Ugrás a kommentre

3x03 - Shadows of Tantiss


Ajánlott hozzászólás

3. rész - Shadows of Tantiss / A Tantiss árnyéka

 

epguidebb303.jpg

 

Írta:  Matt Michnovetz

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín:  Wayland

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Crosshair - Dee Bradley Baker

Sheev Palpatine császár (Darth Sidious) - Ian McDiarmid

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Nala Se - Gwendoline Yeo

Dr. Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

Batcher - Dee Bradley Baker

CX-1 - Dee Bradley Baker

K-9X1 - Jonathan Lipow

 

Történet

Felbolydul a Tantiss-hegy, amikor nem várt vendég érkezik. Omegának nincs más választása, mint azonnal megszökni, mert ha marad, többé nem szabadulhat a Birodalom markából.

 

Érdekességek

- Hemlock a "Nekromanta-projektről" beszél, amelyet először Pellaeon százados említett meg A mandalóri 23. fejezetében.
- Ian McDiarmid ismét visszatér Palpatine császár hangjaként, a szerephez, amelyet először a Star Wars: A Jedi visszatérben játszott.
- A veszedelmes fenevad, amely megtámadja Omegát és Crosshairt a dzsungelben egy dryax, amit eredetileg egy "masszív medve/párduc-szerű lényként" írtak le.
- Ez az első feltűnése az Uralkodó Császári TestőrségénekStar Wars: Rossz osztagban. Egy továbbfejlesztett modellt kaptak a Star Wars: A klónok háborújában látott előző animációs megjelenésükhöz képest.
- David Collins és Dave Accord hangmérnökök rohamosztagosokat szólaltatnak meg. Akkor hallhatóak, amikor Crosshair és Omega átosonnak a tantissi bázison. 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Más évadokban egy ilyen rész zárásnak is beillett volna.

 

Megjött Palpatine atyánk, hogy ellenőrizze a Necromanta projektet. Szépen összeérnek a szálak a Mandalorival és egyúttal a TROS-sal is. Habár nem mutatták (még) Palpatine klónjait, nekem úgy tűnt volt ott egy pár darab. Kicsit olyan ez az egész, mint később Grogu és Gideon esete. Talán Gideon Palpatine-tól vette az ötletet, hogy ő is elkészíti a saját Erő-használó klónjait? Kísérteties a hasonlóság.

Az biztos, hogy valami félre fog csúszni, mert a TROS idejére csak egy klón marad, szóval Omegának a vére vagy nem lesz teljesen jó, vagy nem találják meg. A projekt kapcsán felmerülhet az is, hogy miért nem kifejezett Erő-használókat vadásztak le Hemlock-ék? Mit akarnak egyszerű klónok vérével? Menekülő Jediket is elkaphattak volna erre a célra. Valószínűleg van itt valami, amit még nem tudunk....

 

Omega pedig most már biztos, hogy a Kaminóiak Erő-használó klónkísérleteinek egyik példánya. Nem véletlen hát, hogy a lány mindig Nala Se mellett volt. Érdekes lesz látni, vajon benne is felszínre tör majd a képesség, mint Sabine-ban? 

 

A menekülésről szólva, jó volt látni Crosshair és Omega kooperációját, azt, hogy végre teljesen egymás mellett állnak. Sok idő kellett hozzá, de ennek is el kellett jönni egyszer. :) A látványvilág továbbra is pazar, immár ez az etalon.

 

Nagyon érdekesen indult az évad, szerintem a legerősebb kezdés ez animációs sorozatok történetében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A három rész közül nekem ez tetszett a legjobban, gyakoraltilag megvolt benne minden, amit csak kívánni lehet. Egyrészt megtudtunk egy csomó mindent a Tantiss-on zajló projekt természetéről, a benne résztvevők szerepéről és még a főszereplőnkről Omegáról is. Másrészt egy látványos, pörgős epizódot láthattunk, amiben a történet is egy másik fázisába lépett ezzel továbbgördítve az évad eseményeit. Mindemellé pedig szépen összefűzték az itteni történéseket egy korszakokon átívelő szállal... és még Palpatinet is láthattuk, aki a legutóbbi feltűnése alkalmával, egyetlen jelenettel ellopta a showt és most sem hazudtolta meg önmagát. Néhány apróbb negatívumot leszámítva ez egy tökéletes rész volt és tényleg áldom a készítőket, hogy így dobták elénk ezt az évad nyitányt, hogy három részt is kaptunk, mert ez volt a cseresznye a tejszínhabon az előző két rész minőségi indítása után.

 

Mostanra kikristályosodott, hogy Nala Se tökéletesen tisztában van az Omegában rejlő potenciállal, de a saját érzései miatt nem akarja, hogy a lánynak bármi baja essen. Ha jelentős köze volt Omega megalkotásához, akkor most már lehet, hogy bánja, hogy egyáltalán belekezdett és ennyi bajt hozott Omega fejére. Van egy olyan érzésem, hogy Emerie is egy hasonló kreálmány lehet, de benne nem jött össze az, ami Omegában igen, hogy hidat képezzen a midichloriános klónozás két addig áthidalhatatlannak tűnő lépcsőfoka között. Amúgy látványosan nem mutatták, hogy ki/mi van abban a tartályban, amit annyira őriznek, kíváncsi lennék nem egy ilyen proto-Snoke szerű kreatúrát láttunk volna e, ha Hemlockék mögül látunk rá arra az alanyra. Az mindenesetre látványos, hogy Palpatine ilyen nagy figyelmet szentelt ennek a projektnek. Olyan prioritást kapott az itt folyó munka, amit kevés Birodalmi projekt tudhat magáénak és ami még beszédesebb, ez valami olyasmi, amit Palpatine nagyon titkolni akar... kíváncsi lennék ki tudhat még erről a dologról?

 

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az biztos, hogy valami félre fog csúszni, mert a TROS idejére csak egy klón marad, szóval Omegának a vére vagy nem lesz teljesen jó, vagy nem találják meg. A projekt kapcsán felmerülhet az is, hogy miért nem kifejezett Erő-használókat vadásztak le Hemlock-ék? Mit akarnak egyszerű klónok vérével? Menekülő Jediket is elkaphattak volna erre a célra. Valószínűleg van itt valami, amit még nem tudunk....

 

Biztos vagyok benne, hogy még rengeteg dolgot nem tudunk, de mintha elhangzott volna korábban azt hiszem Emerietől, hogy nem csak klónokon kísérleteznek. Azt el tudom képzelni, hogyha begyüjtenek valahol egy Erőhasználót, akkor akár megpróbálhatják vele is az eljárást, de úgy érzem Omegának a különlegessége az, hogy vele kifejezetten a midichlorián-os klónozást lehet megvalósítani, aki úgy lett mesterségesen létrehozva, lehet egy kísérlet eredményeként (ezért is gondoltam Emerire úgy, hogy ő is egy alany volt az Omega előtti sorban... ez persze csak feltételezés). Egy természetesen fogant, hús-vér Erőhasználó lehet ugyanúgy nem jó alany ezekhez a kísérletkezhez, ahogy azok a klónok sem, akiket eddig megpróbáltak. Azt viszont én is valószínűsítem, hogy valami gebasz lesz, mert ugye itt még azok előtt az idők előtt vagyunk az idővonalon ha jól sejtem, amikor az Inkvizítorok már szerte a galaxisban folyamatosan portyáztak. Akár az is lehet, ha ők összefogdostak volna rengeteg Erőhasználót, akkor Omega nélkül is meg tudta volna csinálni az áttörést Hemlock, csak jelenleg nem volt olyan nagy a rendelkezésükre álló ex-jedik sora. Viszont már csak azért is, mert nem hiszem, hogy valami abszolút negatív befejezést fog kapni a TBB, ezért valami probléma lehet majd a végén és én azt is el tudom képzelni, hogy Hemlock az évad végére megy a levesbe. Azt láthattuk már Rampartnál is, hogy Palpatine képes egy mozdulattal félredobni az emberét, ha a helyzet azt kívánja meg, ráadásul nekem nagyon látványosnak tűnt, ahogy Hemlock bepróbálkozott egy pozícióért Palpatinenál... és ha valaki túl gyorsan akar túl magasra mászni az könnyen leeshet.

 

Megmondom őszintén én abban gondokodtam a továbbiakat illetően, hogy majd Hunterék fogják megmenteni valahogy Omegáékat, de nem számítottam rá, hogy Nala Se lesz a segítség, ráadásul, hogy már most eljön a szökés pillanata, de kellemes meglepetés volt ez. Az is jó volt, hogy visszautaltak az első részben látottakra, ami így nem pusztán Omega karaktere miatt volt érdekes, hanem egyben a menekülésük útját is jelentette. Egyébként Crosshair talán most először volt egy kicsit kedvesebb Omegával, tudom már anno az első évad végén a Kaminón is megmentette, de most éreztem hosszú idő után először közvetelennek és nem távolságtartónak. Amikor megemlítették Techet még mintha egy kis büszkeség is kihallatszott volna belőle, hogy Omega mennyire kompetens. Aminek nem örültem és ezt érzem egy kis negatívumnak, hogy az első részben az egy kifejezetten érdekes szál volt, amit Hemlock megpendített, hogy Omega a túlzott kedvességével bajba sodorhat másokat. Ez egy fontos elem, mert az önzetlenség naivitás ártalmas is lehet, illetve az egy kifejezetten realisztikus lépés lett volna, ha Omegának rá kell ébrednie, hogy nem lehet mindent feloldani kedvességgel (így az általa megszelíditett állatka a vadonban bizony könnyű préda lehet és hiába akart jó tenni végül így is a pusztulásba taszíthatja). Ugyanakkor egyrészt Hemlock hideg pragmatizmusa egy önigazolás is, ha nem is tudunk elképzelni egy jobb világot, amiért tenni akarunk, akkor az a világ soha sem jön el, másrészt ezzel reménykedő, pozitív attitűddel, amit Omega képvisel nem vágott volna egybe, ha végül Hemlocknak van igaza és csak elpusztul az állat. Úgyhogy ugyan alakulhatott volna másképpen is, de el tudom fogani, hogy ez egy ilyen történet és kis bestia még be is segített neki meg Crosshairnek a szökésben. Egyébként valahogy az állat megszelidítése egybevág azzal is, ahogy Omega Crosshairt próbálja "megszelíditeni". 

 

Most megváltozik a főszereplők dinamikája, eddig Hunterék üldözték Omega nyomát, de most ha újraegyesülnek üldözöttekké válhatnak, stílszerűen egy célkeresztet kaptak a hátukba. Nagyon vészjósló volt, ahogy Hemlock azt monda, hogy meg fogják őket találni és van egy olyan érzésem, hogy még a Tantisson sem láttunk mindent. Emerieről egy pillanatra azt hittem, hogy nem fog szólni Hemlocknak Omega mintájáról azok után, hogy olyan lekezelően bántak vele miután megszökött Omega. Felajánlották neki is, hogy tartson velük, amit ugyan visszautasított, de nekem van egy olyan érzésem, hogy van még benne lehetőség arra, hogy szembeforduljon a Birodalommal.

Nagyon ígéretes lesz a folytatás, jó lesz megint hétről hétre új részeket nézni... az Ahsoka után már hiányzott ez az érzés. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Wilde írta:

Amúgy látványosan nem mutatták, hogy ki/mi van abban a tartályban, amit annyira őriznek, kíváncsi lennék nem egy ilyen proto-Snoke szerű kreatúrát láttunk volna e, ha Hemlockék mögül látunk rá arra az alanyra. Az mindenesetre látványos, hogy Palpatine ilyen nagy figyelmet szentelt ennek a projektnek. Olyan prioritást kapott az itt folyó munka, amit kevés Birodalmi projekt tudhat magáénak és ami még beszédesebb, ez valami olyasmi, amit Palpatine nagyon titkolni akar...

100%, hogy a Necromancer a Palpatine-hoz köthető klónozási program fedőneve. Ezt a későbbi említése is nyomatékosítja, amit Pellaeon említett az Árnyék Tanács megbeszélésén. Az persze jó kérdés, hogy itt már magának Palpatine-nak a klónjai vannak azokban a tartályokban, vagy esetleg proto-Snoke-ok. A sith rúnák a padlón is azt jelzik, hogy itt bizony Palpatine személyes kavarásáról van szó.

 

1 órával korábban, Wilde írta:

Biztos vagyok benne, hogy még rengeteg dolgot nem tudunk, de mintha elhangzott volna korábban azt hiszem Emerietől, hogy nem csak klónokon kísérleteznek. Azt el tudom képzelni, hogyha begyüjtenek valahol egy Erőhasználót, akkor akár megpróbálhatják vele is az eljárást, de úgy érzem Omegának a különlegessége az, hogy vele kifejezetten a midichlorián-os klónozást lehet megvalósítani, aki úgy lett mesterségesen létrehozva, lehet egy kísérlet eredményeként (ezért is gondoltam Emerire úgy, hogy ő is egy alany volt az Omega előtti sorban... ez persze csak feltételezés). Egy természetesen fogant, hús-vér Erőhasználó lehet ugyanúgy nem jó alany ezekhez a kísérletkezhez, ahogy azok a klónok sem, akiket eddig megpróbáltak.

Valószínűleg erről lehet szó, mert logikusan gondolkodva velük kezdhették a kísérleteket, de nem váltak be. 

 

1 órával korábban, Wilde írta:

Azt viszont én is valószínűsítem, hogy valami gebasz lesz,

Lehet, hogy az évad végén az egész létesítmény elpusztul és akkor mentik ki az egyik klónt az Exegolra. Ez magyarázná azt is, hogy a későbbiekben miért állt le az egész kutatás, minden nyom nélkül. Szóval arra tippelek, hogy a klónk felkelők elpusztítják az egész Tantissi létesítményt és kutatást.

 

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

Emerieről egy pillanatra azt hittem, hogy nem fog szólni Hemlocknak Omega mintájáról azok után, hogy olyan lekezelően bántak vele miután megszökött Omega. Felajánlották neki is, hogy tartson velük, amit ugyan visszautasított, de nekem van egy olyan érzésem, hogy van még benne lehetőség arra, hogy szembeforduljon a Birodalommal.

Egyelőre ő a "bólogató János" aki mindent zokszó nélkül megcsinál, és semmit nem kérdez. Nyilván van benne lehetőség a pálfordulásra, ami még jól jöhet hőseinknek az évad végén.

 

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

Most megváltozik a főszereplők dinamikája, eddig Hunterék üldözték Omega nyomát, de most ha újraegyesülnek üldözöttekké válhatnak, stílszerűen egy célkeresztet kaptak a hátukba.

Nem véletlen tűnik fel egy csapat fejvadász és Ventress. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 minutes ago, Ody Mandrell said:

Lehet, hogy az évad végén az egész létesítmény elpusztul és akkor mentik ki az egyik klónt az Exegolra. Ez magyarázná azt is, hogy a későbbiekben miért állt le az egész kutatás, minden nyom nélkül. Szóval arra tippelek, hogy a klónk felkelők elpusztítják az egész Tantissi létesítményt és kutatást.

 

Ez szerintem is meg fog történni. Illetve amire még látok valószínűséget, hogy sajnálatos mód esetleg Omega meg fog halni az évad végén. Ezzel kiesne az egyetlen olyan vérminta a képletből, amivel sikerült a midichlorian átvitel, a bázis megsemmisülése pedig visszavetette a Necromanta projektet. Ez a kettő együtt megmagyarázná, miért volt Palpatine klón teste az ep9-ben olyan, mint egy szottyadt és rothadó krumpli. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ez szerintem is meg fog történni. Illetve amire még látok valószínűséget, hogy sajnálatos mód esetleg Omega meg fog halni az évad végén. Ezzel kiesne az egyetlen olyan vérminta a képletből, amivel sikerült a midichlorian átvitel, a bázis megsemmisülése pedig visszavetette a Necromanta projektet. Ez a kettő együtt megmagyarázná, miért volt Palpatine klón teste az ep9-ben olyan, mint egy szottyadt és rothadó krumpli. 

Valami ilyesmire számítanék én is. El tudok képzelni olyan véget is, mint a Rogue One esetében. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Lehet, hogy az évad végén az egész létesítmény elpusztul és akkor mentik ki az egyik klónt az Exegolra. Ez magyarázná azt is, hogy a későbbiekben miért állt le az egész kutatás, minden nyom nélkül. Szóval arra tippelek, hogy a klónk felkelők elpusztítják az egész Tantissi létesítményt és kutatást.

 

Igen, ha figyelembe vesszük azt is, hogy elég korlátozottnak tűnik azoknak a köre, akik értenek az efféle eljárásokhoz, ezért is lehetett olyan értékes Nala Se. Ha történik valami ezzel a létesítménnyel és az itt dolgozó tudósok fontosabbjaival, akkor az nagyon vissza tudná vetni a projektet, mert nem biztos, hogy csak úgy le tudnak akasztani valakit, aki képes ilyen áttörésekre, mint amit Nala Se elért Omegával.

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyelőre ő a "bólogató János" aki mindent zokszó nélkül megcsinál, és semmit nem kérdez. Nyilván van benne lehetőség a pálfordulásra, ami még jól jöhet hőseinknek az évad végén.

 

Én valahogy úgy éreztem, hogy van benne lehetőség. Mikor korábban visszaadta Omega játékát, vagy ahogy nem élből elutasította a szökést, hanem megpróbálta megérvelni, hogy miért nem jó ötlet számomra azt vetítette előre, hogy ő nem hisz totálisan vakon abban amilyen szerepet itt rá osztottak, csak még fél megtenni a nagy ugrást, hogy kilépjen ezen keretek közül. Lehet lesz egy olyan esemény, ami átlöki ezen a ponton. Crosshair esetében sok ilyen apró pofon volt, de a végső lökést a Mayday-es küldetés adta meg. Szerintem benne van, hogy Emerienél is lesz egy ilyen pont. Főleg ha valóban lesz egy nagy válaszcsapása a klónoknak, amire Rex készülhet, akkor ott lehet a lehetőség a pálfordulásra.

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nem véletlen tűnik fel egy csapat fejvadász és Ventress. :)

 

Na arra már csak Ventress miatt is nagyon kíváncsi leszek... egyelőre elképzelni sem tudom ez milyen formában fog működni úgy, hogy közben Ventress tényleg visszatér onnan, ahol a könyv végén halottnak hittük, de bízom benne, hogy elegánsan megoldják. Lehet Ventresst Nala Se küldi majd úgy, mint anno Fennec Shandet, de azt most nehezen tudnám elképzelni tekintve Nala szorult helyzetét, hogy onnan neki olyan messzire elér a keze...

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Wilde írta:

Na arra már csak Ventress miatt is nagyon kíváncsi leszek... egyelőre elképzelni sem tudom ez milyen formában fog működni úgy, hogy közben Ventress tényleg visszatér onnan, ahol a könyv végén halottnak hittük, de bízom benne, hogy elegánsan megoldják. Lehet Ventresst Nala Se küldi majd úgy, mint anno Fennec Shandet, de azt most nehezen tudnám elképzelni tekintve Nala szorult helyzetét, hogy onnan neki olyan messzire elér a keze...

Mi van ha Ventress is valahogy a Tantiss fogja amiatt, amire képesek az Éjnővérek? Tudom ez így elég vad, de ki lehetne bontani szépen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mi van ha Ventress is valahogy a Tantiss fogja amiatt, amire képesek az Éjnővérek? Tudom ez így elég vad, de ki lehetne bontani szépen. 

 

Mármint arra gondolsz, hogy az ő génmintáján is kísérleteztek a Tantisson és akkor az lehet egy klón-Ventress akit a trailerben láttunk? Vagy félreértettelek?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Ez szerintem is meg fog történni. Illetve amire még látok valószínűséget, hogy sajnálatos mód esetleg Omega meg fog halni az évad végén. Ezzel kiesne az egyetlen olyan vérminta a képletből, amivel sikerült a midichlorian átvitel, a bázis megsemmisülése pedig visszavetette a Necromanta projektet. Ez a kettő együtt megmagyarázná, miért volt Palpatine klón teste az ep9-ben olyan, mint egy szottyadt és rothadó krumpli. 

Én pedig mondok egy merészet: Omega nem fog meghalni, de a BB többi tagja igen. És Ventress azért lesz behozva, hogy gondoskodjon Omegáról, mint az anyja, illetve mestere. Elvégre úgy néz ki, hogy a lány Erőérzékeny

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 minute ago, Yoda József said:

Én pedig mondok egy merészet: Omega nem fog meghalni, de a BB többi tagja igen. És Ventress azért lesz behozva, hogy gondoskodjon Omegáról, mint az anyja, illetve mestere. Elvégre úgy néz ki, hogy a lány Erőérzékeny

Hm, ez egy erős fordulat lenne. De még ha ez is történik, akkor is vadászni fog rá Sidious, és azért elég hihetetlen, hogy a galaxis teljhatalmú sith nagyura évtizedek alatt nem tudta megtalálni a lányt aki a legfontosabb a céljainak a szempontjából.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Nekem elég hihetetlennek tűnik ez az elképzelés. Szerintem ő egy egyszerű fejvadász lesz, akit majd a Batch után küldenek, hogy szerezze meg Omegát. 

Szerintem a trailer cselesen van megvágva hogy úgy tűnjön Ventress a Batch ellen harcol. Valójában egy oldalon fognak állni ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 minutes ago, Yoda József said:

Szerintem a trailer cselesen van megvágva hogy úgy tűnjön Ventress a Batch ellen harcol. Valójában egy oldalon fognak állni ;)

Az biztos, hogy cseles a vágás, mert a trailer szerint én azt hittem, hogy Omega és Crosshair nem fog elmenekülni a Tantissról, mert úgy volt vágva, hogy repülnek a komppal, mögöttük a V-wingek, utána meg az a jelenet volt, ahol a hajójuk lezuhant, és én arra azt hittem, hogy az a Tantiss, erre nem megszöktek? :D Szóval bármi és az ellenkezője is elképzelhető.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Oké, úgy néz ki, hogy Omega a kulcsa az ep9-nek, legalábbis Palpatine visszatérésének. Nem semmi. Azért ezt nem hittem volna a TBB első epizódjának nézése közben. És ez még csak az első három rész volt? Mi lesz a sorozatzáró epizódban? :o 

 

Akkor úgy tűnik, legalábbis nekem most így áll össze a kép: a klón kevesebb midi-chloriannal születik, mint a mintaegyed. Ezért nem lehet csak úgy Jedit vagy, ami jelen esetben fontosabb, Sith-et klónozni. Valószínűleg Sidious klónjai már készen vannak, csak eme kísérleti példányoknak az m-száma egyiknél sem éri el, talán meg sem közelíti Sidious m-számát (ez amúgy magyarázat arra is, hogy Rey apja, Dathan miért nem tudta használni az Erőt). Vagyis még akkor is, ha minden rendben menne, sem lenne akkora hatalma az Erőben, mint a valódi testében. Sőt talán pontosan az az oka annak, hogy a teste rothadásnak indult, mert az ep6-ig ezt a problémát nem sikerült megoldani (tippre azért, mert Omegát nem sikerül visszaszerezni, kicsúszik az Uralkodó karmaiból), és kénytelen volt egy alacsony m-számú testbe költözni.

De a kísérletek folytatódtak, és most már tudjuk, hogy Hux miről beszélt a mandiban. A Nekromanta-projekt még 28 évvel ezután is fut. Gondolom Pershing Hemlock-kal ellentétben úgy próbálta megoldani ezt a problémát, hogy nem mesterséges midiket akart teremteni, hanem egy eleve magas m-számú teremtmény vérét használta fel transzfúzió által. Valamikor létrejött Snoke, akinél az Erőhasználat kérdését sikerült megoldani, de a test maga távolról sem ideális. Is tudjuk, hogy voltak még egyéb melléktermékek, amiket Sidious elpusztítatott (eddig úgy tudni, hogy a sikertelen kísérletek közül csak Snoke és Dathan életét kímélte meg). És ez így egész kerek. Igazából, ha még segítenének belőni, Snoke mikor jött létre, és igazából a mozaik szépen összeállna.

 

A rész többi szakasza is kiávló volt. Palpatine megjelenése még ennyi év és alkalom után is hátborzongató, és az, hogy most már konstans McDiarmid a hangja, ezt még erőteljesebbé teszi. Hemlock nem cicózik, már miniszteri pozícióért kuncsorog. Az, hogy Emerie végül nem állt Omega oldalára meglepett, de kellemesen, így nem követték a sablont (legalábbis most). A kutyus megjelenése várható volt, bár én a cicaszörnynél számítottam rá. Oké, ott is kutyák jelentek meg, de nem Omega kutyusa. Apró érdekesség, hogy a DC-17-esek már vörös lézert lőnek, nem kéket. Apróság, de vizuálisan ez is a birodalmi éra felé húz.

 

Na, ennyi, ami eszembe jutott nagy hirtelen. Komoly nyitás volt, szerintem az animációs sorozatok törénelmében ilyen erős nyitás még egyáltalán nem volt. Alig várom a folytatást.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már úgy voltam, ha még egyszer leírod, hogy M-szám, elhányom magam. :D Az egyébként jó eszmefuttatásod tönkretette ez a f*szság. Addig D-nek foglak hívni amíg M számozol itt. Nem vagy te orvos a messzi-messzi galaxisban, meg amúgy is. Rohadtul gyerekes az egész. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pedig most minden hátsó szándék nélkül használtam. A gúnyolódást letudtam az előző posztban, levezettem a feszkót. Egyszerűen e rész során annyiszor hangzott el és az elmúlt napokban annyit beszéltünk róla, hogy a fejemben rekedt és elkezdtem ugyanúgy használni, mint a teljes nevet vagy a midit (bár lehet, hogy ez ki fog kopni belőlem, mert immár van hivatalos rövidítés). És most már ez is elidegeníthetetlen része a Star Wars-nak, akár utálod, akár nem. Szóval szabadon használható, akár hánysz tőle, akár nem. Úgyhogy készíts be magadnak egy tálat, mert szerintem még nagyon sokszor fogod olvasni és hallani az életed során, és nem csak tőlem. De mivel kíváncsi vagyok, meddig bírod a D-zést, így többségében tőlem. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Végülis létező megnevezés, szóval lehet használni aki akarja, én biztos nem fogom. Egy posztban ennyiszer használni a kifejezést, már kiverte nálam a biztit. :P 

 

13 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

És ez így egész kerek. Igazából, ha még segítenének belőni, Snoke mikor jött létre, és igazából a mozaik szépen összeállna.

Így van, plusz ha megtudjuk hogy került Sidious klónja az Exegolra, én már hátra is dőlnék eme kérdést illetően. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Így van, plusz ha megtudjuk hogy került Sidious klónja az Exegolra, én már hátra is dőlnék eme kérdést illetően. 

Sidiousnak itt volt egy megjegyzése, ami szerintem már előre vetíti ennek a kérdésnek a megválaszolását - vagy talán úgy is vehetjük, hogy benne van a válasz. Azt mondta Hemlocknak, hogy a Tantiss-hegyi létersítménynek titokban kell maradnia, mert még a saját soraikban is vannak olyanok, akik undorítónak találnák Hemlock munkáját. Lehetséges, hogy ez lesz végül ennek a helynek a veszte. A 99-esek valahogy nyilvánosságra hozza vagy legalábbis túlságosan ismerté teszi azt, ami a Weylandon folyik, ezért végül Palpatine tácuccoltatja az egész Nekromanta-projektet az Exegolra. Az Ismeretlen Régiókban, egy a legendákban is csak ritkán feltűnő bolygón jobban titokban lehet tartani egy ilyen projektet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is az a véleményem, hogy az évad végén oda kerül a projekt (fantasztikus lenne látni az Exegolt :yes:). Esetleg a miértékben lehet eltérés. Én arra gondolok, hogy elpusztul a létesítmény és egyfajta kimenekítés lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A rész megtekintése után, nagyon elgondolkodtam Nala Se-n. Milyen érdekes, és egyben nagyon elszomoritó hogy a kaminoiak mennyire egy nemtörődöm nép.

A saját fajtájukat mintha mélyen megvetnék, teljesen tojnak a másikra, csakis saját magukra gondolnak, de egyikükben felébredt a népe számára teljesen idegen anyai ösztön/ragaszkodás egy népén kivüli(teremtett) klón kislány irányába. Ő lenne Omega. 

Minden tiszteletem Nala Se iránt, mert még ha kisérletezett is Omega-val, (és ezt a kislány valszeg sosem fogja elfelejteni), de ott segit rajta ahol tud, ezt már láttuk korábban is, mennyire próbálja óvni. :) És most hagyjuk azt hogy a vére mennyire értékes Hemlock számára, vagy sem. 

Itt alapvetően egy amolyan anyai ösztön is hajtja Nala Se-t. Megdöbbentő! 

 

Szinte biztosra veszem, hogy megpróbálják kimenteni az itt raboskodó klónokat. De az már most biztos, hogy nem Emerie Karr a beépitett embere Rex-nek. 

Chuchi szenátornak ilyen mélyre nem nyúlik a keze, szóval valaki más lesz. 

És valszeg a Tantiss hegyet, csak az évad vége fele fogják lerohanni.

Én arra gondolok, hogy azt a börtön bolygót fogják Rex-ék megtámadni először, amit a 2. évadban láttunk, amikor egy gyors rajtaütést kiviteleztek, az egyik rabszállitó megtámadásával. 

(Még ott is raboskodhat jó pár klón, de számuk vészesen csökkenhet...) 

 

Egy utolsó gondolat a részemről: 

Szerintem Tech teste az egyik tesztalany Hemlock számára, a Necromata program keretein belül. 

Ne legyen igazam, de én nem tartom kizártnak ezt, sajnos. 

Lényegében Tech halott, csakis a testével fognak kisérletezni, Hemlock-ék.....nekem ez a megérzésem. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Tantisson van elég klón, akik ha külső szikrát kapnak simán tudnak majd harcolni.

 

29 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Lényegében Tech halott, csakis a testével fognak kisérletezni, Hemlock-ék.....nekem ez a megérzésem. 

Belőle lesz Snoke. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

48 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem Techet úgy kellett kiskanállal kikaparni a páncéljából, miután pár kilométert zuhant.

Lehet ez is persze. Én csak azt gondolom, Hemlock képes lenne felhasználni a testét, ha valamilyen csoda folytán nem roncsolódott volna össze a zuhanáskor.  Az SW-ben történtek már csodák, szóval nem elképzelhetetlen elmélet, nem kell ebbe belelátni semmit se. Ez csak egy feltételezés részemről. 

 

Más: 

Megnéztem megint a részt, és észrevettétek-e, hogy a zene, főleg ebben a részben mennyire Andor-os volt? :D 

Nagyon adom ezt is! :) 

 

Na és akkor, egy kis humor a végére. Hemlock Tudományos miniszteri titulust akarja nagyon, nem is volt rest Palpi-tól kérni azt.

És erre ideirnék egy nagyon találó és vicces momentumot a Rogue One-ból...

 

Vader és Krennick jelenetét idézve....

 

"Csak nehogy a torkán akadjon a becsvágya igazgató!!!!" 

 

Vader már bőszen fojtogatta volna az erővel Hemlock nyakacskáját, és közben csak annyit mondana.... "Csak nehogy a torkán akadjon a becsvágya Dr..!!!" :D  

 

Bocsi, de ezt nem hagyhattam ki..  

 

Off vége. :P  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.