Jump to content

TOP32 #9 Padmé Amidala vs. General Grievous


Donát

Star Wars Winter Madness Top32 9  

23 members have voted

 1. 1. Ki jusson tovább?

  • Padmé Amidala
  • General Grievous

This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/02/2023 at 06:59 PM

Recommended Posts

A politikai szál kivégzésével Padmé meglehetősen passzív karakterré vált az EP3-ban, egy klasszikus női szerepben, aki hazavárja urát a háborúból. Ezen a képen a TCW azért javított.

 

Mégis Grievous nálam a győztes. Nem az az ultimate kegyetlen gonosz akinek eredetileg indult, de valahogy a bénázásaival, a folytonos vereségeivel és meneküléseivel "szerethető" negatív karakter. Amellett, hogy már a nevének emlegetésekor az Ahsoka-ban instant nosztalgikus érzés tört rám.

Link to comment
Share on other sites

Padmé volt sokáig a kedvenc női karakterem a Sagaban, úgyhogy egyértelműen ő kapja a szavazatomat. Grievous nem tudott igazán kitörni ebből a sablon gonosz szerepből, aki csak úgy gonosz és kész. A sötét oldalon Ventress, Maul és még újabban Dooku is kapott egy olyan arcélt, ami miatt érdekesebbé tudott válni számomra... ha egyszer valamilyen kiegészítő műben kapunk ilyesmit Grievousről is, akkor lehet átértékelem majd, de most Padmé a nyerő!

Link to comment
Share on other sites

Grivi szerintem az SW egyik legszórakoztatóbb gonosz karaktere. :) A főhősök ellen igaz, hogy nem megy neki, de azért a többieket üti rendesen. Legendás ahogy pl. elbánt az Éjnővérekkel.

Padmé az egyik főszereplő aki igen csak szerethető, de most így belegondolva....lehet, hogy nem rá fogok szavazni. :D 

Link to comment
Share on other sites

Nálam Padmé az egyik olyan szereplő akire jó sok szereplővel szemben míg Grivi az egyik olyan akire csak nagyon kevéssel szemben szavaznék és Padmé nincs azok között.

 • Like 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Ez a kép pont ma jött szembe velem a Facebookon, és lényegében össze is foglalja, miért Padméra szavaztam. :D

KTdTq3k.jpg

 

Most képzeljetek el egy ilyen fotót Grievousszal. Brrrr.... :sick:

 

Viccet félretéve, bár Padmé valóban gyönyörű nő (szerény véleményem szerint, abszolút saját ízlésemből kiindulva csak Bix és Rey van vele egy súlycsoportban), az ep1-2-ben és a TCW-ben is erős karakterként van jelen. Különösen szeretem, hogy ő megmutatja, milyen egy olyan politikus, aki kiáll az elvei mellett, de hajlandó azt félre tenni, ha azt a népe érdeke úgy kívánja. Jelesül, pacifista, de nem szélsőségesen, és ha már nincs más megoldás, hát s*ggbe lövi azt, aki a Naboo vagy a Köztársaság ellen tör - ugyanakkor még ezután is hajlandó leülni tárgyalni, sőt ő szorgalmazza a tárgyalásokat. Nem is csoda, hogy Bail Organa lett az egyik legfőbb szövetségese, aki hasonló elveket vall, és mentalitásban is erős. Két gondom van csak vele, az ep1-ben naívsága kicsit ostobává teszi. Nem úgy értem, hogy nincs esze, hanem egy naív szűrőn át szemléli a világot. Ezt azonban a film végére teljesen levetkőzi. A másik, hogy az ep3-ba Lucas passzív szerepbe kényszerítette, ami szerintem a film egyik nagy gyengesége. Egyszerűen karakteridegen, hogy miközben Palpatine átveszi a hatalmat, Padmé csak otthon ücsörög, és a babaágyról ábrándozik, meg ruhákat pakolászik és a férjének panaszkodik.

 

De mindez nem elég ahhoz, hogy Grievoust akárcsak fontolóra vegyem ebben a párharcban. Akit én nem tartok többre egy szórakoztató egyepizódos gonosztevőnél, aki csak azért létezik, hogy kitöltse az űrt Tyranus és Vader között az akciójelenetkben.

 • Vicces 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Én is nagyon szeretem Padmé karakterét, számomra ő az egyik legkedvesebb karakter a PT érából. Az első pillanattól kezdve megértettem, Anakin miért szeretett belé. Mert azonkívül, hogy gyönyörű, ráadásul még intelligens, bátor, együttérző, tud tárgyalni, de ha kell, tud harcolni is, van felelősségérzete, néha könnyelmű, de akkor sem passzióból, hanem mert azt érzi helyesnek. Ha van nő, akiért érdemes sutbadobni az elveket és szabályokat, akkor az ő, főleg mert ő kicsit sem szeretné, hogy ez miatta megtörténjen. Az, hogy az élete és szerelme Anakin Skywalkerrel tragédiába torkollott, nem az ő hibája, kár, hogy a szerelme és a józan gondolkodása nem tudtak a férjére olyan hatással lenni, hogy ellensúlyozza Palpatine mérgező befolyását. Amit fel lehetne róni ellene, az az, hogy nem lett volna szabad egy Jedi lovaghoz feleségül mennie, de tudjuk, hogy ez milyen körülmények között történt, a biztos halál torkában vallotta meg érzelmeit, s egy háború kezdetekor házasodtak össze. Ha sejtette volna, hová vezet ez az út, biztosan nem lépett volna rá. 

 

Edited by Pildi
 • Like 1
 • Tetszik 3
Link to comment
Share on other sites

Na hát látszik, hogy egy gyenge férfi vagyok...

Grivit első pillanattól fogva imádtam és vártam hogy megjelenjen, először a Genndy CWban, aztán, promó képeken és a filmben is áll leesős jelenetei voltak számomra.

Aztán meglátom Padméról belinkelt képet, aktiválódnak a tinihormonok és én is azonnal elárulnék bárkit... :D :D (most épp grivit) :D

Edited by kudar
 • Like 1
 • Vicces 4
Link to comment
Share on other sites

 • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information