Jump to content

4x05 - Mercy Mission


Ody Mandrell

Recommended Posts

5. rész - Mercy Mission / Segélyakció

 

epguide405.jpg

 

Írta: Bonnie Mark

Rendezte: Danny Keller

 

Helyszín: Aleen

 

Szereplők:

R2-D2

C-3PO - Anthony Daniels

Wolffe parancsnok - Dee Bradley Baker

Manchucho - James Arnold Taylor

Sinker - Dee Bradley Baker

Orphne - Cara Pifko

Warthog - Dee Bradley Baker

Boost - Dee Bradley Baker

Padmé Amidala - Catherine Taber

Yoda - Tom Kane

Kindalo - Dee Bradley Baker

 

Történet

Az Aleen bolygón történt földrengések után a Köztársaság segélyeket küld a bajba jutott népnek. A segélyakciót Wolffe parancsnok vezeti, akivel együtt R2-D2 és C-3PO is a bolygóra érkezik. A két droid olyan kalandba keveredik melyről talán "álmodni" se mertek.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Az Aleen bolygó a Középső Peremen található. Ez merőben szokatlan a TCW -ben, mert az eddigi történetek zömmel a Külső Peremen játszódtak.

- Az aleena faj először a Baljós Árnyakban tűnt fel, Ratts Tyerell révén, aki egyike volt a fogatversenyzőknek.

- Másik két híres alenna: Tsui Choi, és Kazdan Paratus. Mindketten jedik voltak akik túlélték a 66-os parancsot.

- A fa szerű lények neve Kindalo.

- Wolffe Parancsnok dizájnját Dave Filoni tervezte, aki a farkasok nagy rajongója. Ő választotta a sisakot mely hasonló a Neyo parancsnok által az EP III-ban viseltéhez. Wolffe eddig minden évadban más megjelenést kapott.

- Azok számára szeretnénk segítséget nyújtani, akik nem tudják megkülönböztetni Sinkert és Boostot: Boost sisakján a plexi alatt szürke jelölések vannak, Sinkernek pedig a sisak áll része szürke.

- A férfi és nő Aleent könnyű megkülönböztetni, ha tudjuk, hogy az, amelyiknek az állcsontja hosszabb, az a nő.

- Éles szemű nézők észrevehettek egy Aleent egy szitakötőn lovagolva. Ők már az Episode III-ban is feltűntek mikor a vuki katamarán mellett repültek a Kashyyykon.

- Orphne béka-szerű nyelve akár a 10 métert is elérheti.

- A hatalmas „fedőn” mely az alvilágot zárja el, bonyolult faragványok vannak. A felső részén három Aleena áll szőlőn, egy pedig koronát visel. Alatta egy szalagszerű vonal felezi el a lemezt, alatta gyökerek, bogarak vannak, olyan, mint egy lépcső az alvilágba.

- Ahogy a térképen is látható, az Aleen város északi és déli szakasza viszonylag üres mező, hogy teret biztosítsanak a leszálló helyeknek. Az ásatási terület a rengés epicentruma. A menekülttáborokat a leszálló helyeken alakították ki.

 

Concept Art galéria

 

mm01.jpg

Az Aleen kapu végső dizájnja

 

mm02.jpg

Az üreg környezetének concept rajza

 

mm03.jpg

A tér mellett található szobor concept rajza

 

mm04.jpg

Az Acclamator hídjának megvilágítási rajza

 

mm05.jpg

C-3PO találkozása a Kindalokkal. Megvilágítási rajz

 

mm06.jpg

C-3PO sárosan. Karakter illusztráció

 

mm07.jpg

C-3PO és R2-D2 az Aleen alvilágban I

 

mm08.jpg

C-3PO és R2-D2 az Aleen alvilágban II

 

mm09.jpg

C-3PO és R2-D2 az Aleen alvilágban III

 

mm10.jpg

Kindalo karakter dizájn

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nagyon aranyos kis rész volt. Nem egy akció-orientált, hanem az a tipikus R2 és 3PO rész, amilyen az Evil Plans is volt (csak nekem ez jobban tetszett, mert itt valóban tettek is valami érdemlegeset a droidok), Az látvány nagyon szép volt, mind az aleenák bolygójának felszíne, mind a belseje, de leginkább az a jelenet tetszett, mikor a csillagrombolót közelről mutatták az űrben. Nagyon szépen ki lett dolgozva, látszott, hogy ez a hajó már sok csatát megjárt. Az aleenák (főleg a királyuk) nagyon aranyosak voltak. Tetszett Wolff zord hozzáállása az ügyükhöz. Apropó Wolff, ha jól emlékszem most láthattuk először a Phase III-as páncélokat. Külön tetszett, hogy Wolff sisakja eltér a többiekétől, ezzel jelezve a rangját.

3PO és R2 kalandja aranyos volt. A föld alatt élő fa lények engem Tim Burton Jack Skellingtonjára emlékeztettek kicsit, de nagyon bejöttek.

Összességében nekem nagyon tetszett a rész, mint már említettem, az előző R2-3PO kalandnál sokkal jobban tetszett, mert itt jobban kihasználták a párost. A rész könnyedebb hangvétele sem zavart (ellenben az előző résznél, ahol a gungan "poénokat" egyszerűen csak kínosnak éreztem).

Szóval ilyen epizódból még jöhet egy-kettő, feszültségoldónak, de azért remélem az évad komolyabb hangvételre vált ( bár a következő epizód ismét droidos lesz).

Link to comment
Share on other sites

Lehet hogy velem van a gond de nekem ezek a részek nem igazán jönnek be. Pozitívumok, hogy láthatjuk mit csinálnak a Köztársaságiak egy fejletlen semleges bolygó bajbajutott/katasztrófa-súlytott lakóival, és hogy láthatjuk hogy ez a klónok mennyire motiváltan vesznek rszt az ilyen Segítő küldetésekben. Látni rajtuk hogy mennyire elegük van már az egészből, és a tuskóságuk egészen bejött, végre nem egy lélegző droidsereget látok rajtuk hanem tényleg vannak érzelmeik.

Negatívum: a 4. évadban már nem ilyen együgyű részeket kéne készíteniük. Rendben, talán két zúzús rész közé befért volna, de már az előző sem volt valami "aztamindenitezaztánottvolt" rész és a következő rész sem lesz sokkal komolyabb. Meg mit keresett egyáltalán a kedvenc droid párosunk Wolffe parancsnok hajóján Plo mesterhez igyekezve. C3P-O-nak Coruscanton a helye R2-nak meg Anakin mellett (és az efféle "nem ott vagyok ahol lennem kéne" nekem már a Bounty Huntersben sem tettszett).

 

Az első (két) évadban még akár 7/10-ből is lehetett volna de itt már csak 5/10

Apropó Wolff, ha jól emlékszem most láthattuk először a Phase III-as páncélokat.

Gondolom Phase II-ekre gondoltál és igen, standardokat (nem módosítottakat) most látunk először.

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Erre tényleg nincs jobb szó, minthogy aranyos rész volt. Most tényleg úgy éreztem, mintha egy mesét néznék. Ez a rész aligha a felnőttebb korosztálynak készült, maximum egyes elemeiben (klónok hozzáállása a dologhoz).

Link to comment
Share on other sites

Nem lesz benne a Top 10-ben,az egyszer biztos :no: Őszintén,én sem vagyok oda a C-3PO-R2D2 akciókhoz,ez van. Aranyos rész volt,de nekem egy kicsit már sok volt ez az énekelgetés - oké,értem én,hogy náluk ez a honos - de az a japános csacsogás...na attól majdnem falra másztam. Az a föld alatti "út" tetszett,főleg azok a világító növényszerűségek. Nálam azok a fák jobban néztek ki trailerben. Az a "varázscsaj" elég furára sikeredett,de egy szinten van az aleenákkal. Tetszett még a klónok hozzáállása is,látszott,hogy elegük van az egészből :D Összességében 5/10

 

Mivel a következő részben is 3PO-R2 kalandozás lesz,ezért nem is várok többet a résztől.

Link to comment
Share on other sites

Látványos volt, de nagyon együgyű. Korábbi évadokban tényleg elfért volna tölteléknek, most azonban egy ilyen történet szerintem már túl nagy kontrasztban van az előző széttépős, felrobbantós, lefejezős, kibelezős durvulással. Az ilyen - egyébként teljesen funkciótlan - beszélő fák, meg anyagtalanná válva elvarázsolódó lények nekem már a Star Warson belül is túl nagy fantasy elemek. A Mortis trilógiába - bár ott sem igazán tetszett - az ilyesmi belefért, mert volt célja és magyarázat. Egy ilyen elvarázsol lények laknak a föld alatt, akik egy nyavalyás csatornafedelet nem képesek a helyére rakni sztori viszont magában már nagyon a léc alatt van. Az olyan logikátlanságokról már nem is beszélve, hogy egy ilyen fejletlen világnak minek kell számítógép központ, a köztársaság által ismert bolygón, hogy élhet titokban egy másik civilizáció, egy szenátor és egy jedi droidjai mit szaladgálnak kvázi idegen klónokkal ilyen random küldetésekre?

A rész nekem tipikus példája annak, hogy az írók megint a szereplőkből kiindulva, ők lesznek benne, kezdjünk velük valamit alapon írják meg a cselekményt, ahelyett, hogy kitalálnának egy jó sztorit amibe a szereplők fenntartás nélkül belepasszolnak.

Viszont legalább nagyon szép űrhajó landolós jelenetek vannak mostanság.

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek az előttem szólókkal: aranyos rész, látványos, szórakoztató és ennyi. Totál felesleges íze volt az egész "történetnek".

 

Szerintem is még a klónok hozzáállása volt a legérdekesebb ebben a részben. Jól néztek ki azok a beszélő fák, jópofák voltak az aleenák, meg Offni is érdekes volt. 3PO is hozta a formáját. Nagyjából ennyit lehet elmondani erről az epizódról. Ja és klassz volt a zenéje.

Edited by Werebazs
Link to comment
Share on other sites

Tetszett! Sokkal jobb volt, mint a múltheti. Először is, jó, hogy átálltak a pahse II páncélokra. Ezek az eddigi legelhanyagoltabb páncélok, és máig kicsit szokatlanok nekem az ep3-ban. Olyan kilógó érzésem van ezekkel a vértekkel kapcsolatban, mintha a klónok csak ideiglenes használatra kapták volna. Így viszont ez az érzés biztos elmúlik, bár elsőre még itt is szokatlan volt, különösen Wolfee parancsnoké, mely úgy tűnik, kicsit átmenet a phase I és II között. Szintén jó volt hosszú idő után újra Acclamatort látni, éppen a múltkor jutott eszembe, mennyire régen használták már ezt a szállító hajó típus.

Jó, hogy újra itt volt Wolfee, még jobb Sinker és Boost jelenléte. Tetszik, hogy a klónok újra önálló missziót kaptak, Jedik nélkül, rájuk fért már. Jó látni, hogy tényleg képesek önállóan dolgozni, így elhiszem, hogy a 66-os után nem estek kétségbe.

Szint bejött, hogy C-3PO és R2-D2 is önálló, ezúttal testhezálló feladatot kapott, nem csak a sarki ABC-be küldték le őket. Kettejük összjátéka nagyon jó, csak az egész rész alatt az járt a fejembe, hogy kár, hogy C mindezt "elfelejti" majd. Kicsit (nagyon) sajnálom az ep3 végi memóriatörlést. :(

Az új világ, Aleen is remek, különösen az alvilág tetszett. Mesei, jobb szó nincs rá. Olyan Faun labirintusa érzésem volt, némi Harry Potteres beöntéssl, bár ez utóbbi nem tudom, honnan jött. Talán a rébusz miatt. Ami pedig az aleenákat illeti, érdekes faj, csak nem értem, hogy lehetnek a Köztársaság tagja. Látszólag az ewokok szintjén állnak, vagyis még gőzgépeket sem látni, nemhogy űrhajókat. Akkor hogyan jutottak ezek el a Szenátusig? Mert az ep1-ben ott vannak, és hát Ratts Tyerell ugye még fogatversenyző is. Furcsa ez így, jó lett volna, ha nem veszik őket ennyire primitívre.

Összességében, nem egy hűbazeg epizód volt, de mindenképpen a jobbak közé sorolandó.

Link to comment
Share on other sites

Ami pedig az aleenákat illeti, érdekes faj, csak nem értem, hogy lehetnek a Köztársaság tagja. Látszólag az ewokok szintjén állnak, vagyis még gőzgépeket sem látni, nemhogy űrhajókat. Akkor hogyan jutottak ezek el a Szenátusig? Mert az ep1-ben ott vannak, és hát Ratts Tyerell ugye még fogatversenyző is. Furcsa ez így, jó lett volna, ha nem veszik őket ennyire primitívre.

Összességében, nem egy hűbazeg epizód volt, de mindenképpen a jobbak közé sorolandó.

 

Szerintem nem az egész világ ilyen, csak ez a katasztrófa sújtott terület volt pont egy ilyen elmaradottabb környék. Ez megmagyarázná a számítógép-tornyot is.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem nem az egész világ ilyen, csak ez a katasztrófa sújtott terület volt pont egy ilyen elmaradottabb környék. Ez megmagyarázná a számítógép-tornyot is.

Van benne valami. Minden esetre visszatérhetnénk még ide, és jó lenne látni néhány modernebb dolgot is.

Ami viszont jó, hogy itt már nem is kettő, hanem egyenesen három faj él egy világon, szoros kapcsolatban. Úgy tűnik, ez az évad az ilyen világokra fog bukni... Legalábbis így az első négy rész alapján. Amit én csak díjazni tudok, imádom, ha új vagy eddig a TCW-ben nem látott világokat látogatnak meg.

Ja, és elfelejtettem írni, de kifejezetten tetszett, hogy a főszereplők (Obi-Wan, Anakin, Padmé) vagy fel sem tűntek, vagy csak éppen feltűntek. Több ilyen rész is lehetne. Ha valamiben erős a TCW, az a mellékkarakterek használata. Kaphatnának ők is több főszerepet.

Link to comment
Share on other sites

Ami pedig az aleenákat illeti, érdekes faj, csak nem értem, hogy lehetnek a Köztársaság tagja. Látszólag az ewokok szintjén állnak, vagyis még gőzgépeket sem látni, nemhogy űrhajókat. Akkor hogyan jutottak ezek el a Szenátusig? Mert az ep1-ben ott vannak, és hát Ratts Tyerell ugye még fogatversenyző is. Furcsa ez így, jó lett volna, ha nem veszik őket ennyire primitívre.

Szerintem az adótorony egy olyan technikai eszköz, ami talán a fejlettségüket mutatja. :) Akik oda mentek javítani, azok láthatóan értettek a műszerekhez, tehát nem voltak teljesen primitívek.

Link to comment
Share on other sites

Mókás kis epizód volt, annak ellenére, hogy sokak tetszését nem igazán nyerte el, én teljesen meg voltam vele elégedve. Természetesen láthattunk már sokkalta jobb epizódokat a Mercy Mission-nél, szerintem nem volt vele baj. Írtátok korábban, hogy az első évadban még elfért volna egy ilyen töltelék epizód. Igaz, igaz... A Battle Lines címszó alatt nem ilyesmire számítana az ember, de hát a Rise Of The Bounty Hunters se szólt kizárólag a fejvadászokról. :) Várjátok csak ki a végét, ahogy a harmadik évad eleje is kifejezetten laza volt, annyira durva lesz még ez a negyedik évad hogy csak na. :)

 

Magam részéről semmi bajom nem volt a történettel. :) Csak néhány apróság... Ebben a részben kicsit tirpákoknak tűntek a klónok, bár valóban látszott rajtuk, hogy már nagyon-nagyon elegük volt az egészből. :) Jó volt látni a már régebben megismert klónokat... Wolffe, Boost, Sinker, Warthog... És végre rendesen megcsodálhattuk Wolffe sebesült szemét. Bár a Holocron Heist óta láthattuk már őt az újdonsült sérülésével, sosem volt alkalmunk igazán szemügyre venni. Elég ijesztő látványt nyújt így... Mint egy igazi háborús veterán.

 

Azt igazából én sem értettem, hogy C-3PO és R2-D2 mégis miért tartózkodik a Plo Koonnak szánt erősítésben, de végülis mindegy. :) Az aleenák nagyon aranyosak voltak, még a futásuk is ugyanolyan volt, mint ahogy az EPI.-ben láthattuk őket a fogatverseny előtt, ezért hatalmas piros pont a készítőknek. :) Az Aleen alsó rétegeti leginkább egy Felucia és Dagobah keverékének hatott, a kindalók is hasonlítottak egy kicsit a Feluciaiakhoz. Impozáns látvány nyújtottak, nekem nagyon tetszettek.

 

Orphne viszont... Nem volt számomra túl egyértelmű karakter. Bár nyilvánvaló okot nem adott rá, hogy így gondoljuk, de valahogy úgy éreztem hogy gonosz. Talán egy kicsit túl varázslatosra vették a figuráját. Számtalan csillogó lila pillangóból összeálló teremtmény? Merész. :) Valahogy a készítők a harmadik évad óta nagyon ráálltak erre a varázslat témára. Igyekszenek elkülöníteni az Erőt a mágikus képességektől.

 

Egyébként egész végig arról volt szó, hogy Plo Koon tábornoknak kell az erősítés, mégis Gallia mesterhez tartanak a klónok, akkor most mi van? >.< Jah, és nagyon szép volt a leszállás. :) Hát, lényegében ennyi, tetszett, na. :)

Link to comment
Share on other sites

Rendkívül jó rész volt számomra, a négy évad során talán a legaranyosabb rész. :P

Már az epizód eleje is jól meg volt alkotva, az Acclamator belsejében hatalmas nyüzsgés volt, jó volt látni ahogy felkészülnek a klónok.

Wolffe nagyon cudarul néz ki, sebhely, üvegszem, morcos nézés.Tökéletes parancsnok. :D

Boost és Sinker meg jó nagy tapló, akárcsak a 3PO-val utazó klónok.A rész megmutatta, hogy a klónok nem igazán tisztelik, sőt sz*rba se nézik a droidokat.

A rész egyértelmű fénypontja, személyes kedvencem Embo és Piell mester mellett, Manchucho király.

Olyan szeretni való karakter, hogy az hihetetlen.Amikor az utórengés alatt elkezdi riszálni a fenekét, azon személy szerint besírtam. :lol:

További ilyen aranyos akciója volt, 3PO átölelése és a kapunál való kántálás.

Páran írták, hogy az aleenákat primitívnek állították be.Nos, amit láthattunk, szerintem csak egy ideiglenes tábor volt.A komputerek arról árulkodtak, hogy bizony itt volt nyoma a fejlettségnek.

A felszín alatti világ nem tetszett.Egy átlagosabb sztorinak jobban örültem volna, pl: bányászok, akik illegálisan nyernek érceket, de túl közel mentek a földkéreghez, vagy valami ilyesmi.

A Kindaloo-k nem tetszettek.Orphne meg elkúszott, tetszett, hogy rejtvényeket használt úgy, mint a görög szfinx.

A végén ügyesen előrevetítették Gallia mester és 3PO következő részbeli kalandját. :)

Edited by Embo
Link to comment
Share on other sites

Egyébként egész végig arról volt szó, hogy Plo Koon tábornoknak kell az erősítés, mégis Gallia mesterhez tartanak a klónok, akkor most mi van? >.< l

 

Ezt én sem értettem teljesen, valószínűleg Gallia mester ott van a közelben és inkább megszabadulnak "Fényeskétől". :lol:

Link to comment
Share on other sites

A maga nemében egyedülálló rész volt ez. Mindig meglepnek, hogy mennyire érdekes kis sztorikat tudnak összedobni. :) Ezt is csak a legnagyobb elismerés hangján lehet köszönteni. Bevallom kicsit féltem az évad elején, hogy ha majd minden részben csatáznak akkor kicsit egysíkúvá és unalmassá válik az évad. Persze gondolhattam volna, hogy most is bele fognak vinni egyéb érdekes sztorikat, és koránt sem lesz olyan amilyenre számítani lehetett. Az eddigi öt rész ezt támasztja alá. :)

 

De maradjunk ennél az epizódnál. Rengeteg újdonság volt itt, kezdve a küldetéssel, ami kellemes üde színfolt a sorozat palettáján. Jó látni azért, hogy a háború ellenére a bajba jutott Köztárssasági bolygókat megsegítik két csata között. Aleen felszíni világa majdnem teljesen elpusztult, és a lakosok száma is megtizedelődött. Aranyosak a bennszülöttek, akik viszont kissé csalódottak lehettek Wolfee parancsnok hozzáállása miatt, mert azt láthatóan nem igazán érdekelte a kínjuk-bajuk, csak a rábízott alapfeladat ellátását tartotta fontosnak, hogy minél előbb elhúzhasson csatázni. A klónok hozzáállása ebben a részben mintha kicsit változott volna, negatív irányba. Mintha nem lennének olyan kedvesek és nyájasak, na nem mintha azok lettek volna elvégre katonák, de valahogy most mégis az volt az érzésem, hogy negatív irányba változtak. Pl. amikor szétlövi a klón a sziklát, vagy majdnem lerúgja az ajtóról a vezérlőgombokat. Pedig egy kis segítőkészséggel gyorsan tudták volna orvosolni a helyiek bajait. Így azonban a C3PO/R2 kettősre hárult a feladat megoldása. A történet ezen része az SW fantasy vonalát építette, apróbb utalásokkal (Entek a gyűrűk urából, vagy az ötödik elem utalás a körrel). Azért látszik, hogy Lucas nem felejtette el a Willowt vagy a Labirintust. Az alvilág valami csodálatos volt! Mindig oda voltam az ilyen szürreális helyszínekért, és amit ott láttam az maga volt a gyönyörűség. Orphne is remek karakter lett, aki megadja a választ a kérdésekre. A végén a rébusz pedig már irodalmi alkotásnak is elmenne. :D Bár lehetséges, hogy ez létező mondóka, annyira nem vagyok otthon az amcsi "irodalomban". :D Egyszóval, nagyon ötletesen megoldották az egész sztorit. A "csatornafedél" visszarakását is szépen megmagyarázták, hogy miért nem tudták a helyiek megoldani. Plusz az alvilágiak sem, hisz tőlük meg távol esett az a hely. Szerintem a klónokat is mérgezte volna a feltörő gáz, így tényleg csak gépek helyezhették vissza a kupakot. :)

 

Pár szó még a bolygó élővilágáról. Dzséjt írta alább, hogy az itt élő fajok szoros kapcsolatban élnek egymással. Szerintem pedig épp hogy nem, hisz az alvilág szinte hermetikusan el van zárva a fentiektől, és annyira nem hasonlítanak a fajok, hogy még a saját levegőjük is mérgező a másikra. Egyszóval remek rész volt, tele fantáziával és kreativitással. A készítők megint tudtak valami újat hozzátenni a Clone Wars -hoz, ami igen jó. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

3PO után "vetette" magát, ahogy az beleesett a lyukba. :)

Ez hasonlított Alice lyukba esésére. :P

 

Ebben a részben kicsit tirpákoknak tűntek a klónok, bár valóban látszott rajtuk, hogy már nagyon-nagyon elegük volt az egészből. :) Jó volt látni a már régebben megismert klónokat... Wolffe, Boost, Sinker, Warthog... És végre rendesen megcsodálhattuk Wolffe sebesült szemét. Bár a Holocron Heist óta láthattuk már őt az újdonsült sérülésével, sosem volt alkalmunk igazán szemügyre venni. Elég ijesztő látványt nyújt így... Mint egy igazi háborús veterán.

No akkor nem csak nekem tűnt fel a klónok nyersessége. :D Wolffe néhol már-már ijesztő volt a robotszemével. És amilyen pofákat tudott vágni... :evil:

 

Orphne viszont... Nem volt számomra túl egyértelmű karakter. Bár nyilvánvaló okot nem adott rá, hogy így gondoljuk, de valahogy úgy éreztem hogy gonosz. Talán egy kicsit túl varázslatosra vették a figuráját. Számtalan csillogó lila pillangóból összeálló teremtmény? Merész. :) Valahogy a készítők a harmadik évad óta nagyon ráálltak erre a varázslat témára. Igyekszenek elkülöníteni az Erőt a mágikus képességektől.

Azt is észrevetted, hogy ezek a mesei és varázslatos lények mind elszigetelt helyen élnek? Akár az Atyára és családjára vagy akár most Orphne -re gondolok. Vigyáztak rá, hogy igazából ne legyenek hatással a Köztársaság életére, de azért létezzenek. Olyan lények ezek, akikről ha beszélsz Coruscanton, el se hiszik egy szavadat se. :) Akkor lenne bajom az ilyen karakterekkel, ha össze-vissza flangálnának a bolygók között, és tevékeny részt vállalnának az események alakításában. Erről azonban szó sincs, így meg kifejezetten kellemes színfoltok. :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Érdekes, hogy a klónokról többen milyen negatívan nyilatkoztok, főleg a "tirpák" meg "talpló" jelzőkkel. Szerintem egyszerűen csak lazábbak voltak így maguk között, és olyasmit is megengedtek maguknak, amit egy jedi jelenlétében nem feltétlen tehetnek, vagy tennének meg. Átlagos katonaként viselkedtek, nem a többnyire jellemző fehér ruhás hősként. Harcoló "testvéreik" és főparancsnokuk sorsa érthetően jobban érdekelte őket, mint pár idegen menekült. Kicsit árnyalták őket, de kár, hogy az ilyesmire csak évadonként 1-2 részt, vagy hasonló pillanatot szánnak. A klónokban rengeteg lehetőség lenne, több időt kéne rájuk szánniuk.

 

Annak ellenére, hogy folyamatosan dridokkal harcolnak, így nem feltétlen rajonganak értük, szerintem még mindig teljesen normális volt a hozzáállásuk irántuk. Artu és 3PO csak nekünk kiemelt szereplők, nekik csak két átlagos droid, két munkaeszköz. Érthető, hogy aszerint bánnak velük, nem pedig a megszokott kiemelt bánásmódban (Padme kedvessége, vagy Anakin ragaszkodása) részesítve őket. Az egyik még így is udvariasan előre engedte Artut. 3PO szómenése meg valljuk be időnként tényleg fárasztó, pedig mi hozzá vagyunk szokva. :D

 

Sajnálom, hogy a látványos mesevilág megalkotása közben a máskor komoly történeteket összehozó írók most - a 3PO szájába adott szavak ellenére - látványosan átléptek azon a kérdésen, hogy az "alvilágiak" egy csatornafedél helyrerakása okán komoly pusztulást és halált hoztak a felszínre. Biztos túl komolyan állok a dologhoz, de nekem ez a korábbi fejlődések után túlságosan szembe megy azzal, hogy két droid vicces kedve megoldja a helyzetet.

 

Az elején a Lartie raj repülése szinte pont olyan volt, mint anno a Tethen, de a két AT-TE most elég feleslegesnek tűnt. Wolfee sisakja marha jól nézett ki, ugyanakkor a pilóták miért még mindig a régit hordják?

Link to comment
Share on other sites

Azt is észrevetted, hogy ezek a mesei és varázslatos lények mind elszigetelt helyen laknak? Akár az Atyára és családjára vagy akár most Orphne -re gondolok. Vigyáztak rá, hogy igazából ne legyenek hatással a Köztársaság életére, de azért létezzenek. Olyan lények ezek, akikről ha beszélsz Coruscanton, el se hiszik egy szavadat se. :) Akkor lenne bajom az ilyen karakterekkel, ha össze-vissza flangálnának a bolygók között, és tevékeny részt vállalnának az események alakításában. Erről azonban szó sincs, így meg kifejezetten kellemes színfoltok. :)

Jó meglátás. :)

 

Érdekes, hogy a klónokról többen milyen negatívan nyilatkoztok, főleg a "tirpák" meg "talpló" jelzőkkel. Szerintem egyszerűen csak lazábbak voltak így maguk között, és olyasmit is megengedtek maguknak, amit egy jedi jelenlétében nem feltétlen tehetnek, vagy tennének meg. Átlagos katonaként viselkedtek, nem a többnyire jellemző fehér ruhás hősként. Harcoló "testvéreik" és főparancsnokuk sorsa érthetően jobban érdekelte őket, mint pár idegen menekült. Kicsit árnyalták őket, de kár, hogy az ilyesmire csak évadonként 1-2 részt, vagy hasonló pillanatot szánnak. A klónokban rengeteg lehetőség lenne, több időt kéne rájuk szánniuk.

Egy kissé elnagyoltan foglalkoztam, való igaz, de tényleg nem ezt a viselkedést szoktuk meg tőlük. :) De tény, hogy ritkán láthattuk őket így a feletteseik nélkül. Igazából talán azért tűntek bunkónak, mert mi jól ismerjük C-3PO-t, és emiatt érezhettük modortalannak amikor Boost vagy Sinker, (Most hirtelen nem tudom, hogy melyikük >.<) nekiment a droidnak. :) Mindez persze magyarázható a droidok elleni ellenszenvükből. Wolffe parancsnokon látszott leginkább, hogy elege van ebből az egész segélyakcióból. Talán sokkal szívesebben segített volna Plo Koonnak és puszta időpazarlásnak érezte az aleeni kiruccanást.

Link to comment
Share on other sites

Érdekes, hogy a klónokról többen milyen negatívan nyilatkoztok, főleg a "tirpák" meg "talpló" jelzőkkel. Szerintem egyszerűen csak lazábbak voltak így maguk között, és olyasmit is megengedtek maguknak, amit egy jedi jelenlétében nem feltétlen tehetnek, vagy tennének meg. Átlagos katonaként viselkedtek, nem a többnyire jellemző fehér ruhás hősként. Harcoló "testvéreik" és főparancsnokuk sorsa érthetően jobban érdekelte őket, mint pár idegen menekült. Kicsit árnyalták őket, de kár, hogy az ilyesmire csak évadonként 1-2 részt, vagy hasonló pillanatot szánnak. A klónokban rengeteg lehetőség lenne, több időt kéne rájuk szánniuk.

Elvileg az évad folyamán jobban előtérbe kerülnek majd. Egyébként így többször megnézve nem is olyan durvák a klónok, egyszerűen csak hidegen hagyják őket a bennszülöttek ami tükröződik a viselkedésükön. Azt pedig nem tartom bajnak ahogy a két robottal viselkednek.

Link to comment
Share on other sites

Picit az első Ewok filmre, a Bátrak karavánjára emlékeztetett. És ez nem rossz dolog: eszembe juttatta, hogy az SW akár kiváló gyerekmese-alapanyag is lehet. És milyen szép a rendezés: az elején mikor indul a hajó és látjuk, hogy az űrhajón, hogy pakolászank, teszik a dolgukat a klónok... milyen távol vagyunk már az első évad steril és kissé diszletszerű hangárjaitól. A készitők határozottan kezdenek belejönni. 3PO és R2 pedig nagyon bájosak... Lok Durdhoz hasonlóan a gungák beszédhibája és Jar Jar "viccei" helyett én is ezt preferálom, ha könnyed és mókás SW-ről van szó.

Azt pedig nem gondolnám, hogy csak azért mert láttunk az első részekben egy lerobbant cápafejet, az értelemszerüen paradigmaváltást kell jelentsen és innentől minden csak nagyon dark és borongós lehet. A múltkori Jar Jar-os rész se jelenti, hogy innentől csak viccelni fognak. Egy kis ilyen egy kis olyan. Ahogy eddig is.

 

Nem annyira a részhez köthetően, de felmerült bennem két kérdés: hol járunk most kb. a Klón-háborúban? A háború elején Anakin még padawan és picit nyeszlett is, plusz nincs sebhely a szemén. A sorozat nyitófilmjénél mikor megkapja Ashokát már jedi lovag és kisértetiesen hasonlit az ep.3-as önmagára. Azóta már volt egy kis időugrás mivel Ashoka fejnyúlványai tovább nyúltak. Alapvetően azt gondolnám, hogy már nagyon ott toporgunk az ep.3 előtt, nem? A másik kérdés: vajon fogunk olyan részt látni, ahol Anakin padawanként harcol Obi-Wan mellett egy picit fiatalabb formában? Volt már példa ugra-bugrára az idővonalban... szivesnem megnéznék egy ilyet.

Link to comment
Share on other sites

Picit az első Ewok filmre, a Bátrak karavánjára emlékeztetett. És ez nem rossz dolog: eszembe juttatta, hogy az SW akár kiváló gyerekmese-alapanyag is lehet. És milyen szép a rendezés: az elején mikor indul a hajó és látjuk, hogy az űrhajón, hogy pakolászank, teszik a dolgukat a klónok... milyen távol vagyunk már az első évad steril és kissé diszletszerű hangárjaitól. A készitők határozottan kezdenek belejönni. 3PO és R2 pedig nagyon bájosak... Lok Durdhoz hasonlóan a gungák beszédhibája és Jar Jar "viccei" helyett én is ezt preferálom, ha könnyed és mókás SW-ről van szó.

Azt pedig nem gondolnám, hogy csak azért mert láttunk az első részekben egy lerobbant cápafejet, az értelemszerüen paradigmaváltást kell jelentsen és innentől minden csak nagyon dark és borongós lehet. A múltkori Jar Jar-os rész se jelenti, hogy innentől csak viccelni fognak. Egy kis ilyen egy kis olyan. Ahogy eddig is.

 

Így gondolom én is, bár nekem a gungákkal és Jar Jar -nincs bajom. :) Ettől független ez egy másfajta bájt kölcsönöz a sorozatnak, ami el is kél.

 

Nem annyira a részhez köthetően, de felmerült bennem két kérdés: hol járunk most kb. a Klón-háborúban? A háború elején Anakin még padawan és picit nyeszlett is, plusz nincs sebhely a szemén. A sorozat nyitófilmjénél mikor megkapja Ashokát már jedi lovag és kisértetiesen hasonlit az ep.3-as önmagára. Azóta már volt egy kis időugrás mivel Ashoka fejnyúlványai tovább nyúltak. Alapvetően azt gondolnám, hogy már nagyon ott toporgunk az ep.3 előtt, nem?

 

Elvileg már nincs nagyon messze az EPIII. Én egy évre saccolnám. Padmé még nem terhes, szóval kilenc hónapnál biztos több (ha csak nem találják ki, hogy a messzi-messzi galaxisban csak 2-3 hónap a kihordási idő. :D ).

 

A másik kérdés: vajon fogunk olyan részt látni, ahol Anakin padawanként harcol Obi-Wan mellett egy picit fiatalabb formában? Volt már példa ugra-bugrára az idővonalban... szivesnem megnéznék egy ilyet.

Erre a válasz egyértelműbb, mert a harmadik évad közepe óta lineárisan halad a cselekmény, sajnos így nem fogjuk látni Anakin és Obit együtt. Arra ott van a másik CW sorozat. :D

Link to comment
Share on other sites

OFF

Az élőszereplős sorozatot. :D

ON

 

Jut eszembe. Vajon ki mozdíthatta el a fedelet és miért? :hmm: Lehet, hogy a szeparatisták voltak. :D

 

OFF

Már ha lesz :)

ON

 

Szerintem elmozdulhatott az magától is. Ahogy mozognak a földkérgek az is elmozdíthatta.

Link to comment
Share on other sites

Jut eszembe. Vajon ki mozdíthatta el a fedelet és miért? :hmm: Lehet, hogy a szeparatisták voltak. :D

Nem úgy volt, hogy az aleenák tették? A felszíniek tönkretették a békét, valami ilyesmit mondtak odalent a kindalók, nem? Kinézném az aleenákból, hogy engedjenek a kíváncsiságuknak... Habár... Ők már jó ideje ott élnek a bolygón és azóta se tették volna meg? Kicsit sántít ez a magyarázatom. Mindegy, legalább megpróbáltam... >.<

Link to comment
Share on other sites

Nem úgy volt, hogy az aleenák tették? A felszíniek tönkretették a békét, valami ilyesmit mondtak odalent a kindalók, nem? Kinézném az aleenákból, hogy engedjenek a kíváncsiságuknak... Habár... Ők már jó ideje ott élnek a bolygón és azóta se tették volna meg? Kicsit sántít ez a magyarázatom. Mindegy, legalább megpróbáltam... >.<

 

Ha békét kötött a két nép akkor valahogy érintkezniük kellett, szóval gondolom tudják ők hogy mi van odalent. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information