Hozzászólás ideje: Március 18.Már. 18. 5. fejezet - Inquisition / InkvizícióÍrta: Jennifer CorbettRendezte: Saul Ruiz, Tatyana Drewry CarvinHelyszín: JanixSzereplők:Maul - Sam WittwerDevon Izara - Gideon AdlonEeko-Dio Daki mester - Dennis HaysbertBrander Lawson százados - Wagner MouraRylee Lawson - Charlie BushnellDrea Lawson - Tamlyn TomitaRook Kast - Vanessa MarshallLooti Vario - Chris DiamantopoulosBlake hadnagy - Alastair MurdenMarrok - AJ LocascioKlyce rendőrfőnök - Keiko AgenaIcarus - Steve BlumKebris - Ben DiskinScorn - Dave FennoyTK-0228 - AJ LoCascioSpybot - David W. Collins2BOT "Two Boots" - Richard AyoadeTörténetÉrdekességekPár kitétel. 1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. Szerkesztve: Hétfő 18:282 napja - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Hétfő 08:162 napja Nehéz róla írni. Nem csak ezzel az egy résszel vagyok így hanem kb minden eddigivel. Filmélmény van feldarabolva. Kicsit új ez nekem ebben a műfajban. Egy 4 részes story is daraboltabb volt ennél a tcw-ban. Ez össze van mosva nagyon. Felnőttesebb. Meg is találja a közönségét, tudok olyanról aki nem nézett eddig animációs sw-t, de ezt nézi most.Dícsérhetem a pazar látványt, ahogy a város fölé beúszott a csillagromboló az a The force unleashed első trailerét idézte. Csak most nem rántotta le senki...Republic gunshipek és a korai rohamosztagos páncélok jól belövik az érát. Marrok nagyon fenyegető lett. Félelmetes, úgy jár kel, mint egy vámpír. Sokkal karizmatikusabb, mint az Ahsokában. Szerintem ott már nem önmaga, valószínűleg megtudjuk majd itt, hogy lett a Dathomiri banyák bábja.Kíváncsian várom a folytatást.
Hozzászólás ideje: Hétfő 10:272 napja Szerző Nagyon feszült rész volt! Talán még soha nem kaptuk meg ennyire élesen mit is jelent a Birodalom felbukkanása egy bolygón. Azonnal a félelem és a diktatórikus módszerek lettek az urak, ezek mind nagyon jól lettek ábrázolva.Az ami az őrsön történt nagyon kemény volt! Szegény Klyce főnöktől azt hiszem végleg elbúcsúzhatunk. Árulkodó volt a kaparás nyom az asztalban.....képzelhetjük micsoda kínokat élt át szerencsétlen. Marrok baromi fenyegető, míg az újonnan feltűnő Blake hadnagy egy újabb golyóérett birodalmi. Igazi tenyérbemászó arrogáns tetű. Two-Boots egyre unszimpatikusabb. Nem érdekel, hogy robot, láttunk már gépekbe is szerethető darabokat, de ez a fafejű droid borzalom!Lawsonnal kapcsolatban kezd összeállni a család. Végre feltűnt a volt felesége is, aki elsőre egy totálisan hithű birodalminak tűnik. Szerintem ez a családi szál igen csak kifizetődő lesz a későbbiekben. Arról nem beszélve, hogy megkapta a nyakára a két Jedit. Amit még feltélen meg kell említenem az Lawson vívódásának, lelki világának remek ábrázolása. Olyan gesztusok, csendes jelenetek vannak amik eddig az animációs sorozatoknál nem voltak jellemzők. Az Erőhasználók körében Maul egyelőre a sebeit nyalogatja, míg a Jedik menekülni próbálnak, kevés sikerrel. Tetszett, hogy az elmetrükköt ezúttal megcsavarták és így nem is működött. És ha ez még nem lenne elég, valószínű Marrok rájött a fénykard nyomokból, hogy bizony nem csak Maul tartózkodik a bolygón, hanem Jedik is. Szerkesztve: Hétfő 10:402 napja - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: Hétfő 10:282 napja Szerző 2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Nehéz róla írni.Pedig van mit.
Hozzászólás ideje: Hétfő 10:482 napja A Birodalom megérkezésével egyértelműen elkezdett szorulni a hurok főhőseink körül, ez látszott Devon és mestere, valamint Lawson esetében is, Maul bandájáról nem is beszélve, ahol úgy néz ki, hogy elkezdtek kételkedni Maul nagyszabású tervében. Nem lepődnék meg, ha idővel Rook is megkérdőjelezné főnöke/nagyura tetteit, de eddig elsőtiszti feladatok elvégzését láttuk tőle. Na de talán most, pláne, hogy a Birodalom kvázi lezárta a várost, az emberek el se tudják hagyni azt, a bolygót meg aztán pláne.Érezhetően a hangulat is megváltozott a lakosok között is, Ryleet is szinte váratlanul éri a rohamosztagosok látványa és a birodalmi ellenőrzések. Rögtön siet is az apjához, ahol aztán elsődlegesen Two-Bootsnak köszönhetően a Birodalom rendet rak. Elsőként Klyce rendőrfőnök kerül kihallgatásra, amit Blake hadnagy rendel el… hát vele egy újabb görény birodalmihoz lett szerencsénk, a viselkedése szinte bicskanyitogató volt, de úgy néz ki, hogy a Birodalomban legfőképp az ilyen emberek törtek fel, a normálisabbak meg… vajon hol leledzenek?Two-Boots csak most fogja megtapasztalni azt, hogy mit is hozott a Janixiak fejére. Persze mondhatjuk, hogy a protokollok szerint járt el, viszont látva, hogy a megérkező csillagromboló (amelynek az érkezése, ahogy az árnyék a városra vetül, mesteri kép volt) legénysége már most kezdte átformálni a várost, valamint mint Lawson mondta, ezek nem mennek innen már sehova, a rendőrdroid meddig tart ki a protokoll mellett?A jedik helyzete se könnyű, hiszen cselekedniük kell a Maullal folytatott párbajuk után, méghozzá azt, hogy elhagyják a bolygót, de elsődlegesen a várost. Ám ez nem olyan egyszerű és végül lebuknak. A metróállomás egy remek helyszín volt, öröm látni az ilyen hétköznapi helyeket. Daki mester még így kimerülten/sérülten is igazán szép mozdulatokat hajtott végre.Lawson kihallgatása és Marrok (azaz az Első Fivér) feltűnése mind-mind a horrorfilmekre és a tipikus nyomozófilmekre emlékeztetett. A kaparások az asztalon nem jó jövőt festenek le Klycenak.Brander kávéfüggősége megmosolyogtató, picit apámra emlékeztet. Az inqvizítor nyomozása nagyon tetszett, végre ily módon is láthatjuk ezt a szervezetet működni, ha jól láttam, akkor Marrok ugyanolyan képességgel szemlélte át a tetthelyet (Pszichometria), mint Cal Kestis szokta, ha bizonyos tárgyakhoz ér? Szép kapcsolódás.Ahogy arra számítani lehetett, végre feltűnt Brander volt felesége is, igaz, én arra számítottam, hogy ő is a hajón lesz, de nem ez történt. Hithű birodalmival van dolgunk, amely a jövőben még érdekes helyzeteket szülhet…pláne, hogy Devonék a Lawson családnál keresnek menedéket az epizód végén! Brander már a droidja miatt is szív, a jedik rátesznek még egy lapáttal. Különösen úgy, hogy Marrok mostmár sejti, hogy nem csak Maul az egyedüli probléma, amelyet le kell vadásszon.Amit még megemlítenék így zárszóként, az a Rylee és Two-Boots között lezajlott beszélgetés. Ezek szerint a droid jó régóta közeli ismerőse a családnak.
Hozzászólás ideje: Hétfő 12:002 napja Szerző 59 perccel korábban, Bence1997 írta:A Birodalom megérkezésével egyértelműen elkezdett szorulni a hurok főhőseink körül, ez látszott Devon és mestere, valamint Lawson esetében is, Maul bandájáról nem is beszélve, ahol úgy néz ki, hogy elkezdtek kételkedni Maul nagyszabású tervében. Nem lepődnék meg, ha idővel Rook is megkérdőjelezné főnöke/nagyura tetteit, de eddig elsőtiszti feladatok elvégzését láttuk tőle. Na de talán most, pláne, hogy a Birodalom kvázi lezárta a várost, az emberek el se tudják hagyni azt, a bolygót meg aztán pláne.Ez engem is meglepett, hogy a mandalore-ok kezdenek zúgolódni. Azért így egy birodalmi blokád közepén már nem annyira vonzó Maul mellett lenni. Főleg, hogy ő a célpont. Egyelőre Rook kitart mellette, de valóban jó kérdés meddig? 1 órával korábban, Bence1997 írta:Two-Boots csak most fogja megtapasztalni azt, hogy mit is hozott a Janixiak fejére. Persze mondhatjuk, hogy a protokollok szerint járt el, viszont látva, hogy a megérkező csillagromboló (amelynek az érkezése, ahogy az árnyék a városra vetül, mesteri kép volt) legénysége már most kezdte átformálni a várost, valamint mint Lawson mondta, ezek nem mennek innen már sehova, a rendőrdroid meddig tart ki a protokoll mellett?A főnöke élete már a "lelkén" szárad. Ez azért majd fel kell neki dolgozni. Már ha képes rá.
Hozzászólás ideje: Hétfő 14:432 napja Az ötödik rész remekül folytatja a sztorit. Tetszik, hogy félni lehet a Birodalomtól, amint beteszik a lábukat a Janixra. Clyce-t sajnáltam, hogy bevitték kihallgatni, és látszólag meg is ölték, de hátha majd kiderül hogy nem ez a sorsa. Two-Boots-ot akrámennyire szerettem eddig, most végtelenül haragudtam rá, akkor is ha valójában nem is lehet, elvégre ő csak egy droid, aki az előírásokat követi. Marrokot én az Ahsoka-ban elnéztem (meg fogtam a fejem a hülyébbnél hülyébb teóriáknál, hogy mégis kicsoda ő, amikor a sorozat ment), de itt most sokkal jobban kezelik szerintem, mint abban a sorozatban. Végre félni lehet egy inkvizítortól, amit én legutoljára a Jedi Fallen Orderben tapasztaltam, meg egy jelenet erejéig még a Tales of the Empire-ben. Devon és Daki még mindig egy kedvelhető páros, a szökési tervük kicsit meg is idézte a Dark Times képregények K'Kruhkról szóló számait. Az is tetszik, hogy itt már nem csak látható Devonon, ahogy megkérdőjelezi Maul szavait, hogy lehet mégis valami értelmeset mond, hanem meg is vitatja Daki-val. Lawson szála is érdekes volt, bár én azt hittem, hogy Marrok egy picit megkínozza majd őt a kihallgató szobában, amikor láttam a trailerben ezt a jelenetet. Az tetszett hogy Rylee is több jelenetet kapott, illetve hogy láttuk Lawson feleségét is. Maul és Rook történetszála is tetszett, viszont azt egy picit neheztelem, hogy nagyon kevés jelenetet kaptak, főként maga a címszereplő. Ennek ellenére jó volt látni, hogy Rook mandói között van, aki ahogy megérkezik a Birodalom, már le is lépne, illetve az is jól meg volt csinálva, amikor Maul elmondja Vario-nak, hogy milyen lehetőségek közül választhat. Jó rész volt összességében, bár ahogy mondtam, Maul-nak egy picit több játékidőt is szentelhettek szerintem, ha már ő a címszereplő.
Hozzászólás ideje: Hétfő 14:472 napja Szerző 3 perccel korábban, RockySkywalker írta:Clyce-t sajnáltam, hogy bevitték kihallgatni, és látszólag meg is ölték, de hátha majd kiderül hogy nem ez a sorsa.Én is arra gondolok, hogy megölték de ki tudja? Lehet valamelyik börtönben végezte.4 perccel korábban, RockySkywalker írta:illetve az is jól meg volt csinálva, amikor Maul elmondja Vario-nak, hogy milyen lehetőségek közül választhatTetszett, hogy Maul állta a szavát és nem ölte meg. Vario meg mellette maradt végül. Így lett teljes a megbocsájtás.
Hozzászólás ideje: Hétfő 14:582 napja 8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Én is arra gondolok, hogy megölték de ki tudja? Lehet valamelyik börtönben végezte.Tetszett, hogy Maul állta a szavát és nem ölte meg. Vario meg mellette maradt végül. Így lett teljes a megbocsájtás.Rampartnál sem tudtuk hogy mi lett a vége, azt mégis láttuk a harmadik évadban, szóval igen, elképzelhető hogy nem halt meg. Illetve én még a Tales of the Empire előtt Barris-ról gondoltam, hogy kivégezték, révén Tarkin ezt az ítéletet javasolta, amikor még úgy hitték, hogy Ahsoka volt a robbantó. Aztán végül később mégis megcáfolták ezt a gondolatmenetemet 6 órával ezelőtt, csoli1138 írta:Nehéz róla írni. Nem csak ezzel az egy résszel vagyok így hanem kb minden eddigivel. Filmélmény van feldarabolva. Kicsit új ez nekem ebben a műfajban. Egy 4 részes story is daraboltabb volt ennél a tcw-ban.Ez össze van mosva nagyon. Felnőttesebb. Meg is találja a közönségét, tudok olyanról aki nem nézett eddig animációs sw-t, de ezt nézi most.Dícsérhetem a pazar látványt, ahogy a város fölé beúszott a csillagromboló az a The force unleashed első trailerét idézte. Csak most nem rántotta le senki...Republic gunshipek és a korai rohamosztagos páncélok jól belövik az érát. Marrok nagyon fenyegető lett. Félelmetes, úgy jár kel, mint egy vámpír. Sokkal karizmatikusabb, mint az Ahsokában. Szerintem ott már nem önmaga, valószínűleg megtudjuk majd itt, hogy lett a Dathomiri banyák bábja.Kíváncsian várom a folytatást.Megnézve az első Force Unleashed trailert, tényleg kicsit arra hasonlít 4 órával ezelőtt, Bence1997 írta:A Birodalom megérkezésével egyértelműen elkezdett szorulni a hurok főhőseink körül, ez látszott Devon és mestere, valamint Lawson esetében is, Maul bandájáról nem is beszélve, ahol úgy néz ki, hogy elkezdtek kételkedni Maul nagyszabású tervében. Nem lepődnék meg, ha idővel Rook is megkérdőjelezné főnöke/nagyura tetteit, de eddig elsőtiszti feladatok elvégzését láttuk tőle. Na de talán most, pláne, hogy a Birodalom kvázi lezárta a várost, az emberek el se tudják hagyni azt, a bolygót meg aztán pláne.Érezhetően a hangulat is megváltozott a lakosok között is, Ryleet is szinte váratlanul éri a rohamosztagosok látványa és a birodalmi ellenőrzések. Rögtön siet is az apjához, ahol aztán elsődlegesen Two-Bootsnak köszönhetően a Birodalom rendet rak. Elsőként Klyce rendőrfőnök kerül kihallgatásra, amit Blake hadnagy rendel el… hát vele egy újabb görény birodalmihoz lett szerencsénk, a viselkedése szinte bicskanyitogató volt, de úgy néz ki, hogy a Birodalomban legfőképp az ilyen emberek törtek fel, a normálisabbak meg… vajon hol leledzenek?Two-Boots csak most fogja megtapasztalni azt, hogy mit is hozott a Janixiak fejére. Persze mondhatjuk, hogy a protokollok szerint járt el, viszont látva, hogy a megérkező csillagromboló (amelynek az érkezése, ahogy az árnyék a városra vetül, mesteri kép volt) legénysége már most kezdte átformálni a várost, valamint mint Lawson mondta, ezek nem mennek innen már sehova, a rendőrdroid meddig tart ki a protokoll mellett?A jedik helyzete se könnyű, hiszen cselekedniük kell a Maullal folytatott párbajuk után, méghozzá azt, hogy elhagyják a bolygót, de elsődlegesen a várost. Ám ez nem olyan egyszerű és végül lebuknak. A metróállomás egy remek helyszín volt, öröm látni az ilyen hétköznapi helyeket. Daki mester még így kimerülten/sérülten is igazán szép mozdulatokat hajtott végre.Lawson kihallgatása és Marrok (azaz az Első Fivér) feltűnése mind-mind a horrorfilmekre és a tipikus nyomozófilmekre emlékeztetett. A kaparások az asztalon nem jó jövőt festenek le Klycenak.Brander kávéfüggősége megmosolyogtató, picit apámra emlékeztet. Az inqvizítor nyomozása nagyon tetszett, végre ily módon is láthatjuk ezt a szervezetet működni, ha jól láttam, akkor Marrok ugyanolyan képességgel szemlélte át a tetthelyet (Pszichometria), mint Cal Kestis szokta, ha bizonyos tárgyakhoz ér? Szép kapcsolódás.Ahogy arra számítani lehetett, végre feltűnt Brander volt felesége is, igaz, én arra számítottam, hogy ő is a hajón lesz, de nem ez történt. Hithű birodalmival van dolgunk, amely a jövőben még érdekes helyzeteket szülhet…pláne, hogy Devonék a Lawson családnál keresnek menedéket az epizód végén! Brander már a droidja miatt is szív, a jedik rátesznek még egy lapáttal. Különösen úgy, hogy Marrok mostmár sejti, hogy nem csak Maul az egyedüli probléma, amelyet le kell vadásszon.Amit még megemlítenék így zárszóként, az a Rylee és Two-Boots között lezajlott beszélgetés. Ezek szerint a droid jó régóta közeli ismerőse a családnak.Nem tudom, Rook nyaka körül nagyon meg kell szoruljon a hurok, hogy otthagyja Maul-t, elvégre még azok után is hűséges hozzá, ami a Mandalore-on történt
Hozzászólás ideje: Hétfő 15:172 napja 15 perccel korábban, RockySkywalker írta:Megnézve az első Force Unleashed trailert, tényleg kicsit arra hasonlítÖrülök, hogy csekkoltad, én csak emlékezetből hivatkoztam meg, de most én is megnézem!Hehe. te jó ég, 18 éves! És kb 4K-s volt a fejemben, erre itt van ez.. De akkor is fellelhető egy pici práhuzam. Akkoriban még nem volt sűrű a légkörben az űrhajózás! örök emlék! Szerkesztve: Hétfő 15:202 napja - csoli1138
Hozzászólás ideje: Hétfő 16:342 napja Szerző 1 órával ezelőtt, RockySkywalker írta:Nem tudom, Rook nyaka körül nagyon meg kell szoruljon a hurok, hogy otthagyja Maul-t, elvégre még azok után is hűséges hozzá, ami a Mandalore-on történtTalán inkább hálás, mert valaki írta, hogy Maul mentette ki őt a Birodalom fogságából.
Hozzászólás ideje: Tegnap 10:081 napja A Birodalom félelmetesen gyorsan és hatékonyan megvetette a lábát a Janixen. Máris megkezdődött a klasszikus birodami fellépés: a rend és béke ígérete mögött azonnal felsejlik a nyers terror. A civilek zaklatása és a rendszerszintű erőszak hatékonyan alapozza meg azt a fojtogató légkört, amiben a sorozat karakterei mozogni kényszerülnek.Marrok színre lépése az epizód egyik vizuális csúcspontja. Képi kifejezésekben (is) nagyon erősnek érzem ezt a sorozatot. Ahogy a sötétségből Lawson fölé tornyosul, az alkotók végre megadják Marroknak azt a baljós tekintélyt, ami az Ahsoka sorozatban némileg elveszett. Ott csupán egy „névtelen penge”, egy legyőzendő akadály volt, itt viszont fenyegető entitás. Tetszett, hogy a nyomozása során ő is használta a pszichometria Erő-képességet, amivel a tárgyak múltbeli visszhangjait érzékelte. Viszont lehet, hogy itt még csak egy „szimpla” Inkvizítor, akivel történik valami (akár halálosnak tűnő sérülés), ami miatt Éjnővér mágiában részesül. Hiszen az Ahsokában elég szépen szivárgott belőle a jellegzetes zöld cucc. Ez remek kontinuitási pont lehet. Remélhetőleg, a Maullal való összecsapása nem ér véget néhány gyors kardcsapással, hanem valódi súlya lesz a párharcnak.A Blake és Drea közti kontraszt szépen árnyalja a Birodalom elsőre egysíkúnak tűnő arcát. A férfi a klasszikus birodalmi féreg tiszt megtestesítője: gőgös, empátiától mentes és végletekig lojális a hierarchiához. Ugyanakkor ő a rendszer tipikus áldozata is: amint hasznavehetetlenné válik, a Birodalom ugyanazzal a kegyetlenséggel darálja majd be, amivel ő kezeli az alatta lévőket. Drea a spektrum másik vége. Az ő alakja tragikus, hiszen úgy tűnik, hogy őszintén hisz a birodalmi propagandában. A nőhöz hasonló karakterek útja általában kétfelé ágazik: vagy a Lázadás tagjaivá válnak a felismerés után, vagy eggyé válnak az Erővel. Úgy tűnt, a válás ellenére őszintén aggódik Lawson miatt, és talán a szabadon engedéséhez is volt némi köze. Lehet, hogy a birodalmi incidens végül újra egyesítheti a családot? A kérdés, hogy a családi kötelék képes-e túlélni a politikai ideológiát.Kíváncsi vagyok, Klyce rendőrfőnökkel mi törént… nyilván nem tudott sok konkrétumot, így Marrok nem volt hozzá kíméletes az asztalon látott nyomok alapján. Viszont a „végleges áthelyezés” nem jelent sok jót. Two-Boots pragmatikus viselkedésének nyilván a programozásához van köze, de ettől még frusztráló, hogy mennyire nem látja a nagyobb képet és az összefüggéseket. Mert a Birodalom értesítésével lehet, hogy elkapják Maulékat (nem), de egyúttal a féktelen terrort is rászabadította a lakosságra, a „rend” jegyében… A droid jól példázza a vak engedelmesség veszélyeit.Devon érezhetően továbbra is őrlődik az életben maradás, menekülés és Dakihoz való hűsége illetve a Maul által felkínált cselekvés, és ellenségeikkel való fellépés között. Beszédes, hogy Maul szavait visszahangozta, akinek a manipulációja a lassú víz partot mos elvét követi. Bár Devon próbálja tartani magát mestere tervéhez, érezhetően többre vágyik a folytonos menekülésnél és a rejtőzködésnél. Fiatalon még ég benne a tenni akarás, az események formálásának vágya. Ugyanakkor Daki megfontoltabb álláspontja is teljese valid: a zsarnokok végül mindig elbuknak, idő kérdése. Bizonyos helyzetekben a túlélés az egyetlen, amit tehetnek a jövő érdekében. Kíváncsi vagyok, hová vezet ennek a két nézőpontnak az ütközése, de érezhető a növekvő ellentét mester és tanítványa között. Az elmetrükkös jelenet szép kikacsintás volt az Ep4-re, de megmutatta annak hátulütőjét is – azért ez nem egy jolly joker, amivel a Jedik instant megúszhatnak bármit. Bár a Birodalom még nem tudja, hogy Jedik, a képük felkerült a radarra – és egyúttal Maulék is felfigyeltek rájuk.Bár felforrósodott a talaj, Maul továbbra is ragaszkodik tervéhez: kellő türelemmel Devon beérhet a tanítvány szerepre, amit a látomásai is visszaigazolnak. A zabrak stratégiai türelme figyelemreméltó. Viszont a háttérben repedezni látszik a mandalori egység. Bár Rook Kast hűsége egyelőre stabilnak tűnik, a Mault körülvevő szervezetek történetében mintha kódolva lenne a belső árulás. A kérdés már csak az, hogy a külső birodalmi nyomás vagy a belső széthúzás roppantja-e össze előbb az Árnyékkollektíva maradékát.
Hozzászólás ideje: Tegnap 12:451 napja Szerző 2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:ami miatt Éjnővér mágiában részesül. Hiszen az Ahsokában elég szépen szivárgott belőle a jellegzetes zöld cucc. Ez remek kontinuitási pont lehet.Sokat olvastuk már ezt, de az mindig lemarad, hogy ki mentené meg ily módon Marrokot? Ráadásul miért tenné? Egyelőre semmi nem mutat ebbe az irányba. Ezért azt is el tudom képzelni, hogy Marrok nem ebben a sorozatban hal meg. 2 órával ezelőtt, Darth Sky írta:Kíváncsi vagyok, Klyce rendőrfőnökkel mi törént… nyilván nem tudott sok konkrétumot, így Marrok nem volt hozzá kíméletes az asztalon látott nyomok alapján. Viszont a „végleges áthelyezés” nem jelent sok jót.Szerintem őt már csak azért is meg kellett büntetni, mert nem jelentett a Birodalomnak Maul jelenlélét.
Hozzászólás ideje: Tegnap 16:431 napja Az előbb néztem meg Rixon videóját és engem meglepett, mert nekem pont az volt az érzésem az eheti részekkel kapcsolatban, hogy itt kezdtek felpörögni a dolgok. Maul mesterkedései és a jedik túlélése is bőven szolgáltatott témát az eddigi epizódoknak, de az igazi játszma akkor kezdődik el, amikor bekapcsolódik a Birodalom is. Maul ugyanis nem csak a kis saját birodalmát akarja felépíteni, hanem hosszabb távon nagyobb tervekre tör és a fenyegetés, amit jelent Palpatine számára van olyan jelentős, hogy ilyen erőket mozgósítson a hatalmi gépezet, mint amit itt láttunk. A Birodalom belépője elég hatásosra sikeredett, ezeket a képeket látva érthető, hogy sokan miért nem akarták őket itt látni, de az egyelőre nem derült ki számomra a részekből, hogy mind Lawson, mind a rendőrfőnök miért van ennyire ellene a beavatkozásnak. Elvileg ez még a kezdeti időszaka a Birodalomnak, amikor nem mindenki számára egyértelmű az a fenyegetés, amit a Birodalom képvisel. Legalább feltűnt Mrs. Lawson, bár ebből a kis rövid jelenetből nekem az sem feltétlenül derült ki, hogy ő pontosan mit is csinál a Coruscanton, azon kívűl, hogy a Birodalomnak dolgozik... lehet valaki az öltözékéből tud következtetni, de nekem nem volt egyértelmű. Mindenesetre akár rajta keresztül kiderülhetne valami mondjuk Lawsonnal kapcsolatban, hogy ő neki milyen múltja van a Birodalommal.A rendőrfőnök kapcsán, nekem eléggé úgy tűnt, hogy ő konkrétan meghalt csak ez így mondták ki. Marrok tényleg félelmetes volt, az Ahsoka sorozatban nem csak azért volt kevésbé emlékezetes, mert pusztán árnyéka volt az igazi önmagának, amit az éjnővérek mozgattak, hanem nem is volt úgy felépítve, mint itt. Ebben a részben nagyon jól oda voltak téve azok a karakterpillanatok, amivel megalapozták, hogy súlya van a jelenlétének a képernyőn minden egyes jelenetben. A kilétével kapcsolatban vártam, meg várom, hogy egyszer belássunk a maszk alá, hogy ki van alatta, de aztán lehet egyszerűen nem is lenne lényeges és csak egy random csávó van alatta. Az ahogy félelemkeltően megjelenik és végig ott van ez a fenyegetettségérzés a jeleneteiben, az viszont mindenképpen el lett találva.A menekülés a metróban tetszett, meg az is, hogy továbbra is ott van ez az ellentét a két jedi között, hogy Devon (szerintem részben Maul hatására is) nem csak túlélni akar, míg Daki mester elsősorban azt nézi, hogyan tudnának kikeveredni ebből az egészből. Az mondjuk viszonylag hamar egyértelművé vált számukra is, hogy nem Maul az igazi ellenfelük ebben a jelenlegi berendezkedésben és valójában ők a Birodalom miatt vannak ilyen helyzetben. Az ellentétek kapcsán még ami szintén tetszett, hogy bemutatták azt, hogy Maul körül sem minden tökéletes és a mandaloriak már zúgolódnak, hogy ők nem így tervezték a dolgot, valamint Rook Kastban (aki nem csak a fizetségért van vele) is érzek némi rosszallást azzal kapcsolatban, hogy Maul miért akarja ennyire ezt a lányt. Kicsit mintha az ő szerepe is átértékelődne ezután, mint Maul jobbkeze, de az mindenképpen tetszik, hogy ilyen emberi pillanatok is vannak a sorozatban.
Hozzászólás ideje: Tegnap 17:141 napja Szerző 23 perccel korábban, Wilde írta:Az előbb néztem meg Rixon videóját és engem meglepett, mert nekem pont az volt az érzésem az eheti részekkel kapcsolatban, hogy itt kezdtek felpörögni a dolgok.Én is csak húztam fel a szemöldököm, hogy mi van? Be se linkeltem a videót, szerintem ez elég gyenge lett most. Persze aki akarja az úgyis megnézi. 26 perccel korábban, Wilde írta:A Birodalom belépője elég hatásosra sikeredett, ezeket a képeket látva érthető, hogy sokan miért nem akarták őket itt látni, de az egyelőre nem derült ki számomra a részekből, hogy mind Lawson, mind a rendőrfőnök miért van ennyire ellene a beavatkozásnak. Elvileg ez még a kezdeti időszaka a Birodalomnak, amikor nem mindenki számára egyértelmű az a fenyegetés, amit a Birodalom képvisel.Valószínűleg más világok tapasztalatai hozzájuk is eljuthattak már, és azok alapján nem kértek belőle.30 perccel korábban, Wilde írta:Maul miért akarja ennyire ezt a lányt. Kicsit mintha az ő szerepe is átértékelődne ezután, mint Maul jobbkeze,Féltékeny.
Hozzászólás ideje: Tegnap 20:481 napja Jaj, ezek az alacsony rangú birodalmi mitugrászok mindig oly könnyedén belopják magukat az ember szívébe. Alighogy meglátom őket és kinyitják a szájukat, máris pisztolyt dugnék a bagólesőjükbe, csak, hogy némi értelmet lőjjek abba az ostoba, de legalább arrogáns fejükbe. A Disney érában igazán díjaztható, hogy mestereien írnak patkányokat a Birodalom soraiba. Ez alók a Janixot megszálló hadnagy sem kivétel, 20 perc alatt előkelő helyet szerzett a sorozat mellett vezetett "remélem, megdöglesz" listán. Mondjuk azért baromira fontos lehet a Birodalomnak ez a világ, ha csak egy szimpla hadnagyot küldtek ide. Szerintem a rohamosztagosok közt is akad magasabb rangú, már csak azért is, mert innét nézve minimum egy ezredet vetettek be, azt meg azért minimum őrnagy vagy ezredes vezet. Nem tudom, Blake kinél nyalt be, hogy máris ilyen magas beosztású feladatot lát el az alacsony rangja ellenére, de jó magason csapdoshat a nyelve.Klyce főnököt sajnálom. Remélem, hogy csak kirúgták, vagy tényleg áthelyezték valami kellemetlenebb posztra, és nem megölték, de a körömnyomok az asztalon és Marrok jelenléte nem sok teret adnak az optimizmusnak. Apropó, kicsit fura egy olyan inkvizítort látni, akinek halálával egyelőre biztos nem kell számolnunk. Eddig minden inkvizítor sorsa meglehetősen bizonytalan volt, de a legtöbbnél komoly tétet tehettünk a gyorsan bekövetkező halálukra. De az Első Fivér ilyen téren igazán szerencsés, hiszen tudjuk, hogy biztosan túléli a következő közel 30 évet. Talán egyedüliként az Inkvizícióból.És, ha már furcsaság, LAAT/i-k potyognak egy Imperialból, ez is de fura. TIE vadászok, Lambdák, Sentinelek, ezek megszokott jelenségek, de LAAT/i-ket eddig csak Venatorokból láttunk kiáramolni. Ez, és a TK osztagosok jelenléte is azért erősen jelzi, hogy a klón háborúk még nem értek régen véget, sőt talán a Tantiss-létesítmény bezárása és a janixi események között nem is telt el néhány hétnél több. Még mindig nagyon az elején vagyunk.A Jedi kis egyre nagyobb szószba kerülnek. Eddig csak Maullal volt dolguk, de most már egy inkvizítor is vadászik rájuk. S mivel tudjuk, hogy Marrok túléli ezt a szériát, így ezúttal inkább a Jedik halálára lehet fogadni. Van egy olyan érzésem, hogy Daki nem fogja túlélni a találkozást. Már csak azért is, mert Devont könnyebb lenne átállítani, ha az Első Fivér, és nem Maul végezne vele (vagy legalábbis rá lehet kenni Marrokra). Az egy extra réteget adna a lány Birodalom iránti gyűlöletének.Lawson napja meg még nem ért véget, noha az epizód igen. Azért, amikor Klyce azt mondta, hogy "legalább nem rejtegetnek Jediket", látszott, hogy egy ütemet kihagyott a szíve. Erre bumm, alig úszta meg egy inkvizítor vallatását, máris az otthonában talál két Jedi lovagot. Rosszabbúl már nem is lehetne időzíteni. Kivéve, ha Maul is beugrik egy caf-ra. Mondjuk pont azelőtt, hogy Marrok, amolyan Columbósan feltűnik azzal, hogy lenne még egy kérdése, mert vannak ezek az apróságok, amiket helyre kell tennie a szöszölős főnökei miatt. Hát kíváncsi vagyok, mit hoz a kövi rész. Janix tényleg rohadtúl megszívta. Innen is köszi, Two-Boots. Főleg, ha miattad Klyce kínhalált halt.
Hozzászólás ideje: 15 órával korábban15 órája Szerző 10 órával ezelőtt, Dzséjt írta:Apropó, kicsit fura egy olyan inkvizítort látni, akinek halálával egyelőre biztos nem kell számolnunk. Eddig minden inkvizítor sorsa meglehetősen bizonytalan volt, de a legtöbbnél komoly tétet tehettünk a gyorsan bekövetkező halálukra. De az Első Fivér ilyen téren igazán szerencsés, hiszen tudjuk, hogy biztosan túléli a következő közel 30 évet. Talán egyedüliként az Inkvizícióból.Ezt így nem merném kijelenteni. Marrok halálakor zöld szmötyi távozott, ami nem éppen természetes életre utaló jel. Lásd. Savage halála, aki nem kicsit fel volt turbózva. Szóval Marrokkal tuti történik valami ebben az időszakban. Persze az is lehet, hogy már most benne van a zöld anyag, és akkor az egész polémia korábbra tolódik.
Hozzászólás ideje: 13 órával korábban13 órája 19 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Sokat olvastuk már ezt, de az mindig lemarad, hogy ki mentené meg ily módon Marrokot? Ráadásul miért tenné? Egyelőre semmi nem mutat ebbe az irányba. Ezért azt is el tudom képzelni, hogy Marrok nem ebben a sorozatban hal meg.Mivel Marrok Elsbeth-et szolgálta zsoldosként az Ahsoka sorozatban, így valószínűleg ő ruházta fel az Éjnővér-mágiával, hogy hatékony eszközként segítse Thrawn visszatérését. Bár belemerülve az idővonalba, ebben a sorozatban ez az irány még nem reális: ha a nő a Birodalomban figyelt fel Marrokra, akkor annak hozadékát a Shadow Lordban még nem láthatjuk – mert Thrawn csak 9 évvel az Ep3 után (YE 10-ben) csatlakozik a Birodalomhoz, Elsbeth pedig még később került az admirális szárnyai alá. Így itt (YE 18) még nem valószínű, hogy képbe jön Elsbeth és az Éjnővér mágia az Első Fivér kapcsán.1 órával korábban, Ody Mandrell írta:Ezt így nem merném kijelenteni. Marrok halálakor zöld szmötyi távozott, ami nem éppen természetes életre utaló jel. Lásd. Savage halála, aki nem kicsit fel volt turbózva. Szóval Marrokkal tuti történik valami ebben az időszakban. Persze az is lehet, hogy már most benne van a zöld anyag, és akkor az egész polémia korábbra tolódik.Jobban belegondolva, Marrok esetében szerintem inkább csak telturóbzásról van szó, mint feltámasztásról. Az Ahsokában látott harcos önálló, tudatos entitásnak tűnik, nem egy mágiával mozgatott, "agyatlan" elvadult zombinak. A halálakor távozó zöld szmötyi prózai oka talán csak az, hogy Elsbeth mágikus úton akarta feljavítani az alapanyagot – hasonlóan ahhoz, ahogy korábban Talzin tette Savage-nál.
Hozzászólás ideje: 13 órával korábban13 órája Szerző 22 perccel korábban, Darth Sky írta:Mivel Marrok Elsbeth-et szolgálta zsoldosként az Ahsoka sorozatban, így valószínűleg ő ruházta fel az Éjnővér-mágiával, hogy hatékony eszközként segítse Thrawn visszatérését. Bár belemerülve az idővonalba, ebben a sorozatban ez az irány még nem reális: ha a nő a Birodalomban figyelt fel Marrokra, akkor annak hozadékát a Shadow Lordban még nem láthatjuk – mert Thrawn csak 9 évvel az Ep3 után (YE 10-ben) csatlakozik a Birodalomhoz, Elsbeth pedig még később került az admirális szárnyai alá. Így itt (YE 18) még nem valószínű, hogy képbe jön Elsbeth és az Éjnővér mágia az Első Fivér kapcsán.Valóban, erre nem is gondoltam, hogy időben nem jön össze a teóriám. A halál valóban nem az egyetlen opció. Láttunk mindenre példát. Fel is turbózhatta Morgan. Szerkesztve: 13 órával korábban13 órája - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:Ezt így nem merném kijelenteni. Marrok halálakor zöld szmötyi távozott, ami nem éppen természetes életre utaló jel. Lásd. Savage halála, aki nem kicsit fel volt turbózva. Szóval Marrokkal tuti történik valami ebben az időszakban. Persze az is lehet, hogy már most benne van a zöld anyag, és akkor az egész polémia korábbra tolódik.Ez nem változtat a mondandóm lényegén, vagyis azon, hogy Marrok él az Ahsokában, ami közel 30 évvel játszódik ezután, így ebben a sorozatban tuti nem hal meg véglegesen. Az lényegtelen, hogy az miféle élet. Sok olyat ismerünk már, akikkel "történt valami", de ettől még vígan élnek valamiféle életet sokkal később is. Egyebek mellett e sorozat címszereplője is ilyen.Szerintem a nagy kérdés Marrokkal kapcsolatban nem az, hogy mikor történt vele valami, ami kötődhet a boszorkánysághoz, hanem az, hogy ki követte el és miért. Az Éjnővérek közül nagyon kevés maradt meg mostanra a Galaxisban. Merrin, Shelish és a lánya, Deathstick, valamint Ventress a Birodalom ellenségei, így nyilván semmi jót nem tennének egy inkvizítorral.Az inkvizítorrá lett Jerserra hovatartozása a mestere meggyilkolása után kérdőjelessé vált, viszont ő, akárcsak Ventress az Erő Jedik és Sith-ek által használt aspektusát használjá, nem a boszorkányságot, így hiába ex-inkvizítor, kizárható, hogy boszorkánysággal élt volna (még sosem láttunk olyat, hogy egy egyén az Erő eme két aspektusát egyszerre lett volna képes használni).S bár folyton Elsbeth-hez kötjük Marrok zöld füstjét, Morgan három sorozat alatt egyszer sem mutatta még csak jelét sem annak, hogy birtokában lenne bármilyen boszorkányképességnek. Se a Tales of the Empire-ben, se a The Mandalorianben, se az Ahsokában nem használta az Erő eme vagy bármely más aspektusát, így még azt is megkérdőjelezem, hogy ő egyáltalán Erőérzékeny lenne akárcsak Sabine szintjén, nemhogy olyan hatalommal bírna, amivel életben tarthat egy holt személyt. Épp ellenkezőleg, amint Grievous bedarálta a klánt, Morgan még a tetkóit is elvesztette, és csak a perideai anyák segítségével nyerte vissza korábbi állapotát. A TCW-ben pedig számtalan példát láttunk, hogy a boszorkányképesség sem jár mindenkinek, aki nőnek születik a Dathomiron. Ez ugyanúgy megkíván egy bizonyos szintű Erőrézékenységet, mint az Erő bármely más aspektusa, az Éjnővérek többsége pedig nem az.A felsoroltak közül egyedül Merrin és Shelish az, akik ismerik és képesek is használni a boszorkányságot, de még Shelish esetében sem biztos, hogy van ekkora hatalma. Szóval végső soron csupán egy olyan túlélő Éjnővérről tudunk a Galaxisban, aki biztos képes lenne életet lehelni Marrokba vagy tartósan felturbózni őt, és az Merrin, de ő se kronológiai (ekkor még a Dathomiron él), se semmilyen más szempontból nem jöhet szóba, mivel nem csak gyűlöli a Birodalomat, de az inkvizíció vadászik is rá, hiszen nem csak a Jedik szövetségese és a Birodalom nyílt ellensége (a jedhai rohamosztagosoktól még a Sivatagi Szellem becenevet is megkapta), de egy idő után egy Jedi barátnője is lett.
Hozzászólás ideje: 11 órával korábban11 órája Szerző 13 perccel korábban, Dzséjt írta:Szóval végső soron csupán egy olyan túlélő Éjnővérről tudunk a Galaxisban, aki biztos képes lenne életet lehelni Marrokba vagy tartósan felturbózni őt, és az Merrin, de ő se kronológiai (ekkor még a Dathomiron él), se semmilyen más szempontból nem jöhet szóba, mivel nem csak gyűlöli a Birodalomat,Amennyiben feltámasztásról van szó, akkor Marrok onnantól lehet az Éjnővérek bábja. Mint ahogy később Elzbeth bábja is lett.... Akárhogy legyen szerintem meg fogjuk tudni.
Hozzászólás ideje: 10 órával korábban10 órája Lehet amúgy, hogy pont Maul csinál vele valamit. A Rebels-ből kiderült, hogy tanulmányozta az Éjnővérek mágiáját, és bár nem tud oly természetes módon hozzáférni, mint az anyja, rituálék és eszközök segítségével képes néhány trükkre. Lehet, hogy ily módon a saját oldalára állítja Marrokot.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.