Ugrás a kommentre

SW könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nekem nem volt hiányérzetem a Medstar és a Coruscanti éjszakák eddig olvasott könyveiben. Sőt, szerintem ez a két sztori is megáll a saját lábán, egymástól függetlenül. Az utalások miatt adhat némi pluszt a többi regény ismerete. A vadászó árnyékot viszont még nem olvastam, így arról nem tudok semmit mondani.  

Hozzászólás ideje:

Ahogy említettem, most olvasom Timothy Zahntól A múlt kísértete c. Star Wars-könyvet, és egy kicsit előrelapozva megakadt a szemem egy szereplő nevén: Karoly. Nocsak, a Star Warsban már magyarok is vannak? :D

Vajon Zahn is úgy volt, mint G. R. R. Martin? Martin regényeiben ugyanis szintén fellelhető magyar név (kettő is: Janos, Sandor), és tudomásom szerint ő nem tudott róla, hogy ezek létező nevek a magyarban.

Hozzászólás ideje:
  2018. 07. 24. - 20:36, Nute Gunray írta:

Érdemes újra elolvasni a Vadászó árnyékot a MedStar-duológia és a Coruscant éjszakái sorozat előtt? Ha jól tudom, ezek valamennyire összefüggnek.

Teljes nézet  

Nélküle is érthető mindegyik. Én viszont év elején újra olvastam A vadászó árnyékot. Aztán jött a Medstar és a Coruscanti éjszakák. Tényleg ad egyfajta plusz jó érzetet.

Hozzászólás ideje:
  2018. 07. 27. - 21:10, caseyjones írta:

Elkezdtem a Thrawn keze-sorozat első részét T. Zahntól. Eddig egészen jó, bár meg kell hagyni, kissé furcsa. :) 

Teljes nézet  

2018. 07. 27. - 21:47, caseyjones írta:

Ahogy említettem, most olvasom Timothy Zahntól A múlt kísértete c. Star Wars-könyvet, és egy kicsit előrelapozva megakadt a szemem egy szereplő nevén: Karoly. Nocsak, a Star Warsban már magyarok is vannak? :D

Vajon Zahn is úgy volt, mint G. R. R. Martin? Martin regényeiben ugyanis szintén fellelhető magyar név (kettő is: Janos, Sandor), és tudomásom szerint ő nem tudott róla, hogy ezek létező nevek a magyarban.

Teljes nézet  

Emlékszem annak idején mikor olvastam 12 évesen nagyon nem tetszett. Aztán bő 10-12 évvel később újra próbát tettem vele és akkor már jobban bejött. Zahn nagyszerű politikai szálakat szőtt bele. A folytatás, A jövő látomása pedig még az első résznél is jobb.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2018. 07. 27. - 21:47, caseyjones írta:

Teljes nézet  

Más magyar-gyanúsak is vannak, pl. Tallisibeth Enwandung-Esterhazysőt, itt egy egész faj... :P

Martin meg elvileg tudott róla: 

De ezt a témát mintha pár hónapja/éve már érintettük volna itt a fórumon. (@Darth Revan9? Te szoktál ilyenekre emlékezni szerintem.)

Szerkesztve: - sirszalhasogato
Hozzászólás ideje:

Timothy Zahn: A múlt kísértete

(Thrawn keze-duológia 1. része)

Zahn Thrawn-trilógiája után sikerült végeznem A múlt kísértete című kötetével is, mely egy duológia első felvonása.

Ez a regény nagyjából egy szinten van a trilógiával, sőt, mondhatni, jobb volt, mint a Thrawn-trilógia. Zahn hozta a szokásos formáját, szerintem nagyon jó kezekben tartotta az SW-t. Nyilván ebben a regényben is akadtak hülyeségek (pl. Thrawn visszatérése, vagy hogy a moff egyik pillanatról a másikra jön rá, hogy Tierce klón), de ezek nem mentek az élvezhetőség rovására.

A könyvben alapvetően a bothaiak kerültek középpontba (Caamas-ügy), ők okozták az alapkonfliktust, és alapvetően rájuk épült a kötet - no meg Thrawn visszatérésére, a cselszövésekre és még sok minden másra.

A múlt kísértete beverekedte magát a kedvenc SW-könyveim közé. Kíváncsian várom már a folytatást, bár nehéz falatnak tűnik (majd' 700 oldal). :) Tudtommal abban már megjelennek a yuzhan vongok, és előtérbe kerülnek a fiatal Solók. 

2018. 08. 03. - 12:08, ati írta:

Egyik állítás sem igaz.

Teljes nézet  

:o Akkor ők melyik kötetben bukkannak fel? A túlélők keresésében? 

Szerk.: bakker, én abban a tudatban éltem, hogy ők Zahn műveiben (Thrawn keze-duológia, A túlélők keresése) fognak felbukkanni... Kicsit utánajártam, és nem. Nahát!

Viszont arra még nem sikerült rájönnöm, mely magyarul megjelent kötetekben bukkannak fel. 

Szerkesztve: - caseyjones
Hozzászólás ideje:

A New Jedi Order első kötetében ami még nem jelent meg magyarul, addig csak utalás van rájuk mint külső fenyegetés.  Illetve egyik magyarul megjelent könyvben felbukkan egy Vong. 

Spoileres tartalom megtekintése

Hozzászólás ideje:

Remélem, most hogy kevés kánon megjelenés lesz, jöhetnek valamikor a New Jedi Order könyvek. Hisz így alig lesz mit kiadnia a szukitsnak ami nekik sem jó, tudom nem rajtuk múlik sajna.

Hozzászólás ideje:
  2018. 08. 03. - 13:51, ati írta:

Remélem, most hogy kevés kánon megjelenés lesz, jöhetnek valamikor a New Jedi Order könyvek. Hisz így alig lesz mit kiadnia a szukitsnak ami nekik sem jó, tudom nem rajtuk múlik sajna.

Teljes nézet  

Amint a Disney-Lucasfilm és a Del Rey Random House megegyeznek a 2013. előtti kötetek értékesítési jogairól, le fognak szerződni valamelyik hosszú sorozatra. Szerintem vagy a The New Jedi Order-re, vagy a Legacy of the Force-ra.

Hozzászólás ideje:

Michael Reaves: A Jedik alkonya

Már elég rég olvastam ennyire kiváló és nagyszerű Star Wars regényt. Lehengerlő és lebilincselő. Drámai és izgalmas. Fantasztikus karakterek és mesés történetvezetés. Michael Reaves nagyot alkotott. Minden sorát élveztem.

A regény születéséhez hozzátartozik egy érdekes háttértörténet, mely bizonyítja, hogy a Lucasfilmen belül évekkel ezelőtt mekkora káosz volt sokszor a különböző történetekkel kapcsolatban. Annak idején a Lucasfilm ragaszkodott hozzá, hogy Jax Pavan mestere filmes karakter legyen, sőt ki is választották a jelöltjüket és szerződésben kötelezték a szerzőt, hogy

Michael eredetileg egy saját maga által kitalált figurát szeretett volna a történetbe behozni. Aztán végül is rábólintott a főnökei akaratára. Évekkel később jött A klónok háborúja sorozat 3. évada, amiben

Szóval, a Lucasfilm évekkel ezelőtti, ordas nagy hibája ne zavartasson szerintem senkit se, különben egy nagy olvasmányélménytől foszthatja meg magát. Engem nem zavar és nem érdekel egy cseppet sem a dolog. az olvasmányélményt semmilyen szintem nem befolyásolta.

Visszatérve a könyvre. Az egész cselekmény a Coruscant-on játszódik. Egyetlen bolygón vagyunk és mégse lesz egyhangú, vagy unalmas a könyv egyetlen oldalra sem. Michael Reaves bebizonyította már a Darth Maul: A vadászó árnyék című regénnyel, hogy ez a városbolygó nagyszerű lehetőségeket tartogat. Most, visszatérve első Star Wars regényének színterére, ismét megmutatja ezt az olvasóknak. Corsucant él és lélegzik, a különböző szektorok és terültetek sokszor radikális különbségeket mutatnak. Ez az a planéta, ahol jól megfér egymás mellett a csillogás és a nyomor, az összetákolt kis bódék és a csillogó tornyok egy külön hatalmas világot alkotnak. A cselekmény során kiválóan sikerült a helyszíneket hasznosítani.

A cselekmény lehengerlő és dinamikus. Végig fenn tudja tartani az érdeklődést. Az akciójelenetek remekül kidolgozottak. A szereplők gondolatai és a háttér információk kiválóan bemutatásra kerülnek. A regény felveszi a versenyt akármelyik Star Wars filmmel, a legjobb Csillagok háborúja regények, illetve történetek sorába simán besorolható. Nagy kedvencem lett. Csillagos ötös.

Hozzászólás ideje:

Mondhatnám, hogy 100%-ig, de hogy megőrizzem az individualitásomat, 99,99%-ig egyetértek az előttem szólóval. :D Én már a 2. kötetet olvasom, és továbbra is remek hangulatot áraszt. Tökéletes SW-olvasmány. Mind karakterek, mind leírások, mind történet terén remek. Döbbenetes az a részletesség és változatosság, ahogy Coruscantot be tudja mutatni az író. Lehet, hogy a RepCom sorozat a 2. helyre csúszik nálam az általam olvasott, hosszabb SW sorozatok listáján.

Az Even Pielles húzás kissé bosszantó, de egyáltalán nem ment a könyv színvonalának rovására. Főleg, hogy szerepét tekintve a Jedi-mester bármilyen Jedi-mesterre behelyettesíthető. Számomra ő egy másik lannik volt, akinek véletlenül nagyon hasonló volt a neve. :) A Földön sem egy John Smith létezik, akinek ugyanaz a foglalkozása.

Hozzászólás ideje:
  2018. 08. 04. - 16:21, Darth Revan9 írta:

Amint a Disney-Lucasfilm és a Del Rey Random House megegyeznek a 2013. előtti kötetek értékesítési jogairól, le fognak szerződni valamelyik hosszú sorozatra. Szerintem vagy a The New Jedi Order-re, vagy a Legacy of the Force-ra.

Teljes nézet  

Mindkét szériát nagyon szívesen venném. A korszak a Legendák azon része, ami mindig is baromira érdekelt, de sosem tudtam magyarul olvasni. Amúgy Jacen és Jaina Solo kapcsán döbbenetes párhuzamokat lehet vonni Kylo Ren és Rey párosával. Én továbbra is úgy gondolom, hogy a Legendák érdekes alternatívaként szolgál a Kánon mellett. Számomra mindkét SW univerzum ugyanúgy "létezik". :) 

Hozzászólás ideje:

Igen, talán a Legacy of the Force és Fate of the Jedi-ben van a legtöbb történeti elem, melyek esetében párhuzamot lehet vonni a folytatás trilógiával. Én még Az utolsó Jedikbeli

Hozzászólás ideje:
  2018. 07. 19. - 18:02, Bomarr írta:

Nekem a Thrawn trilógia anno nagyon sokáig elvette a kedvem az EU-től. Kifejezetten gyengének éreztem.

Teljes nézet  

Szerintem nagyon jó, és méltó folytatása az ep. 6-nek. Bár tény, hogy Zahntól a Kirajzás valamivel jobb, mint az egész Thrawn-trilógia. Legalábbis én így vélem.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az árnyak utcája - Coruscanti éjszakák II.

Nekem az 1. kötet valamivel jobban tetszett, de a 2. résznek sincs oka szégyenkezni. A karakterek továbbra is remekelnek (I-5 egyértelmű favorit), és szerintem a történetből is sikerült kihozni, amit ki lehetett. A fogalmazásmód, illetve Coruscant minduntalan bővítése ezúttal is remekre sikerült. A cselekmény elsősorban egy nyomozásra épít, másodsorban pedig egy kudarcra ítélt bosszúhadjáratra (amit egy kicsit sajnáltam)...

Kíváncsi vagyok, merre halad tovább a sztori, és milyen hatása lesz a csapatban beállt változásoknak.     

Hozzászólás ideje:

Akik olvasták Zahntól A jövő látomását:

Hozzászólás ideje:
  2018. 08. 18. - 15:20, caseyjones írta:

Akik olvasták Zahntól A jövő látomását:

Teljes nézet  

Ha jól emlékszem nem.

2018. 08. 03. - 13:51, ati írta:

Teljes nézet  
  2018. 08. 04. - 16:21, Darth Revan9 írta:

Teljes nézet  

Én a The New Jedi Ordernek nagyon örülnék. Tudtommal abban kapnak főszerepet a fiatal Solók, illetve abban vannak a yuuzhan vongok. A Legacy of the Force-ról nem sok mindent tudok.

Én amúgy annak is nagyon örülnék, ha olyan Star Wars-köteteket is kiadna a Szukits, melyeket tudtommal még soha nem vagy nagyon régen adott ki: pl. Erőpróba, Az álmok bolygója, a filmregények 1-6-ig, stb.

Szerkesztve: - caseyjones

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.