Jump to content

2x08 - Brain Invaders


Recommended Posts

8. rész - Brain Invaders / Paraziták

 

epguide208.jpg

 

Írta: Andrew Kreisberg

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Geonosis, TB-73 fregatt, Ord Cestus orvosi állomás

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Barriss Offee - Meredith Salenger

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Luminara Unduli - Olivia d'Abo

Ki-Adi-Mundi - Brian George

Kit Fisto - Phil LaMarr

Scythe közlegény - Dee Bradley Baker

Trap közlegény - Dee Bradley Baker

Havoc közlegény - Dee Bradley Baker

Edge közlegény - Dee Bradley Baker

Ox közlegény - Dee Bradley Baker

Pulsar közlegény - Dee Bradley Baker

Rex százados - Dee Bradley Baker

Poggle, a kicsi - Matthew Wood

Nala Se - Gwendoline Yeo

Protokol droid - James Arnold Taylor

 

Történet

Míg a Jedi mesterek igyekeznek visszavinni Coruscantra az elfogott geonosisi herceget, Poggle, a kicsit, addig Ahsoka Tano és Barriss Offee padawanok a TB-73-as orvosi fregattal az Ord Cestus orvosi állomásra tartanak, hogy készleteket vételezzenek. Azonban a hajóra egy fertőzött klón agyférgeket juttat, megfertőzve társaikat. A két padawannak meg kell találnia a módját, hogy megmentsék magukat, a klónokat és a Galaxist.

 

Érdekességek

- A script szerint a kaminoi tudós, akit Kit Fisto társaságában láthatunk az Ord Cestus orvosi állomáson, Nala Se az 1x03 A Rosszakarat árnyékában (Shadow of Malevolence) című részből.

- Mace Windu dantooine-i missziója és Kit Fisto Ord Cetsusra helyezése utalások két EU műre. Az előbbi az első Clone Wars mini-rajzfilmsorozatra, ahol Mace Windu elbánt a Szeparatisták egy csodafegyverével, a másik a The Cestus Deception című könyvre, amiben Fisto a főszereplő. Ennek ellenére az alkotók is óva intenek attól mindenkit, hogy ettől még nem biztos, hogy minden úgy történt, ahogy azokban a művekben szerepelt.

- A Tango Század mindegyik katonájának vállvértjén látható egy tigris pofa logo, de a legtöbb klón egyéb módon is feldíszítette páncélzatát. Havoc egy kis sárga vigyori fejet rajzolt a sisakjára, ami a részben kevésbé látszik. Ox bal oldali felkarpáncélján egy furcsa félszemű lény látható, ezenkívül kék térd és könyökvédői, valamint kék lőszeröve van. Pulsar – aki az 1x16 Titkos ellenség (Hidden Enemy) című részben szereplő Jester arcát kapta – kék csíkok vannak a sisakján, alkarján és lábszárán. Scythe a század tigrisjelét a sisakjára is felfestette, és a homloka közepére is rátetováltatta. Edge-nek fehér haja van, a tigrisjelet mellvértje jobb oldalán viseli és van egy vörös háromszög a sisakján. Ő is örökölte az arcát, szintén a Titkos ellenségből, méghozzá Sketch-től. Még a szemöldökön lévő tetoválás (egy S betű aurebesh nyelven) is megmaradt.

- Ahsoka és Barriss párnáján, valamint a klónok hálóruháján ott a köztársaság jele.

- Ahsoka és Barriss a párnáik alatt tartják fénykardjaikat.

- A Poogle mellé kirendelt protokol droidra a Nyitott Kör flotta jelét festették fel. Ez a neve annak a flottának, aminek Obi-Wan és Anakin a parancsnoka.

- A vontatóhajó műszerfalát részletesen kidolgozták, így akár mi is irányíthatjuk, már ha értjük az Aurebesh írásokat:

S02E08.jpg

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Megszületett a nagybetűs RÉSZ. Hihetetlenül ott volt. Baromira tetszett. Ez + az előző rész a TCW sorozat csúcsa, legjobbjai. Örülök, hogy végre egyre jobb részek lesznek, a harmatos első évad után.

 

Nagyon jó ötlet az, hogy hogyan jutottak fel a hajóra a kukacok és ott hogyan terjeszkednek. Az pedig egyenesen horror volt, mikor a klónból át akart menni Barris-ba a kukac. A pilóták lelövése pedig :o

Csak kár, hogy nem volt olyan, hogy klónok egymás ellen fordulnak és lövik egymást, mint az ugyanilyen folyosón az első (4.) részben a birodalmik és a lázadók.

De amikor Barriss-t megsokkolták utána pedig körülállták, hát a rész egyik fénypontja volt, utána pedig a menetelés a katonákkal majd a találkozó.... :)

 

A párbajról nem is beszélve. A két barátnő egymásnak esik. Megelőlegezem a legjobb fénykardcsata jelenetet ennek a résznek, mind a párbaj, mind a hangulat magasan volt. A végén lévő Barris ahogy átmenne a kukca Ahsokára :o

Anakin agresszív véleménycseréje Poggle-val nagyon tetszett, egy kis darkos beütés, illet a részhez. Ha sima kikérdezés lett volna, az nem lett volna jó pont ebben a részben, de így megállta a helyét, sőt :D

 

Fisto feltünése pedig megint üdítően hatott

Link to comment
Share on other sites

Most Anakinból olyan 2 percre kitört Vader ,de elég is volt hogy megszerezze azt amit 3 Jedi nem tudott

+a bevonulás is nagyon jó volt

Ez a zenei aláfestésben is meglátszott ám. Ha figyeltétek akkor a klasszikus birodalmi téma csendült fel.

Link to comment
Share on other sites

Na hát azt hiszem én ide már nem sok újat tudok leírni. Nekem is tetszett, na nem annyira mint Phobosnak, de jó volt nagyon.

Nekem még mindig sok utánérzés volt ebben a részben főleg Alien és SG1. Még az első klón aki megfertőződött, ott is volt a homlokán a jaffa jel. :D

De szépen felépített rész volt, a végén az akció is marha jó volt a pilótafülkében.

PErsze az egész legjelentősebb pillanata Anakin volt amint kihallgatta Poggle-t. Végre egyre több karakterfejlődést tesznek bele.

Összességében nekem egy 7,5/10es.

(Ja és pluszpontot még adhatnék special guest appearance: Fisto miatt!!) :)

Link to comment
Share on other sites

Nagyon durva ahogy Bari átdöfi a klónbit. Na meg az se kutya amikor a klónbik klónbit csinálnak a klónicsekbőll. Ani meg egy állat lett pár másodpercre. Az a vallatás bekerült nálam a legfrankóbb jelenetek élére.

 

Spoiler:

Szerintem Ahsoka egy gilisztát csap le valakiről (talán a barátnőjéről).

Ezt a mákot. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Na, az évadban először írok egy részes topikba... :hehe:

 

Nagyon jó volt, meg minden, csak a szokásos lezárás elég harsány volt a végén. Vártam, hogy meginduljanak felfelé a betűk, és felcsendüljön az Alien végefőcímzenéje, de BUMM, Created by George Lucas...

Edited by kolmilan
Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt! Vaderrel (mekkora volt már a vallatás, alatta a Birodalom... vagyis inkább Vader zenéje), Jedis beszélgetésekkel, Ahsoka vs Barriss-szal, egyedül azt a két klónt sajnáltam, akiket kénytelen voltak kinyírni. Hihetetlen jó hangulata volt végig, és a legvége az volt a legjobb. Ahogy nem hallani mást, csak az állomás "természetes" zúgását és Ahsoka fekve kinéz az ablakon a Resolute-ra... Már-már vártam az Alien záró taktusainak felcsendülését (nem csak azért, mert a vége kicsit idézte az Alient, hanem mert annak ilyen megnyugtatóan csendes a vége, amit egy kifejezetten békés zene zár le). És a végén még arra is magyarázatot kaptunk, hogyan foglalták vissza a Geonosist.

És ezzel lezárult a Geonosisi szál, egyik felem sóhaja: végre. Szerettem, végig tetszett, de ennyi elég volt belőle. Öt részen át tartó sztoriszál eddig nem volt, jó hosszú is volt, de remélem, azért a többi nem egy már ismert bolygón fog játszódni. Mert ennek a szálnak az volt a legnagyobb baja, hogy főként egy ismert világon játszódott (bár erénye, hogy így jobban megismerhettük annak kultúráját).

 

A rész legjobb beszólása: "A klónok egyvalamihez nagyon értenek, a Jedik megállításához." Hát igen, 66-os parancs, ugye... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó volt, meg minden, csak a szokásos lezárás elég harsány volt a végén. Vártam, hogy meginduljanak felfelé a betűk, és felcsendüljön az Alien végefőcímzenéje, de BUMM, Created by George Lucas...

Ezt csak most olvastam el, látom, egy rugóra járt az agyunk :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Zseniális rész volt. És meglepő módon sokkal hátborzongatóbbnak találtam, mint amilyen az előző volt. Ha színvilágban nem is, de hangulatilag akkor is ez a legsötétebb epizód.

Kicsit hiányoltam, hogy kiderüljön valami a férgekről. Mert rendszeresen felvetődött bennem a kérdés, hogy miért áll érdekében a féregnek átvenni valaki felett az irányítást? Továbbá... Azt hittem, hogy ezek a férgek nem számítanak intelligens fajnak, ezért azt vártam, hogy nem fognak racionális döntéseket hozni (Csak körülbelül olyan szinten, mint ahogy ezt Helen Magnusnál megoldották a Sanctuary-ban), viszont megtették, nem is egyszer. Például amikor bekapcsolták a pajzsokat, meg csapdát állítottak Barrissnek. Az a jelenet, amikor lefogták szerencsétlen klónt, és geonosisi nyelven beszéltek hozzá, és az a zene... Rendszeresen kiráz tőle a hideg. :hehe: Egyébként... Mi alapján döntik el a férgek, hogy egyszer basic nyelven szólalnak meg, máskor pedig geonosisi nyelven? És egyáltalán hogy voltak képesek a klónok kiadni geonosisi hangokat? Én mindig azt hittem, hogy a geonosisiaknak más hangképző szerveik vannak. De ha már Matthew Woodnak sikerült... :)

Vicces volt Ahsoka köztársasági logóval ellátott párnája. A két barátnő beszélgetései is nagyon jókra sikeredettek. A párbaj eszméletlen volt, de én valahogy még mindig a Holocron Heist párbaját tartom ütősebbnek. Ízlések és pofonok.

Az egész epizódot átjárta a klasszikus trilógia hangulata. Már eleve a hajó, ami úgy nézett ki belülről, mint a Tantive IV., a vallatási jelenetről nem is beszélve. Ott nem is Anakin Skywalker láttam magam előtt, hanem Darth Vadert. És ha már annyira erőltetni akarom a dolgot, akkor azt mondanám, hogy a címben is benne volt: brain inVADERs.

Bár sok-sok dologba belekötöttem most, ez még nem jelenti azt, hogy az epizód nem tetszett, sőt! :)

Link to comment
Share on other sites

"Goa'uldok" nélkül nekem mégjobban bejött volna az egész, nekem most is illuziórombolóak voltak.

A konfliktusok jók voltak, nem vitás. Barris és Ahsoka harca nem kicsit volt adrenalin pumpáló, de Anakin vallatási módszere sem volt semmi, főleg a felcsendült és ismert zenei motívummal mellékelve.

Tetszettek a kalauz hajók is :D Főleg, tudva, hogy a hósiklók korábban ilyen szolgálatot teljesítettek kikötőkben :D Talán majd később visszontlátjuk őket.

Furcsának találtam viszont, hogy a pilótaszéknek semmi baja amikor Ahsoka tevékenykedett ott, pedig pár jelenettel korábban a hídat elfoglaló klónok jól átsütötték őket. :D

 

Végszóként: Remélem a továbbiakban a sorozat visszatalál a Star Warshoz.

Link to comment
Share on other sites

Meg lehetett nézni ezt a részt. Tény, hogy a csúcs Poggle vallatása volt, nekem ez jött be a legjobban az egész második évadból. De azért az mókás volt, hogy a végén Anakin mondja azt, hogy feláldozni a ragaszkodást nehéz dolog :D Tud valamit a srác :D

A zene is jó volt ebben a részben.

Link to comment
Share on other sites

Jó rész volt, eltekintve a kukacoktól, nem bírom őket, számomra nem SW-és. De a többi az volt. Nagyszerű utalások voltak a jövővel kapcsolatban. A 66-os parancsra, amit Dzséjt is említett. De a legjobb momentum az, amikor Anakin vallatott! Erre vágytam, hogy végre mutassák be a jellemtorzulását, hogy tényleg van benne hajlandóság a sötét oldalra - ragaszkodás, düh jelen esetben. A harcok nagyok voltak. Végig izgalmas volt az epizód. Ja és még egy dolog nagy pozitívum számomra: Fisto feltűnése. Már a jelenléte is valahogy nyugalmat adott a végén.

8/10 - a kukacok miatt

Edited by barnez
Link to comment
Share on other sites

Pár fokkal jobb, mint az előző, de még mindig nem nagyon tudtam mebarátkozni a kukacokkal.

Ahsoka és Barris párbaja nagyon állati lett.

Anakin kihallgatása volt a csúcs. Végre birodali induló.

A kukacokat nem lehet, hogy Poggle irányította az elméjével?

 

10/7, de csak az Anakin-Vader párhuzam miatt.

Link to comment
Share on other sites

Nahát, gyerekek ez valami fantasztikus volt! Méltó befejezése ennek a történeti szálnak. Még most se térek magamhoz. Ez a rész iskolapéldája annak, hogyan kell tökéletesen vegyíteni egy izgalmas történet a karakterfejlődéssel. Fantasztikus jelenetek egész sora csak úgy sorjázott a szemem előtt.

 

Maga a kezdés is elég rendhagyó volt az alvó klónokkal. Ez talán elárulja mennyire kimerítő és fárasztó lehetett az ostrom. Amint volt alkalmuk egyből szunyáltak egy jót, az se érdekelte őket, ha a sziklás Geonosis felszíne a fekhelyük. Végre alhattak és gondolom csak ez számított. A férgek jól lettek bevezetve, és a klónok átalakulása is jóra sikerült. Szerintem Bomarr valami ilyesmire gondolt, amikor a zombi ötlet kulturált felhasználását reklamálta az előző résznél. :D Volt egy remek pillanat, amikor Anakin az alvó klónok felé néz. Mintha megérezte volna a bajt.

Ijesztő, hogy kasza rövid idő alatt mennyi tojást tudott összeszedni. A templom beomlása után szétszóródhattak a környéken, ami elég rossz hír az ott maradó helyőrségnek (még szerencse, hogy erről később értesítést kaphattak).

Az orvosi hajón játszódó jeleneteket mind imádtam! Ahsoka forgolódása a priccsen, majd a Barriss-al folytatott eszmecseréjük reggeli közben a TCW legjobb pillanatai közé sorolandók. Maga az animáció is nagyon rendben van az egész rész alatt, a boncolgatott témákról nem is beszélve. Ahsoka mondandója Anakinról és a kétségei a békeidőben betöltött szerepükről jól példázza, hogy akkoriban még az egyszerű padawanok se voltak tisztában milyen státuszt is illene rájuk.A béke őreiből katonák lettek, akik ha vége lenne a háborúnak, már nem lennének ugyanazok, mint előtte voltak. Ebbe még bele se gondoltam korábban, pedig hatalmas ellentét feszül ebben a dilemmában.

Persze az epizódban nincs idő elmerülni eme gondolatkörben, mert jönnek a tudatmódosított klónok. :D Az egész helyzet nagyon hajaz a Birodalmi időkre, amikor a katonák ugyanígy próbálják majd levadászni a Jediket (persze más okokból). Annak ellenére tud sötét hangulatú lenni az epizód, hogy a korház hajó belseje teljesen fehér. Barriss elfogása mestermunka, a klón ehhez fűzött megjegyzése pedig jelzésértékű.

Itt érkeztünk el az epizód újabb sarokkövéhez, az Ahsoka Barriss ellentéthez. Kettejük harca és üldözése nagyon izgalmasra sikeredett annak ellenére is, hogy tudtam, egyikük se fog meghalni. Valamiért ez tény a rész megtekintése közben nem merült fel bennem. Nagyon izgultam értük. Azt is érdemes megfigyelni, hogy a klónokat nem ölik meg, hanem lehetőleg próbálják őket maradandó károsodás nélkül taccsra tenni. :D

 

Anakin amit ebben a részben művelt az maga volt az álom! Akármennyire is eklektikus az évadok felépítése, az ő jelleme az eltelt idővel egyre jobban árnyalódik. Itt már akkor gyanús volt, amikor elég gonoszan oda szólt Rex ?nek, hogy figyelje Ahsoka hívását. Poogle vallatásánál azonban kiteljesedik a sötétebb jelleme. Az a rész úgy tökéletes, ahogy van. A zene a vágás?minden. Egyszerűen nem akartam elhinni mennyire jó lett :D Ugye jól hallottam, hogy akkor az uralkodó témája szólt és nem Vaderé? A részt lezáró beszélgetésük Ahsokával is tanulságos, főleg a miatt, amit mondd: meg kell tanulni a szeretteink elengedését, de ha lehet, akkor addig kell küzdeni értük, amíg csak szemernyi esély is van a megmentésükre. Ahsoka itt megkapja a felmentést, bár egy ?normál? Jedi hasonló esetben talán levágta volna a társát. Anakin teljesen a saját képére fogja formálni ezt a lányt és az az érzésem, Ahsokának ez lesz a veszte.

 

Persze ezeken kívül még rengeteg remek jelenet volt; a klón parancsnok megölése, vagy Barriss elfogása. Fisto örökké mosolygós feje pedig megunhatatlan. :D

 

Végül még egy szót a kohézióról. Már a rész elején megtudjuk a következő részek hol játszódnak, így az egész Geonosisi szál szépen átfolyik a Dantooine ?i történetbe. Bravo! Jöhet Grivi. :D

 

Ami kérdés még felmerült bennem az a parazitákhoz kapcsolódik. Ugye az volt a mondás, hogy a királynővel állnak kapcsolatban. De itt most ki irányította őket? Vagy saját tudattal is rendelkeztek és akkor még sincs szükség a királynőre? Bár Karina a gyermekeinek hívta őket korábban. Szóval ez kicsit homályos (valószínűleg ezek a férgek mind tartalmaztak valamit a királynőből, legalábbis én erre tippelek).

Link to comment
Share on other sites

Megszületett a nagybetűs RÉSZ. Hihetetlenül ott volt. Baromira tetszett.
Nem hittem volna Phobos, hogy a második évad kapcsán mi ketten ennyire egy húron pendülünk majd. Egy szó illik rá: epikus! Amúgy nem tudom ki ez az Andrew Kreisberg, de nagyon jól megírta ezt a részt! Maradhat. :D

 

És ezzel lezárult a Geonosisi szál, egyik felem sóhaja: végre. Szerettem, végig tetszett, de ennyi elég volt belőle. Öt részen át tartó sztoriszál eddig nem volt, jó hosszú is volt, de remélem, azért a többi nem egy már ismert bolygón fog játszódni. Mert ennek a szálnak az volt a legnagyobb baja, hogy főként egy ismert világon játszódott (bár erénye, hogy így jobban megismerhettük annak kultúráját).
A zárjóleben van a lényeg. :D Imádom a Geonosist és öröm volt ennyire mélyen elmerülni az ottani világban. A történeti szál előtt el se tudtam volna képzelni ilyen széles körű bemutatást. És itt most nem csak a kultúrára gondolok, hanem minden másra.

 

 

Végszóként: Remélem a továbbiakban a sorozat visszatalál a Star Warshoz.
Ugyan oldie. :D Ez tökéletes SW volt, max. most olyan elemek voltak benne, amiket jól ismersz. :D Dzséjt meg mintha azt írta volna korábban, hogy ezek a férgek nem is hasonlítanak a Goa'uldokhoz. Mondjuk nekem jó, mert nem nézek ilyeneket, szóval sokszor azt se tudom miről beszéltek. :D Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Ugyan oldie. :D Ez tökéletes SW volt, max. most olyan elemek voltak benne, amiket jól ismersz. :D Dzséjt meg mintha azt írta volna korábban, hogy ezek a férgek nem is hasonlítanak a Goa'uldokhoz. Mondjuk nekem jó, mert nem nézek ilyeneket, szóval sokszor azt se tudom miről beszéltek. :D
Igen, jól ismerem.....más filmekből, ahol jelentős szerepeket kaptak ezek az elemek. Az SW ne akarja ezeket átvenni :D
Link to comment
Share on other sites

Engem a férgek intelligencia szintje izgat a leginkább, mert ahhoz képest, hogy nem értelmes teremtmények eléggé racionális döntéseket hoztak, a pajzs felkapcsolásánál, Barriss elfogásánál, a robotpilóta bekapcsolásánál, a fegyverek használatánál, meg persze a kommunikációban is...

Link to comment
Share on other sites

Igen, jól ismerem.....más filmekből, ahol jelentős szerepeket kaptak ezek az elemek. Az SW ne akarja ezeket átvenni :D

Pedig szokása, a filmeknek is. Igaz, nagyobb hangsúlyt kaptak most a horrorelemek, de azért az Arrakis 2.0-ként szolgáló Tatooine, vagy a tripodok (Octuptarra tri-droid) sem semmik, ha ismered az eredetüket :D

Link to comment
Share on other sites

Engem a férgek intelligencia szintje izgat a leginkább, mert ahhoz képest, hogy nem értelmes teremtmények eléggé racionális döntéseket hoztak, a pajzs felkapcsolásánál, Barriss elfogásánál, a robotpilóta bekapcsolásánál, a fegyverek használatánál, meg persze a kommunikációban is...

Szerintem annyira intelligensek, mint a gazdatest. Talán erre utalt az a megnyilvánulás is, hogy a klónok nagyon értenek a Jedik elfogásához.

Link to comment
Share on other sites

A kukacokat nem lehet, hogy Poggle irányította az elméjével?
Fényévniy távolságról? Nem hinném. Egyéb esetben nagyobb hatalmú mint Sidious. :D

 

 

Észrevettem hogy amég Barris tálcáján az étel szépen rendezetten van addig Ashoka tálcján csak úgy össze vissza
Fantasztikus meglátás! :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information