Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. November 12. Hozzászólás ideje: 2008. November 12. Pedig szerintem még jónéhány epizód fog arról szólni, hogy Grivi valami dicsőséges hadjáratba kezd, vagy valami aljasságra készül a Köztársaság, ill. a polgárai ellen, és Anakinék, vagy valamely más köztársasági (pl klónok, Jar Jar, más Jedik, stb.) keresztbe tesz neki. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Január 24. Még mindig fantasztikus ez a rész! Olyan finomságok vannak benne, mint pl. a Rex és Cody irányába dobott gránátok tükröződése a sisak lencséin. Ezen kívül figyelmes lettem még egy érdekességre. Amikor Rex felmutatja a robot fejet a kamerának, akkor ott a droid őr hatalmasat hibázik, ugyanis a felmutatott fejnek nem világít a szeme, azaz nem aktív. Hihetetlen, hogy ilyenekre is figyelnek! Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2009. Január 24. Hozzászólás ideje: 2009. Január 24. Fantasztikus volt! Tiszta Republic Commando feeling. A klónok nagyon hősiesen helyt álltak. A szepik 2. támadása Kamino ellen ismét meghiusult. Ezek az új droidok nagyon spécik voltak. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Március 20. Hozzászólás ideje: 2009. Március 20. Most, HD-ben megnézve az epizódot, vettem észre, hogy a klónok páncélja a csetepata kezdetétől folyamatosan egyre piszkosabb (vesztik el a "fényes" jellegüket ). Tök jó, hogy ilyenekre is odafigyeltek. Nagyon aprólékosak. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Március 21. Most, HD-ben megnézve az epizódot, vettem észre, hogy a klónok páncélja a csetepata kezdetétől folyamatosan egyre piszkosabb (vesztik el a "fényes" jellegüket ). Tök jó, hogy ilyenekre is odafigyeltek. Nagyon aprólékosak. Nekem az a kedvencem amikor a kommandós droidok gránátjai tükröződnek Rex szemlencséjén. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Április 5. Hozzászólás ideje: 2009. Április 5. Roger roger Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Április 5. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Április 5. Roger roger Azért ennél velősebb dolgokat is írhatnál néha. De lehet, hogy sokat kérek. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Április 8. Hozzászólás ideje: 2009. Április 8. Majd ha 5 pontot adok neki az elég velős lesz? Válasz
KisKósa Hozzászólás ideje: 2009. Július 23. Hozzászólás ideje: 2009. Július 23. (szerkesztve) http://img24.imageshack.us/img24/49/cloneboys.jpg Szerkesztve: 2010. Január 14. - Ody Mandrell Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Július 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Július 23. Ez még avatarnak is jó lenne. Heavy for president! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2010. Január 14. Szerző Hozzászólás ideje: 2010. Január 14. (szerkesztve) Itt is főleg a szokásos párbeszédbeli változások vannak, nézzük is őket. Kicsit felesleges az a toldás, ami a két kommandós droid között zajlik le a Rishi állomás vezérlőtermének elfoglalása után: ”-Four clones escape captain. - They don’t matter. Hard-wire the all clear signal and contact General Grievous.” Itt ugye a következő jelenetben a droid majdnem ugyanezt mondja el a tábornoknak, gondolom ezért is vágták ki anno. A másik változtatás már sokkal tetszetősebb. Alanya Heavy, aki amúgy is az egyik kedvenc klón harcosom, így amikor a kommandós droid parancsnok roncsa felett bemond egy: ”Not so tough now, are you sparky?” szöveget, még jobban megszerettem. A következő változtatás csupán egy szavas, de és ismét Heavy –hez kötődik. Amikor a klón már sebesülten menekül, akkor Rex hívja kintről: „Soldier, come in! Respond! Talk to us! Itt a talk to us az eredeti verzióban nem szerepelt. Az utolsó kis toldás az epizód végén hallható, és inkább hangulati elem, sem mint fontos megjegyzés. Amikor a Gunshipek ereszkednek lefelé a katonákért, akkor Rex a következőket mondja: ”We’re getting off this crater, boys!” Szerkesztve: 2010. Január 15. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Hozzászólás ideje: 2010. Január 15. Hát, ezek tényleg eléggé fölöslegesek, kivétel a Heavy-s. Az poén Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2011. Július 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2011. Július 31. Ma ismét megnéztem ezt a részt és hatalmasat ütött! Hevy, Fives és Echo....no és persze Cutup feltűnése. Hatalmas nosztalgiabomba. Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2011. Július 31. Hozzászólás ideje: 2011. Július 31. Szerintem a Landing at Point Rain után a legjobb rész (nagyon kevéssel lemaradva) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Május 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Május 20. Oltári nagy rész! Tudván a karakterek hova jutnak, hatalmas élmény látni pl. Rex és Fives megismerkedését. Amikor kölyöknek nevezi az hatalmas. Nagyon jó az egész rész hangulata, és Hevy halála még mindig tragikus, elszomorít. Igazán helye lett volna a későbbi események menetében. Ő az a Hardcase fajta, aki először lő, és csak aztán kérdez. Egyben itt tűnnek fel először a kommandós droidok is. Válasz
FlóriBá Hozzászólás ideje: 2012. Május 20. Hozzászólás ideje: 2012. Május 20. (szerkesztve) Én is megnéztem, örültem, hogy sokfajta droid helyet kapott. Az is tetszett, ahogy elszántan harcoltak a klónok. De azt nem értettem, hogy amikor megjött az Jedi erősítés, Grivi miért menekült el. Ők kilencen voltak, az ellenfél 6 hajójával szemben. Magyarul minden Venatorrra jutott volna 1és fél hajó, ami tűzerőben simán elég, hiszen a következő részben 2:1 arányban már a Jedik maguk alá rosálnak a túlerő miatt. Egy fél hajó nem számíthat ennyit... Szerkesztve: 2012. Május 20. - FlóriBá Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2012. Május 21. Szerző Hozzászólás ideje: 2012. Május 21. Meglepetésszerű támadást terveztek, nyilván az egész flottára szükség lett volna Kamino mellett, így minimális veszteséget se engedhetett meg magának. Válasz
Csak 1 rajongó Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Az nem tiszta, hogy ha a szakadárok a Kamino elleni invázióra készültek, miért volt létfontosságú számukra a Rishi-i bázis elfoglalása? Másrészt: Kamino lerombolásával a klónok gyártása nagy mértékben visszaesik, ha nem szűnik meg teljesen, ami a CIS malmára hajtja a vizet. Az pedig kiderült, hogy a Sith-eknek az az érdeke, hogy a klónok gyártása tovább folytatódjon és minél tovább elhúzódjon a háború. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. A Rishi hold Kamino nagy-hatótávolságú előrejelző rendszere is, így ha a szeparatisták a meglepetés erejével akartak támadni a Kaminora (ami ugye nem sikerült), akkor először azt kellett semlegesíteniük. Az általad felvetett ellentmondás pedig, mint sok más esetben, Palpatine nagy sakkjátszmájának egy újabb szövedelmes része. Nem tudhatjuk, mi volt a tarsolyában erre az esetre, mindenesetre biztos, hogy erre is felkészült. Bár szerintem ez az egész dolog, hogy romboljuk le Tipoca Cityt, valószínűleg csak egy uszítás volt a részéről, hogy a harcok végleg elfajuljanak, és tudta, hogy úgyse sikerülhet a szepiknek. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Az nem tiszta, hogy ha a szakadárok a Kamino elleni invázióra készültek, miért volt létfontosságú számukra a Rishi-i bázis elfoglalása? Másrészt: Kamino lerombolásával a klónok gyártása nagy mértékben visszaesik, ha nem szűnik meg teljesen, ami a CIS malmára hajtja a vizet. Az pedig kiderült, hogy a Sith-eknek az az érdeke, hogy a klónok gyártása tovább folytatódjon és minél tovább elhúzódjon a háború. Nyilván közel kell lenni a tűzhöz, hogy minél hatékonyabb támadást lehessen vezetni, ill. a megfelelő háttérrel (pl. utánpótlás) maximalizálni lehessen a siker esélyét. Emellett a bázisról leadhatták volna a drótot a szeparatista erők érkezéséről és akkor oda a meglepetés. A sithek közül Sidious-é volt a terv, ő tartotta kézben a dolgokat. Mindkét oldalt ő vezette, így teljesen mindegy volt ki nyer, azzal ő is nyer. A lényeg az volt, hogy a végén legyen olyan támogatottsága és hatalma, hogy a jediket kiirthassa és felépíthesse a Birodalmat. A fontos az volt, hogy a háború minél tovább tartson, hogy a fokozódó helyzet kialakítsa az alkalmas szituációt. Ezt jól látod. Azonban arra nagyon figyelni kellett, hogy még véletlenül se keltsen komolyabb gyanút egyik oldalon sem. Ő rángatta a bábukat, de azoknak nem szabadott észrevenni ezt. Emiatt nem folyhatott bele minden egyes apró részletbe. Hagyta menni a dolgokat a maguk útján és amikor úgy érezte nagyon elbillen a mérleg, akkor még épp időben egyensúlyba hozta azt. Ha a CIS sikerrel járt volna, akkor jöhetett volna a titkos benyúlás Palpi-tól. De hogy ez mi lett volna, már sose tudjuk meg. Válasz
Csak 1 rajongó Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Elvileg akkor se lett volna oda a meglepetés, ha Grievous-ék közvetlen Kamino-t támadják meg a hold elkerülésével. Ha Rishit ki is iktatják, a kaminoiak még tudják értesíteni a Köztársaságot a támadásról. Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Elvileg akkor se lett volna oda a meglepetés, ha Grievous-ék közvetlen Kamino-t támadják meg a hold elkerülésével. Ha Rishit ki is iktatják, a kaminoiak még tudják értesíteni a Köztársaságot a támadásról. De a lényeg pont azon volt, hogy a Kamino ne legyen felkészülve, és ezt legjobban a süket előrejelző rendszerrel lehetett megoldani. Azt akarták, hogy mire erősítés érkezik, a klónozó üzemek már el legyenek pusztítva. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Hozzászólás ideje: 2013. Június 1. Elvileg akkor se lett volna oda a meglepetés, ha Grievous-ék közvetlen Kamino-t támadják meg a hold elkerülésével. Ha Rishit ki is iktatják, a kaminoiak még tudják értesíteni a Köztársaságot a támadásról. Nem a Köztársaság (mint egész) meglepése volt a cél, hanem a Kamino-é. A Kamino-n lévők nyilván tudták volna értesíteni a Köztársaságot, de akkor már késő lett volna arra, hogy időben odaérjenek és megakadályozzák a pusztítást és mérhetetlen károkozást. Nem tudják "kikerülni" a holdat. Ez nem olyan, hogy ha lábujjhegyen mennek vagy kerülnek egyet, akkor nem veszik észre őket. Komoly megfigyelőállomás volt azon a holdon, fejlett technológiájú szenzorokkal. Pont az volt a célja, hogy Kamino akármilyen ellenséges megközelítéséről időben tudja értesíteni az illetékeseket. Ezért nem csak szimplán lerombolni akarták az ottani bázist, hanem trükkökkel fenntartani azt a látszatot, hogy minden rendben. Ha aktív jeleket fogadnak Kamino-n, akkor tudják, biztonságban vannak. Ha nem, akkor már le is bukott a támadó fél. Válasz
DarthMaul31 Hozzászólás ideje: 2014. Augusztus 18. Hozzászólás ideje: 2014. Augusztus 18. (szerkesztve) Szerintem ez egy kifejezetten jó rész lett. Az egyik kedvencem, amiben csak a klónok állnak a középpontban. Szerkesztve: 2014. Augusztus 18. - DarthMaul31 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Május 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Május 4. Észrevettem egy kis hibát. Fives fején az "ötös" tetoválás néhol látszik, néhol nem. Szerintem a készítők itt próbálgatták. Az is most tudatosult bennem, hogy a híres Domino osztagból az epizód végére már csak Fives és Echo maradnak. Hevy -t azért megnéztem volna később... Nagyon tudott durvulni. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.