MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Én inkább alternatívának fogom fel. Minek az alternatívája? Egyik EU a másik alternatívája? Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. A Thrawn keze-t pedig nem olvastam. Off Ha tudod, akkor pótold, mert szerintem jobb a T. trilógiánál is egy fokkal Amúgy két könyv, A múlt kísértete és A jövő látomása. Talán ezek is kijönnek új kiadásban, bár a régi sem volt olyan régi még. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Csak a filmek számítanak. A legtöbb rajongónak nem, és nekem sem. EU nélkül nem tartana ott az SW, ahol tart, a rajongói körökről, stb. nem is beszélve. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Minek az alternatívája? Egyik EU a másik alternatívája?Szerintem ugy értette, hogy az EU a Star Wars alternativája... ha igy értette akkor osztom az álláspontját Kinek a pap, kinek a papné, ahogy oldi is megfogalmazta. Részemről az EU inkább csak amolyan érdekesség. Például megvan az összes SW képregény a gépemen és elég jól elvagyok velük, de nem tudnám egyenértékünek venni őket a filmekkel. De azért jó hogy vannak Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Gyoka, erre inkább a Vélemények az EU-művekről topikban válaszolok, hogy ne legyen több OFF. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Jó kis írás Pildi csak most volt időm elolvasni Nagyjából egyet is értek vele. Meg Oldival és Lamaroval is Köszönöm szépen, Dzséjt. Ahogy Odynak és Gyokának is az elismerő szavakat - azokra eddig nem reagáltam. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2008. Augusztus 26. OffHa tudod, akkor pótold, mert szerintem jobb a T. trilógiánál is egy fokkal Amúgy két könyv, A múlt kísértete és A jövő látomása. Talán ezek is kijönnek új kiadásban, bár a régi sem volt olyan régi még. Köszönöm a tippet. Valamiért úgy gondoltam, a Thrawn keze kevésbé lehet jó, ezért nem is kerestem eddig, de meghoztad a kedvemet, megpróbálok beszerezni egy antikvár kiadást. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Nem emlékszem, hogy lett volna szó arról, miként is adta be a lázadást a köznépnek Palpatine. Szerintem ugyanolyan propagandát folytatott mint a Szepik esetében. Elképzelem ahogy ugyanazzal riogatja a népet, mint a korábbi konfliktus esetén. A köznép lehet, hogy hitt is neki eleinte. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Szerintem is. Ugyanúgy tapsikolhattak neki a Szenátus feloszlatásáig és az Alderaan felrobbantásáig. Nem véletlen lehetett az, hogy az ep4 után erősödött meg a Lázadás. Az előtt valószínűleg még sokan megkajálták Palpatine szavait. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. (szerkesztve) Szerintem is. Ugyanúgy tapsikolhattak neki a Szenátus feloszlatásáig és az Alderaan felrobbantásáig. Nem véletlen lehetett az, hogy az ep4 után erősödött meg a Lázadás. Az előtt valószínűleg még sokan megkajálták Palpatine szavait. Talán még azt is elhitette velük, hogy egy új szeparatista mozgalom van kialakulóban. A feloszlatás ás a robbantás után megnéztem volna pár képviselőnek az arcát. Egyáltalán magát a szenátus feloszlatását. Volt ülés? Vagy csak kiment egy memó, hogy ennyi és többet nem kell bemenni? Érdekesebb ha ülés is volt. Vajon mivel indokolhatta Palpatine a feloszlatást és hogyan reagáltak rá a szenátorok? Organa biztos felszólalt: "B+ nem erről volt szó!" Szerkesztve: 2009. Szeptember 13. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Szerintem tuti volt ülés. Palpatine nem tagadta volna meg magától az élvezetet, hogy lássa a szenátorok arcát a nagy bejelentéskor. Hogy mit szóltak, az szerintem attól függ, ki meddig látott a Sidious által teremtet hazugságfelhőn át. Biztos voltak, akik nagyot koppantak, de olyanok is, akik már várták. Illetve valószínűleg akadt néhány olyan szenátor, aki a Szenátus feloszlatása után is zsíros állást kapott, mondjuk kormányzóként (ha már nem volt azóta is az, mert ugye bár EU, de egy kivágott jelenetben benne volt, hogy a Szeparatistáktól visszafoglalt bolygók élére már az ep3-ban is kormányzók álltak). Szóval szerintem sok szenátor, aki hű volt Palpatine-hoz, max szenátorból kormányzó lett, így nem hőbörgött. A maradékot meg valószínűleg a rohamosztagosok kísérték ki az épületből. Indok valószínűleg nem volt. Sidiousnak akkor már nem kellettek indokok, hiszen övé volt a teljes hatalom. A szenátorok csak addig kellettek, amíg nem tudta a nagy többség bolygóira kihelyezni a kormányzóit, illetve a Halálcsillag elkészülte miatt várt még (valószínűleg sejtette, hogy a Szenátus feloszlatása önmagában is megerősítené a Lázadást a még demokráciahívő szenátorok és követőik által). Mondhatni, az ep4-ben már 100%-ig igaz volt, amit az ep3-ban mondott: "Én magam vagyok a Szenátus." Organa biztos nem szólalt fel, akkor már nem ő volt Alderaan szenátora. Max a HoloNet adást nézve nyöghetett fel (de szerintem ő már rég számított arra a lépésre) Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Nem emlékszem, hogy lett volna szó arról, miként is adta be a lázadást a köznépnek Palpatine. Szerintem ugyanolyan propagandát folytatott mint a Szepik esetében. Elképzelem ahogy ugyanazzal riogatja a népet, mint a korábbi konfliktus esetén. A köznép lehet, hogy hitt is neki eleinte. Szerintem egyenesen a szepik utódainak kiáltotta ki őket, függetlenül attól, hogy más célért küzdöttek. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Szerintem is. Ugyanúgy tapsikolhattak neki a Szenátus feloszlatásáig és az Alderaan felrobbantásáig. Nem véletlen lehetett az, hogy az ep4 után erősödött meg a Lázadás. Az előtt valószínűleg még sokan megkajálták Palpatine szavait. Ebből a szempontból hiba volt feloszlatnia Szenátust. Bár elég nehezen magyarázta volna ki az Alderaan felrobbantásának szükségességét. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Vagy a Halálcsillag meglétét. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Szerintem egyenesen a szepik utódainak kiáltotta ki őket, függetlenül attól, hogy más célért küzdöttek. Mi meg a belső emberek tudják, hogy más célért küzdöttek, de talán a köznép szemében nem sok különbség volt. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Mi meg a belső emberek tudják, hogy más célért küzdöttek, de talán a köznép szemében nem sok különbség volt. Legalább is az Alderaan felrobbantásáig. Simán el tudnám képzelni, hogy zavargások törtek ki Coruscanton. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Vagy a Halálcsillag meglétét. Ja azt is. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 13. Az Aldeeran felrobbantását nem igazán kellett indokolnia.Mondhatta hogy átvették a hatalmat ott a lázadók. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. De egy bolygó megsemmisítése akkor is túl nagy tett, hagyományos úton is küzdhettek volna a lázadók ellen. Ezt már nem fogadta volna el a köznép, túl nagy ár a sok ártatlan halála is, akik a bolygón éltek, gyerekek, stb. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Az Aldeeran felrobbantását nem igazán kellett indokolnia.Mondhatta hogy átvették a hatalmat ott a lázadók. Ez kb olyan lett volna, mintha a II. Világháború elején atombombát dobtak volna egész Franciaországra, mondván, hogy a németek átvették a hatalmat. Azt hiszem nagyon gyorsan új célpontja lett volna a háborúnak és az egész világ lepaktál a németekkel az USA ellen. Egy egész nép eltörlését nem lehet megmagyarázni, pláne koholt bizonyítékokkal (hiszen a Lázadók soha sehol nem vették át a hatalmat, abban az időszakban csak annyian voltak, hogy egy Holdat "uralhassanak"). Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Valamelyik könyvben mintha azt olvastam volna (igen, EU), hogy a Lázadókra fogták a Halálcsillagok készítését és az Alderaan felrobbantását. Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Tehát, hogy a Lázadók robbantották fel az Alderaan-t? Ez tetszik Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Ezt így konkrétan nem írták le, de azt igen, hogy az Endornál az Uralkodó a Lázadók által épített Halálcsillagot akarta megsemmisíteni, és ekkor pusztult el. Legalábbis, ha jól emlékszem. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Ez érdekes. Vajon melyikben lehetett? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Ezt így konkrétan nem írták le, de azt igen, hogy az Endornál az Uralkodó a Lázadók által épített Halálcsillagot akarta megsemmisíteni, és ekkor pusztult el. Legalábbis, ha jól emlékszem. Hát ez elég nagy hülyeségnek hangzik. Pláne annak tekintetében, hogy az EU szerint a Lázadók meggátoltak mindennemű birodalmi propaganda terjesztést, ami a II. Halálcsillag pusztulását a saját hasznukra fordította volna. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. (szerkesztve) Ep4 - ben Tarkin elég egyértelműen arra épít hogy a Halálcsillag egy igen publikus eszköz a Birodalom egyben tartására, és ezt demonstrálja az Alderaan -nal. A gonosz Lázadók meg a rendet jogos eszközökel (!) fenntartani szándékozó hős birodalmiakat robbantották fel. Szenátus: már az ep3 idején tele volt Palpi prütylijeivel, azóta volt ideje megszabadulni az egy-két oda nem illő szenátortól (például ott volt az a hercegnő aki diplomáciai védettségével vissza próbálván élni, a Lázadóknak segített....) úfgyhogy szerintem a feloszlatás kb annyit jelentett, hogy nem kellett a szenátoroknak Coruscanton lennie hanem mindegyik kiskirály volt a saját rendszerében/rendszereiben. Canon: hmmm le vagyok maradva, mikor nyitották a T-canont? A többi négyről tudtam, de ez.... LOGIKUS Szerkesztve: 2009. Szeptember 14. - Darth Krande Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Canon: hmmm le vagyok maradva, mikor nyitották a T-canont? A többi négyről tudtam, de ez.... LOGIKUS Kb akkor, mikor eldöntötték, hogy lesz még néhány sorozat a Star Wars kapcsán. Úgy négy évvel ezelőtt Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Ezt így konkrétan nem írták le, de azt igen, hogy az Endornál az Uralkodó a Lázadók által épített Halálcsillagot akarta megsemmisíteni, és ekkor pusztult el. Legalábbis, ha jól emlékszem. Ez tényleg benne volt valamelyik könyvben, méghozzá asszem egy múzeumban ahol a Birodalomra emlékeztek. Ha jól tudom Wedge volt az aki ebben a múzeumban járt...talán valamelyik X-szárnyú könyv lehet. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Ez kb olyan lett volna, mintha a II. Világháború elején atombombát dobtak volna egész Franciaországra, mondván, hogy a németek átvették a hatalmat. Azt hiszem nagyon gyorsan új célpontja lett volna a háborúnak és az egész világ lepaktál a németekkel az USA ellen. Egy egész nép eltörlését nem lehet megmagyarázni, pláne koholt bizonyítékokkal (hiszen a Lázadók soha sehol nem vették át a hatalmat, abban az időszakban csak annyian voltak, hogy egy Holdat "uralhassanak"). Beadhatta, hogy valami fegyvert karnak ott összerakni(mondjuk volt szepisekkel), és nem tehetett mást, hoyg megmentse a Galaxis többi bolygóját ezt a lépést meg kellett tennie. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Hozzászólás ideje: 2009. Szeptember 14. Beadhatta, hogy valami fegyvert karnak ott összerakni(mondjuk volt szepisekkel), és nem tehetett mást, hoyg megmentse a Galaxis többi bolygóját ezt a lépést meg kellett tennie. És milyen fegyvert talált volna ki, ami igazol egy egész - ráadásul békés - bolygó elpusztítását? Max egy másik Halálcsillag Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.