Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

2x08 - Brain Invaders

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
agyférgek :pfff: be..arás!

A starwars utálni akart a 66-osra, nem tudták megoldani mással csak az agyférgekkel. Különben még mindig nem értem mik is pontosan ezek, és mit keresnek a starwarsban. megoldhatták volna alakváltókkal is. Sztem ezek a zombik nem valók ide. Csökkenhet a nézettsége is a sorozatnak, ha egy anyuka azt mondja: Kisfiam kapcsold ki a TV-t ,ez nem neked való.

Továbbá azt sem értem mik azok a gurigák? Alma vagy mi az amiben a kukacok leknak?

Ezektöl eltekintve látványvilág tökéletes, a szellőzőkben való mászkálás is jó, megúgy az egész akció.

Nálam 10ből 7-es.

A nézettsége ettől biztos nem csökken, vagy ha igen, az már az előző résztől kezdődött (sokkal durvább volt). A kukacok sztem valami tojásféléből keltek ki.
Hozzászólás ideje:

Egyébként érdemes megfigyelni azt a jelenetet, amikor Kit Fisto közvetlenül Anakin mellett áll. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de olyan jól mutatnak együtt. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Egyébként érdemes megfigyelni azt a jelenetet, amikor Kit Fisto közvetlenül Anakin mellett áll. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de olyan jól mutatnak együtt. :)
Továbbá ahogy Fisto belép egyből az a jellegzetes mosoly terül szét az arcán amit már megszokhattunk. :P Nagyon laza a csávó.
Hozzászólás ideje:

Végre megnéztem, ideje volt már! Nagyon tetszett, főleg a vaderes vonulat az imperial march-csal. Nagyon ütős volt, ahogy Anakin kihallgatta Poggle-t. Volt ebben a részben minden: darkosság, tanulság, akció, Alien-féle félelem. Nekem nagyon bejött.

• 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Most nézem a magyar szinkronos részt... Az Ord Cestus neve valamiért megrövidült, és csak simán Cestusnak hívták. A klónnevek továbbra is angolul maradtak.

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Figyeltétek, hogy Barriss övén egy szívecske van? :D Egyébként fura, hogy van amikor zöldes a bőre, és van amikor narancssárga. Gondolom a megvilágítás miatt. ;)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Figyeltétek, hogy Barriss övén egy szívecske van? :D Egyébként fura, hogy van amikor zöldes a bőre, és van amikor narancssárga. Gondolom a megvilágítás miatt. ;)
Azt a szívet én már az első alkalommal észrevettem. :D Jól összekomáztak Ahsoka és ő. Remélem később akcióznak még együtt.
  • 3 évvel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kronológia sorrendben nézve itt azért van egy elég erős csúcspont! Ahsoka a Ryloth -i félkudarc után itt először kap nagyobb lehetőséget. Láthatóan már sokkal felkészültebb mint korábban, hisz itt egyedül kell megoldani egy nagyon kényes szituációt. A karakter fejlődése szempontjából ez egy kiemelt rész!! Arról nem is beszélve, hogy harca Barriss -el óriási érzelmi töltetet kapott! A végén a dilemma csak a koronát rakja fel a részre. Ahsoka küzd Barriss -ért, megmenti az életét! És mi lesz a hála.... Fantasztikus rész!

• 1 évvel később...
Hozzászólás ideje:

Miközben mosogattam, eszembe jutott, hogy milyen jól érzékelteti ez a rész a háború hatását a Jedikre. Ahsoka és Baris megkapják első önálló küldetésüket, miközben az EpII-ben Anakin azt mondja Padménak, hogy "Ez az első önálló küldetésem, én is félek!". Anakin tehát 10 évet várt erre (ha csak nem hazudik itt), míg Ahsokát a háború miatt kb. 1 év után kénytelenek voltak bedobni a mély vízbe. Ez pedig elég komoly különbség...

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A rész legjobb párbeszéde az ebédlőben zajlik Ahsoka és Barris között. Érdekes, hogy kettejük tanítása mennyire különböző volt és...

és mégis az a növendék lett áruló akitől inkább nem vártuk volna. Luminara konvencionális tanítása lám mire volt elég szemben Anakin kicsit renegát beállítottságú mentorlásával. Plusz érdekes még ebben a részben, hogy van benne Ahsoka és Barris szembenállás mint egy megágyazva a későbbi konfliktusnak. Persze ez csak jelképes de akkor is jó utalás a jövőre. :) Apropó az nem lehet, hogy Barris -t ezt a férges fertőzés csapta gallyra? :D

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Miközben mosogattam, eszembe jutott, hogy milyen jól érzékelteti ez a rész a háború hatását a Jedikre. Ahsoka és Baris megkapják első önálló küldetésüket, miközben az EpII-ben Anakin azt mondja Padménak, hogy "Ez az első önálló küldetésem, én is félek!". Anakin tehát 10 évet várt erre (ha csak nem hazudik itt), míg Ahsokát a háború miatt kb. 1 év után kénytelenek voltak bedobni a mély vízbe. Ez pedig elég komoly különbség...

Mondjuk ez nem biztos, hogy csak a háború oka, bár baromira nagy erővel közrejátszik - gondolok itt például arra, hogy nem csak gyorsan kapnak önálló küldetést, de hamar lovaggá is ütik a padawanokat.

Barriss nagyjából egykorú lehet Ahsokával, az ötödik évad végén mégis már Jedi lovag. De ugye Anakint is lovaggá ütötték, pedig épp csak elmúlt 18 éves. Obi-Wan meg már bőven túl lehetett a húszon, amikor úgy ütötték lovaggá, hogy valójában a Tanács még nem látta készen a próbákra - "szerencsére", a próba elébe ment.

Viszont azért ne feledjük, hogy Anakin még az ep2-ben sem olyan megfontolt és érett, mint Ahsoka ekkor, így nem csoda, hogy a Tanács húzta az önálló küldetést. Plusz, ezt a küldetést nem a Tanács, hanem a mestereik testálták rá a padawanokra, szóval úgy tűnik, ez a dolog is kicsit megváltozott. A háború előtt az önálló küldetésre küldés joga valószínűleg a Tanácsé volt, most meg már a mester is dönthet a kérdésben. Ez felgyorsíthatja a folyamatot.

A rész legjobb párbeszéde az ebédlőben zajlik Ahsoka és Barris között. Érdekes, hogy kettejük tanítása mennyire különböző volt és...

és mégis az a növendék lett áruló akitől inkább nem vártuk volna. Luminara konvencionális tanítása lám mire volt elég szemben Anakin kicsit renegát beállítottságú mentorlásával. Plusz érdekes még ebben a részben, hogy van benne Ahsoka és Barris szembenállás mint egy megágyazva a későbbi konfliktusnak. Persze ez csak jelképes de akkor is jó utalás a jövőre. :) Apropó az nem lehet, hogy Barris -t ezt a férges fertőzés csapta gallyra? :D

Szerintem hozzájárult, de nem ez volt az egyetlen ok. Mondjuk az egyetlen bajom azzal a sztorival pont az, hogy Barriss pálfordulása nincs kifejtve. Persze érthető okból, a sztori nem rá koncentrál, de érdemes lett volna azt is elmesélni. Remélem a jövőben egy képregény vagy könyv fog foglalkozni ezzel, mert én jelenleg egy megalapozatlan húzásnak érzem a készítők részéről. A 2. évadbeli és az 5. évadbeli Barriss két olyan különböző Barriss, hogy ezt nekem legalábbis nehéz lenyelnem off screen.

És talán itt megint kiütközik az, amit a készítők a Krell szálnál mondtak: a sorozat felépítése nem adott lehetőséget az ilyen karakterek-történeteknek.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.