Jump to content
Ody Mandrell

4x19 - Massacre

Recommended Posts

19. rész - Massacre / Mészárlás

 

epguide419.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Dathomir, Serenno

 

Szereplők:

Assaj Ventress - Nika Futterman

Grievous tábornok - Matthew Wood

Talzin anya - Barbara Goodson

Dooku gróf - Corey Burton

Daka anyó - Kathleen Gati

Karis - Catherine Taber

Luce - Jaime King

Naa'leth - Cara Pifko

 

Történet

Dooku gróf bosszút akar állni korábbi tanítványán Assajj Ventress-en és az Éjnővéreken amiért elárulták őt. Ezért a hírhedt Grievous tábornokot és droid seregét küldi a Dathomirra hogy végezzenek ellenségeivel.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Amikor Dooku gróf azt mondja Grievousnek hogy "Öld meg a boszorkányokat. Mindet." az úgy hangzott mint mikor Darth Sidious adott ki hasonló parancsot a Naboo-i csatában: "Öljék meg őket. Mindet."

- Az éjnővérek a temetés egy sajátos módját alkalmazták. Fának tűnő építményeket emeltek, melyek valójában ágakból, csontokból és állati bőrből valamint kagylókból álltak. A mumifikált halottaikat állati bőrből készült hüvelyekbe helyezték.

- Vigyázz a felolvasással, mert lehet hogy egy élőhalott sereget támasztasz fel ezzel: "Choono slalem denni tay'lori olee-AY. Lucheno vadem klavlane. Blenay vedi nalem koreem. Blenay vedi nalem koreem. Villos susko Kono lamal! Vlemon Tagoo!"

- A Baljós Árnyak fordítottja történt az epizódban; ezúttal a harci droidok néztek körbe, mikor az élőhalott Éjnővérek a földre estek, miután már nem hatott rájuk a varázslat.

- Veterán nézők egyből felismerhették a Defoliator tankot, mely először a 1x14 Defenders of Peace című epizódban tűnt fel.

 

Concept Art galéria

 

m01.jpg

A Dooku bábú

 

m02.jpg

Az elátkozott Dooku gróf

 

m03.jpg

Luce karakter dizájnja

 

m04.jpg

Az éjnővérek barlangjának a bejárata

 

m05.jpg

A Talzin anya búvóhelyé látható ikonok

 

m06.jpg

A Dathomiri csatatér

 

m07.jpg

A Dathomiri mocsár egy landoló C-9979 -cel

 

m08.jpg

Az éjnővér hullák

 

m09.jpg

Dooku gróf hajtincse

 

m10.jpg

Az éjnővérek lakhelye a támadás után

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell

Share this post


Link to post
Share on other sites

WÁÁÁOOOW :o:yes::o:yes::o:yes::o:yes::rock:

 

Nem hiszem el, hogy ezt mondom, de... sikerült überelniük az Escape from Kadavo-t! Egyszerűen fantasztikus volt ez a rész!

 

Egy kicsit lassan indult, Ventress beavatása érdekes volt, de egy kissé feleslegesnek éreztem. Vigyorognom kellett Talzin hanglejtésén, miközben Ventress-t "megeskette" :D Olyan furcsa volt az akcentusával, meg a visszahangzó szavaival. :D

 

A csata szuper volt. Talzin tényleg félelmetes erőknek parancsol, de egy kicsit sajnálom, hogy a többi Éjnővér semmiféle mágikus képességet nem mutatott. Nem azt mondom, hogy mindannyiuknak erőpajzsot kellett volna tudnia csinálni, meg villámok idéznie, de azért jól lett volna mást is látni tőlük, mint, hogy energia nyilakkal lövöldöznek. Például az epizód végén, mielőtt a droidok lelőtték volna őket, a még életben maradtak együttes erővel megpróbálkozhattak volna, egy Talzinéhoz hasonló pajzzsal, ami aztán pár találat után összeomlott volna. De nem baj, így is szuper volt.

 

A zombiktól kirázott a hideg, az a jelenet, mikor kikeltek a gubókból nagyon horrorisztikus lett. Amikor meg előbukkannak a vörösködből és a droidok vetették magukat...brrr Aki ezek után még mindig gyereksorozatnak nevezi a TCW-t, az nyugodtan megnézetheti az öt éves gyerekével a Kaptárt :D Öreg Dakka nem sok szerepet kapott, de ahogy elkántálta a varázsigét, szintén hideglelős volt :D

 

Jó volt újra látni a defóliátor-t, igaz ennek mintha jóval kisebb lett volna a hatósugara, mint Lok Durdé volt.

 

Ahogy Talzin megkínozta Dooku-t a woodo babával...hát egyszerűen fenomenális volt.

 

Ventress és Grievous harca nem hogy az évad, de szerintem az egész sorozat eddig legjobb fénykard párbaja lett.

 

Egyenlőre ennyi, de ennek a résznek még le kell ülepednie, szóval lehet, hogy majd írok még. Tízfokú skálán minimum tizenegyes :D

Edited by Werebazs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ventress és Grievous harca nem hogy az évad, de szerintem az egész sorozat eddig legjobb fénykard párbaja lett.

 

Nálam is megkapná a sorozat legjobb párbaja címet, ha az a fránya Fisto az első évadban nem produkál Grievous tábornokkal egy fantasztikus párbajt. :D

 

A felirat után írok egy kis értékelést a részről, voltak dolgok amik nem nyerték el a tetszésemet, és voltak olyanok amik miatt tapsolni lett volna kedvem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagyon komoly rész volt :D Egy kérdésem van: Talzin most elpatkolt vagy valami spéci trükköt dobott be?

 

Ezt én sem vágom egyelőre.

A rész, jó volt, 9,5/10. Tulajdonképp ezt vártam tőle.

Werebazzsal egyetértek. Gyereksorozat? Innentől ezt meg ne halljam! :lol:

Várom a folytatást, mert bár a címe is sugallta, de mégsem gondoltam, hogy ekkorra "fejvadász bankett" belefér a Ventress-szál folytatásába.

Így már érthető, hogy miért 4 rész és nem 3.

Tuti meg lest nézve még párszor részemről.

Ami még megfogalmazódott bennem, az az, hogy mit művelnek Ventress-el?

Lassan a legérdekesebb figura lesz. Gonosz vagy jó? Elmosódott. Én már aggódtam érte! Neki drukkoltam.

Jó ez a sorozat, egyre jobb!

 

Egyelőre ennyi.

Edited by csoli1138

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagyon komoly rész volt :D Egy kérdésem van: Talzin most elpatkolt vagy valami spéci trükköt dobott be?

Szerintem nem halt meg, hanem valami varázslattal megszökött, hisz már azelőtt körülvette és elnyelte a köd, hogy az első droid rálőtt volna. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát ez aztán nem volt egy semmi egy epizód. Nem tartom az évad legjobbjának, de felvezetésnek egy kicsit erős, sőt, annyira pörgött az elejétől a végééig, hogy mire észbe kaptam már véget is ért. Egyelőre számomra nem volt tiszta, hogy amikor az éjnővérek beavatták Asajj Ventresst, akkor tulajdonképpen mi történt. Egy kicsit talán hasonlított arra a rituáléra, amivel Savage Opress-t alakították át egy szörnyeteggé. Az a folyadék, amiben elmerült, talán az élet vize volt? Bár nem világított annyira, mint a Nightsistersben, de akár lehetett volna az is. Talzin anya tényleg egy kicsit furcsa hanglejtéssel beszélt.

 

Aztán megkezdődött a dathomiri csata, amiről tulajdonképpen a Massacre szólt. Karis elég hamar meghalt, kíváncsi voltam, hogy vajon hogy alakul a többi, ismert éjnővér, Naa'leth és Talia sorsa, de a végén egyértelművé tették, hogy mind meghaltak. Egyébként Werebazs, annak, amit írtál, az a magyarázata, hogy az éjnővérek nem tudnak bánni az Erővel, legalábbis nem úgy, mint normál esetben. Sőt, az Erőnek még csak a fogalmát sem ismerik. Számukra mindaz, amit csinálnak, csupán varázslat. Tudom, hogy a Star Warsban az Erő és a varázslat két különböző dolog, de az éjnővérek esetén az Erő egyik különleges ágazatáról beszélünk és az összes éjnővér közül egyedül Talzin anya az, aki ismeri annak teljes természetét. Ezért ő a leghatalmasabb mindannyiuk közül és ezért van az, hogy az éjnővérek rituális kántálás, éneklés és tánc nélkül képtelenek megidézni az Erőt. Apropó, amit Talzin anya művelt ebben az epizódban, az sem volt semmi. Hihetetlenül nagy hatalma van, ezt már a Monsterben is sejteni lehetett, de most tudta meg igazán. Érthető volt a terve, miszerint Dooku életére törve igyekezett megmenteni az éjnővérek életét, de lehet, hogy talán sokkal nagyobb hasznát vették volna a fronton a képességeinek. Gondolom nem én voltam az egyetlen, aki felismerte a woodoo mágiára vonatkozó utalást. :)

 

Az ütközet remek volt, az Öreg Daka által megidézett élőhalottak is kellően ijesztőek voltak, főleg így, hogy a sorozatban először találkozunk emberhez hasonló élőhalottakkal, nem úgy, mint a Legacy Of Terrorban. Gondolom ez sokak tetszését nem nyerte el. A végén Grievous tábornok jól kivégezte őket.

 

Örültem a defoliátor újbóli felbukkanásának, ezek szerint, bár Lok Durd rács mögé került, Dooku grófot lenyűgözte a defoliátor hatékonysága, a tervek pedig már megvoltak. A párbaj jó volt, de olyan nagyon epikusnak nem nevezném, rövid volt, bár volt tétje. Asajj Ventress meglepően sok érzelmet növesztett, aggódott a társaiért, meg minden. Talzin anya szökése is a hatalma nagyságának bizonyítéka, bár meglepett, hogy magára hagyta őt. Kicsit lassan beszélt, talán még mielőtt eltűnt volna eltalálta egy-két lövedék. Izgatottan várom a folytatást.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát ez valami borzalom volt.Ez már régen nem az a SW amit szeretek, de még csak nem is ugyan az a TCW, ami négy éve elindult. Opress mágikus feltápolását, meg a láthatatlan Dooku elleni támadást anno még elnéztem valahogy, de ez a sok bolygónyi távolságból vooduzás, meg a holtak feltámasztása már nagyon sok volt. Persze azt is csak úgy lehet, hogy az ellenség konkrét útjelzőt kapjon. Régen Grievous egy ilyen küldetésre max pá magna guarddal ment volna és egyedül henteli le a banyákat most meg egész hadosztályt visz magával aztán azokat is bedarálják, ő meg fénykard párbajban alulmarad Ventressel szemben. Ha ehhez még hozzákapcsolják, hogy Maul tényleg él, akkor a TCW teljesen a béka segge alá süllyed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jó írás lett Kiskósa :D

Egyébként Werebazs, annak, amit írtál, az a magyarázata, hogy az éjnővérek nem tudnak bánni az Erővel, legalábbis nem úgy, mint normál esetben. Sőt, az Erőnek még csak a fogalmát sem ismerik. Számukra mindaz, amit csinálnak, csupán varázslat. Tudom, hogy a Star Warsban az Erő és a varázslat két különböző dolog, de az éjnővérek esetén az Erő egyik különleges ágazatáról beszélünk és az összes éjnővér közül egyedül Talzin anya az, aki ismeri annak teljes természetét. Ezért ő a leghatalmasabb mindannyiuk közül és ezért van az, hogy az éjnővérek rituális kántálás, éneklés és tánc nélkül képtelenek megidézni az Erőt.

Erről tudtam, csak hát előbb-utóbb Talzin is meg fog halni, és arra számítottam, hogy azért átadta a tudománya egy részét a többi Éjnővérnek. :)

 

Llew: szó nem volt itt feltámasztásról. Daka csak bábként irányította a holttesteket ;)

Edited by Werebazs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jó írás lett Kiskósa :D

Köszike. :)

 

Erről tudtam, csak hát előbb-utóbb Talzin is meg fog halni, és arra számítottam, hogy azért átadta a tudománya egy részét a többi Éjnővérnek. :)

Ez való igaz, de ezért ráért volna akkor aggódni, amikor ez aktuális lesz, gondolom egyelőre még esze ágában sem volt meghalni, sőt, még közel sem volt annyira benne a korban, mint például az Öreg Daka. Hogy ha már olyan öreg lett volna, mint ő, akkor szerintem megkezdte volna a következő anya kiképzését.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Még jó hogy szerepelt az epizódban Dooku, Grievous, fénykardpárbaj és néhány(száz) rohamdroid (meg ugye a felirat az elején, ami mondja hogy STAR WARS), mert különben nem jöttem volna rá, mit is nézek valójában.

 

Llew: szó nem volt itt feltámasztásról. Daka csak bábként irányította a holttesteket ;)

Erre azért rácáfol, hogy amikor az élőhalottak feléledtek, még üvöltöttek egy jó nagyot, csak hogy tudassák velünk, hogy igenis visszanyerték a tudatukat, és rendesen be vannak ám pöccenve. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erre azért rácáfol, hogy amikor az élőhalottak feléledtek, még üvöltöttek egy jó nagyot, csak hogy tudassák velünk, hogy igenis visszanyerték a tudatukat, és rendesen be vannak ám pöccenve. ;)

 

Ne haragudj, de ez már a kákán is csomót kategória :P Nehogy már egy hangulat elemet vegyél bizonyítéknak arra, hogy tényleg feltámadtak! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne haragudj, de ez már a kákán is csomót kategória :P Nehogy már egy hangulat elemet vegyél bizonyítéknak arra, hogy tényleg feltámadtak! :D

Mert a hangulati elem nem része a "jellemüknek"? Ennyi erővel Vader nagyúr jellegzetes lélegzése is teljesen figyelmen kívül hagyható.

Simán meg lehetett volna oldani kevesebb hókusz-pókusszal ezt az erősítés dolgot. Mondjuk harcba hívhatták volna a környéken élő zabrakokat is.

Egyszerűen nem értem minek kell a készítőknek ennyire játszaniuk a tűzzel.

Edited by Nabopolasszar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mondjuk harcba hívhatták volna a környéken élő zabrakokat is.

Írni akartam, de megelőztél. Teljesen igazat adok. A készítők, Dooku, Grievous és az Éjnővérek is elfelejtették, hogy a bolygón ott van egy tekintélyes zabrak kolónia, fanatikus szolgálóik az Éjnővéreknek. De valamiért ők kimaradtak a harcból pedig tudjuk, hogy a Dathomiron a nők az uralkodóak, egy szavukba került volna és Viscus bátyó is harcba szállt volna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

És mégis, hogy hívták volna őket segítségül, mikor a bolygó túlsó felén élnek? Egyszerűen nem volt rá idejük, hogy a zabrakokhoz rohanjanak. Mellesleg ha lett is volna rá idejük, akkor sem kértek volna a segítségükből. <szarkazmus mód>Mégis hogy nézett volna az ki, hogy az alantas férfiak mentik meg az életüket? :P

 

Ami Vader-t illetti: nála a légzőgép zaja, elsősorban nem hangulati elem volt, hanem annak a jele, hogy komoly gondjai vannak az egészségével ;)

Edited by Werebazs

Share this post


Link to post
Share on other sites

És mégis, hogy hívták volna őket segítségül, mikor a bolygó túlsó felén élnek? Egyszerűen nem volt rá idejük, hogy a zabrakokhoz rohanjanak.

Szerintem Talzin anya valamilyen varázslattal megoldotta volna az időhiányból következő problémákat, vagy Daka telepatikus üzenetet küldhetett volna nekik. Nem lett volna nagyobb badarság ez sem, mint a zombik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

És mégis, hogy hívták volna őket segítségül, mikor a bolygó túlsó felén élnek? Egyszerűen nem volt rá idejük, hogy a zabrakokhoz rohanjanak.

 

Most így hirtelen nem ugrik be, hogy lett volna rá utalás, hogy zabrakok csak a bolygó másik felén éltek, de ha őket használták volna a készítők szerintem jópár rajongói hurrogástól szabadulhattak volna meg (köztük az enyémtől is). Hisz kit zavar volna az, hogy az erősítés csak úgy hipp-hopp megjelenik (?) - maximum azokat akik azon is fennakadnak hogy Kenobi mester szakálla "fénysebességgel" nő.

 

Mellesleg ha lett is volna rá idejük, akkor sem kértek volna a segítségükből. <szarkazmus mód>Mégis hogy nézett volna az ki, hogy az alantas férfiak mentik meg az életüket? :P

 

Viszont egy másik szögből nézve: még szép hogy a rabszolga sorsban élő, értéktelen férfiakat dobják be a darálóba maguk helyett.

 

Ami Vader-t illetti: nála a légzőgép zaja, elsősorban nem hangulati elem volt, hanem annak a jele, hogy komoly gondjai vannak az egészségével ;)

 

Az epIV-ben Vader lélegzése szimpla hangulat elem volt, hiszen a film forgatása idején semmi sem indokolta, hogy egészségügyi problémáinak kell hogy legyen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem Talzin anya valamilyen varázslattal megoldotta volna az időhiányból következő problémákat, vagy Daka telepatikus üzenetet küldhetett volna nekik. Nem lett volna nagyobb badarság ez sem, mint a zombik.

Az egy dolog, hogy az üzenet még elért volna hozzájuk, de mégis hogy értek volna oda időben, miközben az Éjnővéreknek is csak siklóra futja? Ha nem érte volna őket váratlanul a támadás, akkor egyet értenék abban, hogy illett volna az Éjfivéreknek is feltűnniük. De így, hogy meglepték a boszorkányokat, az lett volna iszonyat erőltetett, ha egyszer csak feltűnnek a semmiből. Ez a csata in-universe is kb. annyi ideig tartott, mint maga az epizód, de legfeljebb egy órás lehetett! Még hogy egy óra alatt odaérjenek gyalog? Na neee.

 

Most így hirtelen nem ugrik be, hogy lett volna rá utalás, hogy zabrakok csak a bolygó másik felén éltek, de ha őket használták volna a készítők szerintem jópár rajongói hurrogástól szabadulhattak volna meg (köztük az enyémtől is). Hisz kit zavar volna az, hogy az erősítés csak úgy hipp-hopp megjelenik (?) - maximum azokat akik azon is fennakadnak hogy Kenobi mester szakálla "fénysebességgel" nő.

 

Amikor Talzin felajánlotta Dooku-nak, hogy szerez neki egy orvgyilkost Maul vérvonalából, akkor mondta, hogy "the men, dwell at the far side of Dathomir". Mellesleg kit zavartak a zombik rajtad kívül? Elolvastam az összes kritikát, ami eddig felkerült a netre, de Llew, te és Embo vagytok az egyedüliek, akik ezen akadtatok fenn, úgyhogy ne beszélj itt "rajongói hurrogásról" mert hárman aztán hurroghattok nem hat meg senkit :P

 

Viszont egy másik szögből nézve: még szép hogy a rabszolga sorsban élő, értéktelen férfiakat dobják be a darálóba maguk helyett.

Nem tűnt fel, hogy szarkazmus módban írtam? Azt a részt inkább viccnek szántam, mint érvnek!

 

Az epIV-ben Vader lélegzése szimpla hangulat elem volt, hiszen a film forgatása idején semmi sem indokolta, hogy egészségügyi problémáinak kell hogy legyen.

Épp csak a baromi nagy maszk, az irányítópanel a mellkasán, meg persze a nehéz lélegeztetőgép-zaj. Ha neked ez nem elég utalás egészségügyi gondokra, akkor nem tudom mi az. Mellesleg oké, Lucas sok mindent megváltoztatott már, de komolyan feltételezed, hogy nem volt már az EP4 forgatásakor valami halovány elképzelése, hogy minek kell Vader-nek a maszk, meg a lélegeztető?

Edited by Werebazs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiváló epizód volt. Nagyon tetszik, hogy az SW nyit a fantasy irányba is a TCW-ben. A nekromanta hölgy nagyon bejött és Talzin varázslata is a Dooku babával.

Nabopolasszar : Szerintem ez nem a 18. rész után játszódik, hanem jóval előtte, hisz még csak most tér vissza Ventress az övéihez. De ez majd kiderül gondolom, hogy hol is vagyunk a történésekben.

Edited by Darth_Phobos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiváló epizód volt. Nagyon tetszik, hogy az SW nyit a fantasy irányba is a TCW-ben. A nekromanta hölgy nagyon bejött és Talzin varázslata is a Dooku babával.

Nabopolasszar : Szerintem ez nem a 18. rész után játszódik, hanem jóval előtte, hisz még csak most tér vissza Ventress az övéihez. De ez majd kiderül gondolom, hogy hol is vagyunk a történésekben.

A harmadik évad közepe óta lineárisan halad a történet, úgyhogy ez bizony a 18-as rész után játszódik. Ventress nem rögtön tért vissza, utal is rá, hogy egy ideig bujkálnia kellett.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nabopolasszar : Szerintem ez nem a 18. rész után játszódik, hanem jóval előtte, hisz még csak most tér vissza Ventress az övéihez. De ez majd kiderül gondolom, hogy hol is vagyunk a történésekben.

Már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem tetszett a rész :)

Egyébként Ventress és Talzin beszélgetése a rész elején arra utal, hogy Ventress elég sokáig maradt távol a Dathomir-tól, szóval lehet hogy még mindig a Crisis on Naboo után vagyunk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amikor Talzin felajánlotta Dooku-nak, hogy szerez neki egy orvgyilkost Maul vérvonalából, akkor mondta, hogy "the men, dwell at the far side of Dathomir".

 

Megnéztem a részt, itt csak a Maul vérvonalába tatozó férfiakról beszélnek, és semmi sem zárja ki, hogy ne lenne egy pár zabrak falu az éjnőver erődtől egy köpésnyire.

 

Épp csak a baromi nagy maszk, az irányítópanel a mellkasán, meg persze a nehéz lélegeztetőgép-zaj. Ha neked ez nem elég utalás egészségügyi gondokra, akkor nem tudom mi az.

De ezek is mind hangulati elemek, amik valamit sejtetnek de a történethez nem adnak hozzá semmi érdemit. Pont úgy mint az a sikoly: sejteti hogy egy bizonyos mértékig tudatra ébredtek, viszont a történet szempontjából irreleváns (csakhát épp a SW határait feszegeti).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megnéztem a részt, itt csak a Maul vérvonalába tatozó férfiakról beszélnek, és semmi sem zárja ki, hogy ne lenne egy pár zabrak falu az éjnőver erődtől egy köpésnyire.

Viszont mikor Obi-Wan és Anakin elmentek az Éjfivérek falujába, akkor azt mondták, hogy tudták, hogy Savage abból a faluból származik. Ha több falujuk is lett volna, akkor Obi-Wan-ék honnan tudhatták volna, hogy jó helyen járnak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viszont mikor Obi-Wan és Anakin elmentek az Éjfivérek falujába, akkor azt mondták, hogy tudták, hogy Savage abból a faluból származik. Ha több falujuk is lett volna, akkor Obi-Wan-ék honnan tudhatták volna, hogy jó helyen járnak?

Azért az elég valószínűtlen, hogy az egész Dathomiron egyetlen olyan zabrak falu lenne, ahol az éjnővérak az urak...mármint úrnők, és az is a lehető legmesszebb tőlük. Venterss azért ment kifejezetten abba a faluba, mert ő egy olyasvalakit keresett, aki közeli rokonságban áll Maullal, Kenobi mesetrék meg valószínűleg lefolytattak egy unalmas és jelentéktelen off-screen nyomozást, amit már csak az epizód gyors tempója miatt nem mutathattak be.

Edited by Nabopolasszar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hangulatos rész volt, a szokásos remek látványvilággal! Nem mondhatnám, h kedvelem Grievous-t, de mint a droidhadsereg tábornoka, már ideje volt, h szerepeljén, és felüdülés volt a harcát nézni az élőholtak ellen.

 

Az élőholtakkal nem volt bajom, és a Dooku szivatással sem - egyedül a baba nem kellett volna, mert az már annyira egyértelmű voodoo dolog - sőt még jó is, ha új dolgokat tudunk meg az erőről. Hisz, "egy bolygó elpusztítása, eltörpül amellett, amire a mindenható Erő képes".

 

Nagyon meglepett, hogy az Éjnővérek ki lettek írtva. Én voltam az aki megkérdezte, hogy, hogyan lehetne egyensúly az Erőben, amíg ilyen szekták is vannak. Többen mondtátok, hogy ettől még lehet, de így nekem mégis jobb.

 

Mivel itt sok EU kedvelő is, és ha jól tudom, az Éjnővérek az EU-ból vannak, furcsálom, hogy senki nem tette szóvá a dolgot...

Edited by Brodie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Azért az elég valószínűtlen, hogy az egész Dathomiron egyetlen olyan zabrak falu lenne, ahol az éjnővérak az urak...mármint úrnők, és az is a lehető legmesszebb tőlük. Venterss azért ment kifejezetten abba a faluba, mert ő egy olyasvalakit keresett, aki közeli rokonságban áll Maullal, Kenobi mesetrék meg valószínűleg lefolytattak egy unalmas és jelentéktelen off-screen nyomozást, amit már csak az epizód gyors tempója miatt nem mutathattak be.

Ennek épp csak az mond ellent, hogy mielőtt bementek volna Savage falujába, Obi-Wan figyelmeztette Anakint, hogy vigyázzon az Éjfivérekkel, mert veszélyes harcosok. Ha már több tucatnyi falujukban jártak előtte, mire fel volt ez a figyelmeztetés? Csak a mi kedvünkért? Ha igen, akkor máris merőben felesleges ez a vita, mert az a zombi sikoly is csak a mi kedvünkért volt. Ha nem, akkor miért? Csak abban a zabrak faluban éltek harcosok, a többiben filozófusok, meg teológusok laktak? És ne mondd, hogy a gyors tempó miatt, mert ahogy ezt a veszélyes harcosok figyelmeztetést belerakták, belerakhattak volna egy olyat is, mint mikor Ahsoka és Plo Koon a Corruscant-i Alvilágban kutatott Aurával kapcsolatos használható információkért, és Ahsoka megjegyezte, hogy ez már az xedik lebuj, ahol megfordulnak!

 

De szerintem hagyjuk ennyiben, mert kezd nagyon OFF lenni.

Edited by Werebazs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nagyon állat részt kaptunk a héten, de ezen már meg se lepődök. A Shadow Warrior óta nem volt gyenge rész az évadba. :D

 

Az Éjnővérek feltűnésének nagyon örültem, mert a 3. évadban megkedveltem őket.

Amit furcsálltam hogy Ventress még csak most lett tagja az Éjnővéreknek. Eddig azt hittem, hogy már a 3. évadba is hozzájuk tartozott. :hmm:

 

Grievous feltűnése megint csak jó pont, már iszonyat kezdett hiányozni. :D Ráadásul normális szerepet is kapott, nem úgy mint a 4. részben :P

A dathomiri csata nagyon jóra sikerült, bár elég hamar vége lett. A zombi nővérek mellett bevethették volna az Éjtestvéreket is, ráadásul Daka anyót se védte igazából senki, amit Grievous ki is használt.

 

A részre dobok egy 10 pontot.

 

Most lépek megnézni a WEB-DL verziót. :)

Edited by Dei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ez volt eddig a legjobb és legfergetesebb TCW epizód, amit valaha láttam. Nagyon tetszett, hogy ennyi fantasy elemet sikerült belevinni ebbe a részbe. Az öreg nekromanta Daka által művelt mutatvány volt a legjobb.

 

Lehet, hogy ő volt a Maul él dolog hátterében? Ez is jó magyarázat lenne.

 

A végén nem volt egyértelmű számomra, hogy Talzin meghalt-e, vagy sem. A vudu mágiája ász volt. Csak az merült fel bennem, hogy miért nem ezt alkalmazta már az előző évadban Dooku ellen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az Éjnővérek feltűnésének nagyon örültem, mert a 3. évadban megkedveltem őket.

Amit furcsálltam hogy Ventress még csak most lett tagja az Éjnővéreknek. Eddig azt hittem, hogy már a 3. évadba is hozzájuk tartozott. :hmm:

Közéjük született, de nem lett beavatva, mert csecsemőként elszakadt a klántól. Gondolom, csak akkor avatnak be valakit, ha már pl betöltötte a tizenkettőt, vagy valami hasonló :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha igen, akkor máris merőben felesleges ez a vita, mert az a zombi sikoly is csak a mi kedvünkért volt.

Igen, mindkettő a mi kedvükért volt, mindkettő hangulat keltő elem (veszélyérzet keltés, félelem keltés), és mindkettő hordozott magában egy kis plusz információt.

 

És ne mondd, hogy a gyors tempó miatt, mert ahogy ezt a veszélyes harcosok figyelmeztetést belerakták, belerakhattak volna egy olyat is, mint mikor Ahsoka és Plo Koon a Corruscant-i Alvilágban kutatott Aurával kapcsolatos használható információkért, és Ahsoka megjegyezte, hogy ez már az xedik lebuj, ahol megfordulnak!

Meg barakhattak volna egy utalás Aurra szökésére is, a Krell incidens után is elfért volna valami kontinualitás és tehettek volna arra is megjegyzést hogy a Shadow Warrior a Mon Calamari trilógia után játszódik, de mostanában a készítők nem törődnek ilyen dolgokkal.

Edited by Nabopolasszar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information