Ugrás a kommentre

Videjó játékok

Ajánlott hozzászólás

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

@Dzséjt, @Frenkie

Elkezdtem a Forbidden West-et! Nagyon kellemes a magyar felirat és a magyar menü! A játék is gyönyörű szép, pont olyan, mintha a Zero Dawn remasteredből sétáltam volna át.. Ja, esetemben így is történt. :D

A képesség fák kissé nagynak tűnnek, de a hátizsákolásnak azthiszem jót tett, hogy ami nem fér el, az megy a "tartós tárba". Kissé fura, hogy az erszényeket meg talán egyebeket, fegyver, ruha, csak a munkapadnál lehet fejleszteni, talán tekercseket/szövéseket a menüben is lehet alkalmazni. Bocs, ha tévedek, most így rémlik még szoknom kell az újdonságokat. 1 kilátópont, 1 ereklyerom és az első 3 vadászpróba lett megoldva, a fő sztoriban még nem sokat haladtam,csak néhány fő küldetést. Sokat nézelődök, kell mókusbőr(meg liba, meg szajkó alkatrészek...)! Hol a francban vannak ezek? :hmm: Meg zöld kristálytöredéket sem találtam eddig, csak rendes kristályt. 

A "géproham" - táblajáték kitalálójának az édesanyja csuklott tegnap, két órámba telt mire a végigvittem betanultam úgy ahogy és egy 7 vs 7-es meccset végre megnyertem. 

Remélem lesz majd később egy az első részbelihez hasonló Shield-weawer outfit. 

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:

Na, ez nagyszerű. Kíváncsi vagyok, neked hogyan tetszik majd.

Az a változat van meg, amiben benne van a Burning Shores DLC is?

21 perccel korábban, csoli1138 írta:

Kissé fura, hogy az erszényeket meg talán egyebeket, fegyver, ruha, csak a munkapadnál lehet fejleszteni, talán tekercseket/szövéseket a menüben is lehet alkalmazni. Bocs, ha tévedek, most így rémlik

Jól rémlik. :) 

22 perccel korábban, csoli1138 írta:

Hol a francban vannak ezek? :hmm: Meg zöld kristálytöredéket sem találtam eddig, csak rendes kristályt.

Szeretszét a Tiltott Nyugaton. :) Lesznek specifikus helyek, ahol korlátozott darabszámban (értsd: sosem annyiban, amennyi kéne, és az esetek többségében pont azt nem ad meg belőlük, ami kéne) fellelhető az adott állat vagy robot, de random is belefuthatsz mindenfélében mindenfelé. Vagy legalábbis ott, ahol előfordulhatnak. Édesvízi halat nyilván nem fogsz a tengerben fogni, és fordítva sem. :D Kristályok is vannak mindenfelé, de a legjobb lelőhelyekhez a játék elején még nem férhetsz hozzá. Ahhoz Aloy-nak még meg kell majd tanulnia kristályosodott falakat robbantgatni és jóóóóóóóóóó sokáig visszatartani a lélegzetét.

26 perccel korábban, csoli1138 írta:

A "géproham" - táblajáték kitalálójának az édesanyja csuklott tegnap, két órámba telt mire a végigvittem betanultam úgy ahogy és egy 7 vs 7-es meccset végre megnyertem. 

Az az anyuka az én esetemben is sokat csuklott.

26 perccel korábban, csoli1138 írta:

Technikailag a Shield-weaver outfit egy az egyben benne van a játékban. Az Aloy kezdő ruházata. Csak lemerült az aksija és emiatt megszűnt a pajzsa. Szóval, ami a Zero Dawn-ban a legrősebb páncél volt, az a Forbidden West-ben a leggyengébb.

Néhány tipp (nem spoileres a sztori szempontjábók, csak azért tettem spoilerbe, ha esetleg magad akarod felfedezni ezeket a játékelemeket):

Spoiler

– Bár pajzzsal felszerelt páncél nem lesz több, de Aloy technikai tudása alaposan kibővült, így megfelelő fejlesztésekkel képes lesz pajzsokat emelni. Igazán hasznos képesség.

– A Rocsmentő megbízásokat teljesítsd minél gyorsabban. Már a Tiltott Nyugat határán belefuthatsz az Oseram kereskedő Kerufba, aki egy elég hosszú, az egész játéktéren átívelő küldetéssor előfutára. Magukat a roncsmentőket neked kell felkutatnod, de ha találsz egyet, azoknak a küldetéseit gyorsan csináld meg. Ugyanis a küldetéssorozat legvégén vár a játék legjobb páncélja. A páncél baromi nehezen fejleszthető, de még alapállapotban is majdnem olyan erős, mint a második legjobb fullra feltolva. És még alapállapotban is több dologtól véd meg, mint a második.

– A legjobb fegyvereket az Arénaharcok során kaphatod meg, de ezzel igazából a sztori alatt kár vesződni, mert baromi sokára (a sztori nagyjából felénél) nyílik meg az aréna, és az összes küldetést és mellékfeladatot meg lehet csinálni nélkülük is. Plusz, ahogy haladsz előre, az Arénaharcok úgy válnak kibeb*szottúl frusztrálóvá. New Game Plus-nál viszont már hasznosak lehetnek ezek a fegyók. Mivel a játék folytatható a befejezés után is (eleve a Burning Shores csak a fő sztori után indul el), így nyugodtan hagyhatod a végére.

– A Vadászpróbákat hagyd akkorra, amikor Aloy már maxon van és a fegyverekből is van sokkal-sokkal jobb. A Forbidden West-ben a legtöbb Vadászpróba szerencsére nem olyan idegesítő, mint a Zero Dawn-ban voltak, de, ha Aloy, a páncéljai és a fegyverei is már magas szinten vannak, akkor egyet leszámítva mindet röhögve lehet megcsinálni.

– Az az egy kivétel az Esőnyomban található a „Sokkolás és bontás próbája”. Ebben egy Rengőagyarral kell megtenni valamit. Sajnos egy bug miatt az amúgy sem egyszerű kihívás közel lehetetlenné válik. Nem akarok spoilerezni, ha odaérsz és elakadsz, adok bővebb tanácsot is. Most ez csak egy kis felkészítés az idegek lazítására. :) Plusz lehet, hogy te nem bugolsz be.

– Célorientáltan fejlessz, csak azokat a fegyvereket és páncélokat, amiket gyakorta használsz. A Forbidden West nagy előnye az, hogy lehet fejleszteni Aloy eszköztárát, így a csilli-villi, szipi-szupi fegyvertől vagy páncéltól nem kell megválni öt perccel később, amikor találtál még jobbat. Viszont baromi szöszölős tud lenni a fejlesztés, főleg ritkább fegyverek magasabb szintjén, így jobb nem elpazarolni az alapanyagokat olyan cuccokra, amiket nem is használsz.

– (Ha még nem fedezted fel) A játék nem szól erről, de talán te is díjazod ezt úgy, mint ahogy én díjaztam: a páncélok kinézete átvihető más páncélokra is. Vagyis beállíthatod a kedvenced kinézetét, és Aloy mindig abban lesz (immár az átvezetők alatt is), még akkor is, ha a menüben más, jobb páncélt tettél rá.

Hozzászólás ideje:

Köszi szépen a hasznos infókat! Élek a tanácsokkal. A vadász-bug esetén majd kereslek, ha úgy van. Negyed sávra is bugos, vagy csak ha ki akarod maxolni? 

Az feltűnt, hogy a kezdő ruha olyan mint a Shield-w, hát akkor azért mert az. :facepalm:

Akkor az kúldetéssorozatos kelleni fog, az ultra hardhoz, már előre félek tőle, de az sokára lesz. Úgyérzem jó ideig el leszek a játékkal. Burning shores benne van igen. 

Hozzászólás ideje:
47 perccel korábban, csoli1138 írta:

Negyed sávra is bugos, vagy csak ha ki akarod maxolni?

Ha nem akarod kimaxolni, akkor nem akadáylozó tényező ez a picike bugocska, abban az esetben csak megnehezíti az életed abban a formában, hogy nagyobb eséllyel nyírnak ki a főcél körül tébláboló többi robot. De kis szerencsével lehet, hogy egyáltalán nem fogsz a buggal szembesülni.

Hozzászólás ideje:
2025. 02. 12. - 15:02, csoli1138 írta:

@Dzséjt, @Frenkie

Elkezdtem a Forbidden West-et! Nagyon kellemes a magyar felirat és a magyar menü! A játék is gyönyörű szép, pont olyan, mintha a Zero Dawn remasteredből sétáltam volna át.. Ja, esetemben így is történt. :D

A képesség fák kissé nagynak tűnnek, de a hátizsákolásnak azthiszem jót tett, hogy ami nem fér el, az megy a "tartós tárba". Kissé fura, hogy az erszényeket meg talán egyebeket, fegyver, ruha, csak a munkapadnál lehet fejleszteni, talán tekercseket/szövéseket a menüben is lehet alkalmazni. Bocs, ha tévedek, most így rémlik még szoknom kell az újdonságokat. 1 kilátópont, 1 ereklyerom és az első 3 vadászpróba lett megoldva, a fő sztoriban még nem sokat haladtam,csak néhány fő küldetést. Sokat nézelődök, kell mókusbőr(meg liba, meg szajkó alkatrészek...)! Hol a francban vannak ezek? :hmm: Meg zöld kristálytöredéket sem találtam eddig, csak rendes kristályt. 

Nagyon fogod élvezni. Annyit tennék hozzá @Dzséjt ajálásaihoz, hogy savat lövő fegyver mindig legyen nálad. A legnagyobb dögöket is szét lehet vele maratni. Illetve még ami nagyon jó az a Boltbaster. Ebből van többféle ,ami jeget, plazmát stb lő ki. Tulajdonképpen egy sorozatlövő és nagy dögöknél nagyon gyorsan le lehet vele amortizálni a páncéljukat. De persze az adott páncélt az adott fegyvertipussal a legkönnyebb lebontani. Azt gondolom észrevetted hogy Aloy sokkal könyebben győzi már le a dögöket mint a Zero Dawn-ban. Illetve vannak a pályákon(mikor nagy dögöket kell legyőzni) helyek ahol a gépek nagy fegyverei vannak. Sokkal gyorsabban legyőzhetőek a saját fegyverükkel. Én közepes szinten játszottam végig és egy kezemen megh tudnám számolni hogy hol izasztot meg a nagy dög. De ott is max 5 halál után legyőztem. Nehézséget okoz még a fedezékek hiánya(ha van is azt a gépek hamar szétlövik), álljon rá az ujjad a folyamatos gurulásra. Én csak a mellékküldetéseket csináltam végig(abból is szerintem kb 85%-nyit), és olyan fegyvereket szereztem amivel hasítottam. A mellékküldetéseket nagyon ajánlom, mert iszonyú jók. Szinte játék a játékban. Nagyon jól meg vannak írva, nagyon komplexek, sőt sokszor jóval nagyobb nehezebben legyőzhető dögöket kellett kinyírni mint a főküldetésben. Viszont ha megvan a jutalom is nagy. Én versenyeket, arénaharcot nem csináltam, nem szoktzam kimaxolni a játékokat, de nem is érdekel. A mellékküldetések sem szoktak, de itt annyira jók annyira ötletesek, hogy volt hogy egy hétig semmit nem haladtam a főküldetésben annyira élveztem a melléket.

A bőrök tollaknál javasolnám hogy inkább vedd meg a városokban található kereskedőktöl ezeket mint keresgélj. Gyüjts be mindent és add el őket aztán vehetsz dolgokat. Ami még iszonyat jó és hangulatos az a régi romok felkutatása. Sok felvétel, van a régmúltról, hogyan éltek az emberek akkoriban, hogy kezdett már a civilizáció megroppani a Zero Down elött is. Sőt annyira jó az egész hogy a mai eseményekből következik az amit látsz(pl globális felemelkedés).

Azért is érdekes ezeket megcsinálni(főleg Las Vegas mellet a Liget-et), mert kiderül hogy a 2020 és 2060 közötti idők sem voltak fenékig tejfelek.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.