Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A helyzet az, hogy a Földön is van példa arra, hogy 130 évig élnek emberek, pedig még csak nem is használnak sötét mágiát. Tudtommal. :D 

Az ismeretlen bolygón simán lehet valami forrás, ami fiatalon tartja.

11 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Érdekes fordulat lenne ha meghalna a z utolsó részben. Sol egyszer  már legyőzte a Khofaron. 

Várható. Ezek a sötét oldali fickók folyton elhullanak. Főleg, ha nem ő a valódi főgoni.

Hozzászólás ideje:
27 perccel korábban, Szisz írta:

A helyzet az, hogy a Földön is van példa arra, hogy 130 évig élnek emberek, pedig még csak nem is használnak sötét mágiát. Tudtommal. :D 

Dehogy van rá példa, ezt honnan vetted? :hmm:

Hozzászólás ideje:

Nekem nem is azzal van bajom, hogy ha van egy öreg emberi karakter akit átjár az erő és tud durva mozdulatokat véghezvinni, mert oké, ott a misztikus faktor, az erő. Ezt elfogadom. Nekem a tendencia nem tetszik, hogy egyre több a hosszú életű faj a Star Warsban. 

Hozzászólás ideje:
23 perccel korábban, Iqvi írta:

Nekem a tendencia nem tetszik, hogy egyre több a hosszú életű faj a Star Warsban. 

Azért ha egy fajról hihető, hogy hosszú életet él, az pont a cereai. 

Hozzászólás ideje:
10 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Nekem a tendencia nem tetszik, hogy egyre több a hosszú életű faj a Star Warsban. 

Az nekem sem tetszik, hogy növekszik az ilyen fajok száma, de egyed szinten szerintem belefér pár darab hosszú éltű karakter.

Hozzászólás ideje:

Az jutott eszembe, hogy ugye Palpi elmondása alapján Plagueis le tudta győzni a halált, valószínű, hogy Qimir sebe halálos volt (ezért is csodálkozik Vernestra, mikor megérzi a Brendokon) és maga Plagi gyógyította meg, de ahhoz nem volt meg a hatalma, hogy a sebet is eltűntesse, viszont lehet az életét meg tudta nyújtani.

Hozzászólás ideje:

Több mint lehetséges. Sőt ezen a vonalon maradva, azt láttuk, hogy korlátozottan, de Qimir is képes gyógyítani, hiszen valamelyest eltűntette Osha sérülését. Szóval valamit lehet, hogy már el is tanult Plagueistől.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Cupsy írta:

Az jutott eszembe, hogy ugye Palpi elmondása alapján Plagueis le tudta győzni a halált, valószínű, hogy Qimir sebe halálos volt (ezért is csodálkozik Vernestra, mikor megérzi a Brendokon) és maga Plagi gyógyította meg, de ahhoz nem volt meg a hatalma, hogy a sebet is eltűntesse, viszont lehet az életét meg tudta nyújtani.

Hol volt halálos sebe? Ez most nem rémlik. Az óriáskukacok nem sebezték meg, kinyírta őket mind. Fénykardszúrás meg nem érte.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

A hátán van egy jókora seb, amit Vernestrától kaphatott a fényostorával. Vernestra is elcsodálkozik azon, hogy életben van, ez arra utalhat, hogy ő abban a hitben volt, hogy végzett vele

Szerkesztve: - Yoda József
Hozzászólás ideje:

A félmeztelen képen jobban látszik. :D 

Egyébként életmentő gyógyításokat látunk kásőbb is Grogutó, Rey-től és Kylótól is. Nem tudom mennyiben lehet más Plaguies módszere. Ő mégis csak Sith. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyébként életmentő gyógyításokat látunk kásőbb is Grogutó, Rey-től és Kylótól is. Nem tudom mennyiben lehet más Plaguies módszere. Ő mégis csak Sith. 

Papíron a jediféle változat úgy működik, hogy a Jedi átadja az életereje egy részét a sérültnek/betegnek (nyilván ez arányos a sérülés mértékével). Vagyis önzetlenül lemond az élete egy részéről. Ezt vissza lehet tölteni meditálással és pihenéssel, de akkor is sokat kivesz a Jediből, nagy áldozattal jár (a teória szerint Barriss ezért öregedett meg néhány röpke év alatt, mert túl sokat adott át magából a betegeinek, miközben nem tartott elég szünetet két kezelés között). Ben Solo bele is halt, hiszen Rey-t feltámasztani kellett, szóval valószínűleg az összes életerejét át kellett adnia. És mivel lenullázta, azt már nem lehet kialudni.

Na most a kérdés az, hogy egy Sith-ben megvan-e ez a fajta önzetlenség, hogy a saját életerejének egy töredékét vagy nagyobb részét átadja. Sanszos, hogy nincs, mert a csótányok is megirigylik azt, amilyen makacsul ragaszkodnak a Sith-ek az életükhöz. :) Viszont lehet, hogy Plagueis talált valami más módszert. Mondjuk valamilyen módon a környezetből vonja el az életerőt - ez persze csak vak találgatás.

Hozzászólás ideje:

Érdekes Leslye legutóbbi interjúja. Az Idegenről ugye korábban azt mondta, hogy ő egy 2. évados beharangozó volt, nem igen lett volna nagy szerepe a karakternek ebben az évadban. Azt is elmondta, hogy eredetileg mi lett volna a történet:

- Az Idegen valóban megküzd a jedikkel, mészárszéket rendez, lekerül róla a maszk, magához veszi Oshát és a szigetre megy vele.

- Osha a 6. részben elhagyta volna a szigetet, Qimir pedig maradt volna a bolygón.

- A Brendoki események az Idegen jelenlétét (és persze a fénykardpárbajt) leszámítva úgy játszódtak volna le, ahogy a záró részben: Mae igazságot akar, Osha kristályt véreztet, megöli Solt és az Aniseya-tesók újra "egyesülnek", majd a zárójelenetben Osha visszatért volna az Idegenhez.

Őszintén én örülök, hogy Manny alakítása (volt ugye egy tesztfelvétel) meggyőzte őt arról, hogy átírja az évad második felét. :)

Hozzászólás ideje:
15 perccel korábban, Bence1997 írta:

Az Idegenről ugye korábban azt mondta, hogy ő egy 2. évados beharangozó volt

Spoiler

Mivel ő lett volna Tenebrous eredetileg, ez stimmel :D 

Hozzászólás ideje:

Hát nagyon örülök, hogy ez nem így lett megvalósítva. Ha Qimir nincs jelen a Brendokon, szerintem Oshának semmi oka nem lett volna visszatérni hozzá. Plusz az is eléggé necces lett volna, hogy a Sith csak úgy elengedi, miután látta az arcát, sőt a búvóhelyéről is tudja, hogy hol van. Azért ez már több, mint kiszámított kockázatvállalás lett volna.

Ez így sokkal jobb, érthetőbb. Qimir ellenőrzése alatt tartotta a Brendokon mindhárom szemtanút, és ha úgy alakul, minddel végezhet - papíron, mert Sollal ezúttal sem bírt el. És végül az ő jelenléte az, ami kényszerpályára küldi Oshát. Vagy alkut köt Qimirrel, vagy meghal a nővérével együtt.

Hozzászólás ideje:

Én is ezt magyaráztam az utolsó epizód topikjában, hogy Qimir már akkor sem bírt Sollal, amikor az még érzelmileg instabil volt. Most már összeszedte magát, szóval naná, hogy nem volt partiban a Sith a Jedi mesterrel.

Hozzászólás ideje:
2024. 07. 18. - 22:25, Darth Cupsy írta:

Nekem ez azért nem tetszene mert jó lenne ha Plagi épp Osha és Mae révén és a brendoki konvergencia tanulmányozásával jutna el a hőn áhított titokig. Akkor viszont a Qimir megmentős idővonal nem stimmel. 

• 2 héttel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.