Jump to content

4x20 - Bounty


Recommended Posts

20. rész - Bounty / Fejpénz

 

epguide420.jpg

 

Írta: Katie Lucas

Rendezte: Kyle Dunlevy

 

Helyszín: Tatooine, Quarzite

 

Szereplők:

Asajj Ventress - Nika Futterman

Boba Fett - Daniel Logan

Bossk - Dee Bradley Baker

Dengar - Simon Pegg

Latts Razzi - Clare Grant

C-21 Highsinger - David Acord

Rigosso őrnagy - Tom Kane

Otua Blank - Ben Diskin

Krismo Sodi - Ben Diskin

Pluma Sodi - Meredith Salenger

Embo - Dave Filoni

Oked - Tom Kane

 

Történet

Ventress a dathomiri mészárlás után a maga útját járja. Utazgatásai közben elvetődik a Tatooine -ra is, ahol egy csetepatét követően megöl egy fejvadászt. Hogy megússza tettének következményeit, be kell állnia egy csoport martalóc közé, akiknek feladata, hogy a Quarzite nevű bolygón megvédjenek egy szubvillamoson szállított rakományt.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- Assaj Ventress fejvadász ruházatán olyan lábszárvédőt láthatunk, melynek motívuma hasonlít a Han Solo nadrágján látható vörös díszhez. A váll-lemez csavart fekete kígyó mintáját sokszor a gonosszal azonosítják, holott nem is az.

- Az epizódban feltűnik a fiatal Dengar. A páncélja itt még ép, ami arra utal hogy kalandos élete volt az EP V-ös feltűnéséig.

- Latts Razzi hangja Calre Grant, aki nagy Star Wars rajongó, színésznő, modell, lelkes cosplayer, és nem mellesleg Seth Green felesége.

- Krismo Pluma kinézete korai illusztrációja Obi-Wan Kenobinak, melyet Iain McCaig készített anno az EP I-hez.

- Krismo és Pluma eredetileg nem testvérek lettek volna, hanem egy ember szerelmespár. Ezt később megváltoztatták.

- A Beluganok négy részből álló száját a szilás cetek szájáról mintázták.

- Az epizódban rövid ideig feltűnt Embo, és háziállata valamint vadász partnere Marrok, akit az 5. évadban még viszontláthatunk. Nevének alapja egy Artúr korabeli lovag, aki farkassá tudott változni, ahogyan azt a The Tale of Sir Marrok című könyvben olvashatjuk, melyet Allen French írt.

- A turbólift kiindulási területe mely a fejvadászokat Quarzite felszínére vitte, átdolgozása a szén-fagyasztónak, melyet a Jedi Templomban láttunk a 3x18 The Citadell című epizódban.

- Sok-sok éven át az a feltételezés járta Star Wars rajongói berkekben, hogy Dengar rossz öltözködés, vagy valamilyen fejsérülés okán hordja a fejfedőjét, melyről született egy EU mű is 1989-ben. George Lucas szerint azonban ez inkább turbán. A félreértések elkerülése végett a fiatal Dengar is turbánt visel.

- "Úgy döntöttünk, hogy Boba Fett ebben az epizódban még nem kapja meg a legendás Mandalóri Páncélját." - magyarázza Dave Filoni. "Ahelyett hogy az apja páncélját használja mely túl nagy neki, adtunk neki egy saját, egyedi sisakot és páncélt. Ez egy lépés a későbbi éne felé, de hogy a klasszikus filmbeli kinézetében láthassuk, szüksége lesz majd egy kis segítségre..."

 

Concept Art galéria

 

b01.jpg

Mos Eisley fejvadász búvóhelye

 

b02.jpg

Latts Razi karakter dizájnja

 

b03.jpg

A Quarzite -i űrállomás hangára

 

b04.jpg

Otua Blank fogadó állomása

 

b05.jpg

A föld alatti vasút állomása

 

b06.jpg

Krismo Sodi karakter dizájnja

 

b07.jpg

C-21 karakter dizájnja

 

b08.jpg

Otua Blank karakter dizájnja

 

b09.jpg

A Quarzite -i űrállomás

 

b10.jpg

Rigosso őrnagy karakter dizájnja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Wow! Nagyszerű rész volt! Annak ellenére, hogy a 70%-a akció volt, olyan mértékű karakterfejlődés történt benne, ami eddig példátlan a sorozatban.

Boba kis csapata nagyon jó volt, mindenki kapott valami különlegességet (külön tetszett a theelin lány "ostora"), bár Dengarból szívesen láttam volna még többet.

Az egész rész egy vadnyugat-nindzsa amalgám volt, de nagyon ötletesen összerakva. Tetszett az új bolygó, a két faj, ami rajta él és a százlábúak is marha jók voltak. Boba sokat fejlődött, csak úgy néztem, hogyan aprítja a "nindzsákat". A csavar a történetben nagyon jó ötlet volt és szépen látszott, ahogy Ventress a "csakapénzértcsinálom" felfogásból együtt érzővé válik. Dooku alatt hozzászokott, hogy ne érezzen szánalmat az áldozatai iránt, most viszont ráébred, hogy nem biztos, hogy ez az út boldoggá teszi.

A legnagyobbat a rész végén döbbentem, mikor odaadta a pénzt a fejvadászoknak. Ebből már látszik, hogy a készítők azt az utat szánják neki, amit én már a mozifilm óta reméltem: megtér a világos oldalra.

Összességében ismét egy új "legjobb részt" kaptunk. :D

Link to comment
Share on other sites

Meglepően jó epizód volt a Bounty és hihetetlenül lekötött az elejétől a végéig, mégis sokkal hosszabbnak tűnt, mint amilyen a Massacre volt. A pozitívumok sorát a Tatooine-al kezdeném, nem volt túl sok szerepe ennek a bolygónak a történet szempontjából, de örültem, hogy láthatom, hiszen magában hordozta azt a jellegzetes, klasszikus hangulatát.

 

A Mos Eisley Cantina végre egy kicsit felelevenedett, sokkal több élet van benne, mint amennyi annak idején, a Sphere Of Influence-ben volt benne, bár az akkori körülmények miatt ez tökéletesen érthető volt. A zene pedig továbbra is megunhatatlan. Egy pillanatra már azt hittem, hogy megjátsszák azt, hogy Asajj Ventress le fogja vágni Oked kezét, de végül nem tette meg. Apropó, érdekes, hogy egy balnab ilyen messzire jutott a szülőbolygójától, belegondolva, hogy az ottani körülmények mennyire primitívek voltak.

 

Nagyon jók voltak a fejvadászok is, gondolom sokaknak nagy kedvence lett Embo cameo-ja, ami arra enged következtetni, hogy mégis csak sikerült neki megszöknie a Naboo-ról. Jópofa volt a házi anoobája is, ha jól tudom, Marroknak hívják. Bár könnyű úgy egy anoobával keménykedni az oldaladon, amikor annak elég jól láthatóan eltávolították a szemfogát. :D

 

Az is kiderült, hogy bizony Boba Fettnek és Bossknak sikerült megszöknie a köztársasági börtönből, ráadásul nagyon tetszik, hogy a kis srác ennyire a sarkára állt. Szép kis csapatot hozott össze. Latts Razzi az első theelin a sorozatban, szerintem nem volt egy rossz karakter, tetszett az a harci sála. :D Dengar igazából sok szerepet nem kapott, de szimpatikus így emberileg, nem tűnik olyannak, mint a többi fejvadász.

 

És ez a bolygó, a Quarzite... Valami szemet gyönyörködtető. Egy kicsit talán mégis idegennek éreztem a Star Wars világában, de ne kérdezzétek, hogy miért, talán túlságosan új volt számomra. Hiszen ilyen bolygóval még a minőségibb EU-kban sem futottam össze. És itt is két őshonos faj volt, a beluganok és a kage-k. Szerintem érdekességként meg lehet jegyezni, hogy a kage japánul árnyékot jelent, végül is illene rájuk.

 

Az epizód nagy része ugyan akció volt, de számomra az volt a legkevésbé érdekesebb. Itt Asajj Ventress karakterén volt a hangsúly, megvilágításba kerül mindaz, ami ő volt, életének minden apró kis pillanata. Az epizód elején a bölcsesség még inkább megerősíti ezt. Lok Durd, támogatom az elméletedet, részben. Jó úton halad, hogy megtérjen, de már sosem lesz olyan jó ember. A Jedik közé nyilván nem térhet vissza, ellenben a saját útját járhatja a Galaxisban, végre. Remélem nem játssza el Katie Lucas megint azt, hogy az egyik epizódban rokonszenvessé teszi a karaktert, aztán a következőben le is rombolja ezt az illúziót. (Lásd: Nightsisters és Monster.)

 

Rá lehetne fogni, hogy ez az epizód is egy újabb időhúzás volt, de azt erős túlzásnak érezném. Meg tudtuk mi történt Ventresszel a Dathomiron történtek után és hatalmas fejlődésen ment keresztül. :) Csak így tovább. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is jó rész volt, de én hiányoltam, a vicces hozzászólásokat, pl.

-Csak a holttestemen keresztül! Boá...

-Ahogy kívánod....

Amúgy nekem a droid is tetszett, jól harcolt és a pörgős, lövős képessége jól lekaszálta a szabadítókat. Ezen felül gyorsan mozgott és pontosan is célzott.

A százlábú "lovak" jól néztek ki, tetszenek az ilyen újítások.

És valóban, a bolygó animációja remek volt, főleg amikor elindultak, a védelmet jelentő felszín alá.

Link to comment
Share on other sites

Ó te jó ég! :yes: :yes: :yes:

Elképesztően élvezetes volt az eheti rész,sok akcióval,pörgéssel.

Igen,pörgött ez elejétől végéig.

Rövid idő alatt a szívemhez nőtt az epizód.

És ez volt az első rész,amihez nem kellett magyar felirat,hogy értsem miről van szó....Mert értettem :)

Tatooine és az a bárja nagyon hangulatos volt,magával azzal a fülbemászó zenével is :)

Komolyan,az a zenebona nem megy ki a fejemből :D

Boba elég talpraesett lett,látszik a börtönben töltött idő alatt megtanult egy két dolgot. De még mindig lerúgnám a kis k*cs*g*t :lol::P

A csapat szimpatikus volt számomra. Bossk hozta a formáját,Boba......igen....,Highsinger elég jól darálta a kage-eket Latts Razzi-val egyetemben és Dengar-ról nem tudtam meg többet....

A kage-ek szemszíne rendesen odab*szott :) Csak nekem tűnt úgy,mintha világítottak volna?

Quarzite.... egy újabb gyönyörű bolygóval bővült az SW általam megismert galaxisa :)

Kedvelem a lila színt,sőt,az egyik kedvenc színem,így nincs akadálya,hogy megkedveljem :)

És az a lift,amivel lementek a bolygóra....szép megoldás :)

A vonaton történő kameramozgások valami elképesztőek voltak,egy újabb pont az animáció fejlődése terén :)

Amikor Dengar és Ventress a vonat tetején harcoltak a kage-ek ellen,akkor felcsendült egy ismerős zene és nem tudok rájönni,hogy vajon honnan lehet :hmm:

Az a csavar az tényleg csavar volt....Szerintem senki nem számított arra,hogy egy kis csaj lesz a dobozban :D És igen,előjött ez a "bátyám,hát eljöttél értem?" dolog...

Jó volt látni,hogy Ventress már nem olyan hárpia,mint anno volt. Meghalt a családja,így érthető,hogy segített Plumáéknak.

 

Összességében nagyon tetszett a rész,jobban,mint a Massacre :)

10/10

Link to comment
Share on other sites

A kage-ek szemszíne rendesen odab*szott :) Csak nekem tűnt úgy,mintha világítottak volna?

Bizony, azt én is észrevettem. :) Ráadásul nem akármilyen harcosok voltak, jól meggyűlt velük a baja a fejvadászoknak. :) Egyszerűen annyira kidolgozott volt ez a világ, kizártnak tartom, hogy ne térjünk vissza ide a jövőben. :)

 

Örülök, hogy ennyire lenyűgözött ez az epizód. ^.^ Ezek szerint nem vagyok egyedül. :) Hát ha erről valaki negatív véleményt tud alkotni, akkor már nem tudom, hogy mit higgyek. :D

 

Szerk.: Kiszúrtátok a részeg kharmboait a robogón fekve a kocsma előtt? :D

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

 

Örülök, hogy ennyire lenyűgözött ez az epizód. ^.^ Ezek szerint nem vagyok egyedül. :) Hát ha erre valaki negatív véleményt tud alkotni, akkor már nem tudom, hogy mit higgyek. :D

 

Tényleg,jó lenne még visszatérni ide és sétálgatni a lila kristályok között :D Persze,lehet negatív vélemény és szerintem lesz is.

Link to comment
Share on other sites

Tényleg,jó lenne még visszatérni ide és sétálgatni a lila kristályok között :D Persze,lehet negatív vélemény és szerintem lesz is.

Az lenne már csak az igazi csúcs. :) Már most hiányzik ez a bolygó. :D

 

Apropó, szerintetek nem fura, hogy egy belugan egy kage-t akar elvenni? :D

Link to comment
Share on other sites

Amikor Dengar és Ventress a vonat tetején harcoltak a kage-ek ellen,akkor felcsendült egy ismerős zene és nem tudok rájönni,hogy vajon honnan lehet :hmm:

Nem akkor volt, amikor felugrott a vezér a vonatra? Mert az a Cargo Of Doomban volt amikor megütköznek Cad Bane-el. :) Meg a Jedi Crashben is benne volt. :)

Link to comment
Share on other sites

Nem akkor volt, amikor felugrott a vezér a vonatra? Mert az a Cargo Of Doomban volt amikor megütköznek Cad Bane-el. :) Meg a Jedi Crashben is benne volt. :)

 

Igen,ezt én is észrevettem,de nem az az :) 11:05-nél kezdődik.

Edited by Ágki
Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű, sokoldalú rész volt! A múlt heti mélypont után nekem úgy kellett egy ilyen rész, mint egy falat kenyér.

Az epizódban egyszerre voltak jelen a klasszikus elemek (Tatooine, Dengar, Bossk, Boba) és a TCW által kreált karakterek, helyszínek ( Kage és Belugai nép, Quarzite bolygója, Ventress és Highsinger). És ez nagyszerű egyveleget alkotott.

A történet eleje is élvezetes, Tatooine és a Cantina végre tele van élettel ( illetve halállal is :D ). Fajok sokasága és megannyi bűnöző feltűnt, ennek kifejezetten örültem is.

A fejvadászok nagyon cool csapatot alkottak, különösen Boba és Dengar tetszettek. A kis szütyő, Boba eléggé tehetséges fejvadász, hiába na, apja fia.

Latts Razzi és Highsinger nem lopták be magukat a szívembe.

A Boba és Ventress közti ellentétet röviden, de tömören vázolták. Ventress nem szereti, ha ilyen, látszólag említésre sem méltó gyerek parancsol neki. :P

Aztán jött a történet izgalmasabbik fele. Rigosso őrmester nagyon eltalált figura, Otua Blank pedig eléggé randa volt, sugárzott róla, hogy arrogáns, tejhatalmú zsarnok.

A fizikai belemagyarázás is tetszett, nagyon ügyesen megoldották a készítők, hogy miért nem hajóval viszik a szállítmányt.

A Kage nép annak ellenére, hogy egyértelmű nindzsa koppintás, telitalálat volt, illettek is a vonatos sztoriba. A százlábúakon lovaglás és a vibrokard használata pedig zseniális ötlet. A harcok elképesztő módon látványosak voltak, néhol már nem is tudtam követni a kardok mozgását. Pazar volt a látványvilág.

A fordulat, miszerint a szállítmány egy lány volt, és a rossz fiú nindzsák egy csapásra hős megmentők lettek, megint csak nagyszerű volt.

Assajj karaktere, ahhoz képest, hogy milyen kevés idő volt rá, szépen lett árnyalva. Van neki szíve, és az elkövetkező részekben úgy tudom, érdekes fordulatot vesz a története.

 

Elnagyolt lenne azt mondanom, hogy számomra ez volt a legjobb rész a sorozatban. De annyi minden volt benne, annyira kerek egész volt, annyira éreztem a nézése alatt az SW hangulatot, hogy mindenképpen előkelő helyen szerepel a dobogómon.

Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt, rengeteg érdekességgel! Igazi SW feeling dögivel, na és ez az új bolygó! :o Nagyon ötletes és szemkápráztató volt.

 

Nagyon kíváncsi voltam Ventress merre fog tovább lépni, de erre azért nem számítottam. :) Hova is vezetne máshova egy kitaszított útja mint a Tatooin -ra? :cool: Abban a pár percben is amit ott töltöttünk, rengeteg remek jelent volt. Kezdve a kis jawától, egészen a kantin bejárata előtt durmoló egyik bűnözőn keresztül, a megölt ismeretlenig. :) Ekkor még a zenekar is leállt, mint az EPIV -ben. :D De ami a legjobban elnyerte a tetszésem az az új bolygó, Quarzite volt. Akkora ötletek voltak benne, hogy netovább. Az a lift ami az űrbe visz oltári. :) A földalatti barlangvilágról nem is beszélve. Mindig azt gondolom, hogy nem lehet már új világokkal előállni, erre mindig sikerül az alkotóknak. Ráadásul még egy lapáttal is rátesznek a kreativitásra. Belegondolni se akarok mennyi munka van benne.

 

Maga a történet érdekes volt, középpontban Ventress útkeresésével. Jó volt látni ahogy iszik egy poros Tatooine -i kiskocsmában, pedig még a sorozat elején micsoda státusza volt a háborún belül. Mára nem maradt belőle más, mint egy hontalan csavargó. Tetszett, hogy az epizód alatt nem hivalkodott az erejével, bár amikor kellett használta. Az is egyértelműen látszott, hogy csak azért csatlakozott a fejvadászokhoz, mert nem volt jobb dolga, és végül is jó mókának tűnt számára. :) Voltak pillanatok amikor kifejezetten unta az egészet. :D Pl. a barlangi vasúton amikor Dengarral voltak hátul. Amikor már azt hinné az ember, hogy ismeri Ventress -t, akkor tuti előáll valami meglepővel. Ilyen volt számomra a kettős játéka az epizód végén. Itt felcsillant egy kis jóság is benne, bár valószínűleg csak a dupla fejpénz motiválta. Bobát is jól összecsomagolta, de a végén itt is korrektnek mutatkozott. Azt viszont nem tudom, hogy mire célzott azzal, hogy megtalálta a célját? :?

 

A fejvadászok is nagyon jól sikerültek, főleg úgy, hogy a legtöbb tag most bukkant fel először. Dengar elég laza arc lett, csíptem, csak úgy mint a csajszit és Magas C -t. :D Amikor a robot kivágta akkor bajban voltak a támadók. :D Ha megemlékeztem Ventress karakterfejlődéséről, akkor meg kell említenem Bobát is, aki nagyon sokat fejlődött a börtönben. Teljesen el tudtam fogadni, hogy ő a vezér hisz olyan ügyes volt, hogy csak tátottam a szám. Nagyon pontosan célzott, és a vonaton is csak ő tudott fennmaradni Ventress mellett. Pofás volt a szerelése is, remélem a sorozatban még látjuk ahogy magára ölti a klasszikus páncélt.

 

Mindezen jellemfejlődések hátteréül egy jó kis sztori szolgált, amelyben az egyik helybéli nép lány tagját elrabolják az uralmon lévő faj tagjai, hogy az uralkodójuk felesége legyen. Persze ez a vezető bűn ronda. Mondhatjuk tehát, hogy klasszikus eset. :D Nagyot nézett amikor a kis Bobát pillantotta meg a dobozban. Bár amennyi értelem sugárzott belőle, még azt is el tudom képzelni, hogy azt hitte egy pillanatra, hogy ez a jövendőbelije. :lol:

 

A harci jelenetek ütősek voltak, néhány durva jelenettel. Kétségkívül az volt a legkeményebb amikor Dengar felrobbantott két bennszülöttet. :o A vonat és a barlangi világ megspékelve ezekkel a sötét jelenetekkel....mesés! Már alig várom, hogy a plazmán is megnézhessem ezt a részt. :)

 

A résztől én titokban azt vártam, hogy lezárja Ventress történetét, de nem ez történt. Kapott még egy lehetőséget a csajszi. :) Jöhet a finálé!

Link to comment
Share on other sites

Ventress a "csakapénzértcsinálom" felfogásból együtt érzővé válik. Dooku alatt hozzászokott, hogy ne érezzen szánalmat az áldozatai iránt, most viszont ráébred, hogy nem biztos, hogy ez az út boldoggá teszi.

Boldoggá? :) Ez egy új fogalom lehet Ventress szótárában. :D

 

A kage-ek szemszíne rendesen odab*szott :) Csak nekem tűnt úgy,mintha világítottak volna?

Szerintem is világított, de ez a sötétben való életmód terméke lehet. Megnéztem volna hol élnek. :)

 

Szerk.: Kiszúrtátok a részeg kharmboait a robogón fekve a kocsma előtt? :D

Én kiszúrtam mint írtam is. Jó ötlet volt berakni. :D

 

Egyébként volt ebben a részben egy momentum amit nem igazán értettem. Bossk azzal fenyegeti (?) Ventress-t, hogy feldobja a hatóságoknak. Tatooine -on hatóságok? :D Ne már.

Link to comment
Share on other sites

Érdekes kitekintés volt, mert számomra valamiért kilóg ez a rész az általam elképzelt 4 részes zárósztoriból.

Inkább lehetett volna egy 5. évad nyitánya, de talán méginkább egy úgy időzített független rész mint idén a Friend in need volt.

Bár ezen a véleményemen még változtathat a két záróepizód, hogy hogy lesz összefűzve és, hogy Ventress milyen szerepet kap a továbbiakban.

 

De, mint a 4.0-ban is írtam tetszett, mert ötletes és látványos volt, ahogy írtátok,

Ventress-ről is sajnos odaírtam a véleményem, miszerint elképesztő főszereplői magasságokban jár már és kimondom, hogy Ő immár a TCW legérdekesebb karaktere,

adok is a részre 7.9/10-et, csak egyelőre próbálom a helyén kezelni, olyképpen, hogy nem tudom hol a helye. :)

Link to comment
Share on other sites

Érdekes kitekintés volt, mert számomra valamiért kilóg ez a rész az általam elképzelt 4 részes zárósztoriból.

Inkább lehetett volna egy 5. évad nyitánya, de talán méginkább egy úgy időzített független rész mint idén a Friend in need volt.

Bár ezen a véleményemen még változtathat a két záróepizód, hogy hogy lesz összefűzve és, hogy Ventress milyen szerepet kap a továbbiakban.

 

De, mint a 4.0-ban is írtam tetszett, mert ötletes és látványos volt, ahogy írtátok,

Ventress-ről is sajnos odaírtam a véleményem, miszerint elképesztő főszereplői magasságokban jár már és kimondom, hogy Ő immár a TCW legérdekesebb karaktere,

adok is a részre 7.9/10-et, csak egyelőre próbálom a helyén kezelni, olyképpen, hogy nem tudom hol a helye. :)

Sok köze nem lesz szerintem az utolsó két részhez. :) Itt tényleg Ventress volt a lényeg, hogy mihez kezdett a mészárlás után.

Link to comment
Share on other sites

Sok köze nem lesz szerintem az utolsó két részhez. :) Itt tényleg Ventress volt a lényeg, hogy mihez kezdett a mészárlás után.

Ventress e részben bekövetkezett karakterfejlődésének lesz köze a záró részekhez, ami azért eléggé fontos.

Edited by Lok Durd
Link to comment
Share on other sites

Én kiszúrtam mint írtam is. Jó ötlet volt berakni. :D

 

Egyébként volt ebben a részben egy momentum amit nem igazán értettem. Bossk azzal fenyegeti (?) Ventress-t, hogy feldobja a hatóságoknak. Tatooine -on hatóságok? :D Ne már.

A nézők számára Bossk szájából ez különösen üres fenyegetésnek tűnik, de Ventresst simán megtéveszthette, elvégre nem ismerte. :)

 

Egyébként az az állomás a bolygó felett egy skyhook volt és EU-s cucc. :) Lényegében égi horgonyt jelent, nem véletlenül. Az állomás tényleges része, azaz a horgony "feje" pont a légkör és az űr határán van. Általában csak az ilyen tehetősebb személyek engedhetik meg maguknak és az EU-ban általában ilyen negatív karakterek birtokolták az ilyeneket, tökéletesen illett a Quarzite zsarnok uralkodójához. :) Csak gondoltam elmesélem, hátha érdekel. ^.^

Link to comment
Share on other sites

Na ez is egy nagyon ütős, minőségi darab lett. Az elejétől a végéig nagyon élveztem.

Fantasztikus látványvilág és nagyszerű karakterek. Imádnivaló volt. Boba nagyon sokat fejlődött és a szerelése is nagyon menő. A fejvadászcsapat minden tagja megnyerő volt. Lehet majd az EU-ban írni róluk külön regényeket vagy képregényeket.

Amit az epizód végén Ventress művelt az nagyon érdekes volt. Mit kapott a végén?

Link to comment
Share on other sites

Élvezetes kis töltelék epizód volt, rengeteg jó ötlettel.

 

Jópofa volt a kis Jawa, ahogy megpróbálta felhívni magára Ventress figyelmét :lol:

 

Jó volt újra meglátogatni a Cantinát is, már csak a zene miatt is :D Ha eddig nem lett volna egyértelmű, most már tudjuk, hogy miért nem jó ötlet rámozdulni Ventress-re :D

 

Embo cameoja nem különösebben érdekelt de az anoobáján én is vigyorogtam.

 

Ventress-en már abszolút nem tudok kiigazodni. Simán felapríthatta volna a legtöbb kagét, de alig néhányat vágott le. Azt még értem, hogy az Erő-képességeivel nem akart villogni, de ezt csak arra tudom ráfogni, hogy a készítők nem hagyták neki, mert a harc alatt még semmi oka nem volt kímélni az "ellenséget". Az viszont tetszett, hogy segített a Sodi testvéreken. Nekem úgy tűnt, hogy az egész "fele pénz" dolgot azért találta ki, hogy eltegye Bobát az útból.

 

Boba...hát nem tudom. Határozottan azaz érzésem, hogy idősebbnek látszik, mint lennie kéne. Inkább nézném 15-nek mint 12-nek. Oké-oké lehúzott egy évet a börtönben, de akkor is... Az mindenesetre biztos, hogy ügyes a kölyök.

 

Bossk, Dengar, Lattz Razzi és Highsinger akció jelenetei is tetszettek. A "kedvencem"' az volt, mikor Dengar felrobbantotta a kagékat :o .

 

A belugan-ok ritka ronda szerzetek, még SW mércével is. Otua Blank meg aztán pláne :sick: Egyébként az alapján az értelmes pofa láttán, amit levágott, szerintem is egy pillanatig azt hitte Bobáról, hogy ő a menyasszonya :lol:

 

A Kagék érdekes egy népség, nekem is nagyon bejöttek. Azt mondjuk nem értem mi értelme volt Plumát és Krizmot testvérekké tenni, ha az alapötlet szerint szeretők voltak. Abszolút felesleges változtatás volt, ráadásul -szerintem- elég vastagon benne maradt a romantikus tónus a viselkedésükben, ami így egy kissé hogy is mondjam... :sick:

 

Quarzite nagyon jó bolygó lett, a kedvencem az évadban, már nagyon régóta vártam egy ilyen földalatti barlang-rendszer lakó népre, és most egyből kettőt is kaptam :D . Nagyon szép lett a barlang-rendszer a cseppkövekkel és világító kristályokkal. Az jutott eszembe, hogy Windu egész véletlen nem ilyen kristályt tett a fénykardjába? :D A városokra én is nagyon kíváncsi lennék. Amikor Rigosso elmagyarázta a küldetést Bobáéknak, egyből az jutott eszembe, hogy minek ez a vacakolás a földalatti-val, miért nem viszik a rakományt hajóval? És láss csodát, megválaszolták, mielőtt gondolatmenet végére értem volna! :lol: Mondjuk a légnyomás probléma fölveti a kérdést, hogy mégis, hogy a csudába építették meg az űrliftet? :hmm::D

 

Mindent összevetve 8/10. Jöhet a következő rész :rock:

Link to comment
Share on other sites

Újabb remek résszel gazdagodott a TCW, az előzőhöz hasonlóan ez is baromi jó volt! Bár stílusban ég és föld a két epizód közti különbség, szépen látszik, mennyire jó a megvalósítás.

 

Mint már említettem, Ventress a 2. kedvenc TCW-s karakterem, ez a rész pedig abszolút az övé volt, minden téren. Nem semmi fejlődést produkált, komolyan kezdem egyre jobban csípni a "kopasz hárpiát". :D Régóta vártam már egy ehhez hasonló karakterépítő részt vele kapcsolatban, csalódnom pedig szerencsére csak pozitívan kellett. Amit Ventress-szel művel Katie, egyre inkább kezdi elnyerni a tetszésem. Nagyon helyesen döntöttek úgy a készítők, hogy még nem (ny)írják ki, mert lehetőség bőven van benne, ahogy a jelen példa is mutatja. Ventress igazi számkivetetté vált a klán kipusztulása után, ennek ellenére hely bőven van számára a Galaxisban. Ha konkrét célok rajzolódnak ki előtte és elég erős a motivációja, nem kell, hogy már véget érjen az útja. Biztos, hogy életének egy új fejezete vette kezdetét... viszont ha mégis az a sorsa, hogy meghaljon a fináléban, az legyen kellően indokolt és drámai. Ami szintén pozitívum, hogy a jellemfejlődését nem egyik pillanatról a másikra láthajuk. Fokozatosan csempésznek egyre több jó, "emberi" tulajdonságot a karakterébe, ami egyre inkább érző és kedvelhető lényként mutatja be, akár a mozifilmes, akár az 1. évados önmagához képest.

 

Amit Plumával tett az többféleképp értelmezhető, de látva a belső vívódásait, a gyerekkori fájó emlékek felszínre kerülését, egyértelművé válik, hogy nem a plusz pénzért engedte szabadon a lányt. Nincs semmije, így nem meglepő, hogy kihasználta a plusz pénzszerzési lehetőséget. Arra kíváncsi vagyok, mihez kezd ezek után. A tippem nem nyert, nem valószínű, hogy fejvadász válik belőle... egészen másra utalt azzal, hogy már van jövője. Azt is egyre gyakrabban érzem vele kapcsolatban az előző rész óta, hogy lehet azonosulni vele, sőt, néhány tettével még egyet is tudok érteni. Amikor elkapta Boba torkát, valahogy nem tudtam sajnálni a srácot. Megérdemlete, mert nagyon kinyílt a csipája a tisztelet minimális jele nélkül. Fejvadász, de mégis... Oké, elvesztette az apját, majd összeszedte magát, és azóta próbál a maga módján érvényesülni... de azért ne szálljon el magától ennyire, mintha valami félisten lenne, akinek profi fejvadászok ugrálnak. :nana:

 

Ettől függetlenül Boba fejlődése is bejön, kemény gyerek lett, minden téren, remek alapja a későbbi hírhedt fejvadásznak. 12 éves srác létére nagyon durván nyomatta a kage-k elleni harcot, de már a gyilkolást is rutinszerűen csinálja. Ja, és természetesen a tipikus fejvadász hozzáállás is adott: csak a pénz számít, pénzért mindent. Sejthető volt, de itt vált egyértelművé, hogy Boba és Bossk kijutott Coruscantról a Bane-ék által kreált lázadás okozta zűrzavarban.

 

A fejvadászok is jók voltak, bár Dengartól valamivel többet vártam mind szerep, mind produkció terén. Latts Razzi viszont jó volt. Hogy is mondjam... esztétikailag előnyösen leanimált modelt kapott :D (mondom ezt úgy, hogy tudtommal se beteg, se japán nem vagyok :P ).

 

Az akciók és a látvány ezúttal is valami fantasztikusak voltak. Jó látni, hogy mindig sikerül egy lapáttal rátenni az előző színvonalra. Quarzite lilás színvilága és a háttérben pompázó kristályok, százlábúak és a szubvillamos mind gyönyörű látványt nyújtottak. A bolygó fölé tornyosuló komplexum szép EU-utalásra sikerült (gondolom másnak is feltűnt)... a The Force Unleashed-ben is ilyen szerkezetekkel szállították a rabszolga wookiee-kat a Kashyyykról. Ott Skyhooknak hívták, nem tudom, hogy a TCW-ben is ezt a nevet kapta-e. Bár itt jóval indokoltabb volt a használata, ahogy a szubvillamos behozatalát is remekül magyarázták ki azzal, hogy Quarzite sajátos légkörrel rendelkezik, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a hajóforgalmat.

 

Tatooine felbukkanása tetszett, szintén rengeteget fejlődött látvány terén. A hangulat 100%-osan megvolt kezdve a kantinával és a benne lévő csőcselékkel a jawákon át, egészen a város látképéig. Embo feltűnése remek kis húzás volt, utalva ezzel arra, hogy végül megúszta a kancellár elleni akciót. A kiskutyája, azaz kis anoobája nagy poén volt. :lol:

 

Az animációhoz még annyit, hogy ezúttal Ventress-nél tűnt fel leginkább a kocsmában, hogy rágyúrtak az arcmimikájára, eddig nem vettem észre hasonlót nála. Az újabb egyedi bolygó, illetve fajok is bejöttek, ezekért ismét piros pont jár. Órákig részletezhetném még, hogy mi tetszett, mennyire bejött úgy ez a rész, ahogy eddig az egész szál, de legyen ennyi. :)

 

Összességében nagyszerű volt, kíváncsian várom mi sül ki a záró két részből az ismert infók tudatában.

Link to comment
Share on other sites

Hát igen.. sokan írjátok és szerintem is nagyszerű ötlet az előtrilógia fő drámáját megfordítva bemutatni.

Miért ne lehetne negatívból, pozitív hős és erre valóban Ventress a legalkalmasabb.

Hányattatott sorsú szegény banya. Milyen csini lenne hajjal, mert az is lehetne neki,

mint láttuk egy pillanatra azt a "tetovált lányos" sérót a múltjából a Nighsistersben.

Én mindenesetre nagyon drukkolok neki! A spoileres infóra gondolok amit Lok írt a záróduplával kapcsolatban.

Egyébként régebben mindig halálra voltam éhes a TCW-ban. Nos ez Ventress-t immár nem érinti és ez nem kis szó nálam!

Vesszenek a zabrakok! :rock:

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Szerintem is jó rész volt, de én hiányoltam, a vicces hozzászólásokat, pl.

-Csak a holttestemen keresztül! Boá...

-Ahogy kívánod....

Lehetett volna egy olyan is, hogy:

-Ezek sose fogynak el?

:D

 

Egyébként az az állomás a bolygó felett egy skyhook volt és EU-s cucc. :) Lényegében égi horgonyt jelent, nem véletlenül. Az állomás tényleges része, azaz a horgony "feje" pont a légkör és az űr határán van. Általában csak az ilyen tehetősebb személyek engedhetik meg maguknak és az EU-ban általában ilyen negatív karakterek birtokolták az ilyeneket, tökéletesen illett a Quarzite zsarnok uralkodójához. :) Csak gondoltam elmesélem, hátha érdekel. ^.^

Jobb, hogy nem tudok róla mert így a meglepetés erejével hat. :)

 

Amit az epizód végén Ventress művelt az nagyon érdekes volt. Mit kapott a végén?

Szerintem pénzt.

 

Jópofa volt a kis Jawa, ahogy megpróbálta felhívni magára Ventress figyelmét :lol:

És mekkorát legyintett utána? :D Nagyon jópofa volt.

 

Jó volt újra meglátogatni a Cantinát is, már csak a zene miatt is :D Ha eddig nem lett volna egyértelmű, most már tudjuk, hogy miért nem jó ötlet rámozdulni Ventress-re :D

 

Embo cameoja nem különösebben érdekelt de az anoobáján én is vigyorogtam.

Szerintem ez nem a Cantina volt, csak egy hasonló kocsma. Mert hiszen, most nem is Mose Eisley -ben voltunk. :) Asszem legalábbis. :D

 

Ventress-en már abszolút nem tudok kiigazodni. Simán felapríthatta volna a legtöbb kagét, de alig néhányat vágott le. Azt még értem, hogy az Erő-képességeivel nem akart villogni, de ezt csak arra tudom ráfogni, hogy a készítők nem hagyták neki, mert a harc alatt még semmi oka nem volt kímélni az "ellenséget".

Vagdosott ő rendesen, csak nem mutatták premier-plánban. :)

 

Boba...hát nem tudom. Határozottan azaz érzésem, hogy idősebbnek látszik, mint lennie kéne. Inkább nézném 15-nek mint 12-nek. Oké-oké lehúzott egy évet a börtönben, de akkor is... Az mindenesetre biztos, hogy ügyes a kölyök.

Szerintem a haja sokat számít ebben a tekintetben. De nőtt is ez kétségtelen.

 

Ettől függetlenül Boba fejlődése is bejön, kemény gyerek lett, minden téren, remek alapja a későbbi hírhedt fejvadásznak. 12 éves srác létére nagyon durván nyomatta a kage-k elleni harcot, de már a gyilkolást is rutinszerűen csinálja.

Bizony, pedig emlékezhetünk amikor Aurra mellett nem tudta fejbe lőni a klónt. Persze azt szerintem ma se csinálná meg, de most valahogy "táposabbnak" néz ki. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem ez nem a Cantina volt, csak egy hasonló kocsma. Mert hiszen, most nem is Mose Eisley -ben voltunk. :) Asszem legalábbis. :D

néz ki. :)

Mindkettőben tévedsz :P A 3. évados Sphere of Influenceben is ez a kocsma szerepelt (a csapos is ugyanaz volt).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information