Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Van az egyik verzió, van a másik. Az, hogy Legendáknak, vagy kánonnak hívják lényegtelen kéne, hogy legyen. Mindkettőben lehetnek jó és rossz sztorik is.

Az rendben van, de a beszélgetés abból indult ki, hogy az új Han Solo film szintén felül fogja írni a Han Solo trilógiát.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az rendben van, de a beszélgetés abból indult ki, hogy az új Han Solo film szintén felül fogja írni a Han Solo trilógiát.

Szerintem nem felülírásról van szó, hanem arról, hogy lesz egy új verzió Hanról, amely majd kisebb vagy nagyobb mértékben eltér a régi verziótól.

Hozzászólás ideje:

Akkor írná felül, ha továbbra is egyetlen kánon lenne a régi besorolásos rendszerrel.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Kiolvastam a film regeny változatát :)) kifejezetten jó Most a sötét tanitványt olvasom ami nagyon ott van baromira tetszik már a vege fele az utolsó50 ben jarok es cseppet nem untatott

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Volt már olyan EU-s regény, ahol Luke-ot tekintették az új uralkodónak, de nem vágyott erre a pozícióra. A köztársaság nem semmisült meg, csak pár politikussal kevesebb lett, attól függetlenül még működhet. A végére valószínűleg Leia lesz a kancellár. Luke fel fog emelkedni, de Rey fog egyensúlyt hozni az Erőben.

A Luke Skywalker és a Mindor árnyaira gondolsz? Ha jól emlékszem ott volt ilyen.

Hozzászólás ideje:

Mit tudtok mondani a Minden, ami Star Wars könyvről? Mennyire tud újat mondani egy rajongónak? Látom a wookiee-n, hogy canon, mennyire szól csak a filmekről, mennyire az expanded universe-ről, és mennyire a filmek készítési hátteréről? Szóval kötelező darab, vagy nem?

Hozzászólás ideje:

Mit tudtok mondani a Minden, ami Star Wars könyvről? Mennyire tud újat mondani egy rajongónak? Látom a wookiee-n, hogy canon, mennyire szól csak a filmekről, mennyire az expanded universe-ről, és mennyire a filmek készítési hátteréről? Szóval kötelező darab, vagy nem?

Vén rókáknak nem nyújt különösebben újat. Tipikusan a fiataloknak szól, akik most találkoznak előszőr a SW-al. (Ki az a Palpatine bácsi, Leia néni stb.) Az alapvető tényeket többször, ismételve súlykolja a hosszú oldalakon keresztül, többször visszatérve rá. (pl. Sidious= Palpatine) És tartalmaz egy két akkorra ökörséget, hogy az ember azt gondolná, hogy az írója nem hogy a SW-al nincs tisztában, hanem a filmeket sem látta. (pl A hoth-i csatában résztvevő pilóták nem stimmelnek a filmmel teljesen, vagy Calris Reekan tábornok azért nem halt mega Alderran elpusztításakor, mert már a Hoth-i bázist építgette.) Ekkora ökörség is van benne. Ezeket leszámítva azért szívesen olvastam, de rettenetesen hosszú arra készülj fel.

Szerkesztve: - A pécsi

Hozzászólás ideje:

Köszi! Akkor lehet, hogy megkímélem magam ettől, mert elég drága. A hosszúságának épp, hogy örültem, mert impozáns kiadványnak tűnt, amiről azt hittem elsősorban rajongóknak, és nem gyerekeknek készült, de akkor ezek szerint nem ez a helyzet.

De ha valaki más véleményen van, akkor szóljatok!

Hozzászólás ideje:

És még egy kérdésem van: A The Old Republic-könyvek mennyire függenek össze? Mert a Végzetes szövetség alapvetően nem túlságosan érdekel, de a Deceived és a Revan annál inkább. Át kell rágnom magam azon, hogy értsem a másik kettőt, vagy működnek nélküle?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

És még egy kérdésem van: A The Old Republic-könyvek mennyire függenek össze? Mert a Végzetes szövetség alapvetően nem túlságosan érdekel, de a Deceived és a Revan annál inkább. Át kell rágnom magam azon, hogy értsem a másik kettőt, vagy működnek nélküle?

Mindegyik Régi Köztársaság regény önállóan is olvasható.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

James Luceno: Darth Plagueis

Már harmadjára olvastam újra és újból hihetetlen élmény volt. Darth Plagueis-ről csak A Sith-ek bosszújában lehetett hallani, mégis hamar az egyik olyan karakter lett, akiről minél többet meg akartam tudni. James Luceno is hasonlóan érezhetett, mert annak idején már a Sötét nagyúr megírása után hozzákezdett a könyvhöz. A sztori már 2007-ben napvilágot látott volna, de nem jött össze, mivel a szerkesztők úgy érezték, hogy nem jött el még annak az ideje, hogy Palpatine múltjában vájkáljanak. (Vajon a tervezett élőszereplős sorozat miatt?) A Millenium Falcon című regény után már zöld utat kapott a projekt. James mindent beleadott. Ahogy olvassa az ember a könyvet, valahogy olyan érzése támad, mintha nemcsak egy regényt, hanem egy komplett enciklopédiát olvasna. Rengeteg utalás van a könyvben több más könyvől, képregényből, video játékból. Darth Bane, Knights of the Old Republic, The Old Republic, A megtévesztés leple, Darth Maul: A vadászó árnyék, Jedi Tanács: Háborúskodás, Köztársaság képregények…stb. Az események nagyon jól össze vannak fésülve, élvezet volt olvasni. A szerző el tudta érni, hogy a negatív figurákért is izguljon az ember. A két központi figura: Darth Plagueis és Darth Sidious. Plagueis hajszolja a halhatatlanságot, Sidious a politikai hatalmat. A Sith-ek Nagy Terve már a végső fázisban van. Érdekes volt olvasni, Hogy Plagueis sok mindent másként tervezett, Sidious sugallatára változtak meg a dolgok. James nagyszerű képet adott Palpatine eredetéről, ennél jobb nem is lehetne és valószínűleg a jövőben sem tudják majd jobban feldolgozni. Elég tragikus, drámai és érdekes is. A könyvben végig cselszövések és ármányok sorozatáról olvashatunk, melyek mesteri módon vannak kifejtve. Sidious szerepét egyáltalán nem csökkenti a könyv, sőt a végén egyértelművé válik, hogy ő valódi nagy ágyú, Plagueis pádig hasznavehetetlenné válik. A regényben látszik csak igazán: sok minden egyéni nézőpont kérdése. A legjobb részek közé tartozik amikor az Erő visszavágott és megteremtette Anakint, mert Plagueis és Sidious mesterkedései a sötét oldal felé vitték a dolgokat. Harmadszor is nagy élmény volt, még jobban is élveztem, mint akármelyik filmet.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a legjobb Luceno-könyv, azt viszont sajnálom, hogy Plagueis a második felétől kissé háttérbe szorul. Nekem is újra kéne már olvasnom, de az újakkal is lassan haladok.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Végre nekem is sikerül elolvasnom a Bane trilógiát. Remek könyvek tényleg, a legjobban a második kötet tetszett. A gonosz dinasztia utolsó párbajánál nem is tudom mikor drukkoltam valakinek, mint ott Zananh-nak. Ő lett az egyik új kedvenc SW karakterem. Még az elején Rey képességein voltam meglepődve a TFA-ból, ő meg 10 évesen lazán megöl két jedi-t is.

Végül sikerült Bane-nek a lélekátvitel? A végén mikor ökölbe teszi a kezét Zannah, az a Bane-re jellemző vonás volt a későbbi éveiben..

Hozzászólás ideje:

Végül sikerült Bane-nek a lélekátvitel? A végén mikor ökölbe teszi a kezét Zannah, az a Bane-re jellemző vonás volt a későbbi éveiben..

Nem sikerült neki. Egy kis része tovább élt Zannah-ban, de maga Bane már halott volt.

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:

Nekem az első volt a kedvenc és az utolsót komáltam a legkevésbé, és ugyan nem olvastam sok SW regényt (a meglévő 13-ból 4-5 olvasatlanul csücsül a polcon), de mindenképp kiemelkedő alkotások.

Hozzászólás ideje:

Az első kötet igazából egy képregény könyvadaptációja, az annyira nem tetszett. Én is a másodikat tartottam a legjobb kötetnek. A harmadikról sok helyen negatív(abb) véleményt olvastam, nem értem miért, én rendkívül élveztem azt a könyvet is.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azért az első és a harmadik rész is nagyon tetszett. Összességében véve az egész trilógiát kiemelkedőnek tartom. Annak idején, mikor megjelent a trilógia nagyon örültem. Évekkel korábban és is és mások is sokat ajánlottuk, kiadásra. Valahogy jó érzés volt, hogy ezzel indítottak 2010-ben az adott csomaggal.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Emlékszem, az első rész 2010 karácsonya tájékán jött ki. Totálisan meglepetésként ért, mikor megláttam a könyvesboltban. :) Miután jöttek a Szukits-bonyodalmak, és nem jelent meg több könyv, a SW-rajongásom mélyponton volt, amelyet akkor még a TCW sem tudott igazán ellensúlyozni (3. évadtól lettem igazán nagy rajongója a sorozatnak, előtte csak el-elnézegettem). Aztán ahogy beindult a könyvdömping, "visszatértem" :D

Szóval személy szerint én sokat köszönhetek A pusztítás útjának, így még ha nem is a kedvencem, megkülönböztetett figyelemmel pillantok rá a könyvespolcomon. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.