Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
On 10/7/2019 at 11:24 PM , Nute Gunray said:

Én is a Darth Bane-trilógiával kezdeném. 

On 10/7/2019 at 1:11 PM , sirszalhasogato said:

Az Old Republic-ot szerintem NE (az egyébként elég jó, csak abszolút nem tipikus) Az elveszett Sith törzzsel kezdd. Ne is a Ravannal, hacsak nem játszottál korábban a KOTOR-ral. Ha rögtön a közepébe akarsz csapni, akkor az Árulás vagy a Végzetes szövetség közül valamelyikkel, esetleg a Kóbor lovag sem lenne egy rossz választás, bár utóbbi már a korszak vége felé játszódik. Tökéletes belépési pont lehet ellenben a már ténylegesen korszakhatár-beli Darth Bane-trilógia, mert még kapsz egy jó adagot a sok-Sith koncepcióból, de emellett rengeteg a kapcsolódási pont az előzménytrilógiához is.

És, megjegyzem, a Bane-kötetek a legjobbak között vannak sokunk szerint. :)

És ha kronológiai sorrend szerint olvasnám? Tehát:

Áramlatok

Revan

Árulás

Végzetes szövetség

Megsemmisítés

Kóbor lovag

Bane-trilógia

Talán jól írtam le. Kicsit nehéz volt, mert több mű is különböző idősíkokban játszódik. 

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, caseyjones írta:

És olyanokat is, mint A Jedi hatalma meg egyéb nyalánkságok? :D Tudtommal az egy magyar hamisított regény, afféle szegény ember Thrawn-trilógiájának második része.

Annak idején beszereztem pár száz forintért, de akkor még nem tudtam róla, hogy hamisítvány. :) Néhány oldal elég volt belőle... Én is úgy állok ezekhez a hamisítványokhoz, ahogy Cupsy.

Egyébként ilyen még a Daley-féle Han Solo-trilógia "továbbgondolása" is. Ugye ez a 3 regény alkotja a trilógiát:

solo1.jpg

Aztán itt van ez a 4 darab, amikről utólag kiderült, hogy magyar hamisítványok. Nem csak a borítók azonos stílusúak, állítólag minőségre is passzolnak. Sőt, egyesek szerint jobbak - ezt nem tudom, mert nem olvastam őket, csak a fenti hármast. Érdekesség, hogy ezeket sokáig a trilógia hivatalos folytatásainak hitték az emberek. 

solo2.jpg

Hozzászólás ideje:
2019. 10. 26. - 21:43, caseyjones írta:

Szerintetek az alábbi kötetek kapcsán kb. melyek azok az árak, amelyek az adott mű minőségéhez képest még egész elfogadhatóak?

- Az álmok bolygója (régi kiadás)

- A Birodalom árnyai

- Külső űr

Két éve 11 ezerért vásároltam A Birodalom árnyai-t. Akkor is szívesebben vettem volna inkább 8 ezerért, de így olvasás után még azt is meggondolnám. :P

13 órával ezelőtt, caseyjones írta:

És ha kronológiai sorrend szerint olvasnám? Tehát:

Áramlatok

Revan

Árulás

Végzetes szövetség

Megsemmisítés

Kóbor lovag

Bane-trilógia

Talán jól írtam le. Kicsit nehéz volt, mert több mű is különböző idősíkokban játszódik. 

Akkor csalódni fogsz az Áramlatokban, mert annak csak kis része játszódik abban a korban. :D Amúgy elég jó könyv ettől függetlenül. :) Szerintem nincs akadálya a kronológiai sorrendnek, csak az Áramlatokat vedd ki belőle és a folytatásával együtt olvasd, a Revanos kezdés után pedig ne add fel. :D

Szerkesztve: - sirszalhasogato

Hozzászólás ideje:
2019. 10. 25. - 18:41, Darth Sky írta:

Érdekességképp kérdezném, kinek mi volt az első Star Wars regénye, amit életében elolvasott, illetve hogyan jött ez a hobbi? :) 

Vagy az X-szárnyúak: A Bactaháború, vagy A Birodalom örökösei volt az első, igazából nem tudom melyik: előbbi az első saját SW-könyvem volt, utóbbit meg apám polcáról loptam/kunyeráltam le. Kicsivel később osztálytábor alatt egy osztálytársam bátyjától kölcsönkaptam A Jedik gyermekei-t, így nekem ez az a könyv, amire – bár kétségkívül elég fura – nem tudok haragudni a nosztalgia miatt. :)

Hozzászólás ideje:
16 hours ago, sirszalhasogato said:

Akkor csalódni fogsz az Áramlatokban, mert annak csak kis része játszódik abban a korban. :D 

Igen, annak az idővonalbeli elhelyezésével kicsit zavarban voltam, mert  egy része a yavini csata előtt több ezer évvel ezelőtt játszódik, a másik része meg Yavin után 41 évvel. Ilyen SW-regényt én meg nem láttam, hogy ennyire széles skálán mozog, már ami az idővonalbeli elhelyezkedését illeti. :D

Kicsit "félek" egyébként, mert nem szeretek úgy SW-könyvet olvasni, hogy nincs benne legalább egy, a filmekből ismert ikonikus karakter, mint pl. Anakin, Yoda, Kenobi, Luke, Han, stb. Viszont nagyon érdekel, hogy milyen lehetett az élet a galaxisban évezredekkel az Anakin-korszak előtt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
22 órával ezelőtt, caseyjones írta:

Hú, Revan, ezt olvasva nagyon beindultam! :clap: Tudsz esetleg valami konkrétabbat? Melyik köteteket tervezik, mikorra, stb.

happy star wars GIF

Egyelőre még csak tervezet. Az se biztos, hogy mind megvalósul, mivel a jogtulaj hozzájárulása kell e könyvek kiadásához x időnként.

De a szándékok között szerepelne: Crispin Han Solo trilógiája, A Birodalom árnyai, X-szárnyúak - ennél a régi részek újra kiadása és a sorozat befejezése, Jedi-növendék - ennél is régi részek újra kiadás + befejezés. Ezek mellett még sort akarnak keríteni a ki nem adottakra is a Vector Prime-tól egészen a Crucible-ig. Mindezek nagyon hosszú távú szándékok, annyi könyv, hogy 10 évbe is beletelhet a kiadásuk. Feltéve ha mindig kapnak engedélyt rájuk.

Hozzászólás ideje:
2019. 10. 25. - 18:41, Darth Sky írta:

Érdekességképp kérdezném, kinek mi volt az első Star Wars regénye, amit életében elolvasott, illetve hogyan jött ez a hobbi? :) 

Általános iskolás - pontosabban, 2008. május/június környékén - 3. -os koromban elmentünk az osztállyal a helyi könyvtárba, ahol aztán szét néztem. Elsőként megpillantottam az akkor még 6 db HP könyvet - később amikor a 6 -ot visszavittem a könyvtárba és utána az első példányt a Halál Ereklyéiből vihettem is haza :) - és lecsaptam az 5. könyvre - amely a legvaskosabb - utána keresgéltem még és rátaláltam egy eldugott szegmensnél az SW könyvekre. Nagyon szétnézni nem néztem akkor még szét, de egyből megakadt a szemem a Birodalom örökösein. Néztem, néztem, elolvastam a hátulját - a 7. epizód felkeltette a figyelmemet - és úgy döntöttem, hogy hazaviszem és elolvasom. Regisztráltam magam a könyvtárba és kikölcsönöztem a Thrawn trilógia 1. részét és a Főnix Rendjét. Hazafelé a BÖ kinyitva és olvastam, miközben szedtem a lábamat. Otthon aztán 1 hét alatt kiolvastam és kb. másfél hét után mentem is vissza, hogy a következő könyveket is beszerezzem. Jött a Sötét erők ébredése. Az is nagyon tetszett. Sajnos az Utolsó parancs nem volt meg a könyvtárnak - szerintem még a mai napig sincsen meg nekik - azt néhány évvel később online olvastam el.

További gyönyörűségek, amiket a könyvtárból kölcsönöztem:

- Darth Bane - A Pusztítás útja

- Baljós árnyak

- Az álmok bolygója

- A klónok támadása

- A gonosz útvesztője

- Han Solo-trilógia: Az éden pokla és A lázadás hajnala (A hutt játszma nem volt meg)

- X-szárnyúak: Lidérc osztag

- X-szárnyúak: Vasököl

- A Jedi Akadmémia-trilógia: Új Rend

- A Jedik gyermekei

- Alkonybolygó

- A kristálycsillag

- A Fekete Flotta fenyegetése-trilógia 2. része: Hazugságok pajzsa

- Az új lázadás

- A Thrawn-keze duológia (A múlt kísértetét a könyvtárból, míg a Jövő látomását online kezdtem el olvasni, nem tudom, hogy be-e fejeztem :D)

- A túlélők keresése

- Ifjú Jedi lovagok: Ostrom alatt

Továbbá megvolt nekem a Jedi hatalma c. "hihetetlenül izgalmas és lebilincselően fergeteges" könyvecske. Azóta eladtam. :P

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
On 10/27/2019 at 6:58 PM , Darth Sky said:

Érdekességképp még a Jedi-herceg sorozathoz hasonló borzalmakat is elolvasom.

Moly.hu-n rákerestem erre a sorozatra, és rákattintottam a legrosszabb értékeléssel (23%) bíró darabjára. Kíváncsi voltam, mitől olyan szörnyű. Elolvasva a kötet ismertetőjét, majdnem hányingerem lett. :lol: Ha pisztolyt fognának a fejemhez, és azt mondják nekem, hogy olvassak el egy oldalt is abból a sorozatból, akkor se tenném meg. :fuck2:

Hozzászólás ideje:
53 perccel korábban, MissKarrde írta:

Bence, jó könyvtárotok van :D 

Ugye? :D

Anno amúgy emlékszem, hogy a Jedi hatalma c. könyvet a búcsúban vettem. Nézem 8. rész. Ez biztos elírás és eredetileg a 9. részt tartom a kezemben. Akkor még nem tudtam az Utolsó parancsról.

Volt is felhaborodas miatta a részemről. Soha többet azt a könyvet. :bb8flame:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Megkezdődtek a munkálatok a The New Jedi Order sorozat első két kötetén.

Ti milyen magyar címeket javasolnátok?

Az én javaslataim:

1. kötet. Vector Prime - Elsődleges Vektor

2. kötet. Dark Tide 1: Onslaught - Sötét áradat 1.: Támadás

Hozzászólás ideje:
28 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ti milyen magyar címeket javasolnátok?

Az én javaslataim:

1. kötet. Vector Prime - Elsődleges Vektor

2. kötet. Dark Tide 1: Onslaught - Sötét áradat 1.: Támadás

Nekem tetszenek, bár a "Támadás" egy kicsit túl hétköznapinak hangzik.

Szerkesztve: - HeirToGrievous

Hozzászólás ideje:
16 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

A klónok támadása is csak elvolt vele, szerintem a könyvnek is jó a szó :D

Igaz, de ott "attack" szerepelt, itt meg "onslaught", ami az én szememben egy sokkal baljóslatúbb, fenyegetőbb kifejezés, ezért nem vagyok itt igazán kibékülve a "támadás"sal.

Hozzászólás ideje:
1 hour ago , Darth Revan9 said:

Pontosan hány részes ez a sorozat? Nem igazán tudok eligazodni az internetes keresések alapján. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Összesen 19 regényből áll. + van hozzá 3 eBook novella és 3 rövid történet.

Jó is, hogy említed az NJO kisregényeket; Revantól akartam kérdezni, vajon a Boba Fett: A Practical Man jöhet-e valamelyik regényhez csatoltan, vagy ez teljesen esélytelen? Most fejeztem be, és nem volt rossz! :) (A Vector Prime-hoz lenne célszerű, mert nagyrészt az előtt játszódik.)

Hozzászólás ideje:
9 hours ago, Darth Sky said:

Összesen 19 regényből áll. + van hozzá 3 eBook novella és 3 rövid történet.

És a Szukits tervezi kiadni vajon mindet? Mert ha igen, akkor az nem 1-2 év lesz.

Hozzászólás ideje:

Elvileg ki lesz adva az összes. Nyilván ez egy több éves projekt, ha évi 4-5 könyvvel számolunk. Azért remélem, hogy továbbra is a hivatalos EU marad a prioritás, így azokat előreveszik a listában, amennyiben új könyveket jelentenek be az USA-ban.

Hozzászólás ideje:
56 perccel korábban, caseyjones írta:

És a Szukits tervezi kiadni vajon mindet? Mert ha igen, akkor az nem 1-2 év lesz.

Elvileg tervben van az összes, de még nem fix, mert egy szerződéscsomagba nem fér bele ennyi könyv. Erről Revan tud részletesebben mesélni. 

Szerintem alsó hangon is 5 év, mire ennyi könyvet kiadnak, hiszen mellette továbbra is jönnek a kánon regények/képregények, amikkel haladni kell és valószínűleg prioritást élveznek a Legendákkal szemben.

Hozzászólás ideje:

Inkább három év, ha kicsit meghúzzák:

2019. 09. 27. - 20:08, Darth Revan9 írta:

Azt nehéz lenne megmondani, mivel a Disney-től is függ a dolog. Jelenleg csak az biztos,  hogy 2020-ban megjelenik az első hat kötet. Elvileg Legendákat most 2021-ig lehet kiadni, árulni. Még mindig nem ment végbe a Legendák terén az az egyszerűsített értékesítés, mely a kánont mostantól jellemzi. A kánonra most még könnyebben tudnak szerződni. A Legendáknál maradt ami régen volt: x évig engedik. De eddig a Disney mindig folyamatosan kitolta ezt. Ha minden jól megy, akkor legközelebb 2021-ben is újra kitolják. Vagy talán már nem is lesz ilyen tologatás és folyamatosan lehet szerződni, újítani a régiek jogait és árulni. Meglátjuk mi lesz . 2021 végéig szerintem eljutunk kb. a 12-14. kötetek környékéig.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Úgy látom fentebb már megválaszolásra kerültek a kérdések. A szándékok között szerepel a Vector Prime-tól a Crucible-ig tartó 42 könyv kiadása is. Ezek és az említett újra kiadások, valamint a két félbehagyott befejezése elég sok kötet, kb. 10 év alatt jöhetne létre. De csak folyamatosan engedélyeket kapnak.

A Practical Man a Legacy of the Force 5. kötetében, a Sacrifice-ban van jelen bónuszként. Ha eljutunk addig, akkor jöhet csak ki.

Hozzászólás ideje:

Ezekhez a könyvekhez kell Legendses előismeret, vagy elég ha elkezdem az első résztől és nagyjából érthető lesz?

Hozzászólás ideje:

Nagyon szívesen elolvasnám a Darth Bane-trilógiát, illetve a Revan-Árulás OR-regénypárost, de sajnos a trilógia záródarabja nem kapható a Szukitson, ahogyan az Árulás sem. És nem tudom, hogy a jövőben lehet-e egyáltalán ezeket kapni... Mert csak akkor olvasnám el őket, ha újra kaphatóak a hiányzó kiadványok. 

Ha meg hosszú idő után sem lesznek beszerezhetőek, akkor szétnézek használt könyves oldalakon, hátha ott több szerencsével járok. Bár szívesebben szerezném be újonnan. 

Szerkesztve: - caseyjones

Hozzászólás ideje:
47 perccel korábban, Iqvi írta:

Ezekhez a könyvekhez kell Legendses előismeret, vagy elég ha elkezdem az első résztől és nagyjából érthető lesz?

Mármint a "New Jedi Order"höz?

Nem igazán, leginkább csak utalások történtek a Vongokra, vagy a NJO-ben lévő eseményekre, pl. a KOTOR játék első részében, a "Töréspont"ban stb.

Bár "Az Álmok Bolygóját" azért érdemes előtte elolvasni. Sőt, azt el is kell előtte olvasni.

@Darth Sky:

Plusz még ott a 16+1 részes "Invázió" c. képregénysorozat.

@caseyjones:

A "konzolvilag.hu"-n mindkettő kapható.

Szerkesztve: - HeirToGrievous

Hozzászólás ideje:
55 minutes ago, HeirToGrievous said:

Mármint a "New Jedi Order"höz?

Nem igazán, leginkább csak utalások történtek a Vongokra, vagy a NJO-ben lévő eseményekre, pl. a KOTOR játék első részében, a "Töréspont"ban stb.

Bár "Az Álmok Bolygóját" azért érdemes előtte elolvasni. Sőt, azt el is kell előtte olvasni.

Az Álmok bolygójában tesznek utalást a vongokra? :o

Ja, és A túlélők keresésében is szerepelnek. Amelyhez meg érdemes előtte elolvasni a Kirajzást, majd a Thrawn-trilógiát, aztán a Jedi Akadémia-trilógiát, majd a Thrawn keze-duológiát... :evil:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.