Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Fenébe, régen olvastam a könyveket, bocsánat Na tessék, olyanokat kérsz számon a filmen, ami nincs is benne a könyvben De legalább egy aggodalmad eloszlott, ezek szerint Jaja, csak ahogy ott álltak, minden az eszükben volt, csak ez nem Lehet engem is azért elsőnek elvinne egy szívroham, csak aztán kapnék észhez, hogy "batyki, hát én tudok varázsolni". Na még egy, amit sajnálok, Bill a kedvenc Weasley-m, erre sehol icon2.gif A Weasley family a legjobb, kivétel, Percy, az egy idióta. Spoiler: Hogy miért nem ő deglik meg Fred helyett Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. (szerkesztve) Nem olvastam végig, mert sajnos nincs sok időm, de Dzséjttel értek egyet. Nekem a 6. film a második kedvenc a 3. után, de a könyveket sokkal jobban szeretem. Szerkesztve: 2010. Február 1. - Donát Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Nálam a filmek közül az első kettő az, amit tévében megnézek néha, a többihez nagyon kell egyébként unatkoznom.... Amit ti is mondtatok, még azoknak a könyv változatai a legrövidebbek, kis kihagyásokkal is megoldhatók. De utána már olyan iszonyat mértékben spórolták ki a lényeget..... Könyvek közül a harmadik volt a kedvencem akkor, amikor még sorba rakosgattam őket. Van egy jóleső hangulatuk, amit filmben John Williams tudott csak visszaadni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Na tessék, olyanokat kérsz számon a filmen, ami nincs is benne a könyvben De legalább egy aggodalmad eloszlott, ezek szerint El, hát Ami meg a spoilert illeti, nem is olvastad, láttad az utolsót, és ezt tudod? Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Gondolom, előzőleg magához vett egy HP spoiler gyűjteményt Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Ami meg a spoilert illeti, nem is olvastad, láttad az utolsót, és ezt tudod? Szerintem Piton indítékát leszámítva minden lényeges dolgot tudok az utolsó részről Spoiler: Tudom, ki hal meg, legtöbbjüknél azt is, hogyan, kinek mi lesz a jövője, mik is lettek horcruxok. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Oké, akkor tényleg sok minden tudsz, a Pitonos sztori persze az egyik legjobb Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Oké, akkor tényleg sok minden tudsz, a Pitonos sztori persze az egyik legjobb Valóban az. Sajnos a 7. kötetet csak egyszer olvastam, így csak momentumok maradtak meg belőle, meg persze a vége, de nem a teljes történet (szégyen, de a memóriám csak minimum 2-3 olvasás után tud megjegyezni regényeket teljesen). Piton sztorija teljesen megmaradt - nem véletlenül. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Piton sztorija teljesen megmaradt - nem véletlenül. Ez az egy, amit szándékosan nem lőttem le magam előtt (és aki le meri lőni, azt én lelövöm ). Mindenki azt mondja, hogy ez a legjobb benne. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Hozzászólás ideje: 2010. Február 1. Ha kicsit belegondolsz simán ki tudod találni. De nem lövöm le a poént. ^^ Amúgy arra nem is emlékeztem hogy a 6. filmben lerombolják az Odút. XD Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. (szégyen, de a memóriám csak minimum 2-3 olvasás után tud megjegyezni regényeket teljesen). Piton sztorija teljesen megmaradt - nem véletlenül. Ez nem szégyen, nálam is hasonlóan van Amit megjegyzünk elsőre, az pedig tényleg kiemelkedő történés az adott sztoriból (és aki le meri lőni, azt én lelövöm ) No para, nem lőjük le Ha kicsit belegondolsz simán ki tudod találni. De nem lövöm le a poént. ^^ Amúgy arra nem is emlékeztem hogy a 6. filmben lerombolják az Odút. XD A 7. könyv előtt egy részét pár HP-topikban, ahova benéztem, kitalálták, de azért nem a teljeset Te is jó sokszor láthattad a filmet Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. A 7. könyv előtt egy részét pár HP-topikban, ahova benéztem, kitalálták, de azért nem a teljeset Te is jó sokszor láthattad a filmet Hát egyszer láttam az itthon mozipremier előtt, de szerintem hamarosan megnézem mégegyszer. Úgy látszik kéne. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Tegnap került sor a 3. filmre (Phobos, még ebben is benne vannak a szeszélyeskedő lépcsők ), és azon kaptam magam, hogy úton útfélen a könyvhöz hasonlítom. Jó, mondjuk emiatt is akartam/akarom megnézni őket most a könyvek után, de mulattatott, hogy minden erőfeszítés nélkül ment. Amit leszűrtem, hogy a kismillió változtatásnak vannak jó és árnyoldalai is (jó, hogy kivették Hermione és Ron összeveszését, de kár, hogy a Lupin-Sirius-James-Peter kapcsolatra nem nyomultak rá jobban - az viszont tetszik, hogy a részletek figyelésével mindaz kitalálható, ami a könyvben benne van), viszont a vége az időben való visszautazástól sokkal jobb a filmben. Meg az a változtatás is tetszetős, hogy Piton eszméleténél van Lupin átalakulásakor, és mikor meglátja a farkasembert, azonnal maga mögé rántja a gyerekeket. Ez azért sokat elárul róla és későbbi cselekedeteinek irányáról (vagyis, hogy nem lehet a Halálfalókkal). Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. de kár, hogy a Lupin-Sirius-James-Peter kapcsolatra nem nyomultak rá jobban Ezért valóban kár, szerintem is jó lett volna belőle kicsit több. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. (Phobos, még ebben is benne vannak a szeszélyeskedő lépcsők )Lehet, már régen láttam és nem sokszor a filmeket. Az 1-2-t 1x, 3, 5, 6-t 2x, a 4-et pedig 3x, mivel nincsenek meg DVD-n Majd a végső díszdobozos 100 DVD-s Harry Potter kiadásra gyűjtögetek, remélem megadják a módját a kiadásnak Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Lehet, hogy egyszer nekem is egy ilyen gyűjteményes kiadás lesz meg Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Lehet, már régen láttam és nem sokszor a filmeket. Az 1-2-t 1x, 3, 5, 6-t 2x, a 4-et pedig 3x, mivel nincsenek meg DVD-n Nekem sincsenek Én is egy ilyen gyűjtői kiadásra várok. Szerintem 2011 karácsonyán ezzel fogom meglepni magam (pofátlanság lenne a Warnertől, ha nem játszanák meg, minden adva lenne hozzá: kész van minden rész, tíz éves lenne az első). Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Hozzászólás ideje: 2010. Február 2. Erről jut eszembe, egyszer a HP filmekből is lehetne majd egy maratont tartani itthon. Majd felvetem, ha a kicsik is megérnek erre a projektre. Bár ahogy elnézem a fiamat, soká lesz az még, amikor ő bírni fogja ezeket az izgalmakat. Lehet, hogy mégis előbb kellene... Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hát igen van pár szép jelenet a filmekben amik gyerekeknek annyira nem ajánlott. És azt hiszem nem spoilerezek sokat, ha azt mondom a 7-8. filmben lesznek a legdurvább dolgok. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. ja és a 7-8. filmet 3-d-ben fogják adni a mozikban. http://www.imdb.com/news/ni1507415/ Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Mondjuk egy nyolc részes filmet maratonban megnézni azért durva lenne 14+ órát a TV előtt tölteni, jujj. Már a Star Wars maraton is fárasztó a maga 12+ órájával. Tegnap sort kerítettem a Tűz serlegére. Szerintem még mindig ez a legjobb rész. Baromi jó látvány, zene (mikor bevonulnak a Dumstrangosok, az nagyon baba), ráadásul a magyar mennydörgővel a HP világában is megvetettük a lábunkat. Milyen királyság már, hogy tőlünk származik a legmorcibb sárkány a világon Harry meg itt hasonlít legjobban könyvbeli önmagára, itt már tényleg szénakazal a haja Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. A 3. rész után a 2. helyen van nálam ez a rész, tényleg egész jól sikerült Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Nálam első helyen van az Azkaban és a Főnix is. Válasz
Lok Durd Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Érdekes, nekem pont a Tűz serlege film van a toplista alján. Túl sok mindent kihagytak, viszont helyette tök fölösleges jeleneteket raktak be, amik a könyvbe benne sincsenek. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy így egy csomó logikai baki maradt benne(pl: Mr Kupor halála),vagy elvarratlan szál(Rita Vitrol vonal), ami számomra elég bosszantó, mert a 4. a kedvenc könyvem. A másik, hogy túlságosan lebutítottnak érzem a sztorit, a könyvéhez képest, bár ez valószínűleg a sok kihagyott történetszál miatt van. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Érdekes, nekem pont a Tűz serlege film van a toplista alján. Túl sok mindent kihagytak, viszont helyette tök fölösleges jeleneteket raktak be, amik a könyvbe benne sincsenek. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy így egy csomó logikai baki maradt benne(pl: Mr Kupor halála),vagy elvarratlan szál(Rita Vitrol vonal), ami számomra elég bosszantó, mert a 4. a kedvenc könyvem. A másik, hogy túlságosan lebutítottnak érzem a sztorit, a könyvéhez képest, bár ez valószínűleg a sok kihagyott történetszál miatt van. Dettó. Teljesen egyetértek. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. egy csomó logikai baki maradt benne(pl: Mr Kupor halála),vagy elvarratlan szál(Rita Vitrol vonal) Vitrolnak nincs is történeti szála, csak egy szereplő a sok közül. Kupor halála meg egyáltalán nem logikátlan: a fia bosszúból megölte, amiért az az Azkabanba zárta, mi ezen a logikátlanság? Jó lehet, a könyvben több volt eme cselekedetek mögött, de Vitrol sztorija alapvetően felesleges mellékszál, a Kupor család története meg túl bonyolult mellékszál egy olyan filmbe (pláne, hogy a legtöbbet csak mások szövegeléséből ismerhetjük meg, ami meg újfent csak unalmas lett volna), aminek a fő sztorivonala sem egyszerű eset. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hát igen van pár szép jelenet a filmekben amik gyerekeknek annyira nem ajánlott. És azt hiszem nem spoilerezek sokat, ha azt mondom a 7-8. filmben lesznek a legdurvább dolgok. Mi már a baziliszkuszon sem jutnánk túl... Mondjuk egy nyolc részes filmet maratonban megnézni azért durva lenne 14+ órát a TV előtt tölteni, jujj. Már a Star Wars maraton is fárasztó a maga 12+ órájával. Valóban, igazából nem folyamatosan gondoltam, hanem úgy napi 3 filmmel, de azért egymás után. Egyébként SW maratont is így tartottam eddig. A Tűz Serlege valóban jó film lett, de mégis közelebb áll hozzám kudar és Lok Durd véleménye, ha nem is ennyire sarkosan. Az a könyv annyira sokrétű, tele apró részlettel, amit lehetetlen is lett volna egy az egyben filmre ültetni, ezért kicsit megbocsátóbb vagyok, de tény, hogy az Azkabani foglyot, valamint a Főnix rendjét nem éri utól. A Félvér herceget pedig még csak moziban láttam egyszer, így annak még nincs kialakult helyzete nálam a többi filmhez képest. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Mi már a baziliszkuszon sem jutnánk túl... Valóban, igazából nem folyamatosan gondoltam, hanem úgy napi 3 filmmel, de azért egymás után. Egyébként SW maratont is így tartottam eddig. A Tűz Serlege valóban jó film lett, de mégis közelebb áll hozzám kudar és Lok Durd véleménye, ha nem is ennyire sarkosan. Az a könyv annyira sokrétű, tele apró részlettel, amit lehetetlen is lett volna egy az egyben filmre ültetni, ezért kicsit megbocsátóbb vagyok, de tény, hogy az Azkabani foglyot, valamint a Főnix rendjét nem éri utól. A Félvér herceget pedig még csak moziban láttam egyszer, így annak még nincs kialakult helyzete nálam a többi filmhez képest. Hát igen én is a baziliszkuszra gondoltam. Annó elég sok felnőtt mondta h milyen durva...de hát kellett az bele. Amúgy lehet ha lenne gyerekem én se nagyon akarnám megmutatni neki, pedig igazából ez egy mese. Bár amin felnőnek ma a gyerekek...a bazi egy kis sikló csak. A TSt minden hibája ellenére, én is imádom. Nagyon látványos tele izgalommal, kicsit többel mint a könyvben. Bár nekem még az is egy nagggyon nagy hiányosság, hogy a labirintusból egy sima keretet csináltak, mikor az meg tele volt jó kis dolgokkal, így viszont nyertünk 5 percnyi sárkányüldözést. Válasz
Lok Durd Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Kupor halála meg egyáltalán nem logikátlan: a fia bosszúból megölte... A logikai buktatót itt nem erre értettem, hanem arra, hogy a filmben a második próba után Harry megtalálja Kupor holttestét a Rengetegben, majd felszalad Dumbledorehoz, aki azt mondja neki, hogy várja meg, mire kis hősünk belecsobban a merengőbe. Igen ám, de mire a jó öreg professzor visszahozza Harry-t az emlékéből, ő látszólag elfelejti, hogy miért is jött, ugyanis egy büdös kukkot se szól Mr Kupor haláláról. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. Hozzászólás ideje: 2010. Február 3. A logikai buktatót itt nem erre értettem, hanem arra, hogy a filmben a második próba után Harry megtalálja Kupor holttestét a Rengetegben, majd felszalad Dumbledorehoz, aki azt mondja neki, hogy várja meg, mire kis hősünk belecsobban a merengőbe. Igen ám, de mire a jó öreg professzor visszahozza Harry-t az emlékéből, ő látszólag elfelejti, hogy miért is jött, ugyanis egy büdös kukkot se szól Mr Kupor haláláról. Őőőő... erősen összefolyt benned a könyv a filmmel, hallod-e A filmben Harry nem rohan Dumbledore-hoz, csak egyszerű tanácskozásra megy föl, hogy átdumálják, mégis mi ez a sok rejtély mostanában (Harry benevezése, az egyik zsűritag halála). Dumbledore meg azért megy el, hogy kikísérje Karamelt (akivel éppen arról beszélgettek, hogy Kupor halála miatt meg kéne szakítani a próbát). Kupor holtestének megtalálása és az irodás jelenet között eltelhetett már némi idő, szóval a kettő jelenet nem egyazon cselekménysorba tartozik. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.