Ugrás a kommentre

1x06 - Teach / Corrupt


Ajánlott hozzászólás

7 perccel korábban, Dzséjt írta:

Bár eddig nem igazán mutatnak jelek arra, hogy az ikrek tényleges Erődiádot alkotnának. Nincsenek meg azok a jelek, mint Kylo és Rey esetében. Nem ragad rá az egyikről a másik tudása, láthatóan nincs köztük olyan metafizikai összeköttetés, amin át nem csak közvetlen kommunikálhatnának egymással, de akár fizikai tárgyakat is át tudnak juttatni egyiküktől a másikik.

Lehet, hogy köze van ennek ahhoz, hogy anno nem fejezték be a szertartást? Lehet, hogy a felemelkedés pont ezt szolgálta volna? 

 

Amúgy lehet egy olyan opció is, hogy Sol és Qimir meghalnak és az igazi diád kettős marad meg: Osha és Mae.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen, lehet, hogy a szertartás vége ez lett volna. Aniseya bandája is nagyon rá volt kattanva a Kettő Erejére a kántálás alapján. Lehet az Erő mesterséges gyermekeivel egy mesterséges Erődiádon fáradoztak. És egy ilyen természetellenes tett elég alap is arra, hogy rezgést okozzon az Erőben, ami odacsalja a Jediket.

 

Na az azért nem lenne semmi, egy Sith ikerpár.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 perccel korábban, Dzséjt írta:

Igen, lehet, hogy a szertartás vége ez lett volna. Aniseya bandája is nagyon rá volt kattanva a Kettő Erejére a kántálás alapján. Lehet az Erő mesterséges gyermekeivel egy mesterséges Erődiádon fáradoztak. És egy ilyen természetellenes tett elég alap is arra, hogy rezgést okozzon az Erőben, ami odacsalja a Jediket.

És a Sith-et.

 

Más. Morbid kérdés, de a szereplőkhöz beírjam Jeckit és Yordot? 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lazább és nyugisabb részt kaptunk, de az előző rész intenzivitása után ez nem lepett meg. A rejtélyek halmozódnak, de szerencsére válaszokat is kapunk. 

 

Ez az ismeretlen bolygó kísértetiesen hasonlít az Ahch-to-ra, viszont nem jobban, mint a Jakku a Tatooine-ra. Bőven lehet, hogy két külön világról van szó. In-universe okokból jobban örülnék ennek. Plusz, milyen misztikumot akarnak növelni azzal a készítők, hogy nem nevezik nevén az adott világot? Szerintem az itt játszódó jelenetek voltak a rész legerősebbjei, az Osha-Qimir párbeszédeket én kellően hatásosnak éreztem. Az Idegen igen gyorsan roppant érdekes és egyedi figurává nőtte ki magát az előző részben látott kíméletlen Jedi-mészárosból. Míg utóbbi Maul és Vader agresszivitását tükrözte, addig ez a most látott kimért nyugalma és hűvössége Dookut idézte. Manipuláció tekintetében lazán felveszi a versenyt az öreg Sheevvel. Megismeri kiszemeltje vágyait és gyengeségeit, amit aztán megpróbál saját előnyére kiaknázni, és végzetes bűvkörébe vonni az illetőt. Könnyedén álcázza magát a Jedik előtt, és elhomályosítja az érzékeiket. De a magát védtelennek és sebezhetetlennek mutató "préda" szerepéről is Palpatine-t juttatta eszembe. Az Oshát irányzó, a címben is szereplő "tanítás/megrontás"-a pedig hasonló húrokat pendített meg, mint Kylo ilyen irányú kísérlete Rey felé az Ep8-ban. Szóval mondhatjuk, hogy Qimir jellemében minden későbbi Sith-ből van egy kicsi (még ha Kylo technikailag nem is volt az). Talán az említett Qimir és Kylo párhuzam miatt, de van egy olyan érzésem, hogy a férfi az igazat (vagy féligazat) mondja a lánynak, és nem próbálja hazugságokkal befolyásolni. Osha kapcsán kiderült, hogy bár magától távozott a Rendből, valójában azért, mert elbukott. Ez megannyi elfojtott harag és gyűlölet eredője lehet. Bár a lányt egy empítikus és kedves személynek ismertük meg, benne is ott rejtőzik a sötétség, mint mindenkiben - ezt akarja előhozni belőle Qimir, amivel sokkal inkább magához láncolhatja, mint Mae-t - aki a jelek szerint nem vágyott többre a szimpla bosszúnál, és a testvérével való újratalálkozásra. Oshát az billentheti át a Sötét Oldalra, ha teljes valójában megismeri a Brendokon történteket. A rész elején, a visszatekintésben is kihangsúlyozták az utalást, hogy a Jedik "agymosást" hajtottak végre Oshán. Továbbra is úgy gondolom, hogy nem átvitt értelemben, hanem szó szerint az Erő segítségével - valószínűleg Sol vezetése által. Erre utalhat az is, hogy Sol kvázi elszólta magát, amikor arról beszélt, hogy Khofaron történtek hatására, megint megkísértette az, ami régen (a Sötét Oldal)... hiszen a Khofaron majdnem gyűlöletből/bosszúból végezte ki Qimirt. A múltban, a Brendokon pedig talán félelmből manipulálta Osha elméjét, majd hazudott a történtekről a többi Jedinek. Gyűlölet, bosszú, félelem, manipuláció, hazugság... nem éppen Jedis ismérvek.

 

Sol kapcsán egyre jobban kiviláglik az, hogy bár alapvetően remek Jedi, mégis olyan tulajdonságokkal bír, amik egyszerre teszik emberibbé, mégis érzelmileg sebezhetőbbé egy átlag Jedihez képest. Oké, Vernestra nyilván sok halált látott a 116 éve során, de már-már rezzenéstelen arccal sétált végig Jecki, Yord, és a többiek holtteste között az erdőben. Ami Jedi-szempontból nem túl meglepő, hisz őket arra nevelik, hogy örvendjenek annak, ha valaki eggyé válik az Erővel, míg az érzelmi kötődés tabu. Sol viszont... az ő arcán órákkal a történtek után is ott ült a félelem, a harag, a kétségbeesés, a tanácstalanság és a tehetetlen frusztráció elegye. Bár ilyen-olyan mértékben minden Jediben ott van a Sötét Oldal, de ezen vonalon elindulva nem lehetetlen Sol későbbi bűnbak szerepe. Hogy arra fussanak ki az események, hogy bár a maga szemszögéből helyt fog állni a Világos Oldal képviselőjeként (ehhez nem sok kétségem fér), viszont a külsős Jedik számára minden arra utal majd, hogy "a tehetséges Jedi-mester a Sötét Oldal befolyása alatt ámokfutást rendezett". A Sith érintettsége pedig kikerülhet a képből, a következő száz évre hamis biztonságérzetbe ringatva a Jedi Rendet. Tetszett, hogy bár segítséggel, de Sol végül rájött Mae kilétére, és szerencsére azt is megmagyarázták, hogy miért nem érezte meg őt egyből: "Ha nagyon akarunk valamit, az elhomályosítja az elmét". Sol nagyon azt akarta hinni, hogy Osha van vele a hajón, ahogy száz év múlva, a Jedik is nagyon azt akarják majd hinni, hogy a főkancellár nem lehet rossz ember, vagy azt, hogy a Sith-ek kihaltak. Ez az elfogult hit olyan szinten befolyásolta az érzékeiket, hogy nem láttak rá a valós szándékokra.

 

Vernestra és a Jedik szála bemutatta, hogy már ekkoriban elkezdődött a Szenátus hatalmának kiterjesztése, a Jedikre telepedésük folyamata. Újabb remek kapocs a PT-hez. Apránként, szinte észrevétlenül szökken szárba ez is: míg nem a Jedik már kb. a Szenátus kifutófiúi lesznek, minimális releváns önálló fennhatósággal. A miriali fénykard-ostorát jó volt élőszereplős formában is látni, még ha csak rövid időre is. Azt nem zárom ki, hogy az ő tanítványa lehetett Qimir, aki ki akart törtni a Jedik korlátozásai közül, és önmaga lenni, szabadon használva az Erőt (így a Sötét Oldalt is). Ám a mesterével való párbajt követően kapott a hátára egy nem túl elegáns fényostorcsapást. Vern elmélázó tekintete is utalhat arra, hogy sejti: egykori tanítványa állhat a mészárlás mögött - felismerve a hatalmát, tehetségét és stílusát a hátrahagyott hullákból. Egyébként nagyon bizarr volt a holttestek látványa, főleg Jackié, aki előtt még fényes jövő állhatott volna...

 

A rész végi átkötés ügyes volt a következő flashback felvezetéseként: míg Sol Mae-nek, addig a sisak általi "Erő-megtisztulás" Oshának meséli majd el, mi is történt valójában a Brendokon 16 évvel korábban. A sorozat egyik, ha nem a legfontosabb része várható!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

18 perccel korábban, Darth Sky írta:

Plusz, milyen misztikumot akarnak növelni azzal a készítők, hogy nem nevezik nevén az adott világot?

Vagy nem akarták megnevezni mert az sok mindent elárult volna a körülményekről, amit talán még nem akartak felfedni. :) 

 

26 perccel korábban, Darth Sky írta:

Osha kapcsán kiderült, hogy bár magától távozott a Rendből, valójában azért, mert elbukott. Ez megannyi elfojtott harag és gyűlölet eredője lehet. Bár a lányt egy empítikus és kedves személynek ismertük meg, benne is ott rejtőzik a sötétség, mint mindenkiben - ezt akarja előhozni belőle Qimir, amivel sokkal inkább magához láncolhatja, mint Mae-t - aki a jelek szerint nem vágyott többre a szimpla bosszúnál, és a testvérével való újratalálkozásra.

Az egész beszélgetés megint rávilágított a történet gyökerére: Qimir miért ezt a két lányt környékezte meg? Az már világos, hogy ismeri őket, hisz Osha erejéről is úgy beszél, mint aki tisztában van a dolgokkal.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

 

screencapture-disneyplus-play-1848f4b9-8

 

Számomra elég nagy volt a kontraszt, hogy a sithek jelenléte mellett megfért egy ilyen kedves jelenet, gondolok arra, amikor egymáshoz bújnak. Valahogy azt gondolnám, a sithek mindent tönkretesznek maguk körül, gonosz kisugárzásukkal megfertőzik környezetüket is. Talán ez is mutatja, hogy a sithekről mennyire sematikus kép alakult ki, mi, nézők is nagyrészt a jedik szemüvegén keresztül látjuk őket (érthető okokból, persze). 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az egész beszélgetés megint rávilágított a történet gyökerére: Qimir miért ezt a két lányt környékezte meg? Az már világos, hogy ismeri őket, hisz Osha erejéről is úgy beszél, mint aki tisztában van a dolgokkal.

Szerintem jövőhéten megtudjuk. Ha Qimir tényleg az igazat mondta Oshának, akkor nem éppen fiatal és akár láthatjuk őt 16 évvel korábban a Brendokon. Valahogy lennie kell kapcsolat közte és a boszorkányok között.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

34 perccel korábban, Darth Sky írta:

Ez megannyi elfojtott harag és gyűlölet eredője lehet. Bár a lányt egy empítikus és kedves személynek ismertük meg, benne is ott rejtőzik a sötétség, mint mindenkiben - ezt akarja előhozni belőle Qimir, amivel sokkal inkább magához láncolhatja, mint Mae-t - aki a jelek szerint nem vágyott többre a szimpla bosszúnál, és a testvérével való újratalálkozásra.

 

Én őszintén kíváncsi vagyok, Qimir mit láthatott meg Mae-ben. A csaj egyszerű fogdmegnek tűnik, az igazi sith sajátosságoknak még csak a csíráját sem mutatja. Katasztrofális hazudozó, manipulátor, már az első mondatnál kb. elárulta magát, csak Sol éppen azzal volt elfoglalva, hogy összerakja magát az átélt sokk után. Mae jól harcol (bár Jecki azért legyőzte), de semmi extra, ráadásul borzasztóan instabil. Vajon Qimir mióta taníthatja? Képességeit tekintve szerintem nem túl régóta. Ha viszont igen, akkor a taníttatása abszolút kudarc.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Nute Gunray írta:

 

Számomra elég nagy volt a kontraszt, hogy a sithek jelenléte mellett megfért egy ilyen kedves jelenet, gondolok arra, amikor egymáshoz bújnak. Valahogy azt gondolnám, a sithek mindent tönkretesznek maguk körül, gonosz kisugárzásukkal megfertőzik környezetüket is. Talán ez is mutatja, hogy a sithekről mennyire sematikus kép alakult ki, mi, nézők is nagyrészt a jedik szemüvegén keresztül látjuk őket (érthető okokból, persze). 

Nyilvánvalóan nem ez a jellemző, emlékezzünk csak az Exegolra. Persze Palpatine is a paradicsomból származik, ami megint egy érdekes ellentmondás. :) 

 

5 perccel korábban, Bence1997 írta:

Szerintem jövőhéten megtudjuk. Ha Qimir tényleg az igazat mondta Oshának, akkor nem éppen fiatal és akár láthatjuk őt 16 évvel korábban a Brendokon. Valahogy lennie kell kapcsolat közte és a boszorkányok között.

Úgy működik ha ő is masszívan benne van.

 

Az előzetesből két snitt van amit még nem láttunk. A falon mászós, aki jó eséllyel Sol, és az űrbeli üldözés. 

 

2 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Én őszintén kíváncsi vagyok, Qimir mit láthatott meg Mae-ben.

Ő jutott neki. Már gyerekként is elég arrogáns és unszimpatikus volt, ez felnőtt korára se változott. Stenberg amúgy remekül hozza az iker karakterek különbözőségeit!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem elsőre nem sikerült... nem tudtam mi az. :)

 

1 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Egyébként nagyon bizarr volt a holttestek látványa, főleg Jackié, aki előtt még fényes jövő állhatott volna...

Már most legalább annyira okos volt, mint egy mester, plusz remek harcos. Kár hogy annyira elragadta a hév, hogy leverte az Idegen sisakját. :( A sors fintora, hogy az első küldetése egyben az utolsó is volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az Akolitus 6. rész

Az előző epizód váratlan és sötét fordulatai után egy lassabb tempójú, de jelentős résszel folytatódott a sorozat.

Mae Oshának álcázva magát megpróbált Sol közelébe férkőzni A Jedi-mesternél sokáig nem tudtam eldönteni, hogy végig tudta, ki áll vele szemben, vagy egy idő uátn jött csak rá. Mindenestre Solt az komolyan aggasztotta, hogy nem ismerte fel korábbról az idegen valódi természetét. Látszik rajta, hogy az egész eseménysorért magát hibáztatja. Nagyon kínozza a lelkiismeret és erősen meglátszott a karakterén. És azt is éreztem, hogy helyre akarja hozni a dolgokat. Sol nagyon jó Jedi, legalábbis a meglátásom szerint. A könyörület vezeti a tetteit és jót akar. Már várom, hogy elmondja Mae-nek az igazságot. Osha az idegennel van egy ismeretlen bolygón, amit elsőre az Ach-tónak véltem. De könnyen meglehet, hogy ez a Bal’damnic a Darth Plagueis regényből és itt a másik legendák elem, amit emlegettek? Qimir ügyesen manipulálja Oshát. A másik lányban is lát valamit, sőt, talán több lehetőséget, mint Mae-ben. Osha keresi a maga útját és elbizonytalanodik. Persze tudja, hogy nem tudná legyőzni a titokzatos mestert. Az idegen is erre játszik, meg persze azzal, hogy Osha is tisztába akar jönni saját magával, meg a múltjával. A kortózis sisak érdekes eszköz, kíváncsi vagyok, vajon mit fog látni Osha, most, hogy felvette.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kijött egy Collideres interjú erről a részről, ahol Leslye bevallja, hogy a bolygó nem Ahch-to. :)

 

 

So I know that it is the “unknown planet,” but it was definitely giving Ahch-To vibes.

HEADLAND: It's not Ahch-To. I know it's similar, and it was intentionally supposed to be similar in terms of terrain and feeling isolated and surrounded by water and less lush green and more rocky. But the idea is that cortosis is mined on this planet, so I don't think that's the case with Ahch-To. Part of the reason this is his home base is that cortosis is a very rare metal. I don't think we say it explicitly in the show, but that's a reason it's not Ahch-To.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Sol nagyon jó Jedi, legalábbis a meglátásom szerint. A k

Ezzel megvárnám a flashbacket. Bár Sol nekem is annyira szimpatikus, hogy nehezen tudom elképzelni rossz fiúként.

 

Egyébként mennyivel másabb módszert kell most alkalmaznia Qimirnek, mint Mae esetén. A régi tanítványánál több mozgástere volt, hisz Mae nem ismerte az arcát. Oshával már most sokkal bensőségesebb viszonya van. Szerintem Qimir nem vállalta volna be ezt a fajta nyíltságot, ha nem lát nagy potenciált Oshában.

 

6 perccel korábban, Bence1997 írta:

Kijött egy Collideres interjú erről a részről, ahol Leslye bevallja, hogy a bolygó nem Ahch-to. :)

Nagyon helyes. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Nekem elsőre nem sikerült... nem tudtam mi az. :)

Technikailag akkor te is észrevetted, csak nem esett le, hogy mi az. :) 

 

48 perccel korábban, Bence1997 írta:

So I know that it is the “unknown planet,” but it was definitely giving Ahch-To vibes.

HEADLAND: It's not Ahch-To. I know it's similar, and it was intentionally supposed to be similar in terms of terrain and feeling isolated and surrounded by water and less lush green and more rocky. But the idea is that cortosis is mined on this planet, so I don't think that's the case with Ahch-To. Part of the reason this is his home base is that cortosis is a very rare metal. I don't think we say it explicitly in the show, but that's a reason it's not Ahch-To.

Szóval akkor szándékosan készítettek egy Ahch-To 2.0-t (szerintem ez a világ sokkal jobban hasonlít Ahch-Tóra, mint Jakku Tatooine-ra), de azzal indokolják, hogy ez nem a Galaxis egyik legeldugottabb bolygója, mert van rajta egy ritka érc? Miközben lényegében ezzel akár magyarázatot is adhattak volna arra, hogy a cortosis miért ritka: mert a Galaxis egyik legeldugottabb világán lehet rálelni, ami a Jediké, akik nyilván nem engedték régen a bányászást ott. Headland eddig ott van számomra Lucas, Filoni és Johnson mellett tehetségben és az SW megértésében, de ezzel az ötlettel jó nagy luftott lőtt a szememben. Inkább legyen/lett volna akkor már Ahch-To.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mondjuk lehet akkor csinálni kellett volna egy olyan elszigetelt bolygót, ami nem Ahch-to 2.0. Mi értelme külsőségekben ennyire lekoppintani a bolygót, ha nem arról a bolygóról van szó? Mondjuk amíg ez a legnagyobb probléma a résszel, addig jók vagyunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Még az is lehet, hogy szándékos, kifejezve, a jedik és a sithek nem is különböznek annyira nagyon. 

 

Engem is zavart volna, ha ez Ahch-To, azt úgy képzelem, hogy Luke előtt évezredekig nem tette be oda lábát jedi, nemhogy más Erőhasználó. Egy sith jelenléte szerintem bemocskolta volna annak a helynek a szentségét, tisztaságát. Az meg hogy Qimir korábban (talán) Jedi volt, nem ok, hogy ismerje Ahch-To-t, aminek egykori fontosságáról szerintem már a jedik túlnyomó része sem tud semmit, nemhogy a koordinátáit ismerje. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban lehetett volna más kinézetű bolygót is alkotni, ami nem annyira Ahch-To szerű. Viszont azért annyi minimális egyediség szorult bele, hogy el tudok vonatkoztatni ettől. :)

Egyébként Leslye azt is mondta, hogy ez még felfedezetlen bolygó, ezért nincs neve és gondolom nincs a térképeken se, ezért ideális búvóhely. 

 

Out universe úgy gondolom, egyértelműen a TLJ-t akarták megidézni. 

 

 

 

12 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Melyik? A magyar, vagy az angol?

https://hu.ign.com/az-akolitus-6-resz/96943/review/kritika-az-akolitus-6-resz-szerepcserek-manipulatorok-es-a-fenyostor

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet, hogy a bolygó azért hasonlít a jedik bölcsőjére, mert az iker motívumot, az érme és az erő két oldalát akarják vele érzékeltetni. A Sithek bölcsője olyasmi, mint a jedik bölcsője. 

És micsoda véletlen, hogy a kis létszámú Sith rend számára itt van egy természetes érc, ami jó a jedik ellen. 

Az egész képletes és szép szerintem. Jobb, hogy nem az Ahch-To. Legyen Ahch-One, vagy maradjon Ahch-known.

Hehe, ez jó volt mi? 

A lényeg, van benne ráció, hogy hasonlítson. Mert a jedik is hasonlítanak a sithekre, még Palpi legfőbb mesterünk szerint is. 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

15 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Sol kapcsán egyre jobban kiviláglik az, hogy bár alapvetően remek Jedi, mégis olyan tulajdonságokkal bír, amik egyszerre teszik emberibbé, mégis érzelmileg sebezhetőbbé egy átlag Jedihez képest. Oké, Vernestra nyilván sok halált látott a 116 éve során, de már-már rezzenéstelen arccal sétált végig Jecki, Yord, és a többiek holtteste között az erdőben. Ami Jedi-szempontból nem túl meglepő, hisz őket arra nevelik, hogy örvendjenek annak, ha valaki eggyé válik az Erővel, míg az érzelmi kötődés tabu. Sol viszont... az ő arcán órákkal a történtek után is ott ült a félelem, a harag, a kétségbeesés, a tanácstalanság és a tehetetlen frusztráció elegye.

Össze se lehet hasonlítani a két reakciót. Solban tényleg tombolnak az érzelmek, Vernestra pedig valóban mint egy érzelemmentes Jedi, úgy viselkedik. Fura mód ez utóbbi a Jedi lovag sajátja. A sorozat egyik, ha nem a legjobb színészi teljesítménye is ehhez kötődik, nevezetesen Sol reakciója a történtekre. Először dühös, körül néz, mintha akkor realizálódna benne, hogy Jecki és Yord sincs már vele (nem beszélve a többiekről), de utána a szemünk láttára nyeli vissza a dühét és nyugszik meg. Fantasztikus jelenet, nem tudok betelni vele!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyébként micsoda kontraszt van Qimir és Sol között. Qimir szabadon hagyja lófrálni Oshát, Sol viszont odabilincseli az asztalhoz Mae-t.

 

A Jediket a kötöttség jellemzi, a Sitheket pedig kötetlenség

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az egész beszélgetés megint rávilágított a történet gyökerére: Qimir miért ezt a két lányt környékezte meg? Az már világos, hogy ismeri őket, hisz Osha erejéről is úgy beszél, mint aki tisztában van a dolgokkal.

Az Erő-diád állhat a háttérben. Ezért is beszélhetett Qimir a "Power of Two"-ról, ami elég erős utalás Palpatine Ep9-es szavaira. Annak, hogy boszik az Erő által megteremtették a Oshát és Mae-t, szerintem kapcsolatban kell állnia a Sith-tek "munkásságával".

 

16 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Én őszintén kíváncsi vagyok, Qimir mit láthatott meg Mae-ben. 

Ha ismeri a lány származását, akkor a teremtése okán láthatta különlegességét. A bosszú ígéretével aztán a Sötét Oldal bűvkörébe vonta (már gyerekként is Mae tűnt az erre hajlamosabbnak - bár kérdés, erről Qimir mennyit tudott), hogy aztán "saját képére" formálja, megpróbálva kiaknázni a Kettő Hatalmát/Erejét. Nem hiszem, hogy a harci, vagy mentális képességei miatt tűnt volna ki, hiszen a férfi konkrétan kimondja Mae-nek, hogy "mindig is gyenge voltál". 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Akkor meg az lett volna a baj, hogy a sith-ek mit keresnek az Ahch-To-n, a jedik bolygóján?

Azt meg lehetett volna magyarázni. Ha Qimir Jedi volt, már adja magát, honnan ismerhette a koordinátáit, ha pedig ő meghal és az Exile II is elpusztul, akkor a koordináták ezen a vonalon elvesznek. Ez így nekem ebben a formában, ahogy végül tálalták, iszonyú nagy csalódás azok után, amilyen remek kis világokat tálalt ez a széria. Értelmetlen és fantáziátlan. Még reménykedem abban, hogy a maradék két részben villantanak valamit, ami után elhiszem, hogy ez nem Ahch-To. De jelenleg ez az ismeretlen világ számomra a sorozat leggázabb pontja.

 

3 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Valóban lehetett volna más kinézetű bolygót is alkotni, ami nem annyira Ahch-To szerű. Viszont azért annyi minimális egyediség szorult bele, hogy el tudok vonatkoztatni ettől. :)

Milyen minimális egyediésgekre gondolsz? Komolyan kérdem, mert én semmit nem látok benne. Ugyanúgy ködös, ugyanúgy minimális növényzettel megáldott, meredek falú, sziklás szigetek csoportjából áll, ugyanúgy sok a víz. Egyedül annyi, hogy vannak új madárszerű állatok, ami egyrészt marha jó, hiszen Ahch-To fő "látványossága" is egy madárszerű állat, köszi, hogy ezzel is arra a bolygóra emlékeztetnek, másrészt, ez az új faj simán lehetne Ahch-Tón is.

 

4 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Még az is lehet, hogy szándékos, kifejezve, a jedik és a sithek nem is különböznek annyira nagyon. 

Az teljesen biztos, hogy szándékos, hiszen ott van fent az interjúban, Headland maga mondja: "It's not Ahch-To. I know it's similar, and it was intentionally supposed to be similar in terms of terrain and feeling isolated and surrounded by water and less lush green and more rocky." ("Ez nem Ahch-To. Tudom, hogy hasonló, és szándékosan hasonlónak szántuk a terep és az elszigeteltség érzése szempontjából, és hogy víz veszi körül, és kevésbé buja zöld és inkább sziklás.")

 

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A Sithek bölcsője olyasmi, mint a jedik bölcsője. 

A Sithek bölcsője az Exegol. ;) 

 

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

És micsoda véletlen, hogy a kis létszámú Sith rend számára itt van egy természetes érc, ami jó a jedik ellen. 

A cortosis a fénykard ellen jó. Fontos különbség! Hisz a Sith is fénykard-forgató banda, vagyis ellenük is ugyanúgy jó a cortosis, ahogy azt Yord demonstrálta is. Szóval ilyen alapon nyugodtan lehetett volna a Jedik bolygóján is, ami ismételten: tökéletesen kézenfekvő és érthető magyarázatot is adott volna arra, miért olyan ritka ez a fém a Galaxisban.

 

1 órával korábban, Yoda József írta:

Egyébként micsoda kontraszt van Qimir és Sol között. Qimir szabadon hagyja lófrálni Oshát, Sol viszont odabilincseli az asztalhoz Mae-t.

 

A Jediket a kötöttség jellemzi, a Sitheket pedig kötetlenség

Azért ebben az is benne van, hogy Qimirnek elég jó oka van abban hinni, hogy Osha nem ölné meg akkor sem, ha lehetőséget adna rá, míg Solnak elég jó oka van abban hinni, hogy Mae megölné, amint lehetősége nyílik rá. Van egy olyan érzésem, hogy Qimir sem mászkálna a csaj előtt pucéran, hagyná nála a fénykardját vagy bíztatná arra, hogy végezzen vele, ha korábban Osha nem menti meg Sol haragjától, vagy bármikor jelét adja annak, hogy gyilkos szándékú.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.