MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Tudom. Csak a Nyugati téri aluljáróban nem szerencsés egyedül mászkálni. Ha a Váci útnál jössz fel, nem kell sokat mászkálnod, csak pár métert Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Én olyan fél 11-háromnegyed 11-kor már ott leszek.kolmilan: ha jösz velem szóljál (küldj egy PM-et és majd megbeszélünk mindent) Körülbelül addigra érek oda én is. (Mielőtt valaki belekötne, nem akarom elsietni. Egy Jedi sohasem siet semmivel. ) Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Igen, nagyon köszi (bár mivel én is olvastam a könyvet, így a szememet kicsit csípte a ragacs-ozás, így kijavítottam Csipiszre remélem nem haragszol) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Egyáltalán ki optimista itt rajtam kívül? Én optimistán várom a magyar szinkront. Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Igen, nagyon köszi (bár mivel én is olvastam a könyvet, így a szememet kicsit csípte a ragacs-ozás, így kijavítottam Csipiszre remélem nem haragszol) Moválódjunk el a fordítós topicba, ha lehet! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Remélem most nem késik a személy fél órát mint a múltkor... Izgalom van benned oldie? Fél óra még épp, hogy belefér Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Ha a Váci útnál jössz fel, nem kell sokat mászkálnod, csak pár métert Csak meg ne említsd neki, hogy ott szoktak pont a Westend ajtajába állni a kurvák meg a stricik Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Én optimistán várom a magyar szinkront. Én szintén. Legalábbis a szinkronos trailer alapján nem lehet olyan ramaty... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Fél óra még épp, hogy belefér De én nem szeretek sietni. És igen, fél órába sok minden belefér. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Csak meg ne említsd neki, hogy ott szoktak pont a Westend ajtajába állni a kurvák meg a stricik Szívem, hát hányszor megyek el én ott? Sokszor Nekem már elég "természetes" képet fest így az aluljáró Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. De én nem szeretek sietni. És igen, fél órába sok minden belefér. Én sem szeretek sietni Oldie-t úgyis meg kell várnunk a másik oldalon, és ő negyed órával később ér be, szóval ennyit simán késhetünk Jah, úgy már majdnem másfél az utazás Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Jah, úgy már majdnem másfél az utazás Persze majd' elfelejtettem. Szóval lesz idő mindenre. De oldie olyan későn jön? Hogy fog a mozi elé érni fél 12-re? Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. (szerkesztve) Válaszolt a fickó! idézem: 600 Ftért megirom neked a Clone Warst és megfestem a lemezt is!Eredeti triologia is megvan ha kell akkor azt is megcsinálom!De küldöm a sw listámat azon csemegészhetsz! Ody: még ne tégy semmit! Szerkesztve: 2008. Szeptember 18. - Ody Mandrell Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Persze majd' elfelejtettem. Szóval lesz idő mindenre. De oldie olyan későn jön? Hogy fog a mozi elé érni fél 12-re? Simán. Onnan öt perc alatt oda lehet érni Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Persze majd' elfelejtettem. Szóval lesz idő mindenre. De oldie olyan későn jön? Hogy fog a mozi elé érni fél 12-re? Hogy nektek micsoda gondjaitok vannak! Én meg azon filóztam amíg a 10:15 volt a javaslat, hogy azt próbáljam ki, hogy le tudom-e még körözni a pesti "rohanó" embereket sietés terén, vagy inkább a 6:51-es vonat helyett menjek a a 4:43-assal... Szerencsére a kérdés eldőlt: se sietés, se hajnali utazás. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Semmiképp ne indulj hajnalban, ha később is felérsz Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Szívem, hát hányszor megyek el én ott? Sokszor Nekem már elég "természetes" képet fest így az aluljáró Nálunk két veszélyes környék van: a Dankó Pista utca(neve utal a tartalmára), ill. a park kicsit sötétebb ösvényei, ahol meg a hajléktalanok vannak. Hát nem irigyellek titeket, megmondom őszintén... Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Semmiképp ne indulj hajnalban, ha később is felérsz Ez így van! Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Semmiképp ne indulj hajnalban, ha később is felérsz Már nem kell, a 12:15-ös kezdés ezt megoldotta. De abban biztos vagyok, hogy ti nagyrészt még akkor fordultok a másik oldalatokra, amikor én elindulok itthonról (kb 6 órakor). Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Már nem kell, a 12:15-ös kezdés ezt megoldotta. De abban biztos vagyok, hogy ti nagyrészt még akkor fordultok a másik oldalatokra, amikor én elindulok itthonról (kb 6 órakor). Én fél hatkor. Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. (szerkesztve) Nálunk két veszélyes környék van: a Dankó Pista utca(neve utal a tartalmára), ill. a park kicsit sötétebb ösvényei, ahol meg a hajléktalanok vannak.Hát nem irigyellek titeket, megmondom őszintén... Ó, Budapest! Be szép! Amikor ifjú főiskolásként 5 utcalány közt jársz suliba, holott olyant előtte csak tévében láttál... És egy hónap múlva már szinte minden információt tudsz róluk, az áraktól a "menetidőkig", holott max egy "Helló!" volt az összes kommunikáció köztetek... Szerkesztve: 2008. Szeptember 18. - Gyoka Lamaro Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Én fél hatkor. Ha vonattal mennék Fonyódra is, én is akkor indulnék, de akkor este nem lenne hazajáratom... Délután 3-kor meg korai szerintem lelépni... Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Ki ül az E15-ösön? Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Ha a Váci útnál jössz fel, nem kell sokat mászkálnod, csak pár métert Ehhez a "félni kell a Nyugati téri aluljáróban" gondolathoz azért hagy tegyek hozzá annyit, hogy én gyerekkorom óta élek e bűnös városban, és ahhoz képest, hogy a másik felén lakom, elég sokszor járok arrafelé, de még sohasem volt halálfélelmem. Estefelé, 9 után persze már rosszabb a helyzet, mert az arány a normális és a kétes egyedek között rossz irányba tolódik, de azért nem bicskanyitogató. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. A múltidézéseket ha lehet ne ide írjátok! Köszönöm. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Bomarr-ral gondoltunk egy nagyot, és ma 19.30-kor megnéztük a Clone Wars-t feliratosan a MOM Parkban. Azt kell mondjam, a véleményem nem túl hízelgő: ez a film az elrontott lehetőségek filmje. Túl sok szempontnak akar megfelelni, és ez szükségszerűen fanyalgáshoz és alacsony nézettséghez vezet. Ez most is látszott: a premier napján, az esti vetítésen egy legalább ötszáz fős teremben velünk együtt huszan(!) voltak. Spoiler: A Clone Wars gyerekfilm.A droidok nagyon gyermetegen viselkednek (poénjaik 90%-át simán tudtam volna nélkülözni, főleg, amikor a nagyobb droidok is bárgyú személyiséget kapnak), a nem túl körmönfont sztorit legalább hatszor rágják a szánkba különböző szereplők a 90 perc alatt. Mindenféle aranyos becézgetéseket hallunk, Büdöske édes stb. Obi-Wan egy csata közben teázni hívja az ellenséges tábornokot, aki természetesen elfogadja a meghívást, majd öt perc után rájön, hogy nem stimmel valami. A film tényleg a legfiatalabb közönséget célozza meg. A Clone Wars nem gyerekfilm. A droidok gyakran meglepő hatékonysággal működnek. A klónok olyan gyorsan hullanak, ahogy azt csak az EP3 néhány jelenetében láthattuk - itt viszont percekig megy olyan mészárlás, amely néha még a filmeken is bőven túltesz. Gondoljunk csak arra, amikor egy droid átlövi az egyik klón gyomrát. Ezt még az EP3-ban sem tűrte volna Lucas. A sokszor idióta droidok igen gyakran véres mészárosokká válnak. Ez egyértelműen nem a legkisebbeknek szól. Ziro szála kellemes csavar a történetben, és garantáltan összezavarja a gyerekeket, mert nincs eléggé megmagyarázva, pláne a könnyebben érthető, túlmagyarázott főszálhoz képest. A Clone Wars egy Star Wars-film. A filmben igen sok jól elkapott, hangulatos, a nagy filmekkel felérő, bizonyos szempontból azokat meghaladó pillanat van: a klónok bevetésre készen állnak a csapatszállítóban, vörös fényekkel megvilágítva; a sötétben várják, hogy rájuk törjenek a droidok; felfelé másznak egy függőleges sziklafalon; Anakin és Ashoka végigmennek a börtönsoron; Anakin megvív Dookuval, Ventress Obi-Wannal, és még sorolhatnám. Vannak remek párbeszédek, például Anakin és Ashoka között Anakin múltjáról meg Ashoka bizonyítási kényszeréről. A film végén Anakin és Padmé egy-egy mondata zseniálisra sikeredett - épp csak egy pillanattal néznek tovább egymásra, épp csak egy szóval mondanak többet, mint amit a diplomáciai udvariasság megkíván, és ebben a kicsiben ott van minden, amit nem mondhatnak el. Sokszor látunk tüneményes beállításokat, a nagy filmekhez méltó színharmóniákat. Remekbe szabott kameramozgások is akadnak szép számmal, most csak azt emelném ki, amikor egy klóntámadást mintha kézi kamerával követnének végig. Az űrjelenetek szinte mindegyike kiemelkedő. A Clone Wars nem Star Wars-film. Azért nem, mert ezen remek pillanatok között rengeteg dolog kibillent a hangulatból, és számomra ez adja a film alapérzését, mivel ebből van a legtöbb. Unatkozni egy pillanatig sem unatkozom, a 90 perc gyorsan eltelik, de gyakran kínosan feszengek. Például a nevezetes teázás közben, és utána, amikor Obi-Wan élő pajzsként használja a tábornokot. Ez annyira nem méltó egy Jedihez, hogy ez volt az első alkalom, amikor a "gyalázat" kifejezés jött a számra. A következő kevésbé volt komoly, Jabba fiának első feltűnéséhez kötődik. (Aki egyébként stílusában emlékeztet Döncire az Egon és Dönci című magyar produkcióból. Egyszer ráadásul még mintha a hangjuk is azonos lenne.) Dooku csak egy élő kommunikátor a filmben: ott áll Jabba udvarában, és vetít. Mást nemigen csinál. A figurák néha durván ismétlik önmagukat (Minden a terv szerint halad), és a történet, az elhangzó mondatok is sokszor erősen rímelnek a filmekre. Legtöbbször az EP2-ből és az EP3-ból történt átemelés, aztán volt EP6-os és talán EP5-ös is. Ez igazán a rajongói filmek sajátja szokott lenni, abból is a gyengébbeké. Palpatine irodájára például ugyanolyan snittel közelítünk rá, mint amilyen a Klónokban látható, ráadásul háromszor is - ebből kettő gyakorlatilag ugyanaz. A zene színvonala számomra hullámzó. Sokszor hangulatos, néha a filmeket idézi. A főcímzene átírását viszont csak azért nem minősítettem gyalázatosnak (ami a zenébe belehallgatáskor pedig eszembe jutott), mert bevallom, ahogy meghallottam, elkezdtem nevetni. Mintha egy diszkósított főtémát hallanék. Aztán megszólal a narrátor, és a legdrámaibb katasztrófahangon ecseteli, hogy Jabba fiával milyen disznóságok történtek, majd látjuk, hogy Jabba bejelentkezik a főkancellár irodájának holopadján... Hát elnézést, de ez szerintem nevetséges. (Erről a hangról a War of the Worlds narrátora jutott eszembe. Nem a felújításé, hanem az ötvenes években(?) készült eredetié. Ott szólt ilyen hangon a tudósítás a szörnyűbbnél szörnyűbb eseményekről.) Ez a nyitás szerintem túl komolyan veszi magát, ettől válik számomra nevetségessé. Nincs összhang - ami jellemző az egész filmre. Szerintem az "A long time ago" felirat teljesen felesleges, hangulatilag nem illik a film elejére. A Lucasfilm logó után jöhetne a főcím és egy kevésbé drámai narrátor. Ja, a járkáló kólásdoboz-droidok is komoly mélypontot jelentettek számomra, ahogy a film eleji csatát is feleslegesnek éreztem, ilyen terjedelemben legalábbis mindenképpen. Az viszont tetszett, hogy Ashoka bevonása Obi-Wan ötlete volt. (Az ő karaktere is jól sikerült, de mivel nem szerepel nagyon sokat, ez kevésbé markáns.) Összességében tehát nem értem, mi akar lenni ez a film - és ennek semmi köze ahhoz, hogy moziról vagy pilotról vagy akármiről van szó. Ki a célközönség? Mert egy kisgyereket biztos nem vinnék el rá. Egymásnak ellentmondó szempontoknak megfelelni próbálásból sose szokott túl jó dolog kisülni, és szerintem ez történt most is. Pedig vitathatatlan, hogy a filmben nagy potenciál volt. A Star Wars-hangulat ott rejlik benne, csak más szálra kellett volna felfűzni az egészet. Például kiderülhetett volna, Jabba miért utálja a Jediket, ehelyett pedig szépen kikíséri őket a zárójelenetben, ahol Yoda is felbukkan, de minek. A sok jó pillanatból pedig simán össze lehetett volna hozni egy remek filmet. Ziro a legjobb új karakter, a transzvesztita nagybácsi tökéletesen működik, sokkal eredetibb és hangulatosabb, mint Jabba. A film animációja, ha nem is túl izmos, a dinamikusabb jelenetekben megfelelő és egyedi. Csak Anakin arcából kellett volna egy animálhatóbbat, élőbbet faragni. Ashoka pedig az egyik legkellemesebb meglepetés. Tőle nagyon féltem, de határozottan szimpatikus lett - talán pont azért, mert az ő arca szépen animálható, vannak arckifejezései. Egy-két idegesítő megszólalásától eltekintve igazán üdítő karakter. (Egyébként Assaj szintén jól kezelt figura lett.) Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 18. ? Transformers fórum.... mivel keveritek? A Theforce.net TFN -ként rövidül.... assszem.... Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 19. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 19. (szerkesztve) SimonZ: csak nem te is a kritikusok táborát gyarapítod? Akkor mégsem velem van a baj, vagy ketten vagyunk különcök? A kérdés költői, a választ mindenki fogalmazza meg maga a film megtekintése után. Továbbra is tartom a legelsőként leírt kritikámat ami messzemenőkig objektív, ahhoz képest hogy mennyire nagyon is szeretem a SAGA-t. Szerkesztve: 2008. Szeptember 19. - Zééé Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 19. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 19. Nos, hol találkozzunk holnap? Mindenesetre én a Force Unleashed-es pólómban leszek így könnyen megtalálhattok (nem sok embert (azaz 0-t) láttam eddig TFU-s pólóban ) Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 19. Hozzászólás ideje: 2008. Szeptember 19. Szíves elnézését kérem a fórum társaknak, de még sem tudok menni. Elméletileg a magyar mediterrániumban járok egyetemre (Pécs) de ezen a héten olyan hideg volt, a koliban nem volt se fűtés se melgvíz így megfáztam. Kérlek bocsásatok meg, hogy inkább itthon ülök és megprbálok meggyógyulni, mint lázasan kóvályogva tovéább rontsam a helyzetem. Nem tudom, hogy ilyen kor mi a helyzet a jegyekért ptt kell fizetni, akkor is ha nem veszem át? Mert ha igen, akkor max elutalom Oldienak vagy Karrdeenak az árát. Aki megy attól minimum ezer oldalas beszámolót várok.......köszi! Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.