Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Az amúgy logikusnak tűnik, hogy a Birodalom próbál újjászerveződni, kérdés az, hogy tudnak-e egy olyan , eddig hitelesen sehol sem volt vezetőt kreálni, aki összerántaná az egészet. Mert Palpi mellett egy "árnyékkormány", egy nagy hatalmú "árnyékgonosz" nekem így utólag kicsit cikis. Aztán majd meglátjuk.

Ebbe a harminc évbe rengeteg dolog belefér, nem kell a főgonosznak közvetlen a Birodalomból érkeznie. A Birodalom vezetése katonai alapú volt, az ep4-től kezdve legalábbis maximálisan így volt, hiszen a tartományi kormányzók egyben tisztek voltak - eddig legalábbis ellenpéldát nem láttunk. Ergo, ha a vezetők leléptek, a hierarchia mentén hamar lett vezetőjük. Aztán annak eredményessége már lehetett rossz, ami elhúzhatta az Első Rend megerősödését, amíg végre az élére került egy megfelelően ambiciózus és jó vezető. Én jelenleg ezt Huxban látom, innét nézve ő lett az Első Rend feje, aki talán pont azzal jutott az élre, hogy szövetkezett a Ren Lovagjaival, azaz Snoke-kal (momentán jobban tetszene az az elképzelés, hogy szövetségesek, nem pedig egyik a másik felett áll). Márpedig ő még elég fiatal, vagyis a Birodalom fénykorában még csak kisgyerek volt.

Kevésbé tetszene, ha Snoke lenne az Első Rend feje, de még ezt is el tudnám fogadni, ha kiderülne, hogy a Birodalomban még ő is fiatal volt (idegen, így az életkorával lehet trükközni), teszem azt valóban egy inkvizítor (ami még illene is a képbe, eleddig az idegen birodalmiak inkvizítorként tűntek fel), vagy csak egy Erőérzékeny, akit később maga vagy Luke által ismerte meg az Erőt. Tulajdonképpen mindháromban van potenciál. Ha inkvizítor volt, az kapcsolatot teremtene a Rebelsszel, egységesebbé tenné az univerzumot és érdekes lenne látni, hogy a sorozat világ szerves része a filmek világának. Mondjuk ezt én az MCU példája miatt elképzelhetetlennek tartom, ott ugyanis eleddig csak a filmek voltak hatással a sorozatra, így például még arra sem volt példa, hogy a sorozat szereplői feltűntek volna a filmben - pedig lehetőség lett volna rá. És már csak azért is merész lenne egy inkvizítort főgonosszá tenni, mert aki nem követi a Rebelst, annak meg kéne magyarázni, mi is volt ő a Birodalomban és miért nem találkoztunk vele az ep4-5-6-ban (ez tulajdonképpen még nekünk sem ártana, mert eleddig csak elméleti szinten létezik erre magyarázat - Kenobit és Luke-ot Vader nem bízta másra).

Az, ha kiderülne, hogy simán csak Erőérzékeny birodalmi volt, de a Birodalom nem figyelt fel rá, kicsit azért gáz lenne, mert pont ignorálná a Rebelst, amiben ugye egy komplett részben mutatták be, a Birodalom hogyan szűri az Erőérzékenyeket. De mondjuk, hogy átcsúszott, végül is, miért ne. Ebben a koncepcióban az lenne az érdekes, hogy láthatnánk, mi történik akkor, ha valaki ellenőrizetlenül tanulja meg használni az Erőt, és ha nincs senki, aki felkészítené a Sötét Oldal ellen. Valószínűleg ezerszámra voltak ilyenek mindig is, túlnyomórészt valószínűleg a Peremvidéken, ahol se a Köztársaság, se a Birodalom nem tudott olyan hatalmat kiépíteni, mint a magvilágokban (nyilván ezért is van szükség az akadémiai ellenőrzésre, hiszen nincs kiépítve egy központi rendszer, amivel a midi-chlorianokat ellenőrizhetik). Viszont ha csak ezerből egy képes autonóm módon fejlődni - mint ahogy láthattuk ezt voltaképpen Ezrától és Luke-tól is egy ideig (amíg mester nélkül voltak) -, ez komoly gondokat okozhat. Mondjuk a fiatal Snoke az Uralkodó halála után valamikor felfedezi magán, hogy képes furcsa dolgokra, aztán beleásva magát a történelembe rájön, hogy a Jedik és a Sith-ek is ilyeneket csináltak, elkezdheti képezni magát, inspirációt merítve mondjuk Luke történetéből, aki valljuk be, padawan kora nagy részét pont mesterek nélkül töltötte el, majdhogynem önerőből lett Jedi. Ez inspirálhat valakit hozzá hasonlót. Ám ellenőrizetlen körülmények között amikor eljönnek olyan pillanatok, mint Ezránál a mamaszörnnyel, az szinte egyenes út lehet a Sötét Oldalhoz. Pláne mindez egy olyan korban, amikor elvileg az Erő egyensúlyba került és ébredezik.

A harmadik lehetőség pedig az, amit már korábban fejtegettem, hogy valamilyen formában Luke a felelős Snoke megjelenéséért. Tanítványa volt, aki rossz útra tért, vagy egyenesen az egész újraalkotott Jedi Rend hamar elkorcsosult, esetleg már eleve Ren Lovagjai néven állította vissza Luke az egykori Jedi Rendet. Talán ez utóbbi képviseli a legtöbb potenciált, hiszen ebben Luke is szerepet kap, Skywalker-centrikussá válhat a történet, amit én személy szerint lényegesnek tartok egy ep7-8-9-ben. Ha valaminek konstansnak kell lennie a Sagaban, az ep1-től az ep9-ig, az az, hogy a Skywalkereknek központi szerepet kell játszaniuk a történetben. Hogy az Luke, Leia, vagy valamelyikük leszármazottja, az már mindegy, de a történet fősodra e família körül konvergáljon. Ezért is tetszik, hogy Kylót a Kiválasztott ennyire érdekli, Anakin harminc éve halott, de még mindig befolyással van a Galaxisra. És most elég biztos vagyok benne, hogy a Kiválasztott szál lesz tovább víve. Hiszen Vader ezért volt különleges az Erőben (ami ugye felébred), simán az ep4-5-6 alapján csak egy Sith volt. Ha e mellé még betennék, hogy valamilyen mód Luke a felelős a Ren Lovagjaiért és Leia lánya lehet a megoldás kulcsa, akkor az ep7-8-9 története szerintem szilárdan kötődne az ep1-6-hoz, és még remekül kicsúcsosodna Anakin és Luke története is.

És ha már így belemerültem, most fontosnak érzem azt is, hogy Rey legyen Leia gyereke, Luke viszont ne kapjon leszármazottat. Ennek inkább csak dramaturgiai okai vannak, az univerzumon belül tulajdonképpen semmi sem indokolná. Viszont, az ep4-5-6 Leiát indította el a családalapítás útján, Luke végig "magányos" volt. Ennél fogva elég hülyén jönne ki, ha hirtelen neki is lenne gyermeke. Megint túl sok mindent kéne megmagyarázni, például azt, hogy ki volt az anyja, mikor ismerte meg Luke, hogyan hatott az életére, mi lett vele (és ha még Finn is lenne az, akkor a mit csinál Luke kölyke a Birodalom soraiba című kérdés is befigyelne). Egy sor olyan kérdés, aminek megválaszolására nincs hely egy harminc évvel későbbi sztoriban. Pedig a Star Warsban, mint a Skywalker Sagában ez a család sosem burkolózott rejtélybe. Shmi, Anakin, Padmé, Luke, Leia, és ebbe becsatolva Han, teljes lenne így a családfa, és ebben nincs helye egy rejtélyes nőnek, akit Luke anno felcsinált. Szóval Luke legyen gyermektelen, és Rey legyen Han és Leia lánya. Aminek hál isten, egyelőre semmi nem mond ellent, hiszen Daisy Ridley baromira hasonlít Padméra (persze ez még lehet véletlen), korban illik a szerepre (simán esélyes, hogy Han és Leia csak 8-10 évvel az endori csata után vállaltak gyereket, amikor már normalizálódott a helyzet körülöttük), és persze, gyanús, hogy Rey több ízben is kapcsolatba hozható a Millennium Falconnal (azon a bolygón van, ahol Rey lakik, vezeti is, Han megy értük).

Viszont Luke nem feltétlen kell, hogy utód nélkül maradjon, és itt léphetne be a képbe Finn, mint az új padawan. Itt érdekes párhuzamot lehetne vonni Luke és Ben között. Ben kinevelt egy tanítványt, de az a Sötét Oldalra állt. Ha állna az elmélet, miszerint Snoke volt Luke első tanítványa, Luke Finnben megláthatná a megváltást, a lehetőséget, hogy a hibáját kijavítsa, mint ahogy valószínűleg Ben számára is ilyen reménysugár volt Luke. És persze párhuzamban tanulhatna Rey is, vagy, esetleg ő már eleve lehetne képzett Jedi...

És, hogy tovább maradjak a képzelgések útján... Ha Snoke volt Luke tanítványa, és most miatta kell Luke-nak rejtőzködnie, megeshet, hogy az sem véletlen, hogy Rey is remeteségbe vonult egy kihalt világon (aki kitanult Jedi, akár nem - bár tetszene, ha a botja egy fénykardot rejtene). Könnyen lehet, hogy Snoke és Kylo Anakin minden leszármazottjára vadászik, és Rey ezért volt kénytelen elrejtőzni a Jakkún. És talán Kylo nem is Anakin fénykardja miatt érkezik oda - és ennél fogva, Leia sem csak emiatt küldi oda Poe-t -, hanem egyenesen azért megy, hogy megtalálja Rey-t. Parádés főgonosz lenne olyasvalakiből, aki kifejezetten Skywalkerekre pályázik (egy nemezis), és a koncepcióba jelenleg belefér. Elvégre, aki megrögzötten hajkurássza a Kiválasztott eszközeit, az miért mondana le azokról, akikben az ő vére csörgedezik?

Mi több, ez már csak azért is érdekes felállás lehetne, mert így Luke szembekerülhetne Leiával és Hannal. Ha Luke a felelőse a Reneknek, akik a Skywalker-vadászatot választották hobbiul, akkor lényegében Luke szétzúzta a családja életét. Han és Leia is zokon veheti, hogy szétválva kell élniük, rejtőzködve.

És még egy ötlet a fénykardra. Eléggé biztos vagyok benne, hogy a film nem a levágott kéz szorongatta karddal fog nyitni. Ez nem csak azért kizárt, mert komplett baromság (azt még csak-csak meg lehet magyarázni, hogy a kard - ha leesett -, előkerült, mert a Star Wars bolygóiban semmi valóság nincsen, így a Bespinnek akár lehetett felszíne is - régi ep5-ös vagy EU-s koncepció szerint volt neki -; de azt, hogy kikerült az űrbe, hát azt nem), másrészt azért sem, mert a Star Wars filmek nyitányának van egy hagyománya: Lucasfilm logó, réges-régen, bevezető szöveg, űrhajó. Az ep1 a köztársasági cirkálóval, az ep2 a naboo-i jachttal, az ep3 a Venatorral, az ep4-5-6 pedig birodalmi csillagrombolókkal nyitott. Mivel tagadhatatlanul majmolja itt-ott Abrams az ep4-et, szerintem a nyitány a következő lesz: a kamera lefelé rásvenkel a Jakkúra, beúszik felettünk a trailerben látott Első Rend csillagromboló, az aljából pedig kisorjáznak a szintén már látott csapatszállítók és Kylo hajója, majd egy látványos snitt keretében leereszkednek a Jakkúra és megindul a rajtaütés (ekkor láthatjuk majd az első trailerből a leszállóegységek bendőjében nyomorgó rohamoszika, a lecsapódó ajtót, stb.). Abrams oda fog minket szögezni az első percekkel, és komoly összeget tennék rá, hogy egyúttal meg akarja ismételni az ep4 nyitányát. Legalábbis hatásosságával, márpedig egy ilyen invázióval szerintem szépen nyitna. Már csak azért is, mert így úgy ismételné meg az ep4-et, hogy közben olyat mutatna, amit a hat filmben sosem láttunk. És egy kérdőjelekkel körbepakolt lebegő fénykardban semmi lebilincselő nincsen. Aki nem hiszi, nézze meg a Star Trek VII: Generations kezdetét, majdnem ugyanez, csak pezsgősüveggel. Amikor legelőször láttam, csak kérdések lebegtek benne, de le nem szögezett (nem is tartom jó filmnek, se jó Treknek). Nem utolsó sorban, Abrams nyitányait nézzük meg az utolsó két filmjében. Az egyik űrcsatával nyit, a másik üldözéssel. Mindkettőben látványos, parádés, pörgős jelenetek vannak, és ezt fogja megismételni az ep7-ben.

Anakin fénykardja pedig szerintem már eleve Kylónál lesz, abban a kis múzeumban, amiben Vader olvadt maszkja is van. És majd, amikor Poe és Finn összeállnak, akkor kotornak be valahogy ebbe a terembe (jön a Vader snitt), és lopják el a kardot, mondjuk azért, mert Poe tudja, mi a jelentősége, kié volt. Vagy Finn, mert látta Kylót hadonászni a keresztkarddal, és tudja, mennyire hasznos lehet egy fénykard. És ha ez bekövetkezne, akkor az is értelmet nyerne, miért hajkurássza annyira Kylo Finnt. Hát ellopta a gyűjteménye egy ékes példányát (mert azért na, egy mezei dezertőr rohamosztagos miatt aligha gurulna be a Ren lovagja).

 

Szóval, amit én most gondolok az eddigiek alapján, és amiknek örülnék, ha beteljesülnének.

- Luke-nak nincs gyereke, de Finnben meglátja a Jedi utódot.

- Luke valamilyen módon felelős a Ren Lovagjainak létrejöttéért és Snoke hatalomra kerüléséért. A legjobban az tetszene, ha Snoke Luke elbukott tanítványa lenne, és ha Luke állította volna anno fel a Ren Lovagjait is, hasonló elvekkel, mint a Jedi Rend, de teljesen új szemlélettel (és mert a Galaxis népe a nyilvánvaló tények és Palpatine hazugságai miatt nem tudtak volna újra megbízni a Jedikben).

- A Renek vadásznak a Skywalkerekre, az ep4-5-6-ban megismert hőseink ezért élnek elszeparálva, vonult Luke száműzetésbe, és él mindentől távol Leia és Han lánya is, Rey.

- Ren nem egy fénykard miatt megy a Jakkúra, hanem mert megtudta, hogy egy Skywalker leszármazott él ott, azaz Rey-re vadászik.

- Leia nem egy fénykard miatt küldi el Poe-t, hanem hogy megvédje Rey-t. Mivel Poe-ról nem jön hír, így Han és Chewie is odasietnek (vagy ők korábban el voltak foglalva, és csak később érnek a helyszínre).

- A Reneknek valamiért megszállottjai Kiválasztottnak, és ennek köze van az Erőhöz, az egyensúlyhoz,

- Anakin/Luke fénykardja már rég Kylo tulajdonában van, de Finnék ellopják.

- A Ren Lovagjai és az Első Rend szövetségesek.

- Nem egy lebegő fénykarddal, hanem az ep4-re hajazó nyitánnyal indul a film, azaz a Jakku megtámadásával.

 

Nos, ez most jól kifolyt belőlem. Kíváncsi leszek, mennyi fog ebből megvalósulni december 18-án, egyáltalán megvalósul-e valami. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dzséjt ez baromi jó írás lett, élmény volt olvasni, sok mindent én is hasonlóan gondolok, de olyat is írtál amit alapból másképp képzelnék el, mégis így levezetve teljesen eltudnám fogadni. Eddig Kylora úgy gondoltam, hogy ő Han fia és továbbra is örülnék ha így lenne, de ha az valósulna meg amit írtál szintén nagyon tetszene és már önmagában az, hogy vadásznak a Skywalkerekre egy hatalmas feszültségforrás ami végigkísérheti a filmet. Bár az is igaz, hogy Kylo attól még lehet Han fia, hogy vadászik a rokonaira.

A Luke-ról szóló rész is nagyon tetszik, ezen levezetés alapján nyugodtabb lennék, ha te írtad volna a forgatókönyvet. :D Ha így lenne akkor értelmet nyernének a pletykák Luke negatív szerepéről, csak nem mint gonosz lenne negatív, hanem a többi szereplő szemszögéből számítana egy nem kívánatos figurának. A Ren lovagjainak alapításával, a bukott tanítványokkal, és az új reményekkel (Rey és Finn) Luke lehetne a trilógia központi alakja úgy, hogy nem elsősorban rá koncentrál a történet, de minden köré épül. Kb. úgy tudnám elképzelni mint a Keresztapa első részében, ahol a történet legfőképp Michael Corleonéról szól, de mégis Don Vito köré épül minden.

Egyedül az nem tetszene, ha Finn lenne Luke utóda mint jedi, Rey előzetesen nekem alkalmasabbnak tűnik erre a szerepre. Egyébként nem lehet véletlen, hogy Rey mellett Finnek sem tudjuk a vezetéknevét (vagy a keresztnevét), talán ez is egy nagy meglepetést tartogat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szép írás Dzséjt, de Snoke magyarázatára sztem van még egy lehetséges megoldás hogy Snokenak valami köze lehet Palpihoz.Mert Palpi áll valószínűleg az inkvizítorok mögött és ő végig titokzatos volt sok mindent szervezkedett a hátérben ezt a Darth Vader képregényben is láthatjuk. Ahogy azt is h megingott Vaderben a hite és lehet hogy elkezdett egy tanítvány kiképzésében egy hogy lecserélje fiatalabbra és erősebbre mint Vader. Csak ez Palpi halála miatt nem valósulhatott meg és Snoke az elmúlt időszakot tanulással és egy új Birodalom vissza állításával töltötte és Palpi hibáján látta ott hagyta a Sith tanokat és saját rendet alapított ezen időszak alatt. Bár ez így elég klisés de egy valamilyen Palpi és Snoke közötti kapcsolatot még fenn tartok, hogy Skywalker család mellett Palpi is egy Saga kapocs lehet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek írás, Dzséjt!

 

Több dolog is a "helyére került" a leírásod alapján, és igaznak érzek.

 

Amiket igaznak érzek:

 

- Inváziós nyitójelenet

- Ellopott kard Finn és Poe által

- Luke-nak nincs gyereke

- Luke felelős a Ren lovagok létrejöttéért

- Ren lovagjai és az Első Rend szövetségesek

 

Amiket picit máshogy gondolok:

 

- Ha a Luke által kinevelt tanítványok egy része rossz útra tért, akkor valószínűbbnek érzem, hogy Rey a saját erejétől és veszélyességétől megriadva vonult remeteségbe

- Szerintem Ren nem vadászik a Skywalkerekre, hanem maga is az (Han és Leia fia)

 

Amik kérdőjelesek a számomra:

 

- Ha invázióval nyitunk, akkor ezt követően Finnék visszamennek Kylo Ren hajójára, ott ellopják Poe-val a kardot, majd ismét visszamennek a Jakkura, ahol összefutnak Rennel? Ez kicsit furán hangzik így, nem? Mármint, hogy ingáznak a bolygó és hajó között.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyedül az nem tetszene, ha Finn lenne Luke utóda mint jedi, Rey előzetesen nekem alkalmasabbnak tűnik erre a szerepre.

Én is, de úgy érzem - igaz, ebbe elfelejtettem részletesebben belemenni -, hogy Rey már legalábbis annyira ki lett képezve, mint Luke volt az ep5 végén. A filmben tuti lesz egy fénykardpárbaj, na de kivel küzdhetne meg Kylo? Nincs sok opció. Adja magát Luke, de ő már öreg, és eddig úgy tűnik, nem is annyira központi szereplő a cselekményben. Finn? Még ha Erőérzékeny is, nincs kiképezve, és ha csak kiskorában nem járt a suli csillagolimpiai vívótanfolyamára, aligha lenne ellenfele Kylo Rennek. Rey? Ha képzett Jedi, és a botja végén fénypenge van, miért ne? Láttunk olyan forgatási képeket, amin pusztakezes harcot gyakorol (ez ugye néha megesik a Jediknél).

 

CKdU9UKW8AA1nXi.jpg

 

Láttunk koncepciórajzot, amin egy Leiára emlékeztető fiatal nő fogja Anakin kardját.

 

Daisy-Ridley-Dark-knight-II-615x408.jpeg

 

És mindezek mellett szerintem Rey ruhája eléggé Jedis, legalábbis a tunika nála is megvan.

 

forceawakens5-xlarge.jpg

 

Az, hogy nem tudjuk Finn kereszt- vagy vezetéknevét, szerintem ezen a ponton már nem oszt, nem szoroz. Nem tudjuk Snoke, Hux, Bobbajo és Teedo teljes nevét sem, már ha van nekik bővebb nevük. Aligha rejt mindegyikük egy ismert nevet. És ne is rejtsen, éppen elég, ha csak a Skywalkerek, illetve most már a Solók vannak porondon. Mint írtam, ha kiderül, hogy Finnek bármi köze is van a Skywalker famíliához, az túl sok kérdést vetne fel, amivel a film nem szolgálhatna magyarázatul. Plusz pofátlanul nagy lenne a véletlen. Éppen az lenne a szép, ha Finn tényleg csak egy egyszerű csávó, aki belekerült ebbe az egészbe. Kicsit Obi-Wan vagy Han helyzetét venné fel, akik szintén kívülről kerültek bele a Skywalker történetbe és foglaltak el ott jelentős szerepet, igaz, más-más formában. Ugyanígy ne legyen Calrissian se (mivel maga Calrissian nem is szerepel a filmben, ez még több kérdéssel járna), Antilles vagy bármi. Ne kapcsoljuk mindenkit mindenkihez. Ugyanígy nem tetszene az sem, ha Kylo Luke leszármazottja lenne, ugyanezen okokból. Még egy Skywalker, aki a Sötét Oldalra állt és maszkos lett? Ismétlés a tudás anyja és a bukás apja. Ezen a ponton eredeti karakterekkel kell operálni, nem önismétlésbe fulladni.

 

Szép írás Dzséjt, de Snoke magyarázatára sztem van még egy lehetséges megoldás hogy Snokenak valami köze lehet Palpihoz.Mert Palpi áll valószínűleg az inkvizítorok mögött és ő végig titokzatos volt sok mindent szervezkedett a hátérben ezt a Darth Vader képregényben is láthatjuk. Ahogy azt is h megingott Vaderben a hite és lehet hogy elkezdett egy tanítvány kiképzésében egy hogy lecserélje fiatalabbra és erősebbre mint Vader. Csak ez Palpi halála miatt nem valósulhatott meg és Snoke az elmúlt időszakot tanulással és egy új Birodalom vissza állításával töltötte és Palpi hibáján látta ott hagyta a Sith tanokat és saját rendet alapított ezen időszak alatt. Bár ez így elég klisés de egy valamilyen Palpi és Snoke közötti kapcsolatot még fenn tartok, hogy Skywalker család mellett Palpi is egy Saga kapocs lehet.

Lehetséges, csak szvsz ritka béna és fantáziátlan megoldás lenne. Egyik félelmem a számos közül pont ez, hogy előhúznak egy amúgy az egész szériában végig jelenlévő, de nem látható szupergonoszt a kalapból, mint valami nyuszit. Ezzel tulajdonképpen Palpatine-t hülyítenék el és tennék tönkre az egész ep5-6-os mesterkedését. Egyrészt, mi oka lenne lecserélni a Kiválasztottat akkor és ott? Az ep4-ig a Sith-ek legnagyobb ellenfele két Jedi, akik sosem jutottak el a lovagi címig és az egyikük tanítványa. A Rebels 2x01-ben láthattuk, mit érnek ezek egy Sith-tel szemben, mit érnek Darth Vaderrel szemben. Meg kujtorog valahol - talán - még két Jedi mester Ben és Yoda képében, de a The Siege of Lothalból az is kiderült, hogy Palpatine már ezt is megkérdőjelezi, hozzátenném, joggal. Vader az ep5-ig ütőképes Sith Nagyúr, ráadásul a Kiválasztott és egy valódi kis trófea Palpatine számára. Miért cserélné le? Mert öreg. Hát marhára, 41 éves az ep4-ben, 44 az ep6-ban. Nem öreg. Oké, sérült, de még így is az egyik legerősebb Sith Nagyúr. Palpatine szemében Vaderhez nem érhet fel senki, csak annak ivadéka.

Ráadásul, miért nincs minderre utalás az ep4-5-6-ban? És ha Palpatine már képezte a következő tanítványát (ami komolyan, nevetséges lenne, hiszen már eleve a harmadiknál járt), akkor minek kezdett bele a huzavonába Luke-kal? Meg mit csinált akkor Snoke-kal, eltette talonba, hátha Luke és Vader kinyírják egymást, vagy szélnek eresztette? Egyik rosszabb és Palpatine-idegenebb, mint a másik. Így is vannak már olyan kérdések, amiket még ep7 híján is meg kell válaszolni, például az inkvizítoroké.

Ez mind-mind túl sok kérdést vet fel, aminek megmagyarázása, pláne egyetlen filmben (mert ezeket a filmben kell megmagyarázni, nem a hozzá kijövő termékekben) csak erőlködés lenne. Szóval, bár lehetséges lehetne, hogy Palpatine-nak van egy titkos tanítványa, akiről soha nem hallottunk eddig, és amire szüksége sem volt, de ez egy nagyon béna húzás lenne, ami miatt ep7-et készíteni fölösleges lenne. Ráadásul az indoka is mi lenne: kirúgott a mester, hát most hisztis kisgyerekként durcából feldúlom a Galaxist?

Az ep7-8-9-nek úgy kell szuperálnia, mint az ep1-2-3-nak és az ep4-5-6-nak. A filmeknek önállóan is meg kell állniuk a helyüket, a trilógiának önálló trilógiaként (egy korszak krónikájaként) is működnie kell és az előző hattal is harmonikus egészt kell alkotnia. Egy titkos tanítvány ebbe nem fér bele, mert az megbolygatja az ep4-5-6-ot.

Abban viszont teljes mértékben igazad van, hogy Palpatine is egy kapocs, de nem feltétlen kell magát a személyét bekapcsolni a filmbe, se nem úgy, ahogy például a Sötét Birodalom című történet csinálta, vagyis feltámasztotta, se nem egy titkos tanítvány bemesélésével. Az ep7-8-9-ben inkább a hagyatéka dominálhatna - amire az utolsó Abrams interjú amúgy szépen utal, vagyis, harminc évvel a halála után még mindig van, aki hisz benne, a látomásában. Szembe lehet állítani a Köztársasággal, aminek pusztulása után semmi sem maradt. A Lázadók Szövetsége távolról sem tűnt olyan erőteljes szervezetnek, mint amennyit már most láttunk az Első Rendből. Ezt persze filozofikus alapokra is át lehet helyezni: a gonosz természeténél fogva az írmagját is megpróbálja eltörölni a jónak, a jó természeténél fogva meg sem kísérli az utolsó szálig kiirtani a gonoszt. És persze még ott vannak a Sith-ek örökségébe lépő Renek.

És mindazok ellenére, hogy Palpatine az ep1-ben, 2-ben, 3-ban és 6-ban tevékenyen részt vállalt a cselekményben, személye az egész Sagara nézve inkább egy baljós árny, egy fenyegető fantom. És ennek kell továbszállnia a harmadik felvonásra. Akár így is el lehetne keresztelni a három trilógiát: Palpatine felemelkedése, Palpatine uralkodása, Palpatine hagyatéka.

 

- Ha a Luke által kinevelt tanítványok egy része rossz útra tért, akkor valószínűbbnek érzem, hogy Rey a saját erejétől és veszélyességétől megriadva vonult remeteségbe

Ezt teljes mértékben így gondolom én is, csak mindehhez hozzátéve, hogy a Renek vadásznak rá (és itt beléptethetjük, hogy nem feltétlen azért, hogy megöljék, hanem azért, hogy a soraikban tudják). És azért na, a Skywalker vér keveredve a Solo vérrel? Hát, az a hűha faktor. A Sötét Oldal a megfogantatásától kezdve dörzsöli a tenyerét. :D

 

- Szerintem Ren nem vadászik a Skywalkerekre, hanem maga is az (Han és Leia fia)

A kettő nem zárja ki egymást, de ahogy írtam, ne legyen még egy bukott, maszkos Skywalker, még akkor se, ha most éppen Solo.

 

- Ha invázióval nyitunk, akkor ezt követően Finnék visszamennek Kylo Ren hajójára, ott ellopják Poe-val a kardot, majd ismét visszamennek a Jakkura, ahol összefutnak Rennel? Ez kicsit furán hangzik így, nem? Mármint, hogy ingáznak a bolygó és hajó között.

Furcsa vagy sem, 100%, hogy ez így lesz az eddigi kémjelentések és a trailerek alapján. Legalábbis az a rész, hogy a Jakkura először lemennek, leégetik a falut, aztán visszamennek, Poe és Finn összeállnak, majd utána Finn a TIE-jal lezuhan a Jakkura. A nyitány szerintem meg ebből adja magát, az invázióval nyitunk. Amúgy meg, miért ne? Ha Kylo céllal ment a Jakkura, akkor logikus, hogy ott is marad, amíg nem teljesíti ezt a célt. Ha az a fénykard megszerzése lenne, és ez megvalósult már az elején, akkor logikus, hogy a csillagrombolóra visszatérve azonnal eltűnnek a hiperűrben. Ha Rey után kutat, akkor viszont maradnak. A TIE-ról meg az ep4 óta tudjuk, hogy rövidtávú gép, alkalmatlan a hiperűrutazásra, így ha valaki azzal menekül, csak egy közeli bolygóra "szállhat le" ("another happy landign" :D ). Szóval szerintem ebben nincs sok furcsaság. Tény, hogy ilyet nem láttunk még rövid időintervallumban (hosszabban már igen, hiszen az ep1-ben a Nabooról mentek el és tértek végül oda vissza), de legalább ezzel is felbontják annak érzetét, hogy görcsösen ragaszkodnak az ep4 szerkezetéhez.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó írás Dzséjt! Nagy része tetszik!

Luke szerepét és megítélését így el tudnám fogadni.

Rey-ről eddig nem gondoltam, hogy már képzett lehet, de esélyes. Én egy képzett, vagy félig képzett Leia-t is el tudok képzelni. (Ebből lehetne még egy nagy meglepetés!)

(Egy afféle szabadnapos Madam Jocasta, aki csak a vasárnapi ebédek után tanult Luke-tól, de arra elég, hog egyszer falhozb@ssz@ Kylo-t vagy Snoke-ot! ;) )

Kylo-t én is nagyon szeretném, ha nem hallanám tőle: "Én vagyok a bátyád/unokaöcséd/fiad/régiszobatársad" :sick:

Nagyon tetszik, hogy a "Jedi" szót megreformálná Luke, és az úgy sül el ahogy..

Amúgy pár kérdésre válaszolhat a nyitószöveg, viszont az elég rövid,

de ha már így szabadjára engedted a fantáziádat és így meg lett jósolva a film eleje, hogy hangzana az a 3 mondat?

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Furcsa vagy sem, 100%, hogy ez így lesz az eddigi kémjelentések és a trailerek alapján. Legalábbis az a rész, hogy a Jakkura először lemennek, leégetik a falut, aztán visszamennek, Poe és Finn összeállnak, majd utána Finn a TIE-jal lezuhan a Jakkura. A nyitány szerintem meg ebből adja magát, az invázióval nyitunk. Amúgy meg, miért ne? Ha Kylo céllal ment a Jakkura, akkor logikus, hogy ott is marad, amíg nem teljesíti ezt a célt. Ha az a fénykard megszerzése lenne, és ez megvalósult már az elején, akkor logikus, hogy a csillagrombolóra visszatérve azonnal eltűnnek a hiperűrben. Ha Rey után kutat, akkor viszont maradnak. A TIE-ról meg az ep4 óta tudjuk, hogy rövidtávú gép, alkalmatlan a hiperűrutazásra, így ha valaki azzal menekül, csak egy közeli bolygóra "szállhat le" ("another happy landign" :D ). Szóval szerintem ebben nincs sok furcsaság. Tény, hogy ilyet nem láttunk még rövid időintervallumban (hosszabban már igen, hiszen az ep1-ben a Nabooról mentek el és tértek végül oda vissza), de legalább ezzel is felbontják annak érzetét, hogy görcsösen ragaszkodnak az ep4 szerkezetéhez.

De Rey nélkül miért mennek vissza Finnék a hajóra a Jakkuról?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Dzséjt, nagyon jó írás, ezek után már csak attól félek, hogy a fejesek ezt így ennyire nem gondolták végig és koppanni fogunk. :D (a TCW-ben is volt hasonló, amikor a Jedi templomi merénylőt illetően teóriákat gyártottunk, szinte azonnal elvetve a legegyszerűbb megoldást, mondván az kézenfekvő lenne... és persze, hogy Filoniék nem bonyolították túl.) Ezeket a hosszú hozzászólásokat direkt lementem, mert kíváncsi leszek, miből mennyi valósul meg. :)

 

A Hux - Snoke szövetség ötlete nekem nagyon tetszik. Hux fiatal, nyilván sok-sok ármánnyal (és valahonnan előhúzva Snoke-ékat) juthatott hatalomra és meg van az az illúziója, hogy kontrollálni tudja a Ren lovagokat a saját íze szerint. Ha ez a verzió jön be, nem lennék meglepve, ha később Snoke félreállítaná Huxot egy fénykarddal a hátában, miután nem lenne már rá szüksége és kilépve az árnyékból maga állna az Első Rend élére.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

de ha már így szabadjára engedted a fantáziádat és így meg lett jósolva a film eleje, hogy hangzana az a 3 mondat?

Javában dúl a polgárháború. Mindkét oldalon vannak hősök, de mindkét oldalon felütötte a fejét a gonosz is. Több ezer naprendszer nyilvánította ki szándékát, hogy kilép az Új Köztársaságból és csatlakozik az Első Rendhez. :P

 

De Rey nélkül miért mennek vissza Finnék a hajóra a Jakkuról?

Mert akkor Finn még rohamosztagos. Ha jól rémlik, valahogy úgy hangzott a régi kémjelentés, hogy Poe-t a leégetés alatt álló faluban fogják el, Finnek meg az "ostrom" alatt meghal egy haverja (Kylo megöli talán?), meg kicsit a szívére veszi, hogy úgy feltüzelt a jónak beállított Első Rend egy halom ártatlan jakkui lakost. Poe-t visszakísérik a csillagrombolóra, értelemszerűen Finn is velük tart, és már az anyahajón történik valami, aminek hála Finn átáll Poe oldalára, kimenti, majd menekülni kényszerül (itt jön a jelenet, amiben Poe-t vezeti a még mindig rohamosztagos gúnyában lévő Finn, meg a hangár szétlövése a trailerből). Persze, itt még bőven vannak vakfoltok, mert jelenleg úgy néz ki, hogy Poe valamiért nem tart Finnel a Jakku-ra és legkésőbb már egy X-szárnyú pilótafülkéjében látjuk. Tulajdonképpen Poe momentán elég nagy rejtély még.

Kylónak meg lehet érdeke a visszatérés Poe miatt, ha ki akarja hallgatni nyugodt körülmények között. Pláne, ha Poe tényleg olyan ember, akit Leia küldött Reyért, vagyis legalább két Skywalker hollétét ismeri. Illetve, ha a faluban nem járt sikerrel, szintén visszatérhet a hajóra, hogy nyugiban újragondolja a dolgokat. Azért valljuk be, Jakku így első blikkre nem egy vendégmarasztaló hely. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Javában dúl a polgárháború. Mindkét oldalon vannak hősök, de mindkét oldalon felütötte a fejét a gonosz is. Több ezer naprendszer nyilvánította ki szándékát, hogy kilép az Új Köztársaságból és csatlakozik az Első Rendhez. :P

Köszi! Remek volt! :angry:

Látom kifogytál a saját ötletekből! :P

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Javában dúl a polgárháború. Mindkét oldalon vannak hősök, de mindkét oldalon felütötte a fejét a gonosz is. Több ezer naprendszer nyilvánította ki szándékát, hogy kilép az Új Köztársaságból és csatlakozik az Első Rendhez. :P

 

Esetleg...

 

War! The New Republic is crumbling under attacks by the ruthless Ren Lord, Kylo Ren. There are heroes on both sides. Evil is everywhere.

 

:D

 

Mert akkor Finn még rohamosztagos. Ha jól rémlik, valahogy úgy hangzott a régi kémjelentés, hogy Poe-t a leégetés alatt álló faluban fogják el, Finnek meg az "ostrom" alatt meghal egy haverja (Kylo megöli talán?), meg kicsit a szívére veszi, hogy úgy feltüzelt a jónak beállított Első Rend egy halom ártatlan jakkui lakost. Poe-t visszakísérik a csillagrombolóra, értelemszerűen Finn is velük tart, és már az anyahajón történik valami, aminek hála Finn átáll Poe oldalára, kimenti, majd menekülni kényszerül (itt jön a jelenet, amiben Poe-t vezeti a még mindig rohamosztagos gúnyában lévő Finn, meg a hangár szétlövése a trailerből). Persze, itt még bőven vannak vakfoltok, mert jelenleg úgy néz ki, hogy Poe valamiért nem tart Finnel a Jakku-ra és legkésőbb már egy X-szárnyú pilótafülkéjében látjuk. Tulajdonképpen Poe momentán elég nagy rejtély még.

Kylónak meg lehet érdeke a visszatérés Poe miatt, ha ki akarja hallgatni nyugodt körülmények között. Pláne, ha Poe tényleg olyan ember, akit Leia küldött Reyért, vagyis legalább két Skywalker hollétét ismeri. Illetve, ha a faluban nem járt sikerrel, szintén visszatérhet a hajóra, hogy nyugiban újragondolja a dolgokat. Azért valljuk be, Jakku így első blikkre nem egy vendégmarasztaló hely. :)

Logikusan hangzik, valóban. Nekem az volt a kérdéses, hogy ha Kylo nem találta meg, amit keresett, akkor miért ment vissza a hajóra, de erre is írtál egy alternatívát. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Látom kifogytál a saját ötletekből! :P

Valamit hagyjunk a mozira is, nem gondolod? Mit ér az egész, ha már most elmesélem mindazt, amit megírtam a forgatókönyvben kitaláltam most elmélkedés közben? :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha Snoke volt Luke tanítványa, és most miatta kell Luke-nak rejtőzködnie,

Ez nekem kicsit furcsán hangzik hogy Luke "elb*sz" valmit és utána homokba dugja fejét és elrejtőzik( bocs fiúk oldják meg helyettem amit elb*sztam). És persze lehet az hogy ő megpróbálta de nem tudta de akkor se az legjobb megoldás h utána elbújok. Ha tényleg így volt akkor Lukenak addig kéne teperni amig ki nem javítja a hibáját kerül amibe kerül.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

War! The New Republic is crumbling under attacks by the ruthless Ren Lord, Kylo Ren. There are heroes on both sides. Evil is everywhere.

Inkább ruthless Ren Knight, nem? Elvégre, Knights of Ren, vagyis ők nem nagyurak, hanem lovagok. Amúgy szerintem ez is beszédes. A Jedi lovagok után a Ren Lovagjai, mintha tényleg az egyik a másik utódszervezete lenne, vagy legalábbis, annak indult.

 

Ez nekem kicsit furcsán hangzik hogy Luke "elb*sz" valmit és utána homokba dugja fejét és elrejtőzik( bocs fiúk oldják meg helyettem amit elb*sztam). És persze lehet az hogy ő megpróbálta de nem tudta de akkor se az legjobb megoldás h utána elbújok. Ha tényleg így volt akkor Lukenak addig kéne teperni amig ki nem javítja a hibáját kerül amibe kerül.

Mint Yoda és Ben? Ne feledd, ők is felelősek a Sith-ek felemelkedéséért, és miután kiderült, hogy már semmit sem tehetnek, elrejtőztek, várva az új reményre. A korábbi hírek alapján Luke legalább tíz éve eltűnt, de nyugodtan feltételezhető, hogy próbált tenni valamit. Csak ahogy anno Yodának és Obi-Wannak sem sikerült helyben helyrehoznia a katyvaszt, úgy Luke-nak sem, és az ő példájukat követve, felszívódott. Ha vesztett a helyzet, jobb visszavonulni és egy alkalmasabb pillanatban újra csatába vonulni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mint Yoda és Ben? Ne feledd, ők is felelősek a Sith-ek felemelkedéséért, és miután kiderült, hogy már semmit sem tehetnek, elrejtőztek, várva az új reményre. A korábbi hírek alapján Luke legalább tíz éve eltűnt, de nyugodtan feltételezhető, hogy próbált tenni valamit. Csak ahogy anno Yodának és Obi-Wannak sem sikerült helyben helyrehoznia a katyvaszt, úgy Luke-nak sem, és az ő példájukat követve, felszívódott. Ha vesztett a helyzet, jobb visszavonulni és egy alkalmasabb pillanatban újra csatába vonulni.

Yoda és Ben helyzete más volt akkor tényleg az volt a legjobb megoldás, kiirtották a Jediket és hiretelen felemelkedett egy erős hatalom Yodáék semmit se tudtak tenni semmi nem volt a kezükben. Luke szempontjából elvileg más bár nem tudjuk pontosan a viszonyokat de ilyenkor egy széthullott vagy egy megsebzett birodalom és egy győzelemtől motivált lázadás vagy ellenállás van. És az ellenállás élén könnyen szembe szállhat Snoke ellen. Szóval ekkor Luke tudna mivel harcolni hogy kijavítsa a hibáját. És elég furán nézne ki hogy hogy akkor EP7 idején Leia takarítja Luke szemetét miközben Luke valahol el van. De abba biztos vagyok a filmben minden nagyon jól meglesz magyarázva h ki miért tart ott ahol tart.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ebbe a harminc évbe rengeteg dolog belefér, nem kell a főgonosznak közvetlen a Birodalomból érkeznie. .

 

Nos, ez most jól kifolyt belőlem. Kíváncsi leszek, mennyi fog ebből megvalósulni december 18-án, egyáltalán megvalósul-e valami. :)

 

Wow!!! :clap: :clap:

 

A fene se gondolta volna, hogy magyar írta a forgatókönyvet. ;)

 

Egyik félelmem a számos közül pont ez, hogy előhúznak egy amúgy az egész szériában végig jelenlévő, de nem látható szupergonoszt a kalapból, mint valami nyuszit. Ezzel tulajdonképpen Palpatine-t hülyítenék el és tennék tönkre az egész ep5-6-os mesterkedését.

 

Na, pont ezt írtam én is, csak te szebben és okosabban megmagyaráztad.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yoda és Ben helyzete más volt akkor tényleg az volt a legjobb megoldás, kiirtották a Jediket és hiretelen felemelkedett egy erős hatalom Yodáék semmit se tudtak tenni semmi nem volt a kezükben. Luke szempontjából elvileg más bár nem tudjuk pontosan a viszonyokat de ilyenkor egy széthullott vagy egy megsebzett birodalom és egy győzelemtől motivált lázadás vagy ellenállás van. És az ellenállás élén könnyen szembe szállhat Snoke ellen. Szóval ekkor Luke tudna mivel harcolni hogy kijavítsa a hibáját. És elég furán nézne ki hogy hogy akkor EP7 idején Leia takarítja Luke szemetét miközben Luke valahol el van. De abba biztos vagyok a filmben minden nagyon jól meglesz magyarázva h ki miért tart ott ahol tart.

Harminc év telt el, harminc év alatt bármi megeshet. Lehet, hogy az Endor után még tudott volna tenni tenni valamit, de ha ő hozta létre a Ren Lovagjait és azok végül elbuktak, az nem három nappal, nem is három évvel az endori csata után történt. Ha csak nem gyorstalpalót adott, de valószínűleg még úgy is évek, talán tíz év is eltelt (hiszen a jelölteket össze is kellett szedni, az Új Köztársaságnak is meg kellett alakulni, stb), mire eljutottak volna az endortól egy esetleg tanítvány bukásáig. Szóval honnét tudhatnád magabiztosan, mi volt tíz vagy húsz évvel később? Nekem speciel fogalmam sincs, de abban biztos vagyok, hogy távolról sem az volt a felállás, mint az Endor idején. Mert azután az ep7-ig majdnem kétszer annyi idő telik el, mint amennyi az ep3 és 4 között eltelt, és háromszor annyi, amennyi az ep1 és 2 között. Márpedig abban a tíz évben is teljesen kifordult magából a Galaxis, a nabooihoz hasonló incidensektől eltekintve békés Köztársaság a háború szélére sodródott, több ezer naprendszer szakadt el, stb. Miért feltételezed eztán, hogy egy olyan zűrzavaros helyzetben, mint amiben az ep6 idején otthagytuk hőseinket, tök ugyanaz maradt a helyzet harminc éven át? Én szerintem három évvel később is teljesen más felállás lehetett. Tíz évvel később még inkább. Húsz évvel később meg aztán pláne. Harminc évvel később meg rá sem ismersz a Galaxisra.

Eleve már ott hibádzik a dolog, hogy nincs győzelemtől motivált lázadás. Hivatalosan az endori csata után pár évvel megalapult az Új Köztársaság. Ezzel máris felfordult minden, hiszen nyilván nem a Szövetség katonai vezetői lesznek az Új Köztársaság politikai vezérei. És innét kell eljutni egy Ellenálláshoz, ami megint egy nagy változás. Plusz, miért is lenne az megoldás Luke számára, hogy az Ellenállás élére áll? Eleve, a Szövetség élére sem állt, sőt, ahogy egyre inkább Jedi lett, úgy vonta ki magát a Szövetségből. Az ep6 elején már a döntéshozók között sincs, a végén már abból a kis akciócsoportból is kivonja magát, amihez nem vezetőként csatlakozott. És persze, pont az lenne a hibái orvoslása, ha elköveti ugyanazt a hibát, amibe a komplett Jedi Rend belebukott, vagyis egy hadsereg élére áll? Jelenlegi tudásunk szerint egyáltalán nem biztos, hogy Luke olyan helyzetben lehetett 10-20 évvel az endori csata után, ahonnét hatékonyan elháríthat mindennemű veszélyt, jött az az ő hibájából vagy más forrásból. Harminc év baromi nagy idő. Elég csak, ha megnézed az ep1-et és az ep4-et. Harminckét év van a kettő között és elég nagy a különbség a két Star Wars világ között. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szóval, amit én most gondolok az eddigiek alapján, és amiknek örülnék, ha beteljesülnének.

- Luke-nak nincs gyereke, de Finnben meglátja a Jedi utódot.

- Luke valamilyen módon felelős a Ren Lovagjainak létrejöttéért és Snoke hatalomra kerüléséért. A legjobban az tetszene, ha Snoke Luke elbukott tanítványa lenne, és ha Luke állította volna anno fel a Ren Lovagjait is, hasonló elvekkel, mint a Jedi Rend, de teljesen új szemlélettel (és mert a Galaxis népe a nyilvánvaló tények és Palpatine hazugságai miatt nem tudtak volna újra megbízni a Jedikben).

- A Renek vadásznak a Skywalkerekre, az ep4-5-6-ban megismert hőseink ezért élnek elszeparálva, vonult Luke száműzetésbe, és él mindentől távol Leia és Han lánya is, Rey.

- Ren nem egy fénykard miatt megy a Jakkúra, hanem mert megtudta, hogy egy Skywalker leszármazott él ott, azaz Rey-re vadászik.

- Leia nem egy fénykard miatt küldi el Poe-t, hanem hogy megvédje Rey-t. Mivel Poe-ról nem jön hír, így Han és Chewie is odasietnek (vagy ők korábban el voltak foglalva, és csak később érnek a helyszínre).

- A Reneknek valamiért megszállottjai Kiválasztottnak, és ennek köze van az Erőhöz, az egyensúlyhoz,

- Anakin/Luke fénykardja már rég Kylo tulajdonában van, de Finnék ellopják.

- A Ren Lovagjai és az Első Rend szövetségesek.

- Nem egy lebegő fénykarddal, hanem az ep4-re hajazó nyitánnyal indul a film, azaz a Jakku megtámadásával.

 

Nos, ez most jól kifolyt belőlem. Kíváncsi leszek, mennyi fog ebből megvalósulni december 18-án, egyáltalán megvalósul-e valami. :)

Huh, ez nagyon szuper lett! :clap: A fénykarddal kapcsolatban annyit, hogy a tesareben Kanata adja oda Leia -nak, szóval valószínűleg nála van és nem Kylo -nál.

 

Kicsit fake szagú. :D

Nem kicsit bűzölög. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A fénykarddal kapcsolatban annyit, hogy a tesareben Kanata adja oda Leia -nak, szóval valószínűleg nála van és nem Kylo -nál.

Nem zárja ki a kettő egymást. Ha még a film elején Finn és Poe ellopja, később az a kard a film közepén odakerülhet Kanatához. ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én úgy tudom, hogy Maz Kanata azon túl, hogy kalóz, még kiugrott jedi is. Szerzett tudásomat a making star wars oldal azon spoilerére alapozom, mely szerint Maz egy víziót sugároz majd a vendégei fejébe, hogy felfedje Luke lemészárolt tanítványainak a sorsát.

A kikerült kép alapján is inkább fest jedinek, mint kalóznak. Elképzelhető, hogy ez a kép a vízióból van, ahogy szerény véleményem szerint a trailerben látható "funeral" jelenet is, amikor Luke lemondóan helyezi kezét R2 fejére. Ez meg is magyarázná, hogy miért lesz két különböző ruhája Lukenak, illetve miért változó méretű Luke szakálla.

 

Maz-Kanata-600x375.jpg

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elképzelhető, hogy ez a kép a vízióból van, ahogy szerény véleményem szerint a trailerben látható "funeral" jelenet is, amikor Luke lemondóan helyezi kezét R2 fejére. Ez meg is magyarázná, hogy miért lesz két különböző ruhája Lukenak, illetve miért változó méretű Luke szakálla.

 

De ott a háttér alapján abban a faluban van Luke, ahol Kylo-ék rendeztek mészárlást. Mintha későn ért volna oda, és a látottakon szomorkodnának R2-val. Bár az is igaz, hogy ez ellentmond minden kémjelentésnek. Meg a sivatagos making of fényképen, amin Luke és R2 vannak a faluban, világos van, és úgy tudom, hogy Mark Hamill nem is forgatott Abu Dhabi-van.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De ott a háttér alapján abban a faluban van Luke, ahol Kylo-ék rendeztek mészárlást. Mintha későn ért volna oda, és a látottakon szomorkodnának R2-val. Bár az is igaz, hogy ez ellentmond minden kémjelentésnek. Meg a sivatagos making of fényképen, amin Luke és R2 vannak a faluban, világos van, és úgy tudom, hogy Mark Hamill nem is forgatott Abu Dhabi-van.

 

Oké...tételezzük fel, hogy Kylo Ren Luke bukott tanítványa, Luke pedig árnyékként követi minden mozzanatát és ezért a trailerben látható jelenet Luke mészárlás utáni érzéseit hivatott kifejezni. Kylo Ren feldúlja a tábort (tudjuk, hogy a jelenet a film elején kap majd helyet), Luke pedig szörnyülködve szemléli bukott tanítványa pusztítását. Nem korai Lukeot már a film elején bemutatni? Nálam ez nem vallana JJA történetvezetési szokásaira. A 2009-es Star Trek esetén az idős Spock csak a film közepénél jelenik meg először és a belépője meglehetősen váratlan. Ráadásul kissé használt zokni szaga lenne, ha Luke mindenhová követnék Rent.

 

Lehetséges, hogy Luke valóban ott lesz a jakku-i mészárlás helyszínén, de ha így is lesz, akkor sem hiszem, hogy a jelenetet időrendben fogjuk látni. Sokkal inkább gondolnám, hogy Luke először valamilyen flashback jelenetben tűnik majd fel. Esetleg a Star Trek-hez hasonlóan itt is lesz majd egy karakterépítő visszaemlékezős jelenet, ami akár kulminálódhat a trailerben látott mészárlás utáni gyászjelenetbe is. A spoilerek szerint Maz Kanata Luke egyik tanítványa volt, ezért is hozzá megy a csapat, hogy az idős mester elmúlt tizenakárhány évéről információt szerezzenek. A Birodalom (Első Rend) megtámadja a kalózok tanyáját és a csoport Maz Kanatával kiegészülve repül el Yavinra, ahol Maz átadja a fénykardot Leiának. Szerintem Lukenak három jelenése lesz. Az első jelenésre Maz kastélyában kerül sor, amikor a csapat az erős segítségével bepillantást nyer Luke múltjába. Nem kapunk választ rá, hol tanyázik Luke, de a film sejtetni engedi, hogy Kylo Ren nyomában van a mester. A második jelenésre a film utolsó harmadában kerülhet sor, amikor Luke váratlanul megjelenik (hiszen követi Rent) és a lezuhant Falconnál összecsap Kyloval. A trailer alapján Ren súlyos sérülésekkel vánszorog valakik után, érezni, hogy meg lett alázva. Szerintem Luke legyőzi Rent, de Han kérésére nem fogja megölni, tehát futni hagyja. Ezután haladnak az események Luke nélkül, akit csak a film zárójelenetében látunk viszont, amikor Rey a rejtélyes szigeten meglátogatja. Persze ez csak az én spekulációm, senki ne vegye készpénznek.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ezen a képen látszódik hátul egy kunyhó a faluból, ugyanilyen látható Kylo Ren mögött a trailerben 01:11-nél bal oldalon, vagyis mindkét helyszín a Jakku:

J35ryrH.jpg

A képen valószínűleg Luke térdel R2 mellett, akárcsak a trailerben.

 

Esetleg még az is előfordulhat, hogy a Luke-os traileres jelenet tényleg visszaemlékezés, itt a Jakku-n volt az ep6 után a Jedi-akadémia, aminek tragédia lett a vége, és Luke már eleve itt hagyta apja fénykardját. Vagyis nem a film előtt esik oda az űrből, hanem az önkéntes száműzetés előtt tette ide megőrzésre. Aztán Poe Leia kérésére eljön érte.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.