Donát Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Ki jusson tovább? Jyn Erso vs. Din Djarin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 22, 2023 Author Share Posted November 22, 2023 Szervezői oddsok: Jyn Erso: 35% Din Djarin: 65% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 25, 2023 Author Share Posted November 25, 2023 Indul az utolsó nyolcaddöntő. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Din Djarin. Remek ívet írt le eddig kedvenc fejvadászunk, várom a folytatást. Addig is, hajrá Djarin, Grogu is szurkol a faternak. 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Ezen még gondolkodnom kell. Mindketten nagyon erős karakterek. Most inkább Din felé hajlok, de ezen még meditálok egy kicsit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 1 órával korábban, Nute Gunray írta: ezen még meditálok egy kicsit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudar Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Nem kérdés. Go Mando! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Din Djarin. Valóban nem kérdés! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 25, 2023 Author Share Posted November 25, 2023 Bármennyire is kedvelem Jynt, ez nálam Din Djarin lesz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Leszavaztam, Din. Minden egyes sóhaja, hanglejtése, testjátéka önmagára fókuszálja a figyelmet. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Nekem sajnos nem tetszik Din karakteríve, az hogy nyomtak egy hátraarcot a "nem veszem le a sisakot" - "megszabadulok a sisaktól" ösvény kellős közepén. Mivel ez nekem sokkal érdekesebb lett volna, mint amit végül kaptunk, így számomra eléggé ellaposodott a karakter. Ráadásul kissé a saját sorozatában is másodhegedűssé vált a végére. Így Jynnel szemben nálam esélytelen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 (edited ) J. E. Csak mert lenyomata Grogut. Edited November 25, 2023 by Szisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 1 órával korábban, Yoda József írta: Nekem sajnos nem tetszik Din karakteríve, az hogy nyomtak egy hátraarcot a "nem veszem le a sisakot" - "megszabadulok a sisaktól" ösvény kellős közepén. Soha nem mondták ki, hogy Djarin erre ment volna. Persze lehetett így is gondolni, de Favreau-ék mást terveztek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda József Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 30 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Soha nem mondták ki, hogy Djarin erre ment volna. Persze lehetett így is gondolni, de Favreau-ék mást terveztek. De említették interjúkban, és már linkeltem is korábban azt az interjút ide a fórumra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 (edited ) Meggondolták magukat, újra. Ha mindig az lenne, amit elsőre kitaláltak, akkor most az ep7-9 makroverzumokról szólna, Darth Maul nem élte volna túl az ep1-et, Anakin meg Palpatine fia lenne. Szerencsére engem személy szerint rohadtul nem tud érdekelni, mit gondoltak először a készítők, vagy másodszorra, harmadszorra, az sem, miket mondtak interjúkban vagy mi felé mutatott egy ponton a sztori. A kész dolog érdekel, az, hogy abba beleillik-e az, ami végül lett. És az, hogy Djarin nem veszi le újra a sisakot, teljesen beleillik, nekem pedig nagyon tetszik (bár megértem, ha valakinek a másik irány jobban bejött volna, de ez nem jelenti azt, hogy ez az irány rossz lenne). Az első két évadban egy olyan karaktert építettek fel, aki nagyon mélyen elkötlezett amellett, hogy az általa ismert krédó útján jár. És amikor két alkalommal levette a sisakot, az is jelezte, mennyire fontos számára Grogu. Lényegében mindkét alkalom egy kinyilatkoztatás volt a részéről: ez a gyermek fontosabb neki, mint az, amire az egész addigi életét feltette. És azzal, hogy ezután nem vette le újra, csak még értékesebbé tették ezt a két momentumot. Hiszen hány panasz volt itt is arra, hogy az egész elválás jelenetét "semmissé tette" (amivel szintén nem értek egyet) az, hogy ilyen hamar újra összeállt apa és fia. Ugyanezen gondolatvonalon haladva azt a két sisaklevevős jelenetet is "semmissé" tette volna az, ha ezután Djarin minden jött-ment, jelentéktelen alak előtt leveszi a sisakját. És a 3. évadban, vagyis már a The Book of Boba Fett-ben elkezdték építeni, miért fontos neki, hogy visszatérjen a krédó útjára. Számára ez jelképezte a becsületet, valamit, ami mellett ki kell tartania. Ráadásul Grogu elvesztése (ő egészen Grogu visszatértéig nem tudta, hogy ez pár hónapra vagy egy egész életre szól) üressé tette az életét, és azzal, hogy kitagadták az Őrzők Gyermekei közül, lényegében újra hontalan lelencé vállt. Nem csoda hát, hogy próbált visszakapaszkodni oda, újra célt és értelmet keresett az életének. És egyáltalán nem csoda, hogy ezt a régi életében kereste és végül lelte meg. A fiúk elvesztése után Leia és Han is visszatért a régi kerékvágásba, de a Jedi enklávé pusztulása után még Luke is a régi paraszti életében keresett menedéket. Egy súlyos csapás után a régi életforma, a régi szokások biztonságot nyújtanak. Grogu visszatérése meg csak megacélozta a hitét, hiszen már tudta, mennyire fontos neki ez az élet, és az ezáltal képviselt értékek, amiket nyilván szeretne továbbadni a fiának, és az sem lesz ártalmas, ha Grogu ugyanúgy érezni fogja, hogy tartozik valahová, ahogy Djarin is érezte ezt egész életében. És hát elég frissen él benne az emlék, hogy milyen, ha nincsenek gyökereid. El is kezdte erre az útra nevelni. S ezen a vonalon haladva, ha valaha is újra leveszi a sisakot valaki más előtt, az ugyanolyan szignifikáns eset lehet, mint az előző kettő, amikor Grogu miatt tette meg ugyanezt. (Szándékosan nem számoltam azt, amikor IG-86 vette le a sisakot, hiszen az egy droid volt, és eleve nem Djarin távolította el a tökfödőt.) És mindezek miatt szavazok Din Djarinra. Ugyan továbbra is fenntartom azt, amit korábban írtam Liana Hallikról, Grogunál sokkal jobban kedvelem az apját és sokkal érdekesebbnek is tartom mindazt, amit eddig megtudtunk róla. És igen, ez igaz Kestrel Dawn-nal szemben is. Szóval Tanith Ponta, bár korábban megnyert magának, a mostani ellenfelével szemben kikap. Hiszen... Edited November 25, 2023 by Dzséjt 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szisz Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 45 perccel korábban, Dzséjt írta: Anakin meg Palpatine fia lenne. Akkor Rey bácsikája lenne? Úgy a 9. végi csók a Targaryenekhez lenne méltó. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted November 26, 2023 Share Posted November 26, 2023 Nehéz volt a választás és bár a top 16-ban vagyunk, pont azért vaciláltam sokat mert egyiket se érzem igazán kiemelkedőnek. Din az első két Mando évadban meg a Boba Fettben kifejezetten jó volt. Bár a harmadik évad a Mandonál nagyon szórakoztató sőt az egész sorozat legjobb részei is ott vannak, Din sajnos szürke kis egér lett. Amik el lettek korábban inditva vele kapcsolatban azokból nem hoztak ki semmi érdekeset. Mondjuk Bo Katannál még igy is ezerszer jobb. Jynnek meg van pár kimagasló jelenete és a róla szoló regény baromi jó lett, de összességében mint karaktert azért nem sorolnám az igazán emlékezetesek közé. Végül az első két évad Mando miatt Dinre ment a voksom. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted November 26, 2023 Author Share Posted November 26, 2023 Hivatalos végeredmény: Din Djarin: 17 Jyn Erso: 5 Din Djarin 49 pontot szerzett eddig és ez volt a 3. győzelme. Az első versenyén rögtön a top8-ba jutott. Jyn Erso 94 ponton áll meg és maradt 4 győzelmen. Ezúttal nem jött neki össze a top8. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts