Ugrás a kommentre

Középdöntő 10: Mon Mothma vs. Grand Admiral Thrawn


Donát

Középdöntő 10 - Star Wars Winter Madness  

21 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább?

    • Mon Mothma
    • Grand Admiral Thrawn

A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Mon Mothma nagyon alapos karaktermélyítést kapott az Andor-ban. Tényleg egy összetett politikai vezető lett, akinek erényei mellett most már tévedéseinek, hibáinak okait is többé-kevésbé meg tudjuk érteni. A második évad ezen csak tovább fog építeni, minden bizonnyal. Szóval egy eddigi kiegészítőkarakterből egy fontos és többrétegű szereplőt kaptunk, aki révén végre a birodalmi politika is nagyobb teret kap.

 

Thrawn viszont a saga egyik legjobb karaktere, igazából sokkal jobb is lett, mint a Legends-ben. Bár sok homály van egyelőre, amelyet majd most fognak pótolni. Gondolkodnom kell.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Thrawn valóban jó karakter, de eléggé egysíkú abban a tekintetben, hogy mindig kimért és nyugodt. Talán ha egyszer láttuk valamiért izgulni, már sokat mondok. Néha már-már túl tökéletes is.

Mothma ezzel szemben nagyon-nagy mélyítést kapott az Andorban, rengeteg arcát ismerhettük meg, így nálam ezúttal ő kapja a pontot. Legyen neki minél több. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Imádom az INTJ személyégtípusú karaktereket - ha már én is az vagyok :D - szóval én kifejezetten imádom Thrawn kimért, mindig logikusan gondolkozó beállítottságát. Nálam ő nagyon sokáig fog menni a versenyben. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Thrawn karakterét nagyon nagy mértékben árnyalja és gazdagitja a Rebels-beli alakítása mellett a róla szóló két trilógia. Én azóta kedvelem igazán, amióta azokat olvastam. Egyáltalán nem egysikú karakter. :)

 

Mon Mothma karaktere nagyon tetszett az Andorban, ennél hálásabb visszatérést nem lehetett volna írni neki. Azért szavazok rá, hogy legyen minél több pontja, Thrawn nélkülem is nyerni fog.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mothma. Nálam sokat nyom a ladba, hogy sok szempontból nem kedvelem ezt a nőt, rengeteg tettével nem értek egyet, másokat egyenesen mérhetetlenül károsnak tartok, és sokszor van az az érzésem, hogy ha csak rajta múlott volna, akkor még mindig a Birodalom regnálna Halálcsillagokkal és ki tudja még, milyen szuperfegyverekkel (hiszen a Csillagpusztítót is a Birodalom kezdte fejleszteni) rémuralomba tartva az egész Galaxist, egy halhatatlan császárral a trónon. Ennek ellenére a az Andor megalkotott egy olyan nőt, akivel képes vagyok szimpatizálni, és mint magánembert, kifejezetten sajnálok, hogy ilyen iszonyú helyzetben kell élnie.

 

Thrawn, mint gonosz zseni telitalálat, és én is azt mondom, jobban kidolgozták most, mint korábbi inkarnációját. Tetszik, hogy néha kijön a sodrából, illetve nagy hibája, hogy még ő sem tud minden kikalkulálni - és most nem csak arra gondolok, hogy az előre semmiképpen sem látható Bendu közbeavatkozik, hanem például arra, hogy Constantine admirális bizonytalan tényező. Viszont mindezzel együtt is Mothma az Andorban sokkal nagyobb hatást gyakorolt rám, mint Thrawn valaha is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bár szeretem Mothmát, természetesen Thrawn. Viszont fontos leszögezni: ha valaki csak a Rebelsből ismeri, szerintem egyértelműen Mothmát fogja favorizálni. Thrawnhoz rengeteget hozzáadnak a kánon könyvek és sajnos Filoni nem is olyan árnyaltan használja a karaktert mint ahogy a könyvekből megismerjük. Thrawn sokkal gonoszabb és kevésbé törődő a Rebelsben mint akármelyik kánon Thrawn könyvben. 

 

Ettől persze a könyvekben is a "gonoszok" közé sorolható Thrawn karaktere (a birodalmi érában mindenképpen, saját világában aligha), mert bűnrészes a birodalom bűneiben anélkül, hogy saját maga tenni akarna a rémtettek ellen pl. rabszolgaság. Thrawn gondolata ezzel kapcsolatban, hogy egy szövetségesnek sok mindent eltűr az ember a stratégiai érdekek miatt, de ez nyilván szembe megy egy normál ember erkölcsi iránytűjével.

 

Viszont a könyvekben Thrawn mindig kímélni akarja a civileket és egyáltalában a vérontást, törődik a beosztottjaival, elősegíti a fejlődésüket, stb. Ez sajnos a Rebelsből cakumpakk kimaradt, sőt, konkrétan civileket bombáz a Rebels végén. Sajnos hasonló ábrázolás várható az Ahsokában is, de talán majd lesz egy könyv ami bemutat némi karakterfejlődést az időközben eltelt idő alatt és összehozza a kettőt.

 

A könyvbeli Thrawn mindenesetre a kedvenc karakterem jelenleg a Star Warsban így megkapja a szavazatom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mon Mothma hatalmas kedvencem volt az Andorban, szinte mindig az ő szálát vártam az egyik legjobban az összes közül. Ebben nagy szerepe volt Genevieve O'Reilly-nak, aki fantasztikusan keltette életre ennek határozottan tojásokon lépkedő politikusnak az alakját. Az aggódó anyát, a rendületlen demokratát és a rendzserbe belenyugodni nem képes lázadót, amiből azért az igazi puskapor valószínüleg a második évadra marad majd. 

 

Közben meg itt van Thrawn, aki jelenleg a mindennapjaim részét képezi az elmúlt időben. Készülve az Ahsoka bemutatására, a Rebels mellett gondoltam felhozom magam egy kicsit Thrawn karakterével kapcsolatban is. A chisst én korábban csak az eredeti Thrawn - trilógia kapcsán ismertem, úgyhogy most belevágtam Zahn kánon könyveibe is és lassan az Ascendancy - trilógia végére érek. Továbbra is egy baromira szórakoztató karakter Thrawn és most még inkább közel érzem magamhoz, hogy a múltját, a gyengeségeit is megismerhettem, meg a chissek is úgy általánosságban jobban izgatnak. Ahogy Zahn ezt a karaktert elmélyítette az barvúros, a társadalmuk bemutatásával egyetemben, az egyik legizgalmasabb figura, akiről SW könyvben olvastam még mindig Thrawn, így most őt jelenleg kevesen taszítanák le ebből a selejtezős mezőnyben a trónról (elnézést a szójátékért:P).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.