Szisz Hozzászólás ideje: Július 13. Hozzászólás ideje: Július 13. A helyzet az, hogy a Földön is van példa arra, hogy 130 évig élnek emberek, pedig még csak nem is használnak sötét mágiát. Tudtommal. Az ismeretlen bolygón simán lehet valami forrás, ami fiatalon tartja. 11 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Érdekes fordulat lenne ha meghalna a z utolsó részben. Sol egyszer már legyőzte a Khofaron. Várható. Ezek a sötét oldali fickók folyton elhullanak. Főleg, ha nem ő a valódi főgoni. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Július 13. Hozzászólás ideje: Július 13. 27 perccel korábban, Szisz írta: A helyzet az, hogy a Földön is van példa arra, hogy 130 évig élnek emberek, pedig még csak nem is használnak sötét mágiát. Tudtommal. Dehogy van rá példa, ezt honnan vetted? 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Július 13. Hozzászólás ideje: Július 13. Nekem nem is azzal van bajom, hogy ha van egy öreg emberi karakter akit átjár az erő és tud durva mozdulatokat véghezvinni, mert oké, ott a misztikus faktor, az erő. Ezt elfogadom. Nekem a tendencia nem tetszik, hogy egyre több a hosszú életű faj a Star Warsban. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Július 13. Hozzászólás ideje: Július 13. 23 perccel korábban, Iqvi írta: Nekem a tendencia nem tetszik, hogy egyre több a hosszú életű faj a Star Warsban. Azért ha egy fajról hihető, hogy hosszú életet él, az pont a cereai. Válasz
Szisz Hozzászólás ideje: Július 13. Hozzászólás ideje: Július 13. (szerkesztve) 15 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Dehogy van rá példa, ezt honnan vetted? Off https://hellomagyar.hu/2023/06/04/ki-volt-a-legoregebb-ember-a-vilagtortenelemben/ hitelesített: https://hu.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment on Szerkesztve: Július 14. - Szisz 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Július 14. Hozzászólás ideje: Július 14. 10 órával ezelőtt, Iqvi írta: Nekem a tendencia nem tetszik, hogy egyre több a hosszú életű faj a Star Warsban. Az nekem sem tetszik, hogy növekszik az ilyen fajok száma, de egyed szinten szerintem belefér pár darab hosszú éltű karakter. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Július 14. Hozzászólás ideje: Július 14. Egyed szinten persze. Az más. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Július 18. Hozzászólás ideje: Július 18. Az jutott eszembe, hogy ugye Palpi elmondása alapján Plagueis le tudta győzni a halált, valószínű, hogy Qimir sebe halálos volt (ezért is csodálkozik Vernestra, mikor megérzi a Brendokon) és maga Plagi gyógyította meg, de ahhoz nem volt meg a hatalma, hogy a sebet is eltűntesse, viszont lehet az életét meg tudta nyújtani. 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Július 18. Hozzászólás ideje: Július 18. Több mint lehetséges. Sőt ezen a vonalon maradva, azt láttuk, hogy korlátozottan, de Qimir is képes gyógyítani, hiszen valamelyest eltűntette Osha sérülését. Szóval valamit lehet, hogy már el is tanult Plagueistől. 2 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Július 18. Hozzászólás ideje: Július 18. 1 órával korábban, Darth Cupsy írta: Az jutott eszembe, hogy ugye Palpi elmondása alapján Plagueis le tudta győzni a halált, valószínű, hogy Qimir sebe halálos volt (ezért is csodálkozik Vernestra, mikor megérzi a Brendokon) és maga Plagi gyógyította meg, de ahhoz nem volt meg a hatalma, hogy a sebet is eltűntesse, viszont lehet az életét meg tudta nyújtani. Hol volt halálos sebe? Ez most nem rémlik. Az óriáskukacok nem sebezték meg, kinyírta őket mind. Fénykardszúrás meg nem érte. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Július 18. Hozzászólás ideje: Július 18. (szerkesztve) A hátán van egy jókora seb, amit Vernestrától kaphatott a fényostorával. Vernestra is elcsodálkozik azon, hogy életben van, ez arra utalhat, hogy ő abban a hitben volt, hogy végzett vele Szerkesztve: Július 18. - Yoda József 1 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Július 18. Hozzászólás ideje: Július 18. 7 perccel korábban, Frenkie írta: Hol volt halálos sebe? Ez lehet: 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Július 18. Hozzászólás ideje: Július 18. A félmeztelen képen jobban látszik. Egyébként életmentő gyógyításokat látunk kásőbb is Grogutó, Rey-től és Kylótól is. Nem tudom mennyiben lehet más Plaguies módszere. Ő mégis csak Sith. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Egyébként életmentő gyógyításokat látunk kásőbb is Grogutó, Rey-től és Kylótól is. Nem tudom mennyiben lehet más Plaguies módszere. Ő mégis csak Sith. Papíron a jediféle változat úgy működik, hogy a Jedi átadja az életereje egy részét a sérültnek/betegnek (nyilván ez arányos a sérülés mértékével). Vagyis önzetlenül lemond az élete egy részéről. Ezt vissza lehet tölteni meditálással és pihenéssel, de akkor is sokat kivesz a Jediből, nagy áldozattal jár (a teória szerint Barriss ezért öregedett meg néhány röpke év alatt, mert túl sokat adott át magából a betegeinek, miközben nem tartott elég szünetet két kezelés között). Ben Solo bele is halt, hiszen Rey-t feltámasztani kellett, szóval valószínűleg az összes életerejét át kellett adnia. És mivel lenullázta, azt már nem lehet kialudni. Na most a kérdés az, hogy egy Sith-ben megvan-e ez a fajta önzetlenség, hogy a saját életerejének egy töredékét vagy nagyobb részét átadja. Sanszos, hogy nincs, mert a csótányok is megirigylik azt, amilyen makacsul ragaszkodnak a Sith-ek az életükhöz. Viszont lehet, hogy Plagueis talált valami más módszert. Mondjuk valamilyen módon a környezetből vonja el az életerőt - ez persze csak vak találgatás. 3 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. (szerkesztve) 8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A félmeztelen képen jobban látszik. Jogos, utána meg minden jól látszik, különösen Osha szemszögéből Szerkesztve: Július 19. - Darth Cupsy 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. Számunkra a lényeg nem elöl volt hanem hátul. 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Július 19. Szerző Hozzászólás ideje: Július 19. Érdekes Leslye legutóbbi interjúja. Az Idegenről ugye korábban azt mondta, hogy ő egy 2. évados beharangozó volt, nem igen lett volna nagy szerepe a karakternek ebben az évadban. Azt is elmondta, hogy eredetileg mi lett volna a történet: - Az Idegen valóban megküzd a jedikkel, mészárszéket rendez, lekerül róla a maszk, magához veszi Oshát és a szigetre megy vele. - Osha a 6. részben elhagyta volna a szigetet, Qimir pedig maradt volna a bolygón. - A Brendoki események az Idegen jelenlétét (és persze a fénykardpárbajt) leszámítva úgy játszódtak volna le, ahogy a záró részben: Mae igazságot akar, Osha kristályt véreztet, megöli Solt és az Aniseya-tesók újra "egyesülnek", majd a zárójelenetben Osha visszatért volna az Idegenhez. Őszintén én örülök, hogy Manny alakítása (volt ugye egy tesztfelvétel) meggyőzte őt arról, hogy átírja az évad második felét. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. 15 perccel korábban, Bence1997 írta: Az Idegenről ugye korábban azt mondta, hogy ő egy 2. évados beharangozó volt Spoiler Mivel ő lett volna Tenebrous eredetileg, ez stimmel Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. Hát nagyon örülök, hogy ez nem így lett megvalósítva. Ha Qimir nincs jelen a Brendokon, szerintem Oshának semmi oka nem lett volna visszatérni hozzá. Plusz az is eléggé necces lett volna, hogy a Sith csak úgy elengedi, miután látta az arcát, sőt a búvóhelyéről is tudja, hogy hol van. Azért ez már több, mint kiszámított kockázatvállalás lett volna. Ez így sokkal jobb, érthetőbb. Qimir ellenőrzése alatt tartotta a Brendokon mindhárom szemtanút, és ha úgy alakul, minddel végezhet - papíron, mert Sollal ezúttal sem bírt el. És végül az ő jelenléte az, ami kényszerpályára küldi Oshát. Vagy alkut köt Qimirrel, vagy meghal a nővérével együtt. 1 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. Qimir már az első alkalommal sem bírt Sollal, csak Osha megmentette az életét. 1 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Július 19. Hozzászólás ideje: Július 19. Én is ezt magyaráztam az utolsó epizód topikjában, hogy Qimir már akkor sem bírt Sollal, amikor az még érzelmileg instabil volt. Most már összeszedte magát, szóval naná, hogy nem volt partiban a Sith a Jedi mesterrel. 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: Július 20. Hozzászólás ideje: Július 20. 2024. 07. 18. - 22:25, Darth Cupsy írta: Az jutott eszembe, hogy ugye Palpi elmondása alapján Plagueis le tudta győzni a halált, valószínű, hogy Qimir sebe halálos volt (ezért is csodálkozik Vernestra, mikor megérzi a Brendokon) és maga Plagi gyógyította meg, de ahhoz nem volt meg a hatalma, hogy a sebet is eltűntesse, viszont lehet az életét meg tudta nyújtani. Nekem ez azért nem tetszene mert jó lenne ha Plagi épp Osha és Mae révén és a brendoki konvergencia tanulmányozásával jutna el a hőn áhított titokig. Akkor viszont a Qimir megmentős idővonal nem stimmel. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Július 20. Hozzászólás ideje: Július 20. Leslye is azt mondta hogy nincs még birtokában a képességnek 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Augusztus 10. Szerző Hozzászólás ideje: Augusztus 10. (szerkesztve) Különböző variációk az Idegen maszkjáról: Szerkesztve: Augusztus 10. - Bence1997 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.