Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Milyen osztályzatot adnál a harmadik epizódnak? 42 felhasználó szavazott

1. 1. Milyen osztályzatot adnál a harmadik epizódnak?

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Egy kis paródia:

Obi-wan arrives at Mustafarr and he notices Anakin.

- Ah, Anakin, at last, I didn't find you anywhere...

- Obi-wan?

- Jeh, me, what's wrong, Anakin... well, okay, okay, I forgive you, that you left the temple, but the counsil will be very angry...

- The counsil?! You don't see any chanels of Holonet?

- Well... not, that is a secret, so please don't tell it to the counsil, but after I defeat Grievous... so I have a vacation...

- A vacation? You don't heard the news?

- No, I'm not. What happend? And why are you here? To find the Sith. I can help you, but it won't be easy to explain the counsil why we are here...

- Obi-wan... the counsil is doesn't exist since... somebody destroyed the temple, and all the Jedi of the galaxy...

- What are you talking about? - ah yeh, I understand, that was a joke... yeh... that was great...

- Obi-wan, that wasn't any joke... the Jedi have killed. All.

- What? You're serious?

- Yes...

- And you know that the Sith is here?

- No... I am the Sith.

- The Sith??

- The Sith.

- The Sith?!!!!!

- The Sith.

- Oh... Shit.

:()))

Remélem jó lett, a változatosság kedvéért az utcán találtam ki:)

Donát.

Hozzászólás ideje:

Hello there!

Elfogytak a részek... :)

Beigényelném a nulladik epizódot! Lassan-lassan én is megfejtem majd a Sithek hosszúját. Addig is olvasgatom a többiek irományait...

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Obi! Légyszi nyomd már össze ezt a képet! Ha mindig ilyen nagy cucokkal jöttök, akkor jövőhéten bezárhatom a fórumot, mert betelik a tárhely :)

:)

Akkor inkább csak link.

Hozzászólás ideje:

A starwars.hu hir-blokkjában azt mondják, érdemes elolvasni ezt a cikket: Cikk (alul a sarokban a 'Császár új ruhája' cimen)

Ez egyrészről azért is fura mert eléggé lehuzó kritika. Másrészről: az iró jól bánik a szavakkal, de jól láthatóan se megérteni (mint a nagy többségnek ugy neki se derült, ki, hogy az Erőt nem a midik csinálják) se lényegét felfogni nem volt képes. Csak tudnám, hogy akkor minek ajánlgatja a starwars.hu :39:

Hozzászólás ideje:
Igen Bomarr! Olvastam az előbb... Borzalom. Az ilyen oksotónik miért írnak kritikát???? :water:  :vfuckoff:  :46:

Biztos jó pénzt kap érte. Az olyan sznob újságoknál pedig, mint amilyen ez a Filmvilág nyilván felárat kap, minden egyes olyan szó-fordulatért, amivel Lucasba törli a bakancsát :vfuckoff:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ma megint megnéztem a filmet! Leírhatatlanul szenzációs! Nem is lehet mást mondani rá.... Olyan jelenetek vannak benne, amik elemzésért kiáltanak. Ilyen pl. a színház jelenet, amit oldalakba kell majd taglalni. Már alig várom, hogy bővebben írhassak róla.

Hozzászólás ideje:

Fél óra múlva indulok a Duna Plaza-ba, megnézni negyedszer a filmet.Alig várom már.

Hozzászólás ideje:
Fél óra múlva indulok a Duna Plaza-ba, megnézni negyedszer a filmet.Alig várom már.

Majd írd meg milyen volt negyedszerre :)

Hogy milyen?Elképesztő volt megint.Ahogy bejött a Lucasfilm Ltd, elvesztem.Ez a film nekem az évezred filmje.Minden másodperce egy csoda.Ezt tényleg így gondolom.Percenként lehetne elemezni.Még negyedszerre is találok benne újat.

Most is feliratosan néztem és sokkal jobb mint a szinkron.Ahogy Sidious beszél az valami hihetetlen pokoli.Akarom újra.

Ebben a hónapban jó lenne nektek egy közös hétvégi feliratos Duna Plaza-i mozizás?

Hozzászólás ideje:

Még anno az sw.hu-n kigyüjtöttem az ep.3 számomra legkatartikusabbnak bizonyuló pillanatait (junius 7-én). Beszurom ide is:

"Mivel tegnap este volt szerencsém, negyedszerre is látni a filmet moziban (plusz a gépemen is láttam 2x-er) igy mostmár teljesen magabiztosan állitom, hogy számomra ez a legjobb SW... Összegyüjtöttem a film legkatartikusabb vagy épp legjobb jeleneteit, melyek még igy sokadik nézére is nagy hatással voltak rám. Szoval a teljesség igénye nélkül:

-A film nyitó jelenete, vagyis a sárga szöveg után következő közel egy perces vágás nélküli snitt - asszem az ilyen pillanatokért találták fel a mozit. Persze biztos nagy élmény lesz majd a házi-mozirendszerünkön vagy az otthoni TV-nken nézni ezt a jelenetet, de ez igazán a nagyvászonra termett. Asszem, amikor az ep.4-ben Obi-Wan felemlegeti a nagy háborút, mindenki valami hasonlóra gondolt... egymást pusztitó csatahajók százai, vadászgépek ezrei, gigantikus robbanások... ez a Klón-háború!!!

-Palpatine emlékezteti Anakint arra amikor a buckalakókat megölte az anyja halála után... és ekkor váratlanul egyfajta emlékeztetőként egy buckalakó visitás hangzik fel a háttérben. Apróság, ám nagyon is hatásos apróság. Akarva, akaratlanul is eszébe jut az embernek, ahogy az ep.2-ben Anakin kilépve a sátorból egyszerüen lefejezte az egyik őrt majd miután végzet a másikkal is egy igencsk durva csapással végzett a szembe jövővel is. Asszem pont ez volt, amit Lucas elakart érni... nálam bejött.

-Az egész leszállás jelenet ugy ahogy van. Trükk-technikailag egyszerüen lenyügöző... tele van szájtátásra késztető jelenetekkel. Ahogy kettészakad az űrhajó, ahogy belépnek a légtérbe, ahogy oltani kezdik a tűzet, a tűzoltó hajók, ahogy lekaszálják az egyik őrtornyot és ahogy a kamera a jelenet végén ráközelit a "pilóta-fülkére". Ráadásul nekem nagyon tetszik, az amilyen fejeket Palpi vág, miközben R2 össze-vissza sipol. Meg az egész jelenetnek van egyfajta laza hangulata, amit majd jól ellensúlyoznak a film későbbi részei.

-Miközben Anakin Organa szenátorral cseveg, látni, ahogy Padmé egy oszlop árnyékának takarásában vár rá. Egyrészről érzékelteti a szerelmesek sorsát, másrészről a film ezen a ponton csap át kalandfilmből drámába, harmadrészt nagyon szép az a jelenet, ahogy Padmé szemszögéből látjuk, ahogy távolodnak a szenátorok, miközben ő csak vár...

-Rögtön ezután egy rendkivűl jól megkomponált jelenetbe csapunk át: Grievous megérkezése Utapau-ra. Hogy ez mekkora feeling azt meg se probálom szavakba önteni... Williams zenéje, a látvány meg minden: WOW!

-A fenébe, tényleg nem akarom felsorolni az egész filmet, de érdekes mód az egyik legszebb pillanat, pont ezután jön: Padmé fésüli a haját, miközben Anakin nézi és váratlanul egy hegedű-szoló hangzik fel. Ez engem teljesen meglepett, mivel az SW-ben az ilyesféle zenei hangzás egyáltalán nem megszokott, mégis remekül passzol a jelenethez.

-Megint egy apróság: Anakin megérkezik a templomba, de lekési Obi-Wan beszámolóját a harcokról és a többi jedi már épp jön ki a teremből... ez egy olyan jelenet, amiben nagyon jól sikerült átadni, hogy a jedik élik a mindennapjaikat. Igazából nem sokat láttunk eddig abból, hogy az egyszerű lovagok pontosan mit is csinálnak a templomban, maximum a folyosón járkálgatott egy-kettő belőlük. Az, hogy többek között ilyen és ehhez hasonló termekben néha összröffennek legalább sejteti, hogy hogyan is telnek a háborúban a szorgos hétköznapok.

-Opera-jelenet: gyakorlatilag ugy ahogy van az egész szenzációs. Most csak egy konkrét részt emelnék ki. Palpi mosolyogva megkéri Anakint, hogy üljön le, majd félre fordul és a talpnyalóinak csak ennyit mond: Leave us! És mind a hárman egyszerre állnak fel, miközben az a kegyetlenül elvont zene megy. Iszonyat jó!!

-Anakin és Obi leszálló-pályás dumcsija után egy csillagromboló-kezdemény száll fel és robog el a fejünk felett. Ez is tipikus mozi-élmény. Az ember erősen belekapaszkodik a karfájába, nehogy lekaszálja ez a monstrum... remélem azért a házi-mozi is át tudja majd adni valamennyire ezt az érzést...

-Miután Obi-Wan megérkezik Utapau-ra rögtön szóba elegyedik Tion Medonnal, de közben Grievous egyik testőr-droidja is kémlei őt... ezt a jelenetet nagyon jól sikerült összevágni. Nagyon jó, ahogy a végén elfordul a robot, konstatálva, hogy a jedi csak üzemanyagért jött... de aztán látjuk, ahogy Obi egy árnyékből figyeli az elhuzó vadászgépet.

-Griveous bekapcsolja mind a négy fénykardot majd megforgatja őket. Egyszerüen cool! :)

-A film egyik legjobb poénja: Obi belerúg Grievous fémlábába :D

-A montázs, ahogy Anakin a Tanács-teremből, mig Padmé a lakosztályából néz ki az ablakon. Mig a legtöbb jelenet egy konkrét történésről, addig ez a jelenet egy állapotról mesél. Nagyon ritka az SW-ben az ilyesmi, de annál hatásosabb. Tipikusan az a jelent, amibe beleborzong az ember.

-Windu-Palpi-Anakin hármas: talán ez az egyik csúcspontja a filmnek. Épp ezért nem is tudnék konkrét jelenetet ebből kiemelni. Úgy jó, ahogy van... Palpi játéka, ahogy teszi az elesettet, Windu kőkemény odamondásai (ahogy kimondja ezt a szót: "my lord") és persze Anakin, aki meghozza a döntést... és micsoda hangok törnek fel aztán Palpiból!!! Remek!

-A 66-os parancs! Ötletes, "látványos", drámai... mi kell még? Egyrészről megint kapunk egy kis adalékot a Klón-háború monumentalitásáról, láthatjuk hány meg hány helyszinen folyik a csata; másrészről kicsit az SW világának sokszinüségéből is izelitőt kapunk. De persze mindezek eltörpülnek amellet, amiről ez a jelentsor szól: az elöző két részben látott, látszolag megtörhetetlen jedi rend a múlté lesz! Ahogy a katonák megtorpannak Ki-Adi Mundi mester mögött és ahogy hátranéz abban benne van minden. Williams zenéje ismét szenzációs és remek katalizátora a drámai hatásnak.

-Yoda kapásból lefejez két klón-katonát amikor azok hátba akarják lőni. Egyrészről megint láthatjuk miért Yoda a legnagyobb a legnagyobbak közt. Csak ő tudta koordinálni az eseményeket... nyilván neki is döbbenet, hogy saját katonái akarják megölni, de ő simán uralja a helyzetet (ugyebár Obi-Wan igazából a szerecsének -bár ilyen szó nincs a szótárában :?- nomeg a szikla-vájat alján lévő óriási tavaknak köszönheti az életét). Yoda rulzik, na! :evil:

-Egy montázs, ami első nézésnél kicsit fura volt, mig igy sokadik nézésre az egyik legjobb jelenetté vált: a Birodalom megalakulása/ Jedi irtás felfedezése/ Szeparatisták legyilkolásának hármasáról van szó, melyek egymással párhuzamosan zajlanak. Elöszőr, azért volt fura, mert azt hittem hogy ezeket a jeleneteket jobban ki fogják fejteni és hogy Yodáék többet boklásznak a halott jedik között. Ám valójában remekül egészitik ki egymást. Például Palpatine bejelenti, hogy minden jedit meg fognak ölni, amire mindenki elkezd tapsolni, majd átváltunk a kihalt Jedi Templomba, ahol láthatjuk, hogy pontosan mit is jelent ez... láthatjuk, hogy a Palpi által emlegetett "állam-csínyre készülö" jedik nagyrésze fiatal jedikből és padawanokból állt (nyilván az idősebbek Háborúban voltak). Ekkor Obi felteszi a kérdést, hogy ki tehette ezt és akkor láthatjuk, ahogy Anakin kegyelmet nem ismerve irtja a Szeparatistákat. Mint mondtam remekül kiegészitik egymást...

-Obi elmondja Padménak mit tett Anakin; a jelenet végén egyre erősebb a zene, majd átvált Anakinra, aki a Mustafaron kémleli a hömpölygő lávát. Ennél a jelenetnél szó szerint megborzongtam!

-Padmé-Anakin-Obi trió a leszálló-pályán; ezt már eddig is annyit dicsértem, és a hosszú ep.3 kritikámban is külön kitértem rá, igy most többet nem is beszélnék róla. Legyen elég annyi, hogy nagggyon jó! :lol:

-Yoda egy legyintéssel elintézi a Royal Guardokat :cry: Yoda már megint rulzik, ugyanakkor az egyik legviccesebb pillanat a film második felében.

-Miután leszakad az egyik tarto-oszlop, Obi és Anakin függöleges helyzetben folytatják a csatájukat miközben szól a Battle of Heroes! Szerintem ehhez nem kell kommentár :lol:

-A film befejező 10 perce: sokat agyaltam, hogy mit emeljek ki, illetve, hogy dicsérjem-e egyenként a záró jeleneteket, de fölösleges :) Onnantól, hogy Vader-t összerakják az egész egy nagy csúcspont. Ahogy szépen elvarrodnak a szálak és átkapcsolodunk az ep.4-be. Nagyon birom, hogy Padmé temetésénél mutatják Jar Jar-t. Kicsit felsejlik az ep.1 az emlékeinkben és akkor átérezzük, hogy micsoda kontraszt van a két film képi és érzelmi világa között. A záró-jelenet után az ember legszivesebben már nézné is az ep.4-et! Igazából nagyon sok remek jelenetet kihagytam, de nem akartam túlságosan hosszúra nyujtani :)"

Hozzászólás ideje:

Az Én nagy kedvencem illetve az egyik nagy kedvencem a 66-os parancs utáni dráma. 8) Ahogy a klónok és a Jedik az egyik pillanatban mint társak akik vállvetve harcoltak eddig számtalan csatában és galaxisban egymást támogatva nyomulnak előrre majd a másik pillanatban ugyanezek a katonák akik talán már ezerszer mentették meg az életét vagy Ő a katonákét,akikben maradéktalanul megbízott felemelik a fegyvereiket és lőnek. 8) Hátborzongató.Szerintem ez is Lucas zsenialitását mutatja,hogy nem vezényelt a Jedik ellen osztagokat(persze a templomon kívül)hanem orrvul hátbatámadtatta Őket akik a meglepetéstől nem tudtak cselekedni nem azért mert a klónok jobbak voltak náluk.És alatta az a zene!!!Nekem ez az episode a No1. :wink:

Hozzászólás ideje:
Lucas zsenialitását mutatja,hogy nem vezényelt a Jedik ellen osztagokat(persze a templomon kívül)hanem orrvul hátbatámadtatta Őket akik a meglepetéstől nem tudtak cselekedni nem azért mert a klónok jobbak voltak náluk.

:) jó hogy csatlakoztál hozzánk!

Bizony. Másképp megoldva nem lett volna ilyen drámai és hiteles sem. Ha nem váratlanul éri őket a támadás nem lett volna ilyen sikeres.

Obi mázlis, Yoda pedig rulez!!

:)

Hozzászólás ideje:
Ha nem váratlanul éri őket a támadás nem lett volna ilyen sikeres.

Igen, és engem ezért nem zavar a padawan (Zet Jucassa, vagy mi a neve) akciója, amiben több klónt id hatástalanít. A Jedik, a mesterek és lovagok váratlan támadásnak lettek kitéve, a padawan viszont már kész helyzettel állt szemben és akkor ráadásul ő lepte meg a klónokat.

Mondjuk én kíváncsi lennék, hány Jedi járt olyan szerencsésen, mint Obi-Wan és hány Jedi volt olyan éber, mint Yoda. Azért biztos akadt egy-kettő még.

Hozzászólás ideje:
:) jó hogy csatlakoztál hozzánk!

Én is örülök! Jó itt köztetek! :)

Váratlan.Ez az a szó ami a legjobban érzékelteti a 66-os parancs hatását.Az a dráma ami a jedik arckifejezésén látható ahogy rájönnek,hogy csapdába kerültek és a meglepetéstől egy kicsit kései reflexel próbálják védeni a lövéseket.És az a gyönyörű zene alatta :)

Szégyen nem szégyen a moziban kicsordult a könnyem :(

Hozzászólás ideje:
Mondjuk én kíváncsi lennék, hány Jedi járt olyan szerencsésen, mint Obi-Wan és hány Jedi volt olyan éber, mint Yoda. Azért biztos akadt egy-kettő még.

Én is remélem,hogy vannak még :63: .Az ANH regényváltozatában a prológusban azt írják,hogy a Jediket kipusztították vagy lezüllesztették :39: .Remélem a sorozatban látunk még egy-két "Jediellenes" akciót.Kutatásokat utánnuk vagy a "becserkészésüket" a birodalmi flotta erre szakosodott egységeivel.És persze az inspirációt Vader adja hozzá :) .Vagy éppen fejvadászokkal,mondjuk egy ifjú "pályakezdővel" Boba Fett-el. :)

Hozzászólás ideje:
Szégyen nem szégyen a moziban kicsordult a könnyem :)

Nekem csak sokkal később, ahogy felidéztem, hogy

Skywalker mester, nagyon sokan vannak, mit csináljunk?

És nem tudtam napirendre térni afelett, hogy először hívták mesternek. Szép kis hála. :x

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.