Ugrás a kommentre

TOP16 #8 Jyn Erso vs. Din Djarin


Donát

Star Wars Winter Madness TOP16 8  

22 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson tovább?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Nekem sajnos nem tetszik Din karakteríve, az hogy nyomtak egy hátraarcot a "nem veszem le a sisakot" - "megszabadulok a sisaktól" ösvény kellős közepén. Mivel ez nekem sokkal érdekesebb lett volna, mint amit végül kaptunk, így számomra eléggé ellaposodott a karakter. Ráadásul kissé a saját sorozatában is másodhegedűssé vált a végére.

Így Jynnel szemben nálam esélytelen

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Yoda József írta:

Nekem sajnos nem tetszik Din karakteríve, az hogy nyomtak egy hátraarcot a "nem veszem le a sisakot" - "megszabadulok a sisaktól" ösvény kellős közepén.

Soha nem mondták ki, hogy Djarin erre ment volna. Persze lehetett így is gondolni, de Favreau-ék mást terveztek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Soha nem mondták ki, hogy Djarin erre ment volna. Persze lehetett így is gondolni, de Favreau-ék mást terveztek.

De említették interjúkban, és már linkeltem is korábban azt az interjút ide a fórumra

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meggondolták magukat, újra. Ha mindig az lenne, amit elsőre kitaláltak, akkor most az ep7-9 makroverzumokról szólna, Darth Maul nem élte volna túl az ep1-et, Anakin meg Palpatine fia lenne. :) 

Szerencsére engem személy szerint rohadtul nem tud érdekelni, mit gondoltak először a készítők, vagy másodszorra, harmadszorra, az sem, miket mondtak interjúkban vagy mi felé mutatott egy ponton a sztori. A kész dolog érdekel, az, hogy abba beleillik-e az, ami végül lett. És az, hogy Djarin nem veszi le újra a sisakot, teljesen beleillik, nekem pedig nagyon tetszik (bár megértem, ha valakinek a másik irány jobban bejött volna, de ez nem jelenti azt, hogy ez az irány rossz lenne). Az első két évadban egy olyan karaktert építettek fel, aki nagyon mélyen elkötlezett amellett, hogy az általa ismert krédó útján jár. És amikor két alkalommal levette a sisakot, az is jelezte, mennyire fontos számára Grogu. Lényegében mindkét alkalom egy kinyilatkoztatás volt a részéről: ez a gyermek fontosabb neki, mint az, amire az egész addigi életét feltette. És azzal, hogy ezután nem vette le újra, csak még értékesebbé tették ezt a két momentumot. Hiszen hány panasz volt itt is arra, hogy az egész elválás jelenetét "semmissé tette" (amivel szintén nem értek egyet) az, hogy ilyen hamar újra összeállt apa és fia. Ugyanezen gondolatvonalon haladva azt a két sisaklevevős jelenetet is "semmissé" tette volna az, ha ezután Djarin minden jött-ment, jelentéktelen alak előtt leveszi a sisakját.

És a 3. évadban, vagyis már a The Book of Boba Fett-ben elkezdték építeni, miért fontos neki, hogy visszatérjen a krédó útjára. Számára ez jelképezte a becsületet, valamit, ami mellett ki kell tartania. Ráadásul Grogu elvesztése (ő egészen Grogu visszatértéig nem tudta, hogy ez pár hónapra vagy egy egész életre szól) üressé tette az életét, és azzal, hogy kitagadták az Őrzők Gyermekei közül, lényegében újra hontalan lelencé vállt. Nem csoda hát, hogy próbált visszakapaszkodni oda, újra célt és értelmet keresett az életének. És egyáltalán nem csoda, hogy ezt a régi életében kereste és végül lelte meg. A fiúk elvesztése után Leia és Han is visszatért a régi kerékvágásba, de a Jedi enklávé pusztulása után még Luke is a régi paraszti életében keresett menedéket. Egy súlyos csapás után a régi életforma, a régi szokások biztonságot nyújtanak.

Grogu visszatérése meg csak megacélozta a hitét, hiszen már tudta, mennyire fontos neki ez az élet, és az ezáltal képviselt értékek, amiket nyilván szeretne továbbadni a fiának, és az sem lesz ártalmas, ha Grogu ugyanúgy érezni fogja, hogy tartozik valahová, ahogy Djarin is érezte ezt egész életében. És hát elég frissen él benne az emlék, hogy milyen, ha nincsenek gyökereid. El is kezdte erre az útra nevelni. S ezen a vonalon haladva, ha valaha is újra leveszi a sisakot valaki más előtt, az ugyanolyan szignifikáns eset lehet, mint az előző kettő, amikor Grogu miatt tette meg ugyanezt.

(Szándékosan nem számoltam azt, amikor IG-86 vette le a sisakot, hiszen az egy droid volt, és eleve nem Djarin távolította el a tökfödőt.)

És mindezek miatt szavazok Din Djarinra. Ugyan továbbra is fenntartom azt, amit korábban írtam Liana Hallikról, Grogunál sokkal jobban kedvelem az apját és sokkal érdekesebbnek is tartom mindazt, amit eddig megtudtunk róla. És igen, ez igaz Kestrel Dawn-nal szemben is. Szóval Tanith Ponta, bár korábban megnyert magának, a mostani ellenfelével szemben kikap. Hiszen...

This Is The Way GIF by Priya

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehéz volt a választás és bár a top 16-ban vagyunk, pont azért vaciláltam sokat mert egyiket se érzem igazán kiemelkedőnek. Din az első két Mando évadban meg a Boba Fettben kifejezetten jó volt. Bár a harmadik évad a Mandonál nagyon szórakoztató sőt az egész sorozat legjobb részei is ott vannak, Din sajnos szürke kis egér lett. Amik el lettek korábban inditva vele kapcsolatban azokból nem hoztak ki semmi érdekeset. Mondjuk Bo Katannál még igy is ezerszer jobb.

 

Jynnek meg van pár kimagasló jelenete és a róla szoló regény baromi jó lett, de összességében mint karaktert azért nem sorolnám az igazán emlékezetesek közé. 

 

Végül az első két évad Mando miatt Dinre ment a voksom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hivatalos végeredmény:

 

Din Djarin: 17

Jyn Erso: 5

 

Din Djarin 49 pontot szerzett eddig és ez volt a 3. győzelme. Az első versenyén rögtön a top8-ba jutott. :clap:

 

Jyn Erso 94 ponton áll meg és maradt 4 győzelmen. Ezúttal nem jött neki össze a top8. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Donát megszűntette a topik kiemelését

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.