választásom végül a kis Leiára esett. Mert bár Mothma is baromi nagyon nőtt a szememben a személyes/családi vonulat által, a végre erősen pozitív személyiséget kapó Yaddle-el együtt, ám számomra Leia volt az idei év egyik legkellemesebb meglepetése SW fronton, így megérdemli a voksomat. 

Viszont, vigasztaljon a tudat, hogy jövőre nagy esélyes lesz Ahsoka, ez több mint valószínű. :) 

• Like 1
  • Tetszik 2

Nem szeretem a Dedrához hasonló karaktereket, viszont Denise Gough játéka elérte nálam, hogy minden percét élvezzem a képernyőn töltött idejének. Ez nálam nagy szó egy zsigerből unszimpatikus karakter esetében, így rá teszem a voksom. 

• 2 weeks later...

A voksom végül Dedra Meero hadnagyra esett. Leia aranyos és az őt alakító Vivien Lyra Blair isteni választás volt a szerepre, a BBI felügyelője az, aki szerintem 2022-ben a legjobb női figura volt. Bár az Andor nem tűnik a Star Wars szintjéhez mérten mesének, mégis, Dedra ennek a felnőtteknek szóló mesében a gonosz boszorkány vagy gonosz királynő, tetszőleges aláhuzandó. Hűvös, számító és okos, akiről elhiszed, hogy képes boldogulni egy olyan férfi uralta erőszakszervezettben, mint a Birodalom, mégis, az utolsó részben kivillant, hogy azért ő sem egy gép, hanem ember, és a támadás után, amikor Karn megmenti, ott bizony megmutatkozik a nő is a jégkirálynő állarc alatt. És Denise Gough nagyszerűen hozza a karaktert. Ráadásul általa végre a Birodalom vezetésének mélyebb rétegeibe is bepillantást nyertünk, ami szintén egy nagy plusz. Nagyon kíváncsian várom, mit hoz számára a sors a második évadban.

• Like 1
  • Tetszik 2

A szavazás tegnap éjjel lezárult! A hivatalos végeredmény alapján a 2022-es év legjobb női főszereplős dobogója:

I. Mon Mothma  (12/28 - 43%)

II. Leia Organa (7/28 - 25%)

III. Dedra Meero (6/28 - 21%)

Mon Mothma teljesen megérdemelten húzta ezt be! :clap: 

Andy Serkis Cheers GIF by Star Wars

• Like 1
  • Tetszik 1

Ha valamit mindenképpen a Disney-éra Star Wars alkotásainak javára lehet írni, akkor az az, hogy háttérszereplők és kellékkarakterek egész sorából csinál valódi szereplőket. Most ezt a sort erősíti Mon Mothma is, aki egy névtelen szereplő volt az ep6-ban, egy háttérszereplő a TCW-ben, méltatlanul kivágótt karakter az ep3-ban, fontosabb epizódszereplő a Rebels-ben és közepesen fontos mellékszereplő a Rogue One-ban. De akármilyen státuszban láttuk, csak egyvalami jutott eszünkbe róla: ő a Lázadók Szövetségének vezére.

Most pedig immár ő Mon Mothma, az ember, a birodalmi szenátornő, az anya, a feleség, az unokanővér, a konspirátor. És bizony nem fenékig tejfel szegény Mon élete. A lányával problémás a kapcsolata, a házassága lényegében kényszerből jött létre és szeretet, odaadás vagy bizalom egy csepp sincs benne. A munkájában egy olyan Szenátust kénytelen szolgálni, ami a legjobb esetben nem figyel oda rá, a rosszabban kifütyüli és szidalmazza. Szóval nem egy jó élet, és ő ezek mellett szervezi szépen, lassan és kicsit bátortalanul és naívan a Lázadók Szövetségét. Nagyon örülök, hogy az Andor az elvártakkal ellentétben Mothma magánéletére, nem pedig politikai karrierjére helyezt a hangsúlyt, így ugyanis egy sokkal érdekesebb karaktert kaptunk, akinek motivációi tisztán át fognak jönni a második évadban, amiben érzésem szerint már sokkal több politikai vonal lesz Mothma részéről is, és ahogy kiéleződik a helyzet a szenátornő és a Birodalom között, úgy lesz igazán jelentős a magánéletének ismerete. Nagyon komoly drámai pillanatokra számítok a következő évadban ezzel a nővel kapcsolatban.

És mindezt úgy írom, hogy én ugye nem csípem Mon Mothmát - de most már sok mindent megértek vele kapcsolatban, és mint embert, sajnálom, hogy ilyen életet kell élnie.