Jump to content

Középdöntő 10: Mon Mothma vs. Grand Admiral Thrawn


Középdöntő 10 - Star Wars Winter Madness  

21 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább?

  • Mon Mothma
  • Grand Admiral Thrawn

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 06/15/2023 at 05:59 PM

Recommended Posts

Mon Mothma nagyon alapos karaktermélyítést kapott az Andor-ban. Tényleg egy összetett politikai vezető lett, akinek erényei mellett most már tévedéseinek, hibáinak okait is többé-kevésbé meg tudjuk érteni. A második évad ezen csak tovább fog építeni, minden bizonnyal. Szóval egy eddigi kiegészítőkarakterből egy fontos és többrétegű szereplőt kaptunk, aki révén végre a birodalmi politika is nagyobb teret kap.

 

Thrawn viszont a saga egyik legjobb karaktere, igazából sokkal jobb is lett, mint a Legends-ben. Bár sok homály van egyelőre, amelyet majd most fognak pótolni. Gondolkodnom kell.

Link to comment
Share on other sites

Thrawn valóban jó karakter, de eléggé egysíkú abban a tekintetben, hogy mindig kimért és nyugodt. Talán ha egyszer láttuk valamiért izgulni, már sokat mondok. Néha már-már túl tökéletes is.

Mothma ezzel szemben nagyon-nagy mélyítést kapott az Andorban, rengeteg arcát ismerhettük meg, így nálam ezúttal ő kapja a pontot. Legyen neki minél több. 

Link to comment
Share on other sites

Imádom az INTJ személyégtípusú karaktereket - ha már én is az vagyok :D - szóval én kifejezetten imádom Thrawn kimért, mindig logikusan gondolkozó beállítottságát. Nálam ő nagyon sokáig fog menni a versenyben. :)

Link to comment
Share on other sites

Thrawn karakterét nagyon nagy mértékben árnyalja és gazdagitja a Rebels-beli alakítása mellett a róla szóló két trilógia. Én azóta kedvelem igazán, amióta azokat olvastam. Egyáltalán nem egysikú karakter. :)

 

Mon Mothma karaktere nagyon tetszett az Andorban, ennél hálásabb visszatérést nem lehetett volna írni neki. Azért szavazok rá, hogy legyen minél több pontja, Thrawn nélkülem is nyerni fog.

Link to comment
Share on other sites

Mothma. Nálam sokat nyom a ladba, hogy sok szempontból nem kedvelem ezt a nőt, rengeteg tettével nem értek egyet, másokat egyenesen mérhetetlenül károsnak tartok, és sokszor van az az érzésem, hogy ha csak rajta múlott volna, akkor még mindig a Birodalom regnálna Halálcsillagokkal és ki tudja még, milyen szuperfegyverekkel (hiszen a Csillagpusztítót is a Birodalom kezdte fejleszteni) rémuralomba tartva az egész Galaxist, egy halhatatlan császárral a trónon. Ennek ellenére a az Andor megalkotott egy olyan nőt, akivel képes vagyok szimpatizálni, és mint magánembert, kifejezetten sajnálok, hogy ilyen iszonyú helyzetben kell élnie.

 

Thrawn, mint gonosz zseni telitalálat, és én is azt mondom, jobban kidolgozták most, mint korábbi inkarnációját. Tetszik, hogy néha kijön a sodrából, illetve nagy hibája, hogy még ő sem tud minden kikalkulálni - és most nem csak arra gondolok, hogy az előre semmiképpen sem látható Bendu közbeavatkozik, hanem például arra, hogy Constantine admirális bizonytalan tényező. Viszont mindezzel együtt is Mothma az Andorban sokkal nagyobb hatást gyakorolt rám, mint Thrawn valaha is.

Link to comment
Share on other sites

Bár szeretem Mothmát, természetesen Thrawn. Viszont fontos leszögezni: ha valaki csak a Rebelsből ismeri, szerintem egyértelműen Mothmát fogja favorizálni. Thrawnhoz rengeteget hozzáadnak a kánon könyvek és sajnos Filoni nem is olyan árnyaltan használja a karaktert mint ahogy a könyvekből megismerjük. Thrawn sokkal gonoszabb és kevésbé törődő a Rebelsben mint akármelyik kánon Thrawn könyvben. 

 

Ettől persze a könyvekben is a "gonoszok" közé sorolható Thrawn karaktere (a birodalmi érában mindenképpen, saját világában aligha), mert bűnrészes a birodalom bűneiben anélkül, hogy saját maga tenni akarna a rémtettek ellen pl. rabszolgaság. Thrawn gondolata ezzel kapcsolatban, hogy egy szövetségesnek sok mindent eltűr az ember a stratégiai érdekek miatt, de ez nyilván szembe megy egy normál ember erkölcsi iránytűjével.

 

Viszont a könyvekben Thrawn mindig kímélni akarja a civileket és egyáltalában a vérontást, törődik a beosztottjaival, elősegíti a fejlődésüket, stb. Ez sajnos a Rebelsből cakumpakk kimaradt, sőt, konkrétan civileket bombáz a Rebels végén. Sajnos hasonló ábrázolás várható az Ahsokában is, de talán majd lesz egy könyv ami bemutat némi karakterfejlődést az időközben eltelt idő alatt és összehozza a kettőt.

 

A könyvbeli Thrawn mindenesetre a kedvenc karakterem jelenleg a Star Warsban így megkapja a szavazatom.

 • Like 2
 • Tetszik 4
Link to comment
Share on other sites

Mon Mothma hatalmas kedvencem volt az Andorban, szinte mindig az ő szálát vártam az egyik legjobban az összes közül. Ebben nagy szerepe volt Genevieve O'Reilly-nak, aki fantasztikusan keltette életre ennek határozottan tojásokon lépkedő politikusnak az alakját. Az aggódó anyát, a rendületlen demokratát és a rendzserbe belenyugodni nem képes lázadót, amiből azért az igazi puskapor valószínüleg a második évadra marad majd. 

 

Közben meg itt van Thrawn, aki jelenleg a mindennapjaim részét képezi az elmúlt időben. Készülve az Ahsoka bemutatására, a Rebels mellett gondoltam felhozom magam egy kicsit Thrawn karakterével kapcsolatban is. A chisst én korábban csak az eredeti Thrawn - trilógia kapcsán ismertem, úgyhogy most belevágtam Zahn kánon könyveibe is és lassan az Ascendancy - trilógia végére érek. Továbbra is egy baromira szórakoztató karakter Thrawn és most még inkább közel érzem magamhoz, hogy a múltját, a gyengeségeit is megismerhettem, meg a chissek is úgy általánosságban jobban izgatnak. Ahogy Zahn ezt a karaktert elmélyítette az barvúros, a társadalmuk bemutatásával egyetemben, az egyik legizgalmasabb figura, akiről SW könyvben olvastam még mindig Thrawn, így most őt jelenleg kevesen taszítanák le ebből a selejtezős mezőnyben a trónról (elnézést a szójátékért:P).

 • Like 3
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information